Biz kadınlar ne için yaşıyoruz?

Bunu dün bende dedim
Çünkü bir kadına bir anneye çalışmıyor diye leş kargası, yiyici dendi
Çok ayıp
Kadın kalktı prematüre bebeğim var ondan çalışamıyorum vs. uzun uzun anlattı
Herkesin koşulları farklı olabilir
Yoksa kim istemez ki bebeğe annesi / kayınvalidesi baksın kendi de çalışıp daha iyi şartlarda yaşasın ?

Yok ben o konuda demiyorum asla. Çekirge zaten senin dediğin bir şeyi senden alıntılamadan yorumlamam artık :)

O konu çok hassas ve başka bir konuydu. Tenzih ederim.

Zihniyet meselesi. Sırf kadın olduğu için her şeyi erkekten bekliyorsa o kişi, burada bizim yapabileceğimiz bir şey yok.

Sırf erkek olduğu için saçmasapan davranıyorsa bir erkek, bunu konularımızda dile getiriyorsak, eleştiriyorsak bence tam karşı durumda da benzerini yapabilmeliyiz. Bu forumda bizim yorumlamaktan başka zaten yapabileceğimiz bir şey de yok.

Son düzenleme:
Kesinlikle katılıyorum. İnsanlar nasıl mutlu iseler öyle yaşayabilirler ki benim buna müdahale hakkım yok. Ama o prensesler gelip de olması gerekenin kendi yaşamları olduğunu iddia ederlerse ben orda dert ediniyorum bunu kendime. Benim şöyle bir huyum vardır. Bir yanlışa karşıyken benzer bir yanlışı savunduğum insanlar da yapıyorsa onlara dönerim "Bir dakika arkadaş sen de yanlış yapıyorsun derim" Ben bütün ev işlerinin kadınlara yıkıldığı konularda yorumumu yaptım. Ama tutup biri kendisi için değil başka birine kadın çalışmak zorunda değil diyorsa orda bir dur derim. İşte orda bir dur.

Hah işte aynen öyle. Ne zaman ki düşüncelerini bana dayatmaya çalışıyor işte o zaman benim de tepem atar. Herkesin doğrusu kendine, kim nasıl istiyorsa öyle yaşasın ama benim aileme de kimse karışmasın. Benim tercihlerimden dolayı o prenses beni aşağılayamaz ya da eşimle ev ve çocuğun sorumluluğunu paylaşıyoruz diye kimse benim eşime daha az erkek muamelesi yapamaz. Yani yapmamalı :KK55:

Yok ben o konuda demiyorum asla. Çekirge zaten senin dediğin bir şeyi senden alıntılamadan yorumlamam artık :)

O konu çok hassas ve başka bir konuydu. Tenzih ederim.

:-)

Kesinlikle öyle
Çalışan kendini dünyanın 8.harikası görüp kimseyi küçümseyemez
Çalışmayan da ay çalışan kadınlara acıyorum gibi talihsiz cümleler kurmamalı

Kişinin / ailenin yaşam koşullarına göre değişebilecek bir durum bu

Hah işte aynen öyle. Ne zaman ki düşüncelerini bana dayatmaya çalışıyor işte o zaman benim de tepem atar. Herkesin doğrusu kendine, kim nasıl istiyorsa öyle yaşasın ama benim aileme de kimse karışmasın. Benim tercihlerimden dolayı o prenses beni aşağılayamaz ya da eşimle ev ve çocuğun sorumluluğunu paylaşıyoruz diye kimse benim eşime daha az erkek muamelesi yapamaz. Yani yapmamalı :KK55:

Kesinlikle yapamaz. Ve zaten olması gereken erkek o zaten. En bir erkek o benim gözümde.

