biz kadınlar ''çaba'' denen şeyden etkileniyor muyuz?

Wurstria

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.548
598
hanımlar merhaba,

son zamanlarda kötü giden aşk hayatım yüzünden kafamı taktığım bir konu var. eski konumu özet geçmem gerekirse bir flörtüm vardı, başta çok ilgili davranıp sonrasında ilgisini azalttığı için kendisiyle irtibatımı sonlandırdım. sosyal medyada vs ekliyiz ama bu işin oluru yok yani şu an barışsak tekrar aynı sorunları yaşayacağımız için ben enerjimi, ilgimi başka şeylere yönlendirme çabası içindeyim.

her ne kadar takmıyorum etmiyorum desem de ilişkilerle alakalı kafama takılan bazı şeyler oluyor. mesela burada da görüyorum hemcinslerimden. diyor ki benim için çok çabaladı, benden hiç vazgeçmedi, peşimi bırakmadı, reddetsem de yazdı beni kendisine aşık etti gibi gibi şeyler söylüyorlar. böyle bişey sahiden var mı? yani bir erkek bir kadın için çabalayınca, ondan vazgeçmeyince, hayır cevabı bile alsa vazgeçmeyince o kadını etkisi altına mı alıyor?

düşünüyorum mesela bu eski flörtüm benim için hiç çabalamamış. eğer çaba gösterse ben de zaten onu bırakmazdım emin olun. biz kadınlar çaba görmekten mi hoşlanıyoruz acaba sahiden?

bir de çabadan kasıt ne onu da bilmek lazım. ne yapıyor mesela bu adamlar, her gün size çiçek mi yolluyor? her gün mesaj atmak mı çaba? bir yerlerde sürpriz şekilde karşınıza mı çıkıyorlar? çabadan kasıt ne onu da merak ediyorum.

bu da dert mi demeyin vallahi dert ettim. işinde gücünde olan 28 yaşında bir kadınım. çok şükür hayatta eksiğim yok, evimde huzurum var. hayatımın aşkını bulayım evleneyim diye düşünen biri de değilim aksine çevremde hiç güzel evlilik yok. evliliğe özenmiyorum ama hiç de öyle çok mutlu olduğum ve mutlu ettiğim bir ilişkim olmadı. uzun soluklu güzel ilişkilere özeniyorum. ve bu çaba konusu kafama takılıyor siz ne düşünüyorsunuz?

Bence bir adam ne kadar dürüst ve iletisimi saglam bir iliskiyi kurmaya cabaliyorsa o kadar iyi. Herhangi oyunlara gerek yok, acik korkmadan hislerini ifade edebiliyorsun, cünkü sana basit veya cepte gözüyle bakmiyor. Sen ona bir adim atiyorsan, oda zaten adim atiyordur. Iliskinin basinda veya icinde hic "acaba samimi mi" diye düsünmüyorsun, cünkü davranislari onu gösteriyor zaten. En önemlisi zaten davranislar.

hanımlar merhaba,

son zamanlarda kötü giden aşk hayatım yüzünden kafamı taktığım bir konu var. eski konumu özet geçmem gerekirse bir flörtüm vardı, başta çok ilgili davranıp sonrasında ilgisini azalttığı için kendisiyle irtibatımı sonlandırdım. sosyal medyada vs ekliyiz ama bu işin oluru yok yani şu an barışsak tekrar aynı sorunları yaşayacağımız için ben enerjimi, ilgimi başka şeylere yönlendirme çabası içindeyim.

her ne kadar takmıyorum etmiyorum desem de ilişkilerle alakalı kafama takılan bazı şeyler oluyor. mesela burada da görüyorum hemcinslerimden. diyor ki benim için çok çabaladı, benden hiç vazgeçmedi, peşimi bırakmadı, reddetsem de yazdı beni kendisine aşık etti gibi gibi şeyler söylüyorlar. böyle bişey sahiden var mı? yani bir erkek bir kadın için çabalayınca, ondan vazgeçmeyince, hayır cevabı bile alsa vazgeçmeyince o kadını etkisi altına mı alıyor?

düşünüyorum mesela bu eski flörtüm benim için hiç çabalamamış. eğer çaba gösterse ben de zaten onu bırakmazdım emin olun. biz kadınlar çaba görmekten mi hoşlanıyoruz acaba sahiden?

