- 3 Mayıs 2015
- 13.325
- 48.768
- 598
- Konu Sahibi Bana Diyor Nau Nau
-
Bence yarım gün anlasirsaniz aynı kişi ile , bilerek 2 ye kadar bitirdiği işlerin yarısını ancak yapar. Yavaştan alır , ücreti bölündüğü icin
Ben olsam x hanım artık yarım gün gelin zaten 2de çıkıyorsunuz 1de çıkın yarım gün parası vereceğim ben size deyin bunu demek çok kolay ki neden bu kadar cekindiniz çekinmeyin bu iş sonuçta ticaret yani
Temizlik zor olabilir ama onun isi o. Siz calissaniz her gun 2 de isinizi bitirip cikar misiniz? Baya kullanmis sizi.Merhaba Hanımlar
Bir süredir 15 günde bir eve düzenli yardımcı geliyor.
Tam gün anlaştık. Fiyatını yazmıyorum, konu o değil.
Ama piyasa düzeyinde anlaştık.
İlk gün 2+1 evimi full temizledi. 2'de işi bitti.
Bana dedi ki işten erken çıkmam sorun olur mu? Başka gittiğim yerlerde iş bitse bile tam gün anlaştığımız için kalmamı istiyorlar.
Bende sorun olmaz dedim. Çünkü evin işi bitmiş.
Aradan birkaç ay geçti. Ve ben kendimi enayi gibi hissetmeye başladım.
Mesela ondan önce gelenlerin tamamı birkaç ayda bir perdelerin tamamını yıkardı.
Tüm gün olduğu için perdeler yetişirdi.
Ama yeni kadın işleri bölmüş durumda. Ne kadar çok iş birikirse biriksin hep 2'de çıkacak şekilde bitiyor.
Ben başında durmuyorum, evde de olmuyorum.
Enayi kısmı şu: Arkadaşım yarım gün alıyor, yarı fiyatına. Kadın 09:00 - 13:00 arası geliyormuş.
Ben tam gün alıyorum. 09:00 - 14:00 arası.. Ama tam fiyatına...
Bir arkadaşıma önermiştim. O da memnun kalmamış temizliğinden...
Ramazan öncesi haftaya alacaktım, ramazanda paraya ihtiyacı olur dedim.
Ama bende çalışmıyorum, tek maaşız. Tez yazıyorum, o yüzden kendi temizleyecek vaktim yok.
Gelme ramazandan sonra görüşürüz, evde olmayacağım ben dedim ama acaba doğru mu yaptım?
Arkadaşımdan etkilenip hakkına girmek istemiyorum.
Bizde de temizlemediği yerler var ama temizlik zor olduğu için hiç kasmamıştım ben.
Ama dediğim gibi rahatsız eden şey yarım gün + 1 saate tam gün parası vermem..
Bu ev yarım günde temizleniyorsa neden yarım gün birini almayayım ki?
Bana gelen hanım da sanırım sonrasında bir işe daha gidiyordu. Zaten bu yüzden uzun süre idare etmeye çalıştım ve bir gelişinde olmasa da diğer gelişinde bir çaba, iyi niyet görmek istedim.Şimdi yapmadığı yerler oluyordu.
Mesela çamaşır makinesi üstü, buzdolabı kapağı, dolap üstleri hep toz içinde kalmıştı
Sanırım okuldan alması gereken bir çocuğu var 1.sınıf
Ona yetişmeye çalışıyor
Türkiye bir tane verilen tavizi kullanmayan temizlikçi görmedim.Birebir aynılarını yaşadım. Konuyu sanki ben açmışım.
Benim evim 3+1 ama Amerikan mutfak, küçük ve temizliği kolay bir ev. Geç gelip erken çıkıyordu, işler hemen bittiği için.
Beklentimi göstermek için bir defasında camlar yerine buzdolabı temizliği istemiştim. Erken çıkmış yine de bir iki cam da sileyim dememişti. Bu beni çok etkiledi, zira kahvaltısı, yemeği, meyvesi her şeyini erişebileceği şekilde hazırda tutuyor, rahatı için uğraşıyordum. Bu arada ben de piyasadaki tam gün parasını ödüyordum.
Baktım ki temizliğinden de memnun değilim, artık ihtiyacımın olmadığını söyleyip yolları ayırdım maalesef. Biraz yaşı olduğu için yine de kırmak istemedim. Örneğin camlara bakıyorum leke içinde, bir odada hiç toz alınmamış, duşakabini hiç temizlememiş gibi gibi.
