biz kadınlar ''çaba'' denen şeyden etkileniyor muyuz?

Geçen Müge'de vardı.
Kadın dedesi yaşındaki adamla kaçmış da beni seviyor diyor.
Çünkü pazara gider, ne lazım diye sorarmış. İstediği elbiseleri alırmış.
Seviyor ilgi gösteriyormuş.
Kıstas bu.
Ha böyle kadınlar var işte 😵
Aslında nasıl moktan ailelerde nasıl yoklukla ve sevgisiz büyüdüklerinin kanıtı bu. Üzücü.
 
ben de böyle düşünüyorum.
flört ettiğim insanla gün içinde yazışıp telefonlaşmayacaksam, derdimi sıkıntımı paylaşmayacaksam, hayatından hiç haberdar olmayacaksam ne anlamı kalıyor ki o zaman? zaten aynı evde ya da aynı iş yerinde falan değiliz. ikimiz de kendi hayat dinamiğimizde kalıyoruz. geriye elde sadece buluşmalar ve iletişim kısmı kalıyor. diyorlar ki o yazmıyorsa yazma, aramıyorsa arama. evet bu da denenebilir ama bu çok taktiksel bir şey ve ben o insanı istiyorsam yazarım, sesini duymak için ararım, buluşmak için plan ve ayarlama da yaparım ne var ki bunda? ama bunu bile karşımızdaki kişi cepte görme, oooh ne güzel yoğun ilgi hobareeey diye algılıyorsa orada bir yanlışlık vardır benim gözümde. kiii ben hayatımdaki insan ne zaman bir derdinden sıkıntısından bahsettiyse daima yardım etmeyi teklif ettim. ha genelde yapabileceğim bişey yoktu hallettiği için ama sorardım bence bu da bişey. önemsemek! önemsedim ben onu.

ben de içimden geldiği gibi davrandım. elimden geleni yaptım. dediğiniz gibi en ufak bişey bile hissettiysem buna değer veriyorum. sokaktan geçen insan değil çünkü o benim gözümde. sevilmek çok güzel bişey. sonu hüsran da olsa bir gram olsun sevgimle, ilgimle mutlu ettiysem bu güzel bişeydir ve kar sayılmalıdır. layık olamamış olabilirler bu da bizim sorunumuz değil bence. çok uzaklaştım her şeyden, özellikle de insanlardan. sırf bu sebeplerden hem de. ayda alemde bir titrerdi kalbim, kim bilir hangi bahara kaldı bundan sonra :)
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Ve emin olun benzer şekilde hisseden, benzer şeyler yaşayan insan sayısı son zamanlarda oldukça fazla. Twitterda gezinirken flört dönemi adı altında salalım yaa modunda, belirsiz ve çok alternatifli ama bir sonuca ulaşmayan durumdan şikayet ettiğini okuyorum. Artık kadınlar değil erkekler taktik yapıyor. İlgi görünce kaçıyor. Ben de çok kızıyorum, sorguluyorum. Ama biliyorum ki yine birisi çıksa karşıma ben yine kendim gibi davranmaktan başka bişey yapmam. Sonucu ne olursa olsun. Bunun için de dediğiniz gibi, soyutluyorum kendimi insanlardan.
 
hanımlar merhaba,

son zamanlarda kötü giden aşk hayatım yüzünden kafamı taktığım bir konu var. eski konumu özet geçmem gerekirse bir flörtüm vardı, başta çok ilgili davranıp sonrasında ilgisini azalttığı için kendisiyle irtibatımı sonlandırdım. sosyal medyada vs ekliyiz ama bu işin oluru yok yani şu an barışsak tekrar aynı sorunları yaşayacağımız için ben enerjimi, ilgimi başka şeylere yönlendirme çabası içindeyim.

