biz kadınlar ''çaba'' denen şeyden etkileniyor muyuz?

öncelikle o benim gayet de istediğim biriydi. dolayısı ile duygularım ona karşı bitmedi. ama ona yolladığım mesajın sebebi zaten bana ilgisiz davranmasıydı. güya flört ediyoruz aramak sormak yok. ben yazmadan yazılmıyor. görüşme buluşma için çaba yok. bir kere ekildiğim de oldu hatta. onu istememe rağmen bu hareketleri yüzünden hayatımdan çıkarmak daha doğrusu kendi umutlarımı yok etmek zorunda kaldım. biz sonrasında başka sebepten iletişime geçtik kendisiyle. o mesajım onu çok sarsmış, günlerce kendine gelememiş, psikolojik destek almaya başlamış vs yani ne kadar doğru bilemem ama bana gösterilmeyen sevgi için kendini bu denli yıpratmış olması (ben gittikten sonra en azından) çok da anlam ifade etmiyor maalesef. benim beklentim net olmaktı, o belirsiz kısımda kalmak istedi ben böyle algılıyorum. ve cepte gördü gibi hissettim o dönem bu da çok rahatsız edici. evet, efor sarf edilebilir ama aynı sorunlar aynı değersizlik hissinin geçeceğini hiç sanmıyorum.
Psikolojik tedavi kısmı hiç inandırıcı gelmedi.

Aslında arkadaşınızla yaşasığınız durumlar benziyor. O kızın da belli kriterleri varmış senin de, sen kriterine uymadığı için kestirip atmışsın, karşıdaki kız da aynısını yapmış. Aynı filmi tekrar tekrar izlemeye gerek yok

Olması yapılması gereken şeyin adını çaba koymuşlar. Gereksiz kaprislere katlanmayı, aşırılıklara gitmeyi kabullendirmişler. Yani çaba nedir o yüzden bilemem ama sırf kadınlarda değil erkeklerde de ama emek verdim ama bana katlandı diye ayrılamayan var.
Eğriyle doğruyu ayırt edebilen kimse iki ilgi görüp sonra değişen kimseyi çekmez. Çekiyorsa da kendi cesaretsizliğidir.

Bence kadınlar erkekleri yalancı olarak gördükleri için ne düşündüklerini davranışlarından çözmeye çalışıyorlar. Değer anlayışının kıstası da bu yüzden davranışlar oluyor. Sürekli çok seviyorum diyen birini mesajına cevap vermedi diye silebiliyorlar o yüzden. Çaba = değer vermek gibi. Ki çok yanlış bir düşünce de sayılmaz. Pek çok kişi de aşık olmaktan önce güvenebildiği, değer gördüğü bir ilişkide olmak istiyor normal olarak. Bu yüzden evet kadınlar boş konuşandan çok çaba gösterenden etkileniyorlar bence.

Bu kisiden kisiye göre degisen bir durum. Herkesin anlayısı, düsüncesi, bakıs acısı farklı cünkü. Arkadasım üzerinden örnekleyecegim. Cok yakın kız arkadasım son sevgilisi beni cok sasırtmıstı dıs görünüs olarak kendisine sordugumda adamın cok cabaladıgını, ilgi gösterdigini söylemisti. Zaten kendiside söyledi cabaya, ilgiye düsüyorum diye.

Ben ise tam tersi bir seyi basından istemeyince karsımdaki ne kadar cabalarsa cabalasın, ilgi göstersin asla devamı gelmiyor yine istemiyorum kısaca etkilenmiyorum aksine sıkılıyorum daralıyorum iyice soguyorum bu durumdan.
Caba ilgi karsılıklı olmalı bana göre iki tarafın istemesi, hissetmesi gerek aksi taktirde diğer türlü bir taraf isteyen diğer taraf istemeyen olunca hic saglıklı degil.

Psikolojik tedavi kısmı hiç inandırıcı gelmedi.

