benim düşündüğümü siz gerçekleştirdiğiniz için çok teşekkür ederim. varını yoğunu ortaya koyan insanlardan biride benim.2 tüp bebek denemem var ve negatif. 3. deneme için maddiyatım yok şuan. umarım sesimizi duyururuz.
karyotip analizini devlet karşılıyor ki.. devlete bağlı bir üniv hastanesine gidip genetik bölümüne müracat ederseniz..işlemlerinizi devlet ödüyor zaten.. pıhtılaşma için yapılacak testte aynı şekilde.
ama nasıl karşılıyor belli şartları var...
- tekrarlayan gebelik kayıpları (en az iki düşükte kandaki pıhtılaşma için geçerli)
- 2 yada 3 olumsuz tüp bebek tedavisi sonrasında.
- ailede önceden çıkmış genetik rahatsızlık
- kadın doğumun yada çocuk servisinden sevk edilen hastalara bakıyor genetik ücretsiz olarak.
kadesa benim yazımı okuduysan ben bütün işlemlerimi ege üniv tıp fak hastanesinde yaptırdım ve cebimizden 5 kuruş para çıkmadı..sadece dışarıda (özelde) 480 tl rahim filmi çektirdim bi bunun parasını verdim ben.
o yüzden devlet hastaneleri çok kalabalık sıra gelmiyor bir türlü çünkü ücretsiz hizmet veriyor.. ben kendi işlemlerimi özelden yaptırsaydım belki 1 ayda genetik rahatsızlığım ortaya çıkacaktı ama devlette kasımda bi başladı (k.doğumdan direk beni genetiğe sevk ettiler) şubatta bana tüp bebek yapacak prof.dr hanım pgtli tüp bebek kararı verdi.. baya bi uzuuunnn süreee ama ben bilerekk gittim devlete o yuzden süresine uzuunnn diye vahvahlanmıcam.
bu karyotip için şartların hafifletilmesi gerekli..mesela 1 düşük olsun en fazla... tüpte de 1 deneme olsun mesela.. gibi.
günaydın arkadaşalar güzeliklere gebe bir gün olur inş bu günnn süpriz haerler alırız
ben nerdeyse 4 yıldır bu tedavilerle,raporlarla vb.uğraşan biri olarak benim en büyük isteğim KARYOTİP ANALİZİ nin bu tedavilerin en başında devlet tarafından yapılması
maddeler arsında varmıydı hatırlayamadım ama tedavi sürecinde psikolojik destek mutlaka olmalı.evet özel merkezlerde isteğe bağlı bu destek alınabiliyor ama ücretlerde cabası....
stres tedaviyi olumsuz etkileyen faktörlerin en başındadır.bu yüzdendir ki tüp bebek tedavisinde psikolojik destek devletin rapor kapsamında şartlardan biri olarak yer almalı.....
evet canım çok haklısın aslında bu bazı merkezlerde uygulanıyor ama genelde kadının pskikolojik destek aldığını görüyoruz eşle birlikte programlar hazırlanmalı gerçi bu aşamada da eşler çalışıyorsa ve zaman sorunu yaşanıyorsa gibi detaylar karşımıza çıkar..genel olarak isteğe bağlı çiftlerin birlikte psikolojik destek alma ve bunun için ayrıca bir ücret alınmamasını talep etmek lazım..
Başarısız tüp tedavilerinden sonra.. ruhsal yönden en çok yıkılan bayan olunca.. bayanı toparlamak bütün iş neredeyse, o bayanın eşine düşüyor tabir-i caizse.. bayanın yakınları nasıl yaklaşsakda onu sakinleştirsek diye çok fazla yaklaşamıyolar bile..
hele benim etrafımdakiler, ne diyeceklerini bilmiyorlar o dönemde..
en zor iş eşime düsüyor..
ben son ki tüp tedavisine başlıyalım diye zor ikna etmistim eşimi..
bana ;
- ben kabullendim, sen niye kabullenmiyorsun ? "" ... diye bir cvp verdiğinde..
--- hem yıkıldım, hem o anda içime bir ates düstü.. zaten kendliğinden olması bir mucize, yaşlar geldi geçiyor, durumlar zaten kritik.. şansımızı yine deniyelim dercesine öylece yüzüne bakmısdım esimin ağlayan gözlerle
---nolur bi daha denesek ? "" dedim esime..
bana ;
- başarısız olmaya simdiden hazırlıyo musun kendini ?""
- olmadığında onca işin içinden kalkmayı, birde seni nasıl düzeltebilirim , nasıl düzene koyabilirim diye ben uğraşıyorum "" dedi..
yani... bay ve bayana bir psikolojik danısman şart , bu gibi durumlarda..
eşler kendi kendilerine kalıyorlar.. sadece birbirlerini teskin etme,.... "" tmm geçti, geçecek"" oluyor..
geçen 2ay önce ki 4. tüp te.. transfere girememek neymiş onu öğrendim, içimin ateşi 1ay gitmediydi
Başarısız tüp tedavilerinden sonra.. ruhsal yönden en çok yıkılan bayan olunca.. bayanı toparlamak bütün iş neredeyse, o bayanın eşine düşüyor tabir-i caizse.. bayanın yakınları nasıl yaklaşsakda onu sakinleştirsek diye çok fazla yaklaşamıyolar bile..
hele benim etrafımdakiler, ne diyeceklerini bilmiyorlar o dönemde..
en zor iş eşime düsüyor..
ben son ki tüp tedavisine başlıyalım diye zor ikna etmistim eşimi..
bana ;
- ben kabullendim, sen niye kabullenmiyorsun ? "" ... diye bir cvp verdiğinde..
--- hem yıkıldım, hem o anda içime bir ates düstü.. zaten kendliğinden olması bir mucize, yaşlar geldi geçiyor, durumlar zaten kritik.. şansımızı yine deniyelim dercesine öylece yüzüne bakmısdım esimin ağlayan gözlerle
---nolur bi daha denesek ? "" dedim esime..
bana ;
- başarısız olmaya simdiden hazırlıyo musun kendini ?""
- olmadığında onca işin içinden kalkmayı, birde seni nasıl düzeltebilirim , nasıl düzene koyabilirim diye ben uğraşıyorum "" de
yani... bay ve bayana bir psikolojik danısman şart , bu gibi durumlarda..
eşler kendi kendilerine kalıyorlar.. sadece birbirlerini teskin etme,.... "" tmm geçti, geçecek"" oluyor..
geçen 2ay önce ki 4. tüp te.. transfere girememek neymiş onu öğrendim, içimin ateşi 1ay gitmediydi
biliyordum : )
içime doğmuştu ....
gelişmeler yakında ...
günaydın efenim...
gün bile gebe kalabiliyor (güzelliklere) ama ben kalamıyorum offf ulen of
içime doğmuştu ....
gelişmeler yakında ...
içime doğmuştu ....
gelişmeler yakında ...
bizi bildiğiniz ve içinize doğan seyle ilgili bilgilendirmicekmisiniz kazen bey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?