Ben de öyle düşünüyorum ama forumda o kadar çok konuda okuyorum ki kadın çalışmak zorunda değil cümlesini. Ama erkek çalışmak zorunda. Hayır diyorum ben. Ev geçindirilmek zorunda, evi b.k götürmesin diye ev işlerinin de yapılması zorunda. Ama bunu o yapmak zorunda bu yapmak zorunda diye bir şey yok. Her iki cinsiyet de elini taşın altına sokacak diyorum. Ben erkekler de ev işi yapacak diye totomu yırtarken bir hemcinsim kadın çalışır çalışmaz kimse de karışamaz derse o zaman bir erkek de ev işini yaparım yapmam kimse de karışmaz der. Benim dert edindiğim nokta bu.

Fıstıkçım bu kadınların çok ama çok ikiyüzlü oldukları bir konu. Birçoğu erkek kadına ev işlerinde yardım etmelidir der ama eşinden yardım istemez, her şeyi kendi yapar, hatta aferinin delisi olup kendini beğendirmeye, takdir görmeye çalışır kocasından. Kadınlar kendi değerlerini bilmedikleri ve erkeğe muhtaç olduklarını düşünerek yetiştirildikleri için -özellikle bizim toplumumuzda- geyşa ruhlu oluyorlar. Birçok kadının hak araması kocasının gömleklerini ütülerken öflenip pöflenmekten 'Sen orada otur ben senin gömleklerini ütüleyeyim' demekten ileri gitmiyor. Çünkü kadınlarda kaybetme korkusu çok yoğun. Birçoğu da erkeklerini kaybetmemek için onun her dediğine biat etmekte, sürekli kendinden taviz vermekte görüyor çareyi. Bu nedenle birçoğu eşlerinden, sevgililerinden istekte dahi bulunamıyorlar. Buraya sürekli konu açılıyor 'Eşimin çevresindeki kadınlardan rahatsızım, o kadınları tehdit etsem mi?', 'Eşim çocuk istiyor ne yapacağım?' Yani bunu gelip bize soruyor, bize anlatıyor, eşine değil de bize, başka kadınlara ama asla ve asla eşine değil. Yani bence kadınlar böyle bir hayatı her ne kadar inkar da etseler kendi istedikleri için sürdürüyorlar.

Ben kendi adıma cevap vereyim, ben kendim için yaşıyorum; anaerkil bir evde büyüdüm ömrüm boyunca hiçbir erkeğin egemenliği altına girmedim. Hayatımda erkek tutmamdaki amacım hayattan keyif, onlara hizmet ya da muhtaçlık değil. Eşim de dahil buna. Sosyal statü atlamak , saygı görmek için bir erkeğe ihtiyacım yok.

Son düzenleme:
Çok ayıp cidden..
Bunu diyen de daha yeni çocuk konusu açmış. Çocuğu olunca, izne ayrılırsa acaba o da mı leş kargası olacak merak ediyorum?
Ohh iyi valla, hamile kal, vücudun değişikliğe uğrasın, hormonların tavan yapsın, ilk aylarda bulantıdan yemek yiyeme, sonra aylarda hareket bile edeme. Onca eziyeti çek. Niye ona bir evlat verebilesin diye. Sonra da erken doğum yap ve çalışama. Buradan biri de çıksın sana leş kargası desin.
Yok ya hiç adalet yok.
Bu konuda hepimiz bir şey söyledik ama hepimiz genel konuşuyoruz. İnsanına göre davranmak lazım.
Erkek öküzse, hazırcıysa naparsan yap, herşeyi senden bekler. Yapmayınca da kavga çıkarır. Çünkü midesi senin kırılan kalbinden önemlidir.
Sağ duyulu, empati yapabilen, anlayışlı bir koca ise o zaman işte bu eşitlik denen şey devreye girer.
Hamuru bozuksa naparsan yap, bildiğini okur.

