Bize Gelen Yardımcı Kadın

Bence yarım gün anlasirsaniz aynı kişi ile , bilerek 2 ye kadar bitirdiği işlerin yarısını ancak yapar. Yavaştan alır , ücreti bölündüğü icin

Ben de bunu düşündüm biliyor musun?
Galiba devam etmeyeceğim kendisiyle ama bir piyasaya da bakmam lazım

Çekingen bir tipim
Kendisini kırmak istemedim, direkt ben evde yokum gelme dedim.
Anladı zaten biraz

Temizlik zor olabilir ama onun isi o. Siz calissaniz her gun 2 de isinizi bitirip cikar misiniz? Baya kullanmis sizi.

Bana gelen hanım da sanırım sonrasında bir işe daha gidiyordu. Zaten bu yüzden uzun süre idare etmeye çalıştım ve bir gelişinde olmasa da diğer gelişinde bir çaba, iyi niyet görmek istedim.

Ama biz de kolay kazanmıyoruz parayı. Şimdi benim de çocuğum olacak ve ben de ücretsiz izin alacağım. Camlar dışında yaptığı temizlik benim normalde bir iki saatte yaptığım temizlikten farksız zaten. Tüm bunları düşününce bebek gelince ihtiyaç durumumuzu görüp ona göre bir plan yapmaya çalışacağım başkasıyla.

Bence açıkta rahatsızlığınızı dile getirin. Dünyada ki tek yardımcı o değil, sizde tek ev sahibi değilsiniz. Biraz suistimal etmiş iyi niyetinizi o yüzden bende yarın gün parası alırsa yarım günlük iş yapacağını düşünüyorum. Muhtemelen erken bitsin diye hızlı çalışıyordur. Olmazsa da başka birisini bulur baştan içinize sinecek şekilde anlaşırsınız

klasik Türkiye'deki çalışma ahlâkî...
maalesef hiç ama hiç taviz vermemek gerekiyor;
iyi niyeti sömürülmeyen yok ülkede
inanılmaz paralar veriliyor temizliğe.

her nokta bal dök yala olmadan gitmesine izin vermezdim ben (yalnız yaşadığım dönemde)
bence açıkça konusun ya yarım gün gel ona ücret vereyim ;
ya da tam gün kal tamamen her yer tertemiz olsun diye .

bide bizim ülkemiz inanılmaz duygusal olduğu için sürekli bir ben hizmet sektöründeki insanları eziyor muyum hissi var ; ülkedeki olmayan iş ahlakı ile bu duygusallık birleşince hiç hoş şeyler olmuyor

Türkiye bir tane verilen tavizi kullanmayan temizlikçi görmedim.
hep ülke duygusallığına oynuyorlar
inanın yemeğini vs vermeyene daha iyi temizlik yapıyordur

O kadar haklısınız ki bu konuda. En iyisi sınırı çizmek ve tavizsiz devam etmek. Ama işte duygusallık hemen gün yüzüne çıkıyor pek başarılı olunamıyor.

Cidden öyle. İş ilişkilerinde profesyonelliği korumaya çalışıyorum ama hayat hikayesini dinleyince bir duygusallık oldu bende.

Kendisini kırmak istemiyordum ama her gelişi bizim için ayrı bir mesele oluyordu. Şimdi ihtiyaç halinde gelecek biri yok ama daha huzurluyum resmen

O kadar haklısınız ki bu konuda. En iyisi sınırı çizmek ve tavizsiz devam etmek. Ama işte duygusallık hemen gün yüzüne çıkıyor pek başarılı olunamıyor.
benim annem de sürekli aynı sorunlari yaşıyor.
kadınlarla arkadaş gibi davranıyor yemek kahve vs
bir tane düzgün iş yapan yok.
ben çok katı davranıyordum / çok muhatap olmam işine yardım etmem
yemek asla hazırlamam (bir miktar yemek ücreti veririm) oturup yemem.
çokta düzgün çalışıyorlar böyle yapınca.
eskiden bende gençken
eve bir temizlikci almıştım; kendisi buzdolabındaki dondurmayi canı çektiği için izinsiz yiyip; buzdolabını temizleme gereği bille duymayinca bir daha kimseye merhamet hissetmedim.
ki biizm bu hizmet sektöründe çalışanlara hissettiğimiz merhametinde sağlıklı olduğunu düşünmüyorum

yani ne desem bilemedim

Baştan net konuşulması de önemli. Sınırlar baştan çizilmeyince bu sefer sanki birşey demeye hakkımız olmuyormuş gibi oluyor. Sanki rica minnet yaptırılıyor gibi oluyor. Birdaha gündeliğe birisini çağırırsam baştan liste yapıcam hangi hafta hangi işleri yapıcak kabul ediyorsa anlaşıcam sonra da liste üzerinden kontrol yapıcam

