- 7 Temmuz 2011
- 7.335
- 14.155
- Konu Sahibi caninfistigi
Evet abla çok şaşırdım
Düşman gibi gelip saydırdılar kadına
Sanırsın hırsızlık yapmış
Nerde söylendi bu çirkin söz Çeko
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet abla çok şaşırdım
Bunu dün bende dedim
Çünkü bir kadına bir anneye çalışmıyor diye leş kargası, yiyici dendi
Çok ayıp
Kadın kalktı prematüre bebeğim var ondan çalışamıyorum vs. uzun uzun anlattı
Herkesin koşulları farklı olabilir
Yoksa kim istemez ki bebeğe annesi / kayınvalidesi baksın kendi de çalışıp daha iyi şartlarda yaşasın ?
Zihniyet meselesi. Sırf kadın olduğu için her şeyi erkekten bekliyorsa o kişi, burada bizim yapabileceğimiz bir şey yok.
Kesinlikle katılıyorum. İnsanlar nasıl mutlu iseler öyle yaşayabilirler ki benim buna müdahale hakkım yok. Ama o prensesler gelip de olması gerekenin kendi yaşamları olduğunu iddia ederlerse ben orda dert ediniyorum bunu kendime. Benim şöyle bir huyum vardır. Bir yanlışa karşıyken benzer bir yanlışı savunduğum insanlar da yapıyorsa onlara dönerim "Bir dakika arkadaş sen de yanlış yapıyorsun derim" Ben bütün ev işlerinin kadınlara yıkıldığı konularda yorumumu yaptım. Ama tutup biri kendisi için değil başka birine kadın çalışmak zorunda değil diyorsa orda bir dur derim. İşte orda bir dur.
Yok ben o konuda demiyorum asla. Çekirge zaten senin dediğin bir şeyi senden alıntılamadan yorumlamam artık :)
O konu çok hassas ve başka bir konuydu. Tenzih ederim.
Hah işte aynen öyle. Ne zaman ki düşüncelerini bana dayatmaya çalışıyor işte o zaman benim de tepem atar. Herkesin doğrusu kendine, kim nasıl istiyorsa öyle yaşasın ama benim aileme de kimse karışmasın. Benim tercihlerimden dolayı o prenses beni aşağılayamaz ya da eşimle ev ve çocuğun sorumluluğunu paylaşıyoruz diye kimse benim eşime daha az erkek muamelesi yapamaz. Yani yapmamalı
Evet abla çok şaşırdım
Ben de öyle düşünüyorum ama forumda o kadar çok konuda okuyorum ki kadın çalışmak zorunda değil cümlesini. Ama erkek çalışmak zorunda. Hayır diyorum ben. Ev geçindirilmek zorunda, evi b.k götürmesin diye ev işlerinin de yapılması zorunda. Ama bunu o yapmak zorunda bu yapmak zorunda diye bir şey yok. Her iki cinsiyet de elini taşın altına sokacak diyorum. Ben erkekler de ev işi yapacak diye totomu yırtarken bir hemcinsim kadın çalışır çalışmaz kimse de karışamaz derse o zaman bir erkek de ev işini yaparım yapmam kimse de karışmaz der. Benim dert edindiğim nokta bu.
Bunu diyen de daha yeni çocuk konusu açmış. Çocuğu olunca, izne ayrılırsa acaba o da mı leş kargası olacak merak ediyorum?Çok ayıp cidden..
Bunu diyen de daha yeni çocuk konusu açmış. Çocuğu olunca, izne ayrılırsa acaba o da mı leş kargası olacak merak ediyorum?
Ohh iyi valla, hamile kal, vücudun değişikliğe uğrasın, hormonların tavan yapsın, ilk aylarda bulantıdan yemek yiyeme, sonra aylarda hareket bile edeme. Onca eziyeti çek. Niye ona bir evlat verebilesin diye. Sonra da erken doğum yap ve çalışama. Buradan biri de çıksın sana leş kargası desin.
Yok ya hiç adalet yok.
Bu konuda hepimiz bir şey söyledik ama hepimiz genel konuşuyoruz. İnsanına göre davranmak lazım.
Erkek öküzse, hazırcıysa naparsan yap, herşeyi senden bekler. Yapmayınca da kavga çıkarır. Çünkü midesi senin kırılan kalbinden önemlidir.
Sağ duyulu, empati yapabilen, anlayışlı bir koca ise o zaman işte bu eşitlik denen şey devreye girer.
Hamuru bozuksa naparsan yap, bildiğini okur.
Kesinlikle öyle
Çalışan kendini dünyanın 8.harikası görüp kimseyi küçümseyemez
Çalışmayan da ay çalışan kadınlara acıyorum gibi talihsiz cümleler kurmamalı
Kişinin / ailenin yaşam koşullarına göre değişebilecek bir durum bu
Çok üzüldüm bir anneye asla söylenmeyecek lafı söylemiş o kişide.
Leş kargası ne demek,bu nasıl bir üslup böyle..
Kendini heba eden kadınlar için prenses demediğim bence çok açık. Ben o kadınlar için her platformda konuşuyor haklarını her türlü arıyorum zaten. Ben kendini hiç bir şeye mecbur görmeyen insanlardan bahsediyorum koalina. Nasıl yanlış anlaşılıyorum bilmiyorum.
Ben de öyle düşünüyorum ama forumda o kadar çok konuda okuyorum ki kadın çalışmak zorunda değil cümlesini. Ama erkek çalışmak zorunda. Hayır diyorum ben. Ev geçindirilmek zorunda, evi b.k götürmesin diye ev işlerinin de yapılması zorunda. Ama bunu o yapmak zorunda bu yapmak zorunda diye bir şey yok. Her iki cinsiyet de elini taşın altına sokacak diyorum. Ben erkekler de ev işi yapacak diye totomu yırtarken bir hemcinsim kadın çalışır çalışmaz kimse de karışamaz derse o zaman bir erkek de ev işini yaparım yapmam kimse de karışmaz der. Benim dert edindiğim nokta bu.
Kendini heba eden kadınlar için prenses demediğim bence çok açık. Ben o kadınlar için her platformda konuşuyor haklarını her türlü arıyorum zaten. Ben kendini hiç bir şeye mecbur görmeyen insanlardan bahsediyorum koalina. Nasıl yanlış anlaşılıyorum bilmiyorum.
Ooo abla, neler gördü bu kk. Kadın kadına ne hakaretler edermiş vay anam:18:
Hayır bu hakkı nereden buluyor bu çılgın kk kadınları anlamıyorum. Klavye başında çok kolay işte konuşması. Sıkıysa yüz yüzeyken hakaret et
Güya insanlık dersi veriyor ama zaten yıkık durumda olan bir kadına hakaret edip onu yerin dibine sokmaya çalışıyor. Çok acımasızca ya...
Bazen hepimiz tepki veriyoruz konu sahibi haksızsa ama, bazen de olmadık şeylere saçma sapan sivri yorumlar yapanlar var. Ayarı tutturun azıcık yaa
Her neyse diyeceğim o ki, her kural her erkekte işlemiyor Fıstık bacım. Şimdi bu eşitlik şeysini benim babamda uygularsak, oruçluyken hele. Sonunu düşünemiyorum Bugün yemek yapmadık, kalk sen yap baba, herhalde tencereyi tavayı havada uçurur
İşte böylesi ile evli olan bir kadın, zorunda olmasa bile yapmak zorunda kalıyor.
Huzursuzluk çıkmasın diye ses etmiyorlar işte:26:
Evlimisin bilmiyorum ,ama bu dediğin şekilde evlilik yüzde 1 bile değil Türkiye de.
Evet kadın çalışmalı diyoruz,erkekte ev işlerine yardım etmeli,ama öyle olmuyor işte.
Ev işlerinde kadın hep başrolde..
En çok yardım eden adam bile işyerinde çalışırken akşam ne yemek pişiricem diye düşünmüyor.
Kadın yemeği düşünüp karar veriyor,erkek yeri geldiğinde o yemeği yapıyor ,yeri geldiğinde sadece sofra kurup salatayı yapıyor.
Tuvaletlerin hergün temizlenmesi gerektiğini düşünüp karısı söylemeden elinde domestosla lavabo ovan adam var mı bu ülkede?
Kadın her şartta başrolde ise evişlerinde erkekte ev geçindirmekte başrolde olmalı diyorum ben.
Size bir örnek..
Salata içinde roka sevmeyen bir eş..
Salata içinde roka seven bir evlat...
Dedim ki bana soruyormusunuz ya kadın sen ne seviyorsun salata da diye..
Ben ne olsa yiyorum ya..
Kadınlık annelik böyle bişey herhalde...