Bunu diyen de daha yeni çocuk konusu açmış. Çocuğu olunca, izne ayrılırsa acaba o da mı leş kargası olacak merak ediyorum?
Ohh iyi valla, hamile kal, vücudun değişikliğe uğrasın, hormonların tavan yapsın, ilk aylarda bulantıdan yemek yiyeme, sonra aylarda hareket bile edeme. Onca eziyeti çek. Niye ona bir evlat verebilesin diye. Sonra da erken doğum yap ve çalışama. Buradan biri de çıksın sana leş kargası desin.
Yok ya hiç adalet yok.
Bu konuda hepimiz bir şey söyledik ama hepimiz genel konuşuyoruz. İnsanına göre davranmak lazım.
Erkek öküzse, hazırcıysa naparsan yap, herşeyi senden bekler. Yapmayınca da kavga çıkarır. Çünkü midesi senin kırılan kalbinden önemlidir.
Sağ duyulu, empati yapabilen, anlayışlı bir koca ise o zaman işte bu eşitlik denen şey devreye girer.
Hamuru bozuksa naparsan yap, bildiğini okur.

Çok üzüldüm bir anneye asla söylenmeyecek lafı söylemiş o kişide.
Leş kargası ne demek,bu nasıl bir üslup böyle..

:-)

Kesinlikle öyle
Çalışan kendini dünyanın 8.harikası görüp kimseyi küçümseyemez
Çalışmayan da ay çalışan kadınlara acıyorum gibi talihsiz cümleler kurmamalı

Kişinin / ailenin yaşam koşullarına göre değişebilecek bir durum bu

Aynen, ben de ev hanımlığına karşı değilim mesela. Sonuçta bir evin yükü bellidir. Para, ev işleri/düzeni, çocuk bakımı. Erkek para işini, kadın da diğer ikisini halledebilir pekala. Yani ben çalışan kimi kadınların ev hanımlarını küçümsemelerine çok kızıyorum. Yani adamın maddi durumu ev geçinidirmeye yetiyorsa kadın da ev işlerini ve çocuk bakımını üstlendiyse problem nerede? Yani herkesin aile düzeni farklı sonuçta.
(Bu arada yazacaktım unuttum hamileliğin hayırlı olsun çek, Allah kucağına sağlıkla almayı nasip etsin inşallah:KK16:)

Çok üzüldüm bir anneye asla söylenmeyecek lafı söylemiş o kişide.
Leş kargası ne demek,bu nasıl bir üslup böyle..

Ooo abla, neler gördü bu kk. Kadın kadına ne hakaretler edermiş vay anam:18:
Hayır bu hakkı nereden buluyor bu çılgın kk kadınları anlamıyorum. Klavye başında çok kolay işte konuşması. Sıkıysa yüz yüzeyken hakaret et:KK14:
Güya insanlık dersi veriyor ama zaten yıkık durumda olan bir kadına hakaret edip onu yerin dibine sokmaya çalışıyor. Çok acımasızca ya...
Bazen hepimiz tepki veriyoruz konu sahibi haksızsa ama, bazen de olmadık şeylere saçma sapan sivri yorumlar yapanlar var. Ayarı tutturun azıcık yaa:KK1:

Her neyse diyeceğim o ki, her kural her erkekte işlemiyor Fıstık bacım. Şimdi bu eşitlik şeysini benim babamda uygularsak, oruçluyken hele. Sonunu düşünemiyorum:KK53: Bugün yemek yapmadık, kalk sen yap baba, herhalde tencereyi tavayı havada uçurur:KK4:
İşte böylesi ile evli olan bir kadın, zorunda olmasa bile yapmak zorunda kalıyor.
Huzursuzluk çıkmasın diye ses etmiyorlar işte:26:

Kendini heba eden kadınlar için prenses demediğim bence çok açık. Ben o kadınlar için her platformda konuşuyor haklarını her türlü arıyorum zaten. Ben kendini hiç bir şeye mecbur görmeyen insanlardan bahsediyorum koalina. Nasıl yanlış anlaşılıyorum bilmiyorum.