Eğer temizliğinden memnun olsaydım fiyatta yeniden anlaşma, yarım güne çevirme gibi alternatifleri belki düşünebilirdim.
O kadar haklısınız ki bu konuda. En iyisi sınırı çizmek ve tavizsiz devam etmek. Ama işte duygusallık hemen gün yüzüne çıkıyor pek başarılı olunamıyor.Türkiye bir tane verilen tavizi kullanmayan temizlikçi görmedim.
hep ülke duygusallığına oynuyorlar
inanın yemeğini vs vermeyene daha iyi temizlik yapıyordur
Cidden öyle. İş ilişkilerinde profesyonelliği korumaya çalışıyorum ama hayat hikayesini dinleyince bir duygusallık oldu bende.Türkiye bir tane verilen tavizi kullanmayan temizlikçi görmedim.
hep ülke duygusallığına oynuyorlar
inanın yemeğini vs vermeyene daha iyi temizlik yapıyordur
benim annem de sürekli aynı sorunlari yaşıyor.O kadar haklısınız ki bu konuda. En iyisi sınırı çizmek ve tavizsiz devam etmek. Ama işte duygusallık hemen gün yüzüne çıkıyor pek başarılı olunamıyor.
benim annem de sürekli aynı sorunlari yaşıyor.
kadınlarla arkadaş gibi davranıyor yemek kahve vs
bir tane düzgün iş yapan yok.
ben çok katı davranıyordum / çok muhatap olmam işine yardım etmem
yemek asla hazırlamam (bir miktar yemek ücreti veririm) oturup yemem.
çokta düzgün çalışıyorlar böyle yapınca.
eskiden bende gençken
eve bir temizlikci almıştım; kendisi buzdolabındaki dondurmayi canı çektiği için izinsiz yiyip; buzdolabını temizleme gereği bille duymayinca bir daha kimseye merhamet hissetmedim.
ki biizm bu hizmet sektöründe çalışanlara hissettiğimiz merhametinde sağlıklı olduğunu düşünmüyorum
Tamam temizlik kolay iş değil ama kimse de parayı ağaçtan toplamiyor. Eskiden tam gün temizlikte, perdeler yıkanır, halılar silinir, dolap arkaları, yatak baza altları silinirdi. Vakit kalırsa mutfak dolap içleri dahi silinirdi.Merhaba Hanımlar
Bana dedi ki işten erken çıkmam sorun olur mu? Başka gittiğim yerlerde iş bitse bile tam gün anlaştığımız için kalmamı istiyorlar.
Mesela ondan önce gelenlerin tamamı birkaç ayda bir perdelerin tamamını yıkardı.
Ama yeni kadın işleri bölmüş durumda. Ne kadar çok iş birikirse biriksin hep 2'de çıkacak şekilde bitiyor.
Enayi kısmı şu: Arkadaşım yarım gün alıyor, yarı fiyatına. Kadın 09:00 - 13:00 arası geliyormuş.
Ama bende çalışmıyorum, tek maaşız. Tez yazıyorum, o yüzden kendi temizleyecek vaktim yok.
Gelme ramazandan sonra görüşürüz, evde olmayacağım ben dedim ama acaba doğru mu yaptım?
Bizde de temizlemediği yerler var ama temizlik zor olduğu için hiç kasmamıştım ben.
Ev temizliği artık bir iş bence normal iki. Haftada bir gelen kişi evi düzene oturtmustur isinife yapıyordur yarım.gun gelen kişi günlük temizlik yapar saatten ziyade tuvalet banyo. Sil.supur balkon ama tüm gün gelen kişi cam kapı banyo tuvalet sil şupur makinelerin arkasını çekerek yapar. Saatten ziyade bu şekilde siz bu hafta cam sildirmiyorsaniz mesela. Can yerine mutlaka başka iş yapmalı yoksa yarimmgun gibi günlük temizlik olur en iyisi bence yarım gün alın ben yarım gün aliyorm artık iki haftada bir cam içinde sadece cam kapı sil diyorm yarım gün için cam kapı perde sklimde oluyor en mantıklısı benceKoltuk silersem halı silmem dedi. Kendince öyle bir iş bölümü yapmış.
Saygı duydum.