bir de çabadan kasıt ne onu da bilmek lazım. ne yapıyor mesela bu adamlar, her gün size çiçek mi yolluyor? her gün mesaj atmak mı çaba? bir yerlerde sürpriz şekilde karşınıza mı çıkıyorlar? çabadan kasıt ne onu da merak ediyorum.

bu da dert mi demeyin vallahi dert ettim. işinde gücünde olan 28 yaşında bir kadınım. çok şükür hayatta eksiğim yok, evimde huzurum var. hayatımın aşkını bulayım evleneyim diye düşünen biri de değilim aksine çevremde hiç güzel evlilik yok. evliliğe özenmiyorum ama hiç de öyle çok mutlu olduğum ve mutlu ettiğim bir ilişkim olmadı. uzun soluklu güzel ilişkilere özeniyorum. ve bu çaba konusu kafama takılıyor siz ne düşünüyorsunuz?
Türk kadını çok acayip. Çaba kavramı da çok farklı. Her gün günaydın mesajı atmayı çaba sarfetmek sanan da var, benim korkudan altıma edeceğim davranış biçimlerini (reddedildiği halde vazgeçmemek, takip etmek, kıskanmak, kısıtlamak vs) çaba ve sevgi gösterisi olarak algılayan kadınlar da var.

Çaba dediğimiz şey karşılıklı ilgidir bence. Benim anlayışım bu en azından. Tek bir tarafa yükleyemem bunu karşılıklı olması gerekir. Küçük jestler, ilginin üstünde olduğunu belirten davranışlar, minik dokunuşlar falan filan. Flört olaylarından çok uzun yıllardır uzağım ben, o yüzden örnek veremiyorum. Ama regl olduğum günün akşamı işten elinde sevdiğim pastanenin çikolatasıyla gelen yüz yıllık kocam hala aramızdaki ilişkiyi sıcak tutmak ve ilgisini sevgisini göstermek için çabalıyordur bence.

Ben fazla isrardan hoşlanan biri değilim acikcasi. Birini ilk goruste istemiyorsam birseyler itmiştir. İstemedigim biriyle sirf peşimde cok dolasti diye birlikte olmadim hiç. Aralikli olarak 1 sene boyunca kendini hatirlatan bir adam vardi en uzun ikna etmeye calisan oydu. Birlikte olmadik bana gore manyak hareketi o cunku.

Gonlumun istedigi kişiye zaten zorluk cikarmadim. Çaba demek peşinde koşturup ikna etmek degil bana gore. Oyle aylarca peşinde koşup sevgili olunca yuzune bakmamaya başlayan adamlar da var. Çaba ilişkinin icerisinde olmali.
İstenmedigi insanin bu kadar peşinde dolaşmak bana çaba degil de takinti gibi geliyor.
Sizin peşinizde koşan başkalarinin da koşuyordur, kosacaktir bazilari icin heyecan oluyor, tabiatlarinda oluyor bu davranislar.

Benim cabadan anladigim şey karsindaki insani mutlu etmeye çalişmaktir. Zor zamanlarda ne olacaksa olsun diyip birakmamaktir duzeltilmesi gereken bir sey oldugunde duzeltmek en azindan ugrasmaktir, gonul almasini bilmektir. Duygusal olarak ac birakmamaktir.

Çaba gösteren erkek seviyordur. Çaba göstermeyen, ilgisiz duran erkek ise sevmiyordur.

Senin ya da bu tür sorunları yaşayanların sorunu; seven erkeğe denk gelmemeleri. Bu kadar basit.

Bir erkeğin bir kadın için çaba göstermesi, değer vermesi, ilgisini eksik etmemesi tabiki bir kadın için çok özel. Aksini iddia eden çıkmaz herhalde:)

Ben fazla isrardan hoşlanan biri değilim acikcasi. Birini ilk goruste istemiyorsam birseyler itmiştir. İstemedigim biriyle sirf peşimde cok dolasti diye birlikte olmadim hiç. Aralikli olarak 1 sene boyunca kendini hatirlatan bir adam vardi en uzun ikna etmeye calisan oydu. Birlikte olmadik bana gore manyak hareketi o cunku.