her ne kadar takmıyorum etmiyorum desem de ilişkilerle alakalı kafama takılan bazı şeyler oluyor. mesela burada da görüyorum hemcinslerimden. diyor ki benim için çok çabaladı, benden hiç vazgeçmedi, peşimi bırakmadı, reddetsem de yazdı beni kendisine aşık etti gibi gibi şeyler söylüyorlar. böyle bişey sahiden var mı? yani bir erkek bir kadın için çabalayınca, ondan vazgeçmeyince, hayır cevabı bile alsa vazgeçmeyince o kadını etkisi altına mı alıyor?

düşünüyorum mesela bu eski flörtüm benim için hiç çabalamamış. eğer çaba gösterse ben de zaten onu bırakmazdım emin olun. biz kadınlar çaba görmekten mi hoşlanıyoruz acaba sahiden?

bir de çabadan kasıt ne onu da bilmek lazım. ne yapıyor mesela bu adamlar, her gün size çiçek mi yolluyor? her gün mesaj atmak mı çaba? bir yerlerde sürpriz şekilde karşınıza mı çıkıyorlar? çabadan kasıt ne onu da merak ediyorum.

bu da dert mi demeyin vallahi dert ettim. işinde gücünde olan 28 yaşında bir kadınım. çok şükür hayatta eksiğim yok, evimde huzurum var. hayatımın aşkını bulayım evleneyim diye düşünen biri de değilim aksine çevremde hiç güzel evlilik yok. evliliğe özenmiyorum ama hiç de öyle çok mutlu olduğum ve mutlu ettiğim bir ilişkim olmadı. uzun soluklu güzel ilişkilere özeniyorum. ve bu çaba konusu kafama takılıyor siz ne düşünüyorsunuz?
Düzgün adamlar reddedilidiklerinde üstelemiyolar benim gözlemime göre. Hatta bi sinyal ışık almadan da açılmıyorlar. Ama ilişki içinde bi sorun olduğunda, seviyorlarsa şayet ve çok büyük bi sorun değilse çabalıyolar. Düzgün ilişki yaşayamayacağınız tipler yüzsüz ve gurursuz oluyo ve reddedilmek onlar için önemlli değil. Ama zaten böyle tiplerden de adam çıkmıyor benim gözlem ve tecrübelerime göre. Yüz kıza da yazarlar, yalan da söylerler gibi. Ama binbir yalanla da reddederler. Yani çabayı en baştan değil ilişki içindeyken vermesi çnemli
 
Benim için çaba önemli. Hatta ne yalan söyleyeyim hoşlanmadığım biri gösterse itici ve belki korkutucu bulacağım çabayı sevdiğim biri gösterirse hoşuma gidiyor.

Şöyle de birşey var benzer şekilde hoşlandığım bir soğuk davranırsa, ne bileyim gerektiğinde gönlümü almazsa, benden uzaklaşırsa başta acayip hırs yapıyorum. Saplantılı gibi bütün ilgimi ona odaklıyorum bir süre. Sonra o kişiden karşılık alır almaz geçiyor bu durum. Tamamen ilgimi çekmemeye başlıyor.

Son konularına denk geldim. Ancak hiç yorum yapmadım çünkü konu içindeki diğer beraber baştan sona okuyamadım. Ama denk geldiğim kadarıyla, sorunun senin yaptıklarında/yapmadıklarında değil karşı tarafın eski ilişkisini kafasından atamamasında olduğunu düşünüyorum. Bence bir noktada sana tekrar dönmek için çaba harcayacak ama o noktada artık senin ilgini çekmiyor olacak.
 