Aslında arkadaşınızla yaşasığınız durumlar benziyor. O kızın da belli kriterleri varmış senin de, sen kriterine uymadığı için kestirip atmışsın, karşıdaki kız da aynısını yapmış. Aynı filmi tekrar tekrar izlemeye gerek yok
sırf bu olay yüzünden değil, geçmişten gelen travmaları ve her şeyin üst üste gelmesi vs söylediği şeyler bunlardı.
benzese de çok farklı şeyler değil mi ama ya. birinde benimle sözde flört eden ama ilgisini eksik eden biri vardı.
arkadaşın olayında ise ortada bir yanlış anlaşılma, bi iletişim saçmalığı var. pot kırma gibi düşünün ama asla kaba saba, hakaret tarzı şeyler değil. ve duygusal bir durum hakkında, kesinlikle öyle fiziksel, kimseyi incitecek şeyler falan değil. oğlan hatasını anlayıp özür diliyor ama kız diyor ki senin aramızdaki şeyle alakalı gerçek düşüncen buydu, sonrasında da benden uzaklaştın iletişim kurmadın hayatını yaşadın, sonra kafana dank etti beni kaybetmemek için döndün özür diledin falan diyor.

iletişim hatası, yanlış anlaşılmalar olabilir eminim ki yüz yüze olsalar asla öyle algılanmayacaktı. ilgisizliğin affı olmaz ama yanlış anlamanın, yanlış ifadenin affı olabilir aslında neden olmasın ki. şimdi belli ki kız bizim oğlanın aşkına inanmıyor.

Ben istemediğim halde peşimde koşan bir adamı ben istemem ne öyle sapık gibi
Gerçekten Türk kadını ilginç
Adam dengeli dozunda fazla kıskançlık yapmıyorsa seni sevmiyor diyorlar
Sevgi anlayışları baskılamak takip etmek sürekli karşısındakini darlamak
Adam günde 5 kere arıyorsa seviyor 1 kere arıyorsa sevmiyor bazı kadınlar için
Biri beni 5 kere arasa bunun işi gücü yok derim ya soğurum
İlginç bir sevgi anlayışı
Sonra gidip psikopatlarla olup ağlanırlar
Bir arkadasım vardı benim için adam dövdü deyip övünüyordu
Hastalıklı bir bakış açısı
Benim için çaba iki taraflı olur
Olur olmaz trip atmak peşinde koşturmak falan ne bilim bana göre değil
Zaten kişiliği oturmuş bir adam bunlara gelmez
Bu devirde kimse kimseyi çekmiyor valla
O yüzden Naz yapıp süründürücem dersen tekmeyi de yiyebilirsin günün sonunda
Doz iyi ayarlanmalı
Senin konunu biraz hatırlıyorum çok üstüne düşüp fazla beklentiye girdiğini kaşındaki adam için gizemini yitirdiğini düşünüyorum
İlişkinin ilk başlarında daha çok arkadaşlık seviyesinde ilerlemesi kanısındayım

sırf bu olay yüzünden değil, geçmişten gelen travmaları ve her şeyin üst üste gelmesi vs söylediği şeyler bunlardı.
benzese de çok farklı şeyler değil mi ama ya. birinde benimle sözde flört eden ama ilgisini eksik eden biri vardı.
arkadaşın olayında ise ortada bir yanlış anlaşılma, bi iletişim saçmalığı var. pot kırma gibi düşünün ama asla kaba saba, hakaret tarzı şeyler değil. ve duygusal bir durum hakkında, kesinlikle öyle fiziksel, kimseyi incitecek şeyler falan değil. oğlan hatasını anlayıp özür diliyor ama kız diyor ki senin aramızdaki şeyle alakalı gerçek düşüncen buydu, sonrasında da benden uzaklaştın iletişim kurmadın hayatını yaşadın, sonra kafana dank etti beni kaybetmemek için döndün özür diledin falan diyor.

iletişim hatası, yanlış anlaşılmalar olabilir eminim ki yüz yüze olsalar asla öyle algılanmayacaktı. ilgisizliğin affı olmaz ama yanlış anlamanın, yanlış ifadenin affı olabilir aslında neden olmasın ki. şimdi belli ki kız bizim oğlanın aşkına inanmıyor.
Adam hem pot kırıp hem de bir hafta ortadan kaybolursa ben de bir daha yüzüne bakmam.