Gonlumun istedigi kişiye zaten zorluk cikarmadim. Çaba demek peşinde koşturup ikna etmek degil bana gore. Oyle aylarca peşinde koşup sevgili olunca yuzune bakmamaya başlayan adamlar da var. Çaba ilişkinin icerisinde olmali.
İstenmedigi insanin bu kadar peşinde dolaşmak bana çaba degil de takinti gibi geliyor.
Sizin peşinizde koşan başkalarinin da koşuyordur, kosacaktir bazilari icin heyecan oluyor, tabiatlarinda oluyor bu davranislar.

Benim cabadan anladigim şey karsindaki insani mutlu etmeye çalişmaktir. Zor zamanlarda ne olacaksa olsun diyip birakmamaktir duzeltilmesi gereken bir sey oldugunde duzeltmek en azindan ugrasmaktir, gonul almasini bilmektir. Duygusal olarak ac birakmamaktir.
o tarz hareketlerden ben de hoşlanmıyorum. bana da tee liseden beri kendini hatırlatan biri var. bir kez bile o gözle bakmadım ama o aşığım diyor başka bişey demiyordu. neyse son 1 yıldır ara ara sağda solda denk gelmiyor sosyal medya dahil. evlendi herhalde :D

geçen gün yakın bir erkek arkadaşıma bu konuda verecek yanıt bulamadım. sevgilinin bir tık altı arkadaşlığın bir tık üstü flört gibi konuştuğu bir kız vardı. bir yanlış anlaşılma sebebiyle kız çok kırıldı. bizim çocuk düzeltmek için çok uğraştı ama kız yüz yüze gelmeyi bile reddetti. bi yüz yüze olsalar anlatacak kendini ama kız ona bu şansı vermiyor. laf arasında geçmişte de çok üzüldüğünü bu yüzden artık böyle şeyleri kaldıramadığını, üzülmek istemediğini falan söylemiş zaman ne gösterir bilemem ama normal arkadaş kalalım zaten benim hayatımda bin tane sorun var falan demiş. bizimki eldeki tüm iletişim yollarından derdini anlattı hatta kalbini de açtı ama kızdan cevap yok. şimdi ne yapmam lazım dedi inanın kaldım yani bişey diyemedim. karşısına çıkmak istese kız buna izin vermiyor. bir yerlerden yazsa kendi çalıp kendisi söylüyor. gurur da yapıyor. ısrar etmek doğru değil, tamamen bırakmak da doğru değil en azından ona göre. bilemedim.

ben kızın yerinde olsam eğer gönlüm varsa en azından kendini anlatması için bi yüz yüze gelme şansı verirdim. vermediğine göre oluru yok bence o işin ama. siz ne diyorsunuz?

Bende katılıyorum üstteki yorumlara. Uzun bir süre peşimde olan biri vardı. Ona sorsan çok çabaladı ama oda benim izin verdiğim sınırlar içinde. Sürekli uzun mesajlar attı, hediye almak isterdi, arkadaşlarıma yazdı, kendi arkadaşlarını devreye soktu. Ama eğer birini sevemediysem, isinamadiysam ağzıyla kuş tutsa da yapamıyorum. Yani benim için uzun süre çaba sarfetmek hiçbir anlam taşımıyor o kişinin takıntılı hatta ileri giderse psikopat olabileceğini düşünüp daha da uzaklaşıyorum. Ama eğer gönlüm varsa onun çabası hoşuma gider tabi fakat yoksa da benimle aynı şekilde emin adimlarla yürümesi de yeterli olur.

o tarz hareketlerden ben de hoşlanmıyorum. bana da tee liseden beri kendini hatırlatan biri var. bir kez bile o gözle bakmadım ama o aşığım diyor başka bişey demiyordu. neyse son 1 yıldır ara ara sağda solda denk gelmiyor sosyal medya dahil. evlendi herhalde :D

geçen gün yakın bir erkek arkadaşıma bu konuda verecek yanıt bulamadım. sevgilinin bir tık altı arkadaşlığın bir tık üstü flört gibi konuştuğu bir kız vardı. bir yanlış anlaşılma sebebiyle kız çok kırıldı. bizim çocuk düzeltmek için çok uğraştı ama kız yüz yüze gelmeyi bile reddetti. bi yüz yüze olsalar anlatacak kendini ama kız ona bu şansı vermiyor. laf arasında geçmişte de çok üzüldüğünü bu yüzden artık böyle şeyleri kaldıramadığını, üzülmek istemediğini falan söylemiş zaman ne gösterir bilemem ama normal arkadaş kalalım zaten benim hayatımda bin tane sorun var falan demiş. bizimki eldeki tüm iletişim yollarından derdini anlattı hatta kalbini de açtı ama kızdan cevap yok. şimdi ne yapmam lazım dedi inanın kaldım yani bişey diyemedim. karşısına çıkmak istese kız buna izin vermiyor. bir yerlerden yazsa kendi çalıp kendisi söylüyor. gurur da yapıyor. ısrar etmek doğru değil, tamamen bırakmak da doğru değil en azından ona göre. bilemedim.

ben kızın yerinde olsam eğer gönlüm varsa en azından kendini anlatması için bi yüz yüze gelme şansı verirdim. vermediğine göre oluru yok bence o işin ama. siz ne diyorsunuz?

Ben olsam yapabilecegim herseyi yaptiktan sonra birakirdim.
Gonul almak, biseyleri duzeltmekte cabadir ama biyere kadar sonrasi yine fazla israra giriyor benim icin.

Herseyi yaptim ulasmaya calistim, ozur diledim vs diyorsam birakirim kendi haline karar versin diye.
Cunku bazi insanlar simarik oluyor kabul etmek lazim. Yazip ustune gittikce "biraz daha surundureyim" kafasina girenler de var. Abartmamak lazim. Affedecekse affeder zaten. Yoksa bosuna kendini tukentmesin.

Diger konundada demistim, artik herkes birbirini alternatifi var gibi gordugu icin bence cabuk vazgeciyolar.. numara gibisin yani gidersen git.. cok israr etmek iyi degilde vazgecememek karsilikli olursa guzel zaten…her gun cicek almasi gerekmez ama sevdigimiz birseyi yapiyorsa biz soylemeden aliyorsa.. bi ciklet bile olsa..bunlara daha cok onem veriyorum bende.. mesela dogum gunumde oyle kutlama yapmasakta olur.. yeterki normal zamanda ilgisini eksik etmesin..

yerinde olsam eski sevgilinede donmezdm.. herif baya duygusuz gibi davraniyormus sana.. donsen dahada vazgecilmez sanacak kendini..

Sırf çaba sarf ediyor diye sevmediğim bir adamı sevme ihtimalim yok benim kendi adıma bu
Ha ama çaba derken çok ilgilenmek ilgiye boğmak kast ediliyor genelde

reddettiğim bir insan hala beni çok ilgiye boğsa kafasında problem olduğunu düşünürüm
Ama genelde evet kadınlar buna düşüyor sebebi de ilgiyi sevmeleri

ay benim için şunu yapıyor reddetsem bile hala peşimde çok seviyor beni
İşte mesela bu manyaklık göstergesi bence sevgi değil de

Ben olsam yapabilecegim herseyi yaptiktan sonra birakirdim.
Gonul almak, biseyleri duzeltmekte cabadir ama biyere kadar sonrasi yine fazla israra giriyor benim icin.

Herseyi yaptim ulasmaya calistim, ozur diledim vs diyorsam birakirim kendi haline karar versin diye.
Cunku bazi insanlar simarik oluyor kabul etmek lazim. Yazip ustune gittikce "biraz daha surundureyim" kafasina girenler de var. Abartmamak lazim. Affedecekse affeder zaten. Yoksa bosuna kendini tukentmesin.
ya yanlış anlaşılma da öyle ihanet, 3. kişi gibi saçma sapan şeyler değil. bir konuda anlaşamıyorlar ve oğlanın kendisine ilgisi olmadığını düşünüyor. istenmiyor gibi algılıyor ve uzaklaşıyorlar bir süre, bir hafta kadar. sonra çocuk özür diledi kaç kere, hislerini defalarca söyledi, açıkça, hiç gurur yapmadan korkmadan, af diledi, bir şans daha istedi. tepki yok. senin o cümlen beni kendime getirdi, bunu kendime yapmayacağım, zamanında çok hata yaptım artık yapamam yüreğim kaldırmaz, o yaptığın terk etmekle aynı anlama geliyor, günler sonra sırf beni kaybetmemek için tekrar döndün, ben bu konuyu kapadım arkadaş olmak istiyorum seninle, zaman ne gösterir bilemem zaten sorunlarım var falan demiş. bu arada gerçekten hayatında bin tane derdi olan biri. bizim çocuk artık umutsuz, yazmıyor etmiyor.

siz eski konunuzda bu adami aslinda takmadiginizi, hatta tekmeyi bastiginizi yazmistiniz ama ben bazen denk geliyorum hatta cogunlukla denk geliyorum yorumlarinizda hep bu adamdan bahsediyorsunuz. sanki yaptiginiz seyden pismansiniz bir sans daha vermek istiyorsunuz ama surekli tekrarlayip kendinizi ikna etmeye calisiyor gibisiniz. kimse size bir sey demedigi halde “benim de xxx flortum vardi, ilgisizdi o yuzden tekmeyi bastim, hic pisman degilim, erkekler boyle” tarzi bircok mesajiniz var. benim size tavsiyem eger bir anlik fevri bir hareketle bu karari verdiyseniz geri duzeltmek icin de efor sarf edebilirsiniz. insan iliskilerinde acik bir kapi her zaman var. sadece kendinizin ve karsinizdakinin beklentilerini iyi belirlemeniz gerek.

caba mevzusu da kisiden kisiye degisir. kendi adima soyleyeyim karsimdaki kisinin benim yukumu hafifletecek davranislari beni etkiliyor. onun disinda herhangi bir mevzuda beni oncelik haline getirmesi, bir karar verirken aklinin bir kosesinde de benim olmam yani beni hayatina dahil etmis olmasini da hos buluyorum. bunlar tamamen caba gibi geliyor bana. yoksa kapidan kovdum bacadan geldi falan bunlar caba degil tacizdir.

ya yanlış anlaşılma da öyle ihanet, 3. kişi gibi saçma sapan şeyler değil. bir konuda anlaşamıyorlar ve oğlanın kendisine ilgisi olmadığını düşünüyor. istenmiyor gibi algılıyor ve uzaklaşıyorlar bir süre, bir hafta kadar. sonra çocuk özür diledi kaç kere, hislerini defalarca söyledi, açıkça, hiç gurur yapmadan korkmadan, af diledi, bir şans daha istedi. tepki yok. senin o cümlen beni kendime getirdi, bunu kendime yapmayacağım, zamanında çok hata yaptım artık yapamam yüreğim kaldırmaz, o yaptığın terk etmekle aynı anlama geliyor, günler sonra sırf beni kaybetmemek için tekrar döndün, ben bu konuyu kapadım arkadaş olmak istiyorum seninle, zaman ne gösterir bilemem zaten sorunlarım var falan demiş. bu arada gerçekten hayatında bin tane derdi olan biri. bizim çocuk artık umutsuz, yazmıyor etmiyor.

Yine de ayni fikirdeyim arkadasiniz daha fazla yazmasin en iyisi. Ortada affedilmez ve yuzune bakilmayacak bir durum yokmuş yani. 🙄🙄🙄

siz eski konunuzda bu adami aslinda takmadiginizi, hatta tekmeyi bastiginizi yazmistiniz ama ben bazen denk geliyorum hatta cogunlukla denk geliyorum yorumlarinizda hep bu adamdan bahsediyorsunuz. sanki yaptiginiz seyden pismansiniz bir sans daha vermek istiyorsunuz ama surekli tekrarlayip kendinizi ikna etmeye calisiyor gibisiniz. kimse size bir sey demedigi halde “benim de xxx flortum vardi, ilgisizdi o yuzden tekmeyi bastim, hic pisman degilim, erkekler boyle” tarzi bircok mesajiniz var. benim size tavsiyem eger bir anlik fevri bir hareketle bu karari verdiyseniz geri duzeltmek icin de efor sarf edebilirsiniz. insan iliskilerinde acik bir kapi her zaman var. sadece kendinizin ve karsinizdakinin beklentilerini iyi belirlemeniz gerek.

caba mevzusu da kisiden kisiye degisir. kendi adima soyleyeyim karsimdaki kisinin benim yukumu hafifletecek davranislari beni etkiliyor. onun disinda herhangi bir mevzuda beni oncelik haline getirmesi, bir karar verirken aklinin bir kosesinde de benim olmam yani beni hayatina dahil etmis olmasini da hos buluyorum. bunlar tamamen caba gibi geliyor bana. yoksa kapidan kovdum bacadan geldi falan bunlar caba degil tacizdir.
öncelikle o benim gayet de istediğim biriydi. dolayısı ile duygularım ona karşı bitmedi. ama ona yolladığım mesajın sebebi zaten bana ilgisiz davranmasıydı. güya flört ediyoruz aramak sormak yok. ben yazmadan yazılmıyor. görüşme buluşma için çaba yok. bir kere ekildiğim de oldu hatta. onu istememe rağmen bu hareketleri yüzünden hayatımdan çıkarmak daha doğrusu kendi umutlarımı yok etmek zorunda kaldım. biz sonrasında başka sebepten iletişime geçtik kendisiyle. o mesajım onu çok sarsmış, günlerce kendine gelememiş, psikolojik destek almaya başlamış vs yani ne kadar doğru bilemem ama bana gösterilmeyen sevgi için kendini bu denli yıpratmış olması (ben gittikten sonra en azından) çok da anlam ifade etmiyor maalesef. benim beklentim net olmaktı, o belirsiz kısımda kalmak istedi ben böyle algılıyorum. ve cepte gördü gibi hissettim o dönem bu da çok rahatsız edici. evet, efor sarf edilebilir ama aynı sorunlar aynı değersizlik hissinin geçeceğini hiç sanmıyorum.

Erkeğin çabasının ne kadar çaba olduğu, ne kadar gereksiz ve rahatsız edici ısrar olduğu zaten kadının kişiliğine ve algısına göre değişir

Sevgili olarak da arkadaşlık, dostluk ilişkilerinde de kişinin gösterdiği çabaların benim için bir anlam ifade etmesi kişiye verdiğim değerle doğru orantılıdır. Yani beni bu ilişkiden ve kendisinden soğutmuş, defalarca onulmaz hatalar yapmış insan her şey kafamda ve yüreğimde bittikten sonra çabalardan çaba beğenip her an sunsa da benim için sadece bayıcı, bıktırıcı gereksiz ısrar, hatta bir çeşit tacizdir.

Kişiye halen duygularım varsa, kırmızı çizgilerimi ihlal ederek sevgimi nefrete dönüştürmemişse ve benim için değerini yitirmemişse elbette o çaba değerlidir, takdir edilesidir

hanımlar merhaba,

Benim gözümde çaba denilen şey öyle çiçekler sürprizler falan değil, o tarz şeylerden pek de hoşlanmam, beğenmediğim sıcaklık duymadığım bir insan çiçekler sürprizlerle falan benim hayatıma girmeyi beceremezdi.
Bir insanı sevmem için içini görmem gerekiyor. Duygularını nasıl yaşadığı benim duygularıma ne kadar özen gösterdiği önemli. Keyfim yokken beni güldürmek için uğraşıyorsa, hastayken halimi hatrımı ihtiyacımı soruyorsa, beklenmeyen durumlarla cebelleştiğimde çözümün parçası olamasa da benim hayatımı takip ediyorsa yanımda duruyorsa bunu çaba olarak görürüm. Bunlar hayatı paylaşmanın parçalarıdır zaten karşılıklı olarak bunları yapamıyorsak o bir ilişki bile sayılmaz. Sadece beraber takılırsın.

Klişeleri kullanmak çaba değildirbenim gözümde

mesela burada da görüyorum hemcinslerimden. diyor ki benim için çok çabaladı, benden hiç vazgeçmedi, peşimi bırakmadı, reddetsem de yazdı beni kendisine aşık etti gibi gibi şeyler söylüyorlar.

O bahsettiğiniz çabalayanlar genelde köprüyü geçene kadar çabalıyorlar. Köprüden sonra gelip burda konu açıyorlar önceden şöyle ilgiliydi, böyle ısrarcıydı, köprüden sonra çok değişti, tanıyamıyorum v.s....
Köprüden önceki son çıkışı kaçırmamak lazım, ha köprüden sonra da dönersiniz ama zaman kaybı olur.

Son düzenleme:

Arkadaşın yapılacak her şeyi yapmış, artık kendi haline bırakıp zaman vermesi gerekiyor. Gelirse onundur gelmezse güle güle

Back
X