Tek istediğim aslına her seferinde salondaki halı ve üçlü koltuğu silmesi
Çünkü oğlum yemek yapıyor.
Bir de her seferinde ev temizliği + 1 ek iş yapıyor.
Mesela buzdolabu temizliği, bir odanın perdesini yıkama gibi
Ama bu ek işlere rağmen en geç maksimum 3e kadar uzuyor.
Genelde çoğunda 2'de çıkmış oluyor.
Şimdi dolap içlerini silmiyorlar cam balkon varsa oda ekstra diye biliyorum ütü oda ekstra oluyor bende bulunduğum şehrin grubunda görmüştüm paylaşımlarda .Tamam temizlik kolay iş değil ama kimse de parayı ağaçtan toplamiyor. Eskiden tam gün temizlikte, perdeler yıkanır, halılar silinir, dolap arkaları, yatak baza altları silinirdi. Vakit kalırsa mutfak dolap içleri dahi silinirdi.
Bence son yıllarda hem fiyatları aşırı arttı hem de fiyat performans olarak karşılamıyor birbirini. Benim yaşadığım şehrin bir Facebook Grubu var. Kadınlara yönelik. Valla temizlik işine girenlerin ağzına kaşık sığmıyor. O ekstra bu ekstra. Tamam dediğim gibi zor iş ama herkes birtakım zorluklardan geçiyor. Şu an görece daha rahat yaşamak için hayatımın bir döneminde herşeyden feragat ettim. Ya da siz ilerde belki daha rahat etmek için belki saygınlık belki öğrenme isteği için, su anda eminim fedakarliklarda bulunuyorsunuz hâlâ.
Bence hakkına girmemissiniz ancak açık açık konuşmak ve duruma göre davranmak da seçenek.
Bir de ben kimi düzenli aldıysam hep performans düşürerek devam etti
Kesinlikle başka bir şekilde anlatamazdım. Merhamet duygusu da demek istemiyorum kibir oluyor çünkü. Ama bir yardım etme hissiyatı oluyor. Ama onunda işi o aslında.bide bizim ülkemiz inanılmaz duygusal olduğu için sürekli bir ben hizmet sektöründeki insanları eziyor muyum hissi var ;
Evim küçücük ama eşyalı çünkü bebek var
O gelmeden tüm evi oyuncakları vs her şeyi topluyorum.
Sonlara doğru bu his beni rahatsız etmeye başladı zaten.
İlk başta önemli olan evin temiz olmasıydı
Ama sonra diğer gelenlerle kıyaslamaya başladım.
Bir tanesi mesela talep etmememe rağmen mutfağımı çok güzel toparlar hatta tuzluk falan doldururdu.
Bir önceki gelen mesela biz hasta olduğumuzda tüm perdeleri yıkardı, evde bebek var perdelere mikrop sinmiştir derdi.
Bizi bebeği evden gönderip çamaşır suyuyla girişirdi eve - ki ben hep perdeler kalsın daha yeni temizlendi vs. derdim.
Yine de hastalık geçmez öyle bebek de var deyip evi kırklardı resmen.
Böyle kıyaslayınca ve eksiklikleri de görünce ister istemez soğudum.
Yalan söyleyemeyeceğim.
Ama bu benim tolere edemeyeceğim bir şey değildi.
Evi yüzde 80 bile temizlese benim için okeydi.
Ama bir arkadaş yarım gün alıyorum yarı parasına deyince ve 1 saatcik fark olunca bu beni irite etti.
İsini yapip cikiyormus iste 400 lira veriyorsunuz diye insanlara köle muamelesi yapiyorsunuz.Tuzluğunuza tuz doldurmadı diye mi suçlu oldu ?Merhaba Hanımlar
Evet aynen herşeye ekstra diyorlar. Benim en son aldığım kişi banyoyu yikamamis sadece silmiş. Baza altı duruyordu. Perdeler yetişmedi. Birine 5 te yemek yapıyormuş onun için çıktı. Ama baştan dememisti 5 te çıkacağını. Sabahta 9 gibi geldi. Şimdi almıyorum kimseyi. Yapabildiğim kadar yapıyorum kendimŞimdi dolap içlerini silmiyorlar cam balkon varsa oda ekstra diye biliyorum ütü oda ekstra oluyor bende bulunduğum şehrin grubunda görmüştüm paylaşımlarda .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?