Evet ikinizin sorunu aynı değil ama ikiniz de geçmiş tecrübelerinize dayanarak karşınızdakine yolvermişsiniz, ortak noktanız bu bence.

Ben istemediğim halde peşimde koşan bir adamı ben istemem ne öyle sapık gibi
Gerçekten Türk kadını ilginç
Adam dengeli dozunda fazla kıskançlık yapmıyorsa seni sevmiyor diyorlar
Sevgi anlayışları baskılamak takip etmek sürekli karşısındakini darlamak
Adam günde 5 kere arıyorsa seviyor 1 kere arıyorsa sevmiyor bazı kadınlar için
Biri beni 5 kere arasa bunun işi gücü yok derim ya soğurum
İlginç bir sevgi anlayışı
Sonra gidip psikopatlarla olup ağlanırlar
Bir arkadasım vardı benim için adam dövdü deyip övünüyordu
Hastalıklı bir bakış açısı
Benim için çaba iki taraflı olur
Olur olmaz trip atmak peşinde koşturmak falan ne bilim bana göre değil
Zaten kişiliği oturmuş bir adam bunlara gelmez
Bu devirde kimse kimseyi çekmiyor valla
O yüzden Naz yapıp süründürücem dersen tekmeyi de yiyebilirsin günün sonunda
Doz iyi ayarlanmalı
Senin konunu biraz hatırlıyorum çok üstüne düşüp fazla beklentiye girdiğini kaşındaki adam için gizemini yitirdiğini düşünüyorum
İlişkinin ilk başlarında daha çok arkadaşlık seviyesinde ilerlemesi kanısındayım
üstüne düşmemiştim günde hepi topu 2-3 kez yazmak üstüne düşmekse ben bişey bilmiyorum demek ki :)
ama gerçek duygularımı ve niyetimi belli etmek için biraz daha beklemem gerekirdi bence. net olmak yaramıyor.

Adam hem pot kırıp hem de bir hafta ortadan kaybolursa ben de bir daha yüzüne bakmam.

Evet ikinizin sorunu aynı değil ama ikiniz de geçmiş tecrübelerinize dayanarak karşınızdakine yolvermişsiniz, ortak noktanız bu bence.
ortadan kaybolmak değil aslında. mesaja yanıt gelmeyince o da darlamak istemediği için yazmadığını söyledi.
çocuğun içini bilmesem belki ben de farklı düşünürdüm. bırak dedim zaten bu işleri, karman çorman zihin yoran şeyler :)
insanın gönlü varsa ilk hatasında silmez böyle, taş koymaz. en azından ben yapmam.
ben tepkimi koymadan önce 1 hafta gözlemledim mesela. misal.

üstüne düşmemiştim günde hepi topu 2-3 kez yazmak üstüne düşmekse ben bişey bilmiyorum demek ki :)
ama gerçek duygularımı ve niyetimi belli etmek için biraz daha beklemem gerekirdi bence. net olmak yaramıyor.
Sürekli konuşma başlatma üstüne düşmektir
Ben bana yapmayana yapmam
Ne münasebet ya
İletişim karşılıklı olmalı
Adam sana yazmıyorsa sende yazmıyorsun bu kadar basit
Ayrılık konuşması yapmak için bile değer vermem
Ortada yıllarca sürmüş bir ilişki yok sonuçta

Sürekli konuşma başlatma üstüne düşmektir
Ben bana yapmayana yapmam
Ne münasebet ya
İletişim karşılıklı olmalı
Adam sana yazmıyorsa sende yazmıyorsun bu kadar basit
Ayrılık konuşması yapmak için bile değer vermem
Ortada yıllarca sürmüş bir ilişki yok sonuçta
ben de normalde yapmazdım ama oldu bi kere. neyse sevgimi hak etmiyormuş demek ki der geçerim. sevgim bitti mi, hayır taş kalpli biri değilim sonuçta ve bitmedi ama onu da istemiyorum çünkü oluru yok. zaten o da dönmez, gerek de yok. yenileri tanıma enerjim düştüğü için olan bana oluyor açıkçası.

