- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- Konu Sahibi caninfistigi
Evlimisin bilmiyorum ,ama bu dediğin şekilde evlilik yüzde 1 bile değil Türkiye de.
Evet kadın çalışmalı diyoruz,erkekte ev işlerine yardım etmeli,ama öyle olmuyor işte.
Ev işlerinde kadın hep başrolde..
En çok yardım eden adam bile işyerinde çalışırken akşam ne yemek pişiricem diye düşünmüyor.
Kadın yemeği düşünüp karar veriyor,erkek yeri geldiğinde o yemeği yapıyor ,yeri geldiğinde sadece sofra kurup salatayı yapıyor.
Tuvaletlerin hergün temizlenmesi gerektiğini düşünüp karısı söylemeden elinde domestosla lavabo ovan adam var mı bu ülkede?
Kadın her şartta başrolde ise evişlerinde erkekte ev geçindirmekte başrolde olmalı diyorum ben.
Evliyim parkon ve tam da tarif ettiğin gibi bir adamla evliyim. Gtalk açıktır birimizden biri sorar akşama yemeğe ne yapsak diye. Sonra o bir fikir verir ben bir fikir veririm. Sonra birlikte gireriz o mutfağa. Bazen o benden daha çok bile iş yapar. Ama işta bunları okurken ne diyoruz öyle erkek az. Ya da yatıp kalkıp dua etmeliyim bu erkeği buldum diye. Dua ediyorum o ayrı ama bu erkeğin "normal" olarak düşünülmesi gereken bir Türkiye istiyorum ben. en azından kadınların olması gerekenin bu erkek olduğunu düşünmesini. Düşünceleri değiştirebilirsek (sadece kadınların düşünceleri bile olsa) çok şey değişir. O kadınlar da yetiştirdikleri erkek çocuklarında bunu düşünerek yetiştirirse bebek adımları ile bile olsa bir şeyler değişir. Ve seni temin ederim bütün erkekler de öküz değil. Tam tamına %50 olmasa da bir çok işte %40ını üzerine alan bir çok eş tanıyorum. Bir yerde gördüğümde bebeğine dönüşümlü bakan anne-babalar. En azından belirli bir kültür seviyesinde bunun böyle olması gerektiğini düşünüyorum.