Gerçekten zor iş bende sırf bu tarz şeyler olmasın huzurum kaçmasın diye Sadece ihtiyaç durumunda alıyorum

Tamam temizlik kolay iş değil ama kimse de parayı ağaçtan toplamiyor. Eskiden tam gün temizlikte, perdeler yıkanır, halılar silinir, dolap arkaları, yatak baza altları silinirdi. Vakit kalırsa mutfak dolap içleri dahi silinirdi.
Bence son yıllarda hem fiyatları aşırı arttı hem de fiyat performans olarak karşılamıyor birbirini. Benim yaşadığım şehrin bir Facebook Grubu var. Kadınlara yönelik. Valla temizlik işine girenlerin ağzına kaşık sığmıyor. O ekstra bu ekstra. Tamam dediğim gibi zor iş ama herkes birtakım zorluklardan geçiyor. Şu an görece daha rahat yaşamak için hayatımın bir döneminde herşeyden feragat ettim. Ya da siz ilerde belki daha rahat etmek için belki saygınlık belki öğrenme isteği için, su anda eminim fedakarliklarda bulunuyorsunuz hâlâ.
Bence hakkına girmemissiniz ancak açık açık konuşmak ve duruma göre davranmak da seçenek.
Bir de ben kimi düzenli aldıysam hep performans düşürerek devam etti

Ev temizliği artık bir iş bence normal iki. Haftada bir gelen kişi evi düzene oturtmustur isinife yapıyordur yarım.gun gelen kişi günlük temizlik yapar saatten ziyade tuvalet banyo. Sil.supur balkon ama tüm gün gelen kişi cam kapı banyo tuvalet sil şupur makinelerin arkasını çekerek yapar. Saatten ziyade bu şekilde siz bu hafta cam sildirmiyorsaniz mesela. Can yerine mutlaka başka iş yapmalı yoksa yarimmgun gibi günlük temizlik olur en iyisi bence yarım gün alın ben yarım gün aliyorm artık iki haftada bir cam içinde sadece cam kapı sil diyorm yarım gün için cam kapı perde sklimde oluyor en mantıklısı bence

Şimdi dolap içlerini silmiyorlar cam balkon varsa oda ekstra diye biliyorum ütü oda ekstra oluyor bende bulunduğum şehrin grubunda görmüştüm paylaşımlarda .

Bunlar önemli işte o zaman yarım güne çekin bir kişi daha yazmış sonrasında duruma bakarsınız

İsini yapip cikiyormus iste 400 lira veriyorsunuz diye insanlara köle muamelesi yapiyorsunuz.Tuzluğunuza tuz doldurmadı diye mi suçlu oldu ?

Öyle kafasına göre çıkması doğru değil ki misal şöyle olmalı tam gün çalışıyorsa temizlik bittiyse saatini doldurmak için perde atabilir cam silebilir banyo yıkayabilir iyi niyeti suistimal etmiş yarım gün çalışarak istisnai durumlarda erken çıkabilir ama bunu alışkanlık haline getirmesi güzel değil

Şimdi dolap içlerini silmiyorlar cam balkon varsa oda ekstra diye biliyorum ütü oda ekstra oluyor bende bulunduğum şehrin grubunda görmüştüm paylaşımlarda .
Evet aynen herşeye ekstra diyorlar. Benim en son aldığım kişi banyoyu yikamamis sadece silmiş. Baza altı duruyordu. Perdeler yetişmedi. Birine 5 te yemek yapıyormuş onun için çıktı. Ama baştan dememisti 5 te çıkacağını. Sabahta 9 gibi geldi. Şimdi almıyorum kimseyi. Yapabildiğim kadar yapıyorum kendim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…