ben de normalde yapmazdım ama oldu bi kere. neyse sevgimi hak etmiyormuş demek ki der geçerim. sevgim bitti mi, hayır taş kalpli biri değilim sonuçta ve bitmedi ama onu da istemiyorum çünkü oluru yok. zaten o da dönmez, gerek de yok. yenileri tanıma enerjim düştüğü için olan bana oluyor açıkçası.
Daha çok gençsin
İlla ki çıkar karşına
Bi dahakine karşındakine hak ettiğinden fazla değer verme
Yazmıyorsa aramıyorsa semde öyle yap geç
Erkeklerde zaten genel bir şımarıklık var maymun iştahlılık var
Kadınların ilgilerinden egolarını tatmin ediyorlar
O yüzden hiç sallamıcan bu tipleri

Eşimle sevgiliyken onda kalmıştım Ramazan ayı, o oruçlu ben değildim. Sabah erken kalkıp çay demlemiş ve tost yapmıştı. Sanırım beni en çok etkileyen olayımız buydu. Bir de terör olayları başlamışken biz ilçeden çıkacaktık ama bizi alacak olan servise nasıl gideceğimizi bilmiyorduk, o polisti. Kimliğinin ve silahını almadan ben ve 2 arkadaşım vardı, gelip bizi servise bıraktı. Yani o anda bir örgüt üyesi durdursaydı kimlik isteseydi falan bilmiyorum ne olurdu. Daha 2 haftalık sevgiliydik bu olayda..

Türk kadını çok acayip. Çaba kavramı da çok farklı. Her gün günaydın mesajı atmayı çaba sarfetmek sanan da var, benim korkudan altıma edeceğim davranış biçimlerini (reddedildiği halde vazgeçmemek, takip etmek, kıskanmak, kısıtlamak vs) çaba ve sevgi gösterisi olarak algılayan kadınlar da var.

Çaba dediğimiz şey karşılıklı ilgidir bence. Benim anlayışım bu en azından. Tek bir tarafa yükleyemem bunu karşılıklı olması gerekir. Küçük jestler, ilginin üstünde olduğunu belirten davranışlar, minik dokunuşlar falan filan. Flört olaylarından çok uzun yıllardır uzağım ben, o yüzden örnek veremiyorum. Ama regl olduğum günün akşamı işten elinde sevdiğim pastanenin çikolatasıyla gelen yüz yıllık kocam hala aramızdaki ilişkiyi sıcak tutmak ve ilgisini sevgisini göstermek için çabalıyordur bence.
Ayýyyyyyyyyyyyy cok romantik kiz, kelebekler uctu gozumde🥰 ayrica regliyim 😐

Çaba ben en çok etkileyen şeydir. 1 senelik ilişkiyi bitmesi gerektiği halde sırf o çabaladı diye bitiremedim. Ben emek verdim evet ama o da bitmemesi için çabalayıp durdu. He başarılı oldumu hayır. Yalanları bağımlıklıkları gırla gitti. Çabanın da şekli önemli peşimden koştu evet ama herşey laftaydı beni kaybetmemek için yaptığı şeyler olduğu kadar kaybetmeyi göze aldığı zamanlarda oldu. Sonuçmu ? Şuan o da çabalamaktan vazgeçti bende yoruldum ve bıraktım. Sevgim bittimi hayır ama oluru yoksa bişeyin geçen zaman boşa.

Güzel soru.
bence çaba ilişki öncesi ilişki sonrası olarak ayırabilirim.
ilişki öncesinde çabalamak nedir? çocukken yada ergenken ısrar etmek, sürekli teklif etmek, sürekli aklına girmeye çalışmak , kısıtlamak, kıskanmak gibi gelirdi. ama şimdi bunlar korkunç ve sorunlu insan hareketleri . ısrar eden mi var cevap bile vermiyorum. bakıyorum hödük , güç gösterisi yapıyor etrafa uzak duruyorum. laftan anlamayan varsa iletişimi kesiyorum. mantıklı düşününce daha başında hayır diyince anlamayan adam sonradan da anlamayacak. bunu da tecrübe ettim .. zaten artık direkt hadi sevgili olalım ,seni seçtim pikaçu der gibi yaklaşan avcı tiplilerle işim olmaz. ilişki öncesinde de arkadaş iken daha ilgili , laftan anlayan, saygı gösteren , zorlamayan, gelişmem konusunda yardım etmeye çalışsan kişi benim için çaba gösteriyordur. aynı şekilde bende .
ilişki kurduk ise devamında da nasılsa elde ettim evde dursun ,tapusu bende davranışlarına girmeyen, hayatı kolaylaştıran kişidir. ya çok basit ama üyelerden biri yazmış. regl iken çikolata almak, durduk yere çiçek almak, kitap almak, sinemada buluşmak, hatta bunun için biraz özen göstermesi bile çabalamaktır. yada sen mutlu ol diye sevdiğin yemegi yapması da çabalamaktır.

Sizinle benzer süreçlerden geçtiğimiz için çok iyi anlıyorum hislerinizi. Yaşadığınız bu olaydan dolayı genel bir sorgulama içerisindesiniz ilişkiler ve insanlarla ilgili. Bence genelgeçer bir çaba tanımı yok. Her ilişkinin dinamikleri farklı, her insanın sevgi ve fedakarlık anlayışı farklı. Bu sebeple şu doğru bi davranıştır ve ilişki için çaba sarf edildiğini gösterir diyemeyiz. En basitinden burda açılan konulara bile baktığımızda şunu görüyoruz, bazı hanımlar eşlerinin ilgisizliklerinden şikayet ediyor bazıları ise fazla ilgiden bunalmış. Çünkü ilgiyi, merak edilmeyi, gün içinde aranmayı çaba olarak değerlendirmiyorlar. Bizim çaba anlayışımız da böyle işte, kişisel. Siz de ben de karşımızdaki insana net olarak onlar için çabaladığımızı ifade ettik. Bunun bi erdem olduğunu düşündük çünkü. Ama demek ki onların çaba anlayışı bu değildi, ya da onların çabalama hakkını ellerinden aldık kendimizi tepside sunarak. Ya da bunun için aceleci davrandık. Belki başka birisine bunu yapsak çok hoşuna gidecekti bilemiyorum. Diyorum ya bu çok kişisel bişey. Şuna inanıyorum ben. İçimden geldiği gibi davrandıysam herhangi birine, elimden geleni yaptığıma inanıyorsam; doğru olan, bana ait olan bana gelecektir zaten. Kalbim, birine karşı duyduğum en ufak bir his bile çok kıymetli. Çabamı gösteririm inandığım şekliyle, ama çarçur edilmesine de izin vermem.

Kayınvalidemle görümcem söylemediğim bişeyi ısrarla söylemişim gibi üzerime geliyorlardı, itiraz ettim ki söylememiştim ama ısrar kıyamet, eşim ben o konuşmayı duydum yakınınızdaydım siz beni farketmediniz burçak söylemedi dedi, bunlar da susup gittiler. Ben eşimin benim arkamı kollamasından sevdiğini bilirim, her durumda toplar beni. Bu arada o konuşmayı duymamış destek vermek için yalan söylemiş. Bence sevgi çaba böyle bişe.

Öyle tavlamak için peşimde de koşmadı , sapık mı bu der korkardım zaten. İstemiyorsam istemiyorumdur di mi