Kendisini bir şeye mecbur görmeyen çevresinde kabul görmemeli
Özellikle evlilikte maddi ya da manevi yük tek tarafa biniyorsa olmaz
O çooookkkk sevdiğim hayatımın erkeği eşek gibi çalışsın, ben yatayım olmaz, böyle sevgi olmaz
Zaruri sebeplerden çalışmamaktan söz etmiyorum tabi, çocuk, hastalık, özel nedenler
O zaman çalışacak durumda olan eş diğerine bakmalıdır kadın erkek fark etmez

Ben de öyle düşünüyorum ama forumda o kadar çok konuda okuyorum ki kadın çalışmak zorunda değil cümlesini. Ama erkek çalışmak zorunda. Hayır diyorum ben. Ev geçindirilmek zorunda, evi b.k götürmesin diye ev işlerinin de yapılması zorunda. Ama bunu o yapmak zorunda bu yapmak zorunda diye bir şey yok. Her iki cinsiyet de elini taşın altına sokacak diyorum. Ben erkekler de ev işi yapacak diye totomu yırtarken bir hemcinsim kadın çalışır çalışmaz kimse de karışamaz derse o zaman bir erkek de ev işini yaparım yapmam kimse de karışmaz der. Benim dert edindiğim nokta bu.

Evlimisin bilmiyorum ,ama bu dediğin şekilde evlilik yüzde 1 bile değil Türkiye de.
Evet kadın çalışmalı diyoruz,erkekte ev işlerine yardım etmeli,ama öyle olmuyor işte.
Ev işlerinde kadın hep başrolde..
En çok yardım eden adam bile işyerinde çalışırken akşam ne yemek pişiricem diye düşünmüyor.
Kadın yemeği düşünüp karar veriyor,erkek yeri geldiğinde o yemeği yapıyor ,yeri geldiğinde sadece sofra kurup salatayı yapıyor.
Tuvaletlerin hergün temizlenmesi gerektiğini düşünüp karısı söylemeden elinde domestosla lavabo ovan adam var mı bu ülkede?
Kadın her şartta başrolde ise evişlerinde erkekte ev geçindirmekte başrolde olmalı diyorum ben.

Kendini heba eden kadınlar için prenses demediğim bence çok açık. Ben o kadınlar için her platformda konuşuyor haklarını her türlü arıyorum zaten. Ben kendini hiç bir şeye mecbur görmeyen insanlardan bahsediyorum koalina. Nasıl yanlış anlaşılıyorum bilmiyorum.

Onların haklı olduklarını ben de savunmuyorum. Diğer konuda çalışmak zorunda değil diyenlerden biriydim ben de. Ben olsam öyle bir adama asla para vermezdim misal. Mecburiyet dolaysıyla işten ayrılıp bir de paraya muhtaç ediliyor olduğu halde... kadıncağız da çare arıyor gerçekten çok ayıp. Bu erkek bence karısına ve çocuğuna bakmak zorunda. Ne münasebet para benim demeler falan...

Ooo abla, neler gördü bu kk. Kadın kadına ne hakaretler edermiş vay anam:18:
Hayır bu hakkı nereden buluyor bu çılgın kk kadınları anlamıyorum. Klavye başında çok kolay işte konuşması. Sıkıysa yüz yüzeyken hakaret et:KK14:
Güya insanlık dersi veriyor ama zaten yıkık durumda olan bir kadına hakaret edip onu yerin dibine sokmaya çalışıyor. Çok acımasızca ya...
Bazen hepimiz tepki veriyoruz konu sahibi haksızsa ama, bazen de olmadık şeylere saçma sapan sivri yorumlar yapanlar var. Ayarı tutturun azıcık yaa:KK1:

Her neyse diyeceğim o ki, her kural her erkekte işlemiyor Fıstık bacım. Şimdi bu eşitlik şeysini benim babamda uygularsak, oruçluyken hele. Sonunu düşünemiyorum:KK53: Bugün yemek yapmadık, kalk sen yap baba, herhalde tencereyi tavayı havada uçurur:KK4:
İşte böylesi ile evli olan bir kadın, zorunda olmasa bile yapmak zorunda kalıyor.
Huzursuzluk çıkmasın diye ses etmiyorlar işte:26:

Kadının en büyük düşmanı yine kadındır..
Bunlar varya klavye egosundan kaynaklanıyor..