Düzgün adamlar reddedilidiklerinde üstelemiyolar benim gözlemime göre. Hatta bi sinyal ışık almadan da açılmıyorlar. Ama ilişki içinde bi sorun olduğunda, seviyorlarsa şayet ve çok büyük bi sorun değilse çabalıyolar. Düzgün ilişki yaşayamayacağınız tipler yüzsüz ve gurursuz oluyo ve reddedilmek onlar için önemlli değil. Ama zaten böyle tiplerden de adam çıkmıyor benim gözlem ve tecrübelerime göre. Yüz kıza da yazarlar, yalan da söylerler gibi. Ama binbir yalanla da reddederler. Yani çabayı en baştan değil ilişki içindeyken vermesi çnemli
Kesinlikle katılıyorum. Sakız gibi yapışan ısrarcı tipler düzgün ilişki yaşanacak erkekler olmuyor. Kızlar da “vay ve peşimden ayrılmıyor, adamın aklını başından aldım.” diye düşünüyor ama o iş öyle değil maalesef. Yapışkan satıcılar gibi istediğini almadan peşinizden ayrılmayan adamlar ne kadar kaliteli olabilir. Hiçbir pırlanta satıcısı müşteri peşinde koşmaz, malını satmak için bağırmaz, yapışmaz. Düzgün adamlar efendi oldukları için rahatsızlık vermekten korktukları için ısrar etmiyor.
 
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Ve emin olun benzer şekilde hisseden, benzer şeyler yaşayan insan sayısı son zamanlarda oldukça fazla. Twitterda gezinirken flört dönemi adı altında salalım yaa modunda, belirsiz ve çok alternatifli ama bir sonuca ulaşmayan durumdan şikayet ettiğini okuyorum. Artık kadınlar değil erkekler taktik yapıyor. İlgi görünce kaçıyor. Ben de çok kızıyorum, sorguluyorum. Ama biliyorum ki yine birisi çıksa karşıma ben yine kendim gibi davranmaktan başka bişey yapmam. Sonucu ne olursa olsun. Bunun için de dediğiniz gibi, soyutluyorum kendimi insanlardan.
ya öyle saçma ki...
en başından isteyen oydu. hayaller kuran vs hatta bi ara kendi kendime dedim bu ne ara gelin güvey oldu böyle :D hatta o dönem biraz mesafe bile koymuşluğum var. bazen dediği şeyleri baltalıyordum. dur bakalım belki buluşunca beğenmeyiz birbirimizi vs dediğimde bozuluyordu, iyi sen olumsuz düşünmeye devam et o zaman diye kızıyordu kendince. gayet de ilişkiye, sevmeye sevilmeye kendini açan, yalnız olmaktan arada şikayet eden bir insandı. ne ara bu duruma geldi ben de anlamadım. gerçekten benimle mi alakalıydı yoksa hayatında ters giden şeylerin etkisi miydi hala çözemiyorum ya. benim kadar cesur ve net bir kadın da bulamaz ama. eminim bulamayacağına. hayatta bulamaz onlar bizim kafadan insanlar.
 
ki benim için çok çabaladı, benden hiç vazgeçmedi, peşimi bırakmadı, reddetsem de yazdı beni kendisine aşık etti gibi gibi şeyler söylüyorlar. böyle bişey sahiden var mı? yani bir erkek bir kadın için çabalayınca, ondan vazgeçmeyince, hayır cevabı bile alsa vazgeçmeyince o kadını etkisi altına mı alıyor?
Yok. Gençken yaşadım bunları. Elektrik almadığım adam ne yapsa boştu, yakınlık göstermek falan içimden gelmedi. Ama biraz yakışıklı olsalardı kabul ederdim belki
 
Geçen Müge'de vardı.
Kadın dedesi yaşındaki adamla kaçmış da beni seviyor diyor.
Çünkü pazara gider, ne lazım diye sorarmış. İstediği elbiseleri alırmış.
Seviyor ilgi gösteriyormuş.
Kıstas bu.
Ha böyle kadınlar var işte 😵

Burda da oyle kadinlar var. Bir konuda okumuştum "kocam ne istesem alir, bir dedigimi iki etmez" vs yaziyordu. Ne istiyorsun mesela kocandan? Demistim.
Pazardan marketten istedigi herseyi alirmiş, her yiyecegi alirmiş eve eli kolu dolu gelirmiş. :)))))))))))

Daha bikac gun once de benzer bir konuya yorum yapmistim. Kocasi ehliyet almasina izin veriyormuş diye cok anlayisli oldugunu yazmişto konu sahibi.
 