Sizinle benzer süreçlerden geçtiğimiz için çok iyi anlıyorum hislerinizi. Yaşadığınız bu olaydan dolayı genel bir sorgulama içerisindesiniz ilişkiler ve insanlarla ilgili. Bence genelgeçer bir çaba tanımı yok. Her ilişkinin dinamikleri farklı, her insanın sevgi ve fedakarlık anlayışı farklı. Bu sebeple şu doğru bi davranıştır ve ilişki için çaba sarf edildiğini gösterir diyemeyiz. En basitinden burda açılan konulara bile baktığımızda şunu görüyoruz, bazı hanımlar eşlerinin ilgisizliklerinden şikayet ediyor bazıları ise fazla ilgiden bunalmış. Çünkü ilgiyi, merak edilmeyi, gün içinde aranmayı çaba olarak değerlendirmiyorlar. Bizim çaba anlayışımız da böyle işte, kişisel. Siz de ben de karşımızdaki insana net olarak onlar için çabaladığımızı ifade ettik. Bunun bi erdem olduğunu düşündük çünkü. Ama demek ki onların çaba anlayışı bu değildi, ya da onların çabalama hakkını ellerinden aldık kendimizi tepside sunarak. Ya da bunun için aceleci davrandık. Belki başka birisine bunu yapsak çok hoşuna gidecekti bilemiyorum. Diyorum ya bu çok kişisel bişey. Şuna inanıyorum ben. İçimden geldiği gibi davrandıysam herhangi birine, elimden geleni yaptığıma inanıyorsam; doğru olan, bana ait olan bana gelecektir zaten. Kalbim, birine karşı duyduğum en ufak bir his bile çok kıymetli. Çabamı gösteririm inandığım şekliyle, ama çarçur edilmesine de izin vermem.
ben de böyle düşünüyorum.
flört ettiğim insanla gün içinde yazışıp telefonlaşmayacaksam, derdimi sıkıntımı paylaşmayacaksam, hayatından hiç haberdar olmayacaksam ne anlamı kalıyor ki o zaman? zaten aynı evde ya da aynı iş yerinde falan değiliz. ikimiz de kendi hayat dinamiğimizde kalıyoruz. geriye elde sadece buluşmalar ve iletişim kısmı kalıyor. diyorlar ki o yazmıyorsa yazma, aramıyorsa arama. evet bu da denenebilir ama bu çok taktiksel bir şey ve ben o insanı istiyorsam yazarım, sesini duymak için ararım, buluşmak için plan ve ayarlama da yaparım ne var ki bunda? ama bunu bile karşımızdaki kişi cepte görme, oooh ne güzel yoğun ilgi hobareeey diye algılıyorsa orada bir yanlışlık vardır benim gözümde. kiii ben hayatımdaki insan ne zaman bir derdinden sıkıntısından bahsettiyse daima yardım etmeyi teklif ettim. ha genelde yapabileceğim bişey yoktu hallettiği için ama sorardım bence bu da bişey. önemsemek! önemsedim ben onu.

ben de içimden geldiği gibi davrandım. elimden geleni yaptım. dediğiniz gibi en ufak bişey bile hissettiysem buna değer veriyorum. sokaktan geçen insan değil çünkü o benim gözümde. sevilmek çok güzel bişey. sonu hüsran da olsa bir gram olsun sevgimle, ilgimle mutlu ettiysem bu güzel bişeydir ve kar sayılmalıdır. layık olamamış olabilirler bu da bizim sorunumuz değil bence. çok uzaklaştım her şeyden, özellikle de insanlardan. sırf bu sebeplerden hem de. ayda alemde bir titrerdi kalbim, kim bilir hangi bahara kaldı bundan sonra :)

Türk kadını çok acayip. Çaba kavramı da çok farklı. Her gün günaydın mesajı atmayı çaba sarfetmek sanan da var, benim korkudan altıma edeceğim davranış biçimlerini (reddedildiği halde vazgeçmemek, takip etmek, kıskanmak, kısıtlamak vs) çaba ve sevgi gösterisi olarak algılayan kadınlar da var.

Çaba dediğimiz şey karşılıklı ilgidir bence. Benim anlayışım bu en azından. Tek bir tarafa yükleyemem bunu karşılıklı olması gerekir. Küçük jestler, ilginin üstünde olduğunu belirten davranışlar, minik dokunuşlar falan filan. Flört olaylarından çok uzun yıllardır uzağım ben, o yüzden örnek veremiyorum. Ama regl olduğum günün akşamı işten elinde sevdiğim pastanenin çikolatasıyla gelen yüz yıllık kocam hala aramızdaki ilişkiyi sıcak tutmak ve ilgisini sevgisini göstermek için çabalıyordur bence.
Geçen Müge'de vardı.
Kadın dedesi yaşındaki adamla kaçmış da beni seviyor diyor.
Çünkü pazara gider, ne lazım diye sorarmış. İstediği elbiseleri alırmış.
Seviyor ilgi gösteriyormuş.
Kıstas bu.
Ha böyle kadınlar var işte 😵

Back
X