Beş yıllık ilişkim var. Üniversitede tanıştık aynı sınıftaydık. Sonra o hazırlıktan sonra okulu bıraktı. Ama ben ona çok ısrar ettim okula devam et diye. Hatta ayrıldık okulu bıraktığı için. Taa o zamanlar bile okumazsan olmaz diyordum. Ama asla dinlemedi beni. Başka bölüm oku o zaman diyordum. O zaman da ben okuyana kadar yıllar geçecek ben bekleyemem senin okulun bitince evlenicez tarzında şeyler söylüyordu. Anlayacağınız okumayı sevmiyor ve hep bahanesi vardı. Şimdi benim okulum bitti ücretli öğretmenlik yapıyorum. O ise hala işsiz, gardiyanlık için sonuç bekliyor. Ben şimdi etraftan duyuyorum insanlar evlendikten sonra karısını rahat ettirmek için okuyor bir meslek sahibi oluyor. Benim de gözümü açtılar. Dün akşam ona ben evlendikten sonra kıt kanaat geçinmek istemiyorum dedim. Şimdi gardiyanlığı bekle ama o olursa da üniversite sınavına çalışıp iyi bir bölüm oku bizim için dedim. Ama rahatına o kadar düşkün ki ben okuyamam diyor. Ve yıllardır olduğu gibi beni yine kandırmaya çalışacaktı. Evlenince ben ders çalışıcam o zaman okurum diyecekti ama bu sefer beni kandırmasına izin vermedim. Açık açık oku dedim. Evlendikten sonra benim maaşıma bağlı olmayalım ben evi geçindirmekle ilgilenmek istemiyorum. Benim için bir şeyler yap başar, artık rahatını bir kenara bırak dedim. Hayır okumayacağım ben böyleyim kabul et diyor. Ama ben böyle bir hayat istemiyorum ki. Ben boşuna okumadım ki rahat hayat yaşayayım diye okudum. O da okusun. Neden benim maaşıma muhtaç kalalım ki ben hobi olarak çalışmak istiyorum zorunda kaldığım için değil. İleride çocuğum olduğunda onunla ilgilenmek istiyorum. Yazı çok uzun oldu kusura bakmayın. Kısaca sorum şu; ben çok kötü bir insan mıyım bunları düşündüğüm için yoksa sizce mantıklı mı ya da bunları istemek hakkım mı bana yardımcı olun lütfen ne yapmam lazım. Göremediklerimi gösterin lütfen ya da yanlışımı söyleyin