Biz 1 bebek için canımızı veririz ama hadi destek verin 3 çocuk yapalım...

hulusi hoca benim doktorum onunla zamanında bu konuyu konuşmuştum çabalarımız var bazı doktor arkadaşlarımla hazırlıkları tamamlayınca hükümet ile görüşeceğiz ve rapor hakkımızın artırılması dahil bazı taleplerimiz olacak çok umutluyum demişti cep tel vs...iletişim bilgileri bende mevcut görüşmek isterseniz verebilirim

Devletten Yoksul Ailerele Tüp Bebek Yardımı haberi

Yoksul Ailelere Tp Bebek Destei

Kaymakam Aziz İnci yaptığı açıklamada, tüp bebek tedavi giderlerini karşılayamayan yoksul ailelere yönelik, tüp bebek tedavilerinin yaptırılmasıyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Özel Acıbadem Sağlık Grubu işbirliği ile bir proje başlatıldığını belirtti.
Tüp bebek sahibi olmak isteyen ve belirlenen kriterlere uyan ailelerin 26 Ekim 2012 tarihine kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurması gerektiğini ifade eden Kaymakam Aziz İnci, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Acıbadem Sağlık Grubu işbirliği ile tüp bebek tedavi giderlerini karşılayamayan 3294 sayılı Kanun kapsamındaki yoksul ailelerin, tüp bebek tedavilerinin yaptırılmasına yönelik proje başlatılmıştır. Proje kapsamında Acıbadem Hastaneleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından belirlenecek olan Türkiye genelinde 2 bin 500 yoksul ailenin tüp bebek tedavi giderlerini karşılayacaktır. Projenin hedef kitlesi, 23-29 yaş aralığında olup tıbbi muhtaçlık belgesine (son üç yıl içinde ya da diğer tedavi yöntemleriyle çocuk sahibi olmadığına dair rapor) sahip ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında sağlık provizyonu '60/c-1 kapsamında sigortalı olanlar. Yeşil kartlılar' şeklinde sağlananlar oluşturmaktadır. Proje çerçevesinde başvuru alınması ve hak sahipliği belirleme işlemleri SYD Vakıfları tarafından yürütülecektir. Başvurular 26 Ekim 2012 tarihine kadar alınacaktır. İlçemize ayrılan kontenjan Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmiş olup, başvuranlar arasından 4 asil, 4 yedek olmak üzere toplam 8 ailenin müracaatı kabul edilecektir" diye konuştu.

Faruk Buyru da bnm doktorumdu, bende de onun bilgileri mevcut. Önceliklekendi doktorlarımıza danışarak başlayalımmı?

Arkadaşım açmış olduğunuz konu çok güzel .Ben 44 yaşındayım çocuğum yok %40 engel durumum var.Devletin 2 aşılamasını ve 2 tüp bebeğini denedim.2 Defada kendi çabalarımla denedim.Yani 2 aşılama ve 4 tüp sonuç negatif.Artık menopoz sıkıntılarım başlamakta.Tekrar deneme yapmak istiyorum ama maddi manevi sıkıntı.Benim tavsiyem 40 yaş üzeri olan insanlarda devletin bu imkanından faydalanmalı asıl bu yaşta yumurtlama vesaire çok sıkıntılı.40 yaş üzeri sınırlama konulmamalı.Birde engelli arkadaşlarımıza ücretsiz denemeler olmalıdır diye düşünüyorum.HERŞEY GÖNLÜMÜZCE OLSUN.TEŞEKKÜRLER

bu konyuya değindiğiniz için kendi adıma teşkükür ederim yıllardır bebek özlemiyle yanan tutuşan annelerin sesini duyarmaya çalışmanız gerçekten takdire şayan tüp bebek tedavisi zorlu bir süreç doktorum menapoza giriyorsun hemen tüp bebek yapman gerek dediğinde kafamdan kaynar sular indi raporu bekleyemediğim için bin bir çaba ile bulduğumuz paralarla tüp bebek denedik 2 kez ama malesef olmadı yaşımın 31 olması sebebiyle çift tarnsferin olmaması tabi şansımı azaltan bi durum yumurtalarımın ilaca geç cevap vermesi 2 tedavimde toplam 8.000 doz kullandım ilacın çok pahalı olması bizi maddi çok yıktı toplam 8-9 bin çıvarı tüp bebek tedavi ücreti 10 bin şehir dışından geldğimiz için tabi artı masraflar var yol vs. şu an 3. yü düşünüyorum ama malesef maddi acıdan bu paraları vermemiz mümkün değil bir daha sayın başbakanımız 3 çoçuk yapmamızı öğütlüyor bizlerin de evlat sahibi olabilmemiz adına sesimizi duymasını ve 35 yaşın altındaki bayanlara en azından yumurta rezervi az menapoza girmek üzere olan bayanlara 2 embriyo tarnsferine izin verilmesini kendi adıma rica ediyorum devletimizin desteğini bekliyoruz

ACIBADEM SAĞLIK GRUBU - Hastaneler,Tıp Merkezleri,Poliklinikler,Laboratuvarlar

2500 AİLEYE TÜP BEBEK İMKANI

Türkiye’de hiçbir sosyal güvencesi olmayan ailelere yönelik Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Acıbadem Sağlık Grubu elele vererek büyük bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. 19 Ekim 2012, Cuma günü (bugün) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleşen protokolün imza töreninde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Bu Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Ali Aydınlar’ın projesidir. Biz bakanlık olarak, projeden yararlanacak aileleri tespit edeceğiz, ulaşım ve konaklama masraflarını karşılayacağız. Acıbadem Sağlık Grubu ise, ilaç ve tedavi masraflarını karşılayacak” diye konuştu.

2,5 MİLYON HANENİN SOSYAL-EKONOMİK ANALİZİ YAPILIYOR

Devlet olarak sosyal sorumluluk projeleri ürettiklerini ancak bu defa fikrin Acıbadem adına Mehmet Ali Aydınlar’dan geldiğini belirten Bakan Fatma Şahin, proje kapsamında yapılacaklar hakkında şu bilgileri verdi:

“Bu proje Acıbadem’in projesidir. Kendileri ailelerin tespiti konusunda bizden yardım istediler. Biz bakanlık olarak toplam 81 il ve ilçelerde, hangi ailelerin başvuru şartlarına uygun olduğunu belirleyeceğiz. Bu bizim işimiz. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nde 2,5 milyon hanenin ekonomik ve sosyal analizini, ailenin gelir düzeyi, eğitim-sosyal durumu, çocuk sayısını belirliyoruz. Maddi durumu elvermeyen ailelerin çocuk sahibi olmasına destek vermek bakanlık olarak bizim görevimizdir. Ben Güneydoğu’nun bir evladıyım, üçüncü dönemdir milletvekiliyim. Bana karı-koca gelen çiftlerin tüp bebek tedavilerini yaptıramamaktan yana şikayetleri vardı. Hem erkeklerin hem de kadınların üzerinde önemli baskılar vardı. Bu proje sayesinde yoksul ailelerin umudunun gerçek olacağına inanıyoruz. Bakanlık olarak projenin çok büyük bir heyecanla takipçisi olacağız.”

TÜRKİYE’DE 150 BİN AİLENİN TÜP BEBEK TEDAVİSİNE İHTİYACI VAR

Protokol imza töreninde konuşan Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, şirketlerinde 15 bine yakın çalışanın bulunduğunu, bunun yüzde 60’ının kadınlardan oluştuğunu, bu sayıyla en fazla kadın çalışan istihdam eden şirketler arasında yer aldıklarını söyleyerek, kadına yönelik projelere önem verdiklerini vurguladı ve sözlerine şöyle devam etti:

“Bu proje kapsamında sosyal güvencesi olmayan 2 bin 500 aileye destek vereceğiz. Araştırmalarda Türkiye’de 150 bin ailenin tüp bebek tedavisine ihtiyacı olduğu ifade ediliyor. 2005 yılından önce Sosyal Güvenlik Kurumu bu ailelere maddi yardım yapmıyordu. 2005 yılına kadar ortalama 15 bin tüp bebek uygulaması yapılırken, hükümetin 2005’deki düzenlemesinden sonra bu sayı, 40-50 bine çıktı. Ama daha fazla insanın desteğe ihtiyacı var. Yeşil kartlı gruba Sosyal Güvenlik Kurumu katkıda bulunamıyor, tedavi ya da ilaç yardımı yapamıyor. Acıbadem bünyesinde tüp bebek yaptığımız 9 merkez var, 2013 başında bu projeye başlayarak bir yıl içinde 2500 aileye uygulama yapacağız. Bu projenin maliyeti hesaplarımıza göre minimum 12-15 milyon TL arasında değişiyor. Bu çok heyecan verici ve önemli bir sosyal sorumluluk projesidir, bu konuda destekleri için Sayın bakana ve ekibine çok teşekkür ederim. “

“MADDİ DURUMU ELVERMEYENE BALIK TUTMAYI ÖĞRETECEĞİZ”

Yapılan protokolde projenin tüm detaylarının da net bir şekilde belirlendiğine işaret eden Bakan Fatma Şahin, ailelere bakanlık olarak destek verecekleri söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Başvuran ailelerin hiç çocuğunun olmaması gerekiyor. 2 bin 500 kişi yararlanacak diyoruz ancak bizim öngördüğümüz şartları taşıyan kaç aile var, henüz bilmiyoruz. Bu konuda çıkan rakamları 15 gün sonra 81 il ve tüm ilçelerde yaklaşık olarak ortaya çıkarmış olacağız. Proje kapsamının sadece 23-39 yaş arasını kapsamasının sebebi, Sağlık Bakanlığı’nın 40 yaş ve üzeri kadınlarda tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olabilme imkanının tıbben azlığıdır. Bu kriterler yönetmeliklerle de düzenlenmiştir. Bize Sağlık Bakanlığı’ndan bebek muhtaçlık belgesi getirilmesi gerekiyor, yani normal yollarla gebe kalınamadığına dair bu belgeyi istiyoruz. Diğer gelir tespitiyle ilgili belgeyi zaten bakanlığımız veriyor.” Proje kapsamına girdiği tespit edilen, proje çerçevesinde sunulan yardımlarla bebek sahibi olan ailelere maddi destekte de bulunacaklarını açıklayan Bakan Şahin, “Bakanlık olarak bu gelir grubuyla ilgili sosyal destek sistemimiz var. Bu sistem çerçevesinde gelir getirici destek projeleri hazırlıyoruz. Yani iş imkanı sağlayarak aynı zamanda balık tutmayı da öğreteceğiz. Bu yüzden ‘Maddi olarak zaten hiçbir şeyi yok nasıl bebeğine bakacak?” anlayışını biz doğru bulmuyoruz. Bizim sosyal devlet olarak amacımız destek olmak, maddi imkanları yok diye çocuksuz bırakmak değil.”

Ayrıntılı bilgi için;

Umutlar Gerçek Oluyor

daha 1 senelik evliyim ben haliyle pek cocuk niyetimiz yok. Bana kalsa var da eşim çok uzak..
ama hep gönlüm sizden yana. Hadi devlet baba, babalığını göstersin. Anne olmak isteyen arkadaşlarımıza, baba olmak isteyen kardeşlerimize bir yardım eli uzatsın. 3 cocuk yapın diyor ben biliyorum ki çoğu arkadaşlarım 1 cocuga bile razı. ah diyor bir kere kucağıma alsam. Hadi bakalım, sigara bırakma ilaçlarını bile karşılıyor devlet. üstelik onlar cok maliyetli ve işe yaramıyor bir coğu. bunu karşılarsa insanların yüzü güler, devlete bağlılık artar...

Gönlünüzdeki almanızı yürekten temenni ediyorum arkadaşlarım.
Dualarım hepinizle, böyle olun inşallah

merhaba arkadaşlar...

tüp bebek hikayelerimizi bu akşam toparlayıp Kazen beye mail atacağım,eğer yazmayı düşünen arkadaşlarım varsa akşama kadar yazarlarsa çok sevinirim çünkü isteklerimizin bir bölümünü de bu mektuplarımız oluşturacak..duygularımızı en güzel anlatan şey hikayelerimiz çünkü.

yazan herkese de çok teşekkür ediyorum.İnşallah bizi çok güzel gelişmeler bekliyor,hayırlı haberler alacağız

çok geçmiş olsun.....

Öncelikle kazene böyle bir başlık açtığı için çok teşekkür ediyorum. Bir daha ki aya tüp bebek tedavisi göreceğim bunu yaptırmak zorunda olmayan, sağlığı elverişli kişiler bu konunun zorluklarını bilemezler içinde olmak lazımmış eğer bende gerek görmeseydim bu açıkları bilemezdim.

Ben Acıbadem Eskişehir hastanesinde yaptırıcam. Yeni açılan bir merkez olması biraz düşündürücü olsa da yapılan her işlem her yerde aynı ayrıca acıbadem hastaneleri bu konuda ün yapmış hastaneler. Bana raporsuz 4.250 dediler ilaçlar hariç bu da baya yüksek bir meblağ. Çok şükür bizim bunu karşılamaya durumumuz olsa da bazı aileler bunu karşılayamamakta. Rapor işine gelirsek maalesef rapor için çok fazla ayrıntı isteniyor angarya şeyler olduğunu ve tüp bebek yoluyla gebe kalacak kişiyi daha da zora sokan uygulamalar olduğu aşikar. Zaten bu tedavi manevi olarak yeterince zor bir de konulan kurallar daha da zor hale getiriyor hep bunu söylüyorum 3 çocuk isteniyorsa bazı kurallar neden bu kadar katı örnek verecek olursak;

1) Bayan yada erkeğin 2. evlilikleri ise 1. evlilikten üzerine kayıtlı çocuk olmaması ( bu kural bana göre çok çok saçma. Kadının ilk evliliğinden çocuğu olması daha sonra çocuk yapmasına engel olan bir rahatsızlık geçirmeyeceği anlamına gelