Bizim için fedakarlık yapmasını istedim. Yapmadı..

Bunca yil ne yapti peki?
Yani uniyi bitirdikte sonraki 4 yil.

Bir isin pesinden kosmadiysa okucam dese bile guvenmemek lazim bence.

Ben Üniv mezunu memurum eşim lise mezunu memur. 8 senelik evliyiz bir kere bile demedim sende açıktan oku en azından diye. Ama eşim bu yıl sınava girdi açıktan okumaya başladı. Kendi kararı. Bak ne güzel gardiyan lık olursa sende memur o da memur olur lise yada Üniv mezunu olmanın ne önemi var
Ben de öyle düşünüyordum zaten. Ama ona yüksek lisans yapmak istediğimi söyledim ve ben izin veremem ona benden yüksekte olacaksın dedi. Oradan da aslında konu açıldı. Sonra buraya kadar geldi

Henüz bu haziran ayında mezun oldum. Hem ücretli öğretmenlik yapıyorum hem de kpssye hazırlanıyorum. Ücretli öğretmenliği boşta kalmamak için yapıyorum.
İnşallah kazanırsın.Erkek arkadaşına fazla yüklenme.Bazı erkek böyle tembel ve umursamaz olur.Gardiyanlığı istemesinin sebebi de az da olsa garanti maaş ve çok kafa yoracak bir iş olmaması bence.O değişmeyecek.Uymuyorsa bitirmelisin.Diğer türlü boşa çaba...

Ev geçindirmek gibi derdim olmasını istemiyorum. Öğretmenim, çocukları seviyorum onlar için haftada 15 saat çalışmayı kastediyorum hobi derken. Eğer geçim derdim olursa bu iki katına çıkacak bu da geçim derdi için çalışmak oluyor ben bunu istemiyorum.
Valla ben sizi destekliyorum .Şimdi burada hayat müşterek vs diye arkadaşlar sizi linç edebilir ama hiç aldırmayın .Siz kendinize hobi ve kendi kişisel ihtiyaçlarınız için çalışın.Evlenmeyi bilen adam da işini gücünü ,okulunu vs Galler’ler,ben buyum demekle olmuyor .5 senenize yazık olacak ama bu adamla devam etmeyin derim ben.

Okumayı istemeyen bir adamı 'ille de oku' diye zorlamanız çok anlamsız.
Eğitim kişi kendisi istiyorsa anlamlıdır ve yerini bulur.
İstemediği ve bu kadar zor bir şeyi sizin için yapmasını istemeniz yüksek bir beklenti.
Üstelik bu kısa vadeli ve kolay bir şey değil,yıllarını alacak,ciddi emek istiyor.

Delikanlıyı gerçekten seviyorsanız onu,sizin istediğiniz gibi biri olması için zorlamazsınız.
Ama ben duygularımla değil,mantığımla hareket ederim,maddi olarak rahat yaşamak diyorsanız bunu anlarım,bu durumda kendisinden ayrılıp eğitim düzeyi sizinkine denk bir eş adayı düşünmeniz daha doğru olur.

İnşallah kazanırsın.Erkek arkadaşına fazla yüklenme.Bazı erkek böyle tembel ve umursamaz olur.Gardiyanlığı istemesinin sebebi de az da olsa garanti maaş ve çok kafa yoracak bir iş olmaması bence.O değişmeyecek.Uymuyorsa bitirmelisin.Diğer türlü boşa çaba...
Amin.. Teşekkür ederim yorumunuz için

Beş yıllık ilişkim var. Üniversitede tanıştık aynı sınıftaydık. Sonra o hazırlıktan sonra okulu bıraktı. Ama ben ona çok ısrar ettim okula devam et diye. Hatta ayrıldık okulu bıraktığı için. Taa o zamanlar bile okumazsan olmaz diyordum. Ama asla dinlemedi beni. Başka bölüm oku o zaman diyordum. O zaman da ben okuyana kadar yıllar geçecek ben bekleyemem senin okulun bitince evlenicez tarzında şeyler söylüyordu. Anlayacağınız okumayı sevmiyor ve hep bahanesi vardı. Şimdi benim okulum bitti ücretli öğretmenlik yapıyorum. O ise hala işsiz, gardiyanlık için sonuç bekliyor. Ben şimdi etraftan duyuyorum insanlar evlendikten sonra karısını rahat ettirmek için okuyor bir meslek sahibi oluyor. Benim de gözümü açtılar. Dün akşam ona ben evlendikten sonra kıt kanaat geçinmek istemiyorum dedim. Şimdi gardiyanlığı bekle ama o olursa da üniversite sınavına çalışıp iyi bir bölüm oku bizim için dedim. Ama rahatına o kadar düşkün ki ben okuyamam diyor. Ve yıllardır olduğu gibi beni yine kandırmaya çalışacaktı. Evlenince ben ders çalışıcam o zaman okurum diyecekti ama bu sefer beni kandırmasına izin vermedim. Açık açık oku dedim. Evlendikten sonra benim maaşıma bağlı olmayalım ben evi geçindirmekle ilgilenmek istemiyorum. Benim için bir şeyler yap başar, artık rahatını bir kenara bırak dedim. Hayır okumayacağım ben böyleyim kabul et diyor. Ama ben böyle bir hayat istemiyorum ki. Ben boşuna okumadım ki rahat hayat yaşayayım diye okudum. O da okusun. Neden benim maaşıma muhtaç kalalım ki ben hobi olarak çalışmak istiyorum zorunda kaldığım için değil. İleride çocuğum olduğunda onunla ilgilenmek istiyorum. Yazı çok uzun oldu kusura bakmayın. Kısaca sorum şu; ben çok kötü bir insan mıyım bunları düşündüğüm için yoksa sizce mantıklı mı ya da bunları istemek hakkım mı bana yardımcı olun lütfen ne yapmam lazım. Göremediklerimi gösterin lütfen ya da yanlışımı söyleyin

Bence siz kendinize fedakarlık yapın ve bu ilişkiden vazgeçin. Bu zamana kadar okumamış mesleğini kazanmamış siz okulu bitirip çalışacaksınız. Gardiyanlık iyi bişey mi Allah sabır versin.. Zordur işleri..

Hep şoförlük ya da gardiyanlık için başvuruda bulundu arada da çalıştı o kadar da

Yani ben illa diploma sahibi olsun diye dusunmem acikcasi,
Ama bu adam 2-3 diploma sahibi de olsa pek guvenilmez bence. 4 koca yil herhangi bir meslek dalinda ozel sektorde calissa suan daha yuksek maas alirdi gardiyanliktan.

Yani ben illa diploma sahibi olsun diye dusunmem acikcasi,
Ama bu adam 2-3 diploma sahibi de olsa pek guvenilmez bence. 4 koca yil herhangi bir meslek dalinda ozel sektorde calissa suan daha yuksek maas alirdi gardiyanliktan.
Yıllardır gir bir işe çalış en azından biraz para biriktirirsin dedim. Ama beni yine dinlemedi bir işe girip çıkmak istemiyormuş adam akıllı bir işinin olmasını istiyormuş onda da devam etmek istiyormuş

Yıllardır gir bir işe çalış en azından biraz para biriktirirsin dedim. Ama beni yine dinlemedi bir işe girip çıkmak istemiyormuş adam akıllı bir işinin olmasını istiyormuş onda da devam etmek istiyormuş

Cok yanlis dusunuyor.
Suan en azindan deneyimi olurdu.
Suan ne deneyimi ne diplomasi var.
benim anladigim ne de arkadasin calismaya totosu var.

Bu adamdan bi cacık olmaz tembel çalışmaya da okumaya da niyeti yok gibi görünüyor. Ama sizin hobi olarak çalışmak istemeniz de en az sevgiliniz kadar beni rahatsız etti. Bence sizin de çalışmaya niyetiniz yok. Kocam cok para kazansın bende evde rahat rahat yaşayım modundasınız gibi hissettim

2700-2800 lira maaş alacak eğer gardiyan olursa. Çocuk olduktan sonra ben işten ayrıldığımda nasıl geçineceğiz
Canim gardiyanlik maasi 3100 oldu lisans icin oyle diolar. Fakat şoyle bise var sizde ucretli ogretmensinz sizinde aldignz maas en fazla o kdardir. Ayrica suan bnde universite mezunuyum bu 3.senem kpss icin erkek arkdasimin ise 4.senesi ha yani okuduktn sonrada atanick daha iyi is oluck diye bir durum yok. Suan benim erkek arkadsm bile gardiyanliga basvurdu olmadigi icin ogretmnlik. Eger ki saglam bir isi olcaksa evi gecindirck neden olmasn gardiyanlik. Hayat musterek degil mi sizde calisir yardim edersinz aile bütcenize. Ama dha iyi kosullarda olmk istiyorm diosnz yine sizin tercihinizdr

X