Hatta bi sinyal ışık almadan da açılmıyorlar. A
Ay sinyal alınca ebem de açılır, hiç sevmem sinyal vermeyi 😂 sinyal almadan bana açılan biri vardı, akıllı ve tuttuğunu koparan biriydi, beni koparana kadar çok uğraşmıştı. Neden baştan söylemedin hoşlandığını deyince sinyal vermedin ki açılayım diyen biri vardı gurursuzun yüzsüzün biriydi, ona güven olmazdı, herkese takılırdı
 
Çaba benim için tamamen beni rahatsız eden konulari düzeltmeye calismasi. Sevgiliyken de böyleydi. Daha sık görüşmek isterdim iznini parasını ayarlamak için cabalardi. Şimdi evde yorgun düştüğümde veya bunaldigimda keyfim yerine gelsin diye çabalıyor. Benim kadar iyi yapamasa da evi toplamaya çalışıyor, benim kadar hızlı organize olamasa da gidebileceğimiz yerlerin planını yapmaya çabalıyor. Gözümü bir anda başka bir ülkede açmıyorum ama değişiklik olsun diye cuma günü haftasonu şuraya gidelim mi diye düşünmüş planlamaya çalışmış bir eşim oluyor bu da beni mutlu ediyor
 
Erkeklerin çoğu böyle artık ciddi ilişki istemiyor, sorumluluk istemiyor. Soytarı gibi bir ona yazıyor bir buna yazıyor bu ne diyen çıkarsa da ben böyleyim işine gelirse diyor. Sonuca geleyim burdaki mesele erkeğin hoslanması hoşlanmaması değil, kafasında zaten ciddi ilişki niyeti olmaması. Erkeklerin çoğu artık böyle.
 
Son düzenleme:
Çaba bence hastayken evine kelle paça çorbasıyla gelmesi, normalde öğlene kadar uyuyan adamın bir kaç kere sabah 6'da uyanıp beni işe bırakmasıdır. Tabi bu sevdiğim adamdi da başka yüksek kusurlu hareketlerinden ötürü olmadı. Sevmediğim adam işyerime çicekler eve çikolatalar gönderdi. Darlanmama yaradı sadece. Ha bi de çikolataları yedim😅😅çabayı sevdiğin gösterince değerli oluyor. Çabasına hayran kalip ilişkiye başladıgın adamdan bir numara çıkmıyor.
 
Senin birşey hissetmediğin biri ne kadar çabalasada boş, ünv de tanıdığım benim için çok çabalayan ve 8 yıldır fake hesaplarla duvarımda hayalet gibi dolanmaya devam eden, bana takıntılı biri vardı bir gün olsun acaba bir şans versem mi demedim hep engeli basıp geçtim. Ha belki beni onun kadar seven biri olmayacak ama buna rağmen istemedim..
 
Zamaninda ben de birinden hoslandim her normal insan gibi 😂 ki ilgimi ceken kendisiydi. Daha sonra ne olduysa birden bire " isim var" filan demeye basladi. Kendisini geri cekti surekli. Ben de en son engelledim sosyal medyadan bi baktim hic ummadigim yerde karsima cikti. Simdi de bi kizla bilerek foto cektirmis hic belli olmuyor zaten demek ki herkese oyle yapiyor diye dusundum bir daha engelledim🤣
 
hanımlar merhaba,

son zamanlarda kötü giden aşk hayatım yüzünden kafamı taktığım bir konu var. eski konumu özet geçmem gerekirse bir flörtüm vardı, başta çok ilgili davranıp sonrasında ilgisini azalttığı için kendisiyle irtibatımı sonlandırdım. sosyal medyada vs ekliyiz ama bu işin oluru yok yani şu an barışsak tekrar aynı sorunları yaşayacağımız için ben enerjimi, ilgimi başka şeylere yönlendirme çabası içindeyim.

her ne kadar takmıyorum etmiyorum desem de ilişkilerle alakalı kafama takılan bazı şeyler oluyor. mesela burada da görüyorum hemcinslerimden. diyor ki benim için çok çabaladı, benden hiç vazgeçmedi, peşimi bırakmadı, reddetsem de yazdı beni kendisine aşık etti gibi gibi şeyler söylüyorlar. böyle bişey sahiden var mı? yani bir erkek bir kadın için çabalayınca, ondan vazgeçmeyince, hayır cevabı bile alsa vazgeçmeyince o kadını etkisi altına mı alıyor?

düşünüyorum mesela bu eski flörtüm benim için hiç çabalamamış. eğer çaba gösterse ben de zaten onu bırakmazdım emin olun. biz kadınlar çaba görmekten mi hoşlanıyoruz acaba sahiden?

bir de çabadan kasıt ne onu da bilmek lazım. ne yapıyor mesela bu adamlar, her gün size çiçek mi yolluyor? her gün mesaj atmak mı çaba? bir yerlerde sürpriz şekilde karşınıza mı çıkıyorlar? çabadan kasıt ne onu da merak ediyorum.

bu da dert mi demeyin vallahi dert ettim. işinde gücünde olan 28 yaşında bir kadınım. çok şükür hayatta eksiğim yok, evimde huzurum var. hayatımın aşkını bulayım evleneyim diye düşünen biri de değilim aksine çevremde hiç güzel evlilik yok. evliliğe özenmiyorum ama hiç de öyle çok mutlu olduğum ve mutlu ettiğim bir ilişkim olmadı. uzun soluklu güzel ilişkilere özeniyorum. ve bu çaba konusu kafama takılıyor siz ne düşünüyorsunuz?

Çabaladığı için etkisi altına almıyor bence.Çabalayan erkeğin karşısındaki kadın belki de ilk anda o erkeğin değerini anlayamıyor sonrasında yanlış kişilerle karşılaşıp üzülünce, kendini umursamayıp üzecek erkekler yerine onun için çaba göstermeye devam eden erkeğe bir şans veriyor.Sonrasında aralarında uyum olursa da devam ediyorlar.
Eski flörtünüz sizin için doğru kişi olsaydı zaten çaba gösterirdi siz ayrılmak isteseniz de yeni bir şans isterdi hayatınızda olmaya devam etmek isterdi.
Bir de günümüz ilişkilerinin bazıları taktik üzerine kurulu.Ama bence karşımızdaki doğru kişiyse taktiklere zorlamalara gerek kalmaz ve o kişi bizi hiç zorlamadan akıcı şekilde hayatımıza dahil olur. Ama bu şekilde değilde her şey pürüzlü ve zorlukla ilerliyorsa bu zaten "o kişinin bizim için doğru kişi olmadığı" ile ilgili evrenin bize bir uyarısıdır. Kendine değer verip seven kişiler bu uyarıyı dikkate alıp o kişiyi hayatından çıkarıyor. Kendine değer vermeyenlerse o kişiyi vazgeçilmez görüp peşinden koşuyor.
Herkes evlenmek zorunda değil tabiki ama bence evlilikle ilgili bilinçaltınızda blokaj oluşturmayın.Çevrenizde hiç güzel evlilik olmaması o kişilerin kendi yanlış seçimleriyle ilgili.Sonuçta evlilik özgür iradeyle olan bir seçimdir kendileri için yanlış kişileri seçenler mutsuz oluyor.Ve bu sürpriz bir şey değil erkekler kendilerini sevgililik,nişanlılık döneminde de belli ediyor az çok bence , bdv bölümünde de denk gelmişsinizdir.
Şu ana kadar mutlu bir ilişkiniz olmamış olabilir ama bu sizin suçunuz değil demek ki henüz sizin için doğru kişiyle karşılaşmamışsınız.
Çevreme bakıyorum bu aşamaları gayet güzel şekilde ilerleyip evlenip mutlu olan insanlar da var çünkü kendileri için en uyumlu kişiyi seçmişler. Bence en iyisi bu konuları akışa bırakmak.Siz akışa bıraktığınızda zaten size değer verecek kişi sizin dikkatinizi çekmek için çabalayacaktır 🌸
 