Kadın evlenince kocası için , çocuğu olunca da cocuğu ve kocası için yaşıyor...
Kendisi için ne mi yapıyor neredeyse hiçbir şey...
Ben çalışıyorum , 3,5 yaşında oğlum var annem bakıyor..
Onu alıp eve gidiyorum ( bazen eşimi bekliyorum) eş işi yemek , çamaşır her gün aynı iş...
eşim akşamları arkadaşları ile buluşuyor ben çocuğu bekliyorum...
Eşitlik eşitlik diye savunup duruyoruz ya o eşitlik bizde yok birçoğumuzda yok bence...
Kadın kendisi hari. herkes için yaşıyor bence..
İstisnalar hariç...

Evlimisin bilmiyorum ,ama bu dediğin şekilde evlilik yüzde 1 bile değil Türkiye de.
Evet kadın çalışmalı diyoruz,erkekte ev işlerine yardım etmeli,ama öyle olmuyor işte.
Ev işlerinde kadın hep başrolde..
En çok yardım eden adam bile işyerinde çalışırken akşam ne yemek pişiricem diye düşünmüyor.
Kadın yemeği düşünüp karar veriyor,erkek yeri geldiğinde o yemeği yapıyor ,yeri geldiğinde sadece sofra kurup salatayı yapıyor.
Tuvaletlerin hergün temizlenmesi gerektiğini düşünüp karısı söylemeden elinde domestosla lavabo ovan adam var mı bu ülkede?
Kadın her şartta başrolde ise evişlerinde erkekte ev geçindirmekte başrolde olmalı diyorum ben.

Bu çok doğru bir tespit bence. Söz konusu iş yaşamı olunca 'Hayat müşterektir.' diyoruz. Ama sıra ev işi, çocuk bakımına gelince hayat müşterek olmuyor çoğu zaman. Biz bir önceki kuşağın kadınlarından çok daha fazla eziliyoruz hem iş ,hem ev, hem çocuk. O yüzden ben ev hanımlığına laf edilmesini doğru bulmuyorum, ya da kadının yalnızca part time işte çalışmasına. Erkekler kadın erkek eşitliğini ideada yalnızca iş yaşamında kabul ettiler,bu da onların ilerine geldi yine , yükleri hafifledi, ev işi yine kadının :KK9: Bir de birçok erkek süt iznine, gebelik iznine, çalışan annelere gösterilen kolaylıklara dahi laf ediyor , neymiş kadınlara imtiyaz varmış. Ben mesela kadınların mesai saatlerinde dahi daha esnek davranılması gerektiğine inanıyorum.

Size bir örnek..
Salata içinde roka sevmeyen bir eş..
Salata içinde roka seven bir evlat...

Dedim ki bana soruyormusunuz ya kadın sen ne seviyorsun salata da diye..
Ben ne olsa yiyorum ya..
Kadınlık annelik böyle bişey herhalde...

Size bir örnek..
Salata içinde roka sevmeyen bir eş..
Salata içinde roka seven bir evlat...

Dedim ki bana soruyormusunuz ya kadın sen ne seviyorsun salata da diye..
Ben ne olsa yiyorum ya..
Kadınlık annelik böyle bişey herhalde...

Süper bir örnek...
Ben eşim ve oğlum için ayrı ayrı yemek yapıyorum...
Eşim aşırı seçer yemek..Ben ne yiyorum kimsenin umurunda değil...
Bulgur pilavına hasret kaldım onlar yüzünden :KK37:

X