• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Bizim gibi var mı?Bebeğim altını açtırmıyor

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

landemiyoladiyola

Nirvana
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2008
576
491
648
İstanbul
Benim 16 aylık dünya tatlısı bir oğlum var. Allah hepimizinkini bağışlasın. Oğlumun bir de acayip bir huyu var. Merak ediyorum bir benzerimiz var mı? Çünkü gören ben böylesini görmedim diyor. Altını açmamız her seferinde bir olay. Yalnız başına alırken ayrı bir olay. Mutlaka onu oyalamam lazım. Dönüyor, kaçıyor, ağlıyor. Küçüklüğünden beri böyle. Altını açtırmak istemiyor resmen. Ayakta bağlıyorum. Bazen yüz üstü yatıyor. Çok acayip şekillere giriyoruz. Var mı böylesi? Ne yapabilirim?

ayyynen benim oğlanı anlatmısın altını açmak bi eziyet sırt üstü yatmak istemiyo dönecek emekleyecek kurt var bunların popişinde herlade yok yok kurt değil benimkine kobra yılanı kaçmış töbe töbe

ben bakıyorum hayatım ama şöyle ben freelance çalışıyorum. ara sıra çıkıyorum o zaman annem yada kayınvalidem bakıyor. birkaç saat sürüyor ama ilk defa yarın tüm gün olmayacağım yanında. ne yapar çok düşünceliyim aslına bakarsan:) sen çalışıyorsun sanırım bakıcısı var bebeğinin?

canım bebeğinin altını başkalarının yanında açma ve mümkün oldugunca senden başkası açmasın.
eger yapıyorsanız pipisini sevmeyin,yerim senin pipini poponu gibi cümleler kullanmayın..
bunlar genelde yaptıgımız şeyler bende bilmiyordum fakat bu konuda uzman bir psikoanalistden ögrendim..sakin bir odada sadece ikiniz olun ve sadece sen altını değiştir..basit gibi görünen çok önemli bir konu....

sağol hayatım.. peki nedenmiş çok merak ettim. zira bugüne dek altını açarken hep yanımda birini istedim, o oynatsın birşeyler göstersin bende alayım diye uğraştım. babası evdeyken filan hep ikimiz uğraşıyorduk. niye böyleymiş ki? çok moralim bozuldu şimdi. bugüne dek bunları çook yaptımda:(

evet canım bende yerim seni falan diyordum ama artık yapmıyorum.
bilinç altına yerleşip takıntılara sebep oluyormuş.
tabi ki daha birsürü açıklaması var ama ben uzman olmadıgım için kelimelerle anlatamayabilirim.
ama bu konuda seminerlere katıldım kitaplar makaleler okudum.
psikoanalist nusret kaya nın internetten videolarını izleyebilir, kitaplarını okuyabilirsin..

sağol canım okuyacağım mutlaka. inan her alt açmamız olay. görenler böyle bebiş hiç görmedik diyor. her seferinde ne yapacağımı, nasıl oyalayacağımı şaşırıyorum. iyi olsunlar, canları sağolsun da, ne yapalım problemimiz de bu olsun:) sevgiler..

Benim kızım da malesef yer yer kaçıyor üstelik 22 aylık.Beni çok kızdırıyor bu konuda.Nasıl rahat ediyor anlamıyorum.Benim bildiğim çocuk altı pisken özellikle kaka yapmışsa eğer rahat edemez.Ama bizimki çok tuhaf ya.Hiç rahatsız olmuyor.Düzelirler işallah diyebiliyorum sadece...

Benim kızım da malesef yer yer kaçıyor üstelik 22 aylık.Beni çok kızdırıyor bu konuda.Nasıl rahat ediyor anlamıyorum.Benim bildiğim çocuk altı pisken özellikle kaka yapmışsa eğer rahat edemez.Ama bizimki çok tuhaf ya.Hiç rahatsız olmuyor.Düzelirler işallah diyebiliyorum sadece...
benim kızımda açtırmıyo genellikle çoğu zaman pişik oluyo.Sinirlerim bozuluyo sakin olmaya çalışıyorum..

Son düzenleme:
kızlar aman dıkkat!ÇocuĞunuz belkıde sızın tahmın ettıĞınız gıbı keyfınden aÇtırmamazlık yapmıyordur.kızımın da altını aÇtıĞımda kı ılk dırenmelerınde bende gelıp geÇıcı bır huy olduĞunu dÜŞÜnmÜŞtÜm ama malesef yavrumun sonradan bambaŞka bı sebeple aÇtırmadıĞını farkettım.meĞer poposunda Çatlaklar oluŞmuŞ halıyle her bez deĞıŞımınde de o lanet ıslak mendıllerle sıldıĞım ıÇın ÇocuĞum Çok acı ÇekıyormuŞ.sızınkı de Öyle olabılır .mutlaka anÜsÜnÜ kontrol edın gerdırıp bakın kırmızı Çok ınce kesıkler varsa anlayınkı aynı sebepten ÖtÜrÜ aÇtırmıyorlar.aĞrısını alması ıÇın anestol pomat,Çatlakların ıyıleŞmesı ıÇınse bebanten krem ve ılık suya oturma banyosu yaptırın gÜnde 1 defa 15 dklık.oturma banyosunda dr o bÖlgeyı dezenfekte etmesı ıÇın bı ılaÇ vermıŞtı suya katıyosunuz suyu kahverengı yapıyor tentırtıyot gıbı bıŞey sanırım.ondanda eczaneden alabılırsınız.bu arada en azından bu hassas dÖnemde ıslak mendıl deĞılde suyla ıslatılmıŞ pamuk kullanmanızı Şıddetle Önerırım.saĞlıcakla..

Benim kızım da 14 aylık ,aynen dediğinizi gibi,bezi gördüğü anda ağlıyor,zor yatırıyorum,özellikle de kaka yapmışsa daha çok oluyor bu.Ben d bir arkadaşın dediği gibi eşimi yanıma çağırıyordum,oyalasın diye:-(Çalışıyorum,annem bakıyor kızıma,dolayısıyla 2 miz açıyoruz altını,başka şansımız yok:-((

evet benim ki de 1 yaşıda ve aynı şeyleri yaşıyoruz özellikle kaka yapınca hep kaçıyor bazen ayakta değiştiriyorum çok zor oluyor poposu biraz kızarıyor ama bepanten sürünce hemen geçiyor ..heresin böyle olmasına şaşırdım ve sevindim yalnız değilim demek ki :)

bence bir zaman işte buda gececek 50 tane ocak annesiyiz yarımız bu şeyden şikayetçiyiz güzelim o kadar dert etme... sürekli değişiyor huyları

benimki de kaçıyor, hareketli diye tanımlanan çocukları 1 dakika bile sabit tutmak zordur. ben eline sürekli bir şey veriyorum. kitaplara alıştırdım, kitaba bakıyor ben alt değiştirirken. eğer yine de arızaya bağlarsa kameradan video görüntüleri gösteriyorum. seyrek de olsa oyalayamazsam kaçıyor popişi cıplak cıplak :)) böyle kaçtığında da seyretmesine doyum olmuyor

Benim oğlum da öyle, kesinlikle altını değiştirtmekten hoşlanmıyor. Sadece ben değiştiriyorum ama her defasında ayrı bir eziyet walla. Bazen eline oyalanması için birşeyler veriyorum, bazen de aceleyle ağlata ağlata değiştiriyorum. Tabi bir yandan da üzülüyorum, hem de korkuyorum tuvalet eğitimini yaparken zararı olur belki diye.

evet atesu benimde 18 aylık oğlum var aynı dediğin gibi .daha bezi görmesiyle ağlamaya başlaması bir oluyor.ister çiş ister kaka yapmış olsun hiç rahatsızlık duymuyormuş gibi ağlaya ağlaya kendini harap edip kaçmaya çalışıyor..

benmkide 1.5 yaşında yavaş yavaş düzelmeye başladı kokktu çok kötü ay nasıl kokuyo filan diyorum biraz direniyo sonra yatıyo değiştiriyoruz

Bu özelikleri genelde erkek cocuklari daha cok gösterir, sebep ise istemedikleri ve sevmedikleri icin. Ama belli bir yastan sonra birakiyorlar ama bu süre icerisnde Cocuga SABIRLI bir sekilde durmasini söylemelisiniz, dinlemeyecek ama yinede devam.......... Su aman ne yaramaz aman ne tuhaf bir Cocuk aman böylesinide hic görmedin diyen varsada onlara hic kafa takmayin. Cocuklarimizin hepsinde birden ayni sorun olamaz degilmi ?

Back