Bizim için fedakarlık yapmasını istedim. Yapmadı..

Evlendikten sonra yuksek hayat standartlari beklentiniz varsa bence ayrilin, siz duzenli bir memur gelirini(gardiyanlik) degil, yuksek bir maasla para hesabi yapmadan gecinmeyi istiyorsunuz. Bunun unv. Okuyarak olma gibi bir garantiside yok.

Adami degisyiremezsiniz. Sadece okumayan biriyle evlenmek istemiyorsaniz adami hayatinizdan cikarip okuyan biriyle evlenirsiniz. Bu arada dusuncelerinizde bir anormallik yok, olmasi gerektigi gibi. Kendi sorumluluklarini akmayan biri ilerde evlendiginizde evin ve sizin de sorumlulugunuzu almaz.

Yıllardır gir bir işe çalış en azından biraz para biriktirirsin dedim. Ama beni yine dinlemedi bir işe girip çıkmak istemiyormuş adam akıllı bir işinin olmasını istiyormuş onda da devam etmek istiyormuş
Mesele okuyup okumaması değil bu adamdan bi cacık olmaz.
Insan 5 yılda bi yere girse adam akıllı çalışsa müdür olur çıkar yahu.
Herkes illa üniversite bitirmek zorunda değil önemli olan para kazanmak hayatta bi yere tutunmak.
Bu senelerdir onu da yapmamis bunca sene ailesinden mi para aldı mesela bu çok ayıp bir şey bunu kendisine yakıştıran biriyle ben evlenemezdim şahsen.

Ha bu arada sizinde atanma garantiniz yok ben de öğretmenim yıllardır özelde çalışıyorum ki bölümümün ataması yüksekti ilk zamanlar.
Olmayınca olmuyor yani her üniversite mezunu atanacak memur olacak diye bir kaide yok.

Açıkçası nasıl yorum yapsam bilemedim hobi olarak çalışmak ne demek?
Yanlıs kelimeler kullanıyorsun kendini ifade etmek için.
O adam bu kabul edersen devam edeceksin etmezsen ayrılacaksın.
Herkeste okumak zorunda değil. Ama sizin ilişki zorlama gibi

Bazı insanlar üniversite okumuyor fakat nasıl oluyorsa üniversite okuyanlardan daha yüksek maaş alabiliyor.. eğer şu konuda güvenceniz varsa bu çocuk evine bakar bizi kimseye muhtaç etmez Çalışkan sorumluluk sahibi biri diyorsanız devam edin derim.. üniversite mezunu olup da bir işe yaramayan(tembel ya da sorumsuz) insan da çok..

Okul okumakla bi ilgisi yok.
2 üni mezunu evde oturan tanıdığım da var lise mezunu olup yıllardır ağır işlerde çalışan tanıdığım da var.
Mesele sorumluluk alabilmekte.
Çoğu erkek üni okudum diye iyi iş bulmayı bekliyor para kazanayım diye idarelik bi işe girmiyor bile o derece rahatlar.
Kimi erkek de 1 gün işsiz kalsa kendini kötü hissediyor deli gibi iş arıyor.
Kısacası çalışkan erkek her daim favori.
Ama senin derdin çok başka.
Adam üni okusun çok kazansın istiyorsun oda mümkün değil çünkü yıllardır kafasını kitaplardan kaldırmayanlar tıp kazanıyor ya da mühendis oluyor da iyi maaşlar kazanıyorlar kalkıp da işletme okuyunca iyi paralar kazanmıyorsun yani. Sen adamı 2500 bin tl maaşla kabul etmek istemiyorsun beni rahat ettirsin kafasındasın o yüzden ayrıl ki ikiniz de istediğiniz şekillerde yönelin hayatınıza.

Adamda hobi olarak çalışmak istiyorsa ne olacak? Herkes üniversite okumaya mecbur mu? Birde bu kdar etiketlere takılmayın. Millet nasıl gözünüzü açabilir ya, gözünüzde sevgiliniz bu kadar kolay harcanıyorsa elbette ayrılın.

Çalışmasını istemeniz en doğal hakkınız. Ama siz yatın diye yada sizin istediğiniz işi yapacak diye baskı yapmaya hakkınız yok.

Ev geçindirmek gibi derdim olmasını istemiyorum. Öğretmenim, çocukları seviyorum onlar için haftada 15 saat çalışmayı kastediyorum hobi derken. Eğer geçim derdim olursa bu iki katına çıkacak bu da geçim derdi için çalışmak oluyor ben bunu istemiyorum.

Belki o da böyle bir hayat istiyor.
Gerçekten çok komik yazdıklarınız özür dileyerek söylüyorum ama.Sizin böyle düşünme hakkınız var ama onun yok,o çalışıp çabalamalı sizin için ( ? ),sebep ? Siz çalışıp çabalayın onun için madem illa biri fedakarlık yapsın istiyorsunuz.Ayrıca adam çalışmayacağım da dememiş,okumak istemiyorum demiş,ısrarla oku oku diyorsunuz.Üniversiteye kayıt yaptırınca başka dünyalar mı görecek sanıyorsunuz nedir yani ? Kriterlerinize uymuyorsa da bırakırsınız sevgilinizi bu kadar basit.Kimseyi değiştirme,mutsuz etme hakkınız yok sizin.Keşke bunu da öğrenseymişsiniz.

Adamda hobi olarak çalışmak istiyorsa ne olacak? Herkes üniversite okumaya mecbur mu? Birde bu kdar etiketlere takılmayın. Millet nasıl gözünüzü açabilir ya, gözünüzde sevgiliniz bu kadar kolay harcanıyorsa elbette ayrılın.

Çalışmasını istemeniz en doğal hakkınız. Ama siz yatın diye yada sizin istediğiniz işi yapacak diye baskı yapmaya hakkınız yok.

Çalışmasını istemek bile değil bu.Ben hobi olarak çalışacağım nedir yani ? Herkes hobi olarak çalışsın o zaman kimse ekstra bir iş yükü altına girmesin,nedir bu kadınlardaki ''ben daha değerliyim,bana baksın'' kafası anlamıyorum.Erkekler de köle değil,gözümü açtım falan diyorsunuz da erkekler sizden çok daha önce açtılar.Bu düşüncelerle mutsuz olursunuz konu sahibi açık ve net söylüyorum.

Adam okumak istemiyorsa ona baskı kuramazsınız. "kriterlerinize" uymuyorsa uymuyor. Değiştirmeye çalışmak yanlış. Bir insan okumadanda ailesini geçirebilir. Bur arkadaşım hiç okumadan çalışıp zengin oldu. Siz bu adamı bırakın çünkü olduğu gibi sevmiyorsunuz zaten
O arkadaşınızı merak ettim :))nasıl zengin oldu acaba ,yanlış anlamayın esim işsiz , bende olan işimi bırakma durumundayım , yeni arasınlar icindeyizdekısmet bakalim

Mesele okumasi olmamalı. Tembel olması çalışmıyor olmasi asil mesele. Bu sizin icin kriterse 5 yil beklemeniz hataymış. Okuyup okumamak kişiye kalmış.
He bir de benim sirtimdab gecinmesin diyorsunuz ya siz kocanizin sirtindan gecinmeyi mi dusunuyosunuz. Evlilik musterektir. Tabiki adam evde oturup iş bulmuyorsa ayri bir konu ama okumadi diye de bu baski aacayip

Yol yakınken ayrıl. Adam tembel onun kıçında pireler uçuşurken sen bir tarafını yırtacaksın ay sonunu getirmek için. Bu pahalılıkta zor.

Sevgili kardeşim insan korkularıyla sınanır bu hayatta. Etiket statü herşey demek değildir. Çok zengin üniversite mezunu tam istediğin gibi biriyle evlenirsin yarın bir gün işsiz kalır hastalık olur kaza olur çalışamaz sen çalışmak zorunda kalırsın. Tabi ki herkes daha rahat yaşamak ister ama bunu en önemli sıraya koyarsan başka şeyleri kaçırırsın hayatta. Bunu iyi ayarlamalısın. Sevgiline gelince bence onu düzeltmeye çalışmak yerine hazır düzeltilmiş olan biriyle yoluna devam etmelisin. Hiç kimse değişmez sen katlanırsın sadece. Parasız hiçbirşey olmuyor geçim derdi herşeyi alt üst ediyor bu konuda haklısın ama tek kriter de bu olmamalı. Sen gönlünü ferah tut bir şekilde yoluna çıkar. O kişide saplanıp kalma daha yaşın çok genç neler çıkar karşına. Bu arada ben üniversite mezunuyum eşim ilkokul mezunu. Ve inan hiç önemli bir konu değil. Allah gönlüne göre versin inşallah.

Senin onceliklerin neler once bunu belirle..kendj ayaklarinin uzerinde durmak istiyorsan, egitimene odaklan kendini gelistirmeye bak."Evlenince calismayayim,kocam calissin ben rahat edeyim" bu dogru bir bakis acisi degil.kadinin ekonomik ozgurlugu olmali.Sonra da kendi kriterlerine uygun birjni bulmalisin.Bunlar onemli syler.Hersey sevgiyle yurumuyor,basja birini de cok sevmeyecejsin diye birsey yok.Mesele para da degil calismamayi dusunmesi.
Koca kacmiyor,ama hep bu yasta olmayacaksin unutma.Calis,kendi hayatini kur.Seviyorsan yine dursun yaninda bu adam.Ama calissin ,senin icin cocuklari icin

X