Son düzenleme:
Çabaladığı için etkisi altına almıyor bence. Çabalayan erkeğin karşısındaki kadın belki de ilk anda o erkeğin değerini anlayamıyor sonrasında yanlış kişilerle karşılaşıp üzülünce, kendini umursamayıp üzecek erkekler yerine onun için çaba göstermeye devam eden erkeğe bir şans veriyor.Sonrasında aralarında uyum olursa da devam ediyorlar.
Eski flörtünüz sizin için doğru kişi olsaydı zaten çaba gösterirdi siz ayrılmak isteseniz de yeni bir şans isterdi hayatında olmaya devam etmek isterdi.
Bir de günümüz ilişkilerinin bazıları taktik üzerine kurulu.Ama bence karşımızdaki doğru kişiyse taktiklere zorlamalara gerek kalmaz. O kişi bizi hiç zorlamadan akıcı şekilde hayatımıza dahil olur. Ama bu şekilde değilde her şey pürüzlü ve zorlukla ilerliyorsa bu zaten "o kişinin bizim için doğru kişi olmadığı" ile ilgili evrenin bize bir uyarısı. Kendine değer verip seven kişiler bu uyarıyı dikkate alıp o kişiyi hayatından çıkarıyor. Kendine değer vermeyenlerse o kişiyi vazgeçilmez görüp peşinden koşuyor.
Herkes evlenmek zorunda değil tabiki ama bence evlilikle ilgili bilinçaltınızda blokaj oluşturmayın.Çevrenizde hiç güzel evlilik olmaması o kişilerin kendi yanlış seçimleriyle ilgili.Sonuçta evlilik özgür iradeyle olan bir seçimdir kendileri için yanlış kişileri seçenler mutsuz oluyor.Ve bu sürpriz bir şey değil erkekler kendilerini sevgililik,nişanlılık döneminde de belli ediyor az çok bence , bdv bölümünde de denk gelmişsinizdir.
Şu ana kadar mutlu bir ilişkiniz olmamış olabilir ama bu sizin suçunuz değil demek ki henüz sizin için doğru kişiyle karşılaşmamışsınız.
Çevreme bakıyorum bu aşamaları gayet güzel şekilde ilerleyip evlenip mutlu olan insanlar da var çünkü kendileri için en uyumlu kişiyi seçmişler.
Bence en iyisi bu konuları akışa bırakmak.Siz akışa bıraktığınızda zaten size değer verecek kişi sizin dikkatinizi çekmek için çabalayacaktır 🌸
evet zaten tam olarak doğru kişi olmadığını düşündüm. hani 1 hafta aramasam sormasam aramaz, sormaz yazmazdı diye tahmin ediyorum. ilk zamanlar tam aksine çok ilgiliydi. ne olduysa sonradan cepte gördü herhalde. ben de bir hafta gözlemledim ve çekemeyeceğimi anlayıp bitirdim. ki hala daha özlüyorum, hislerim var yalan söyleyemem. ama ne yapayım? her gün stres olmaktan, cepte görülmektense belki bir süre üzülüp sonra alışırım. teoman'ın bir şarkısı var sözleri aynen şöyle:

Yine de bağışladım ben hep seni
Hem seni hem de kendimi
O kadar yoktun ki
 
Siz kadınlar ve biz kadınlar olarak ayrılıyoruz galiba bu konuda sizinle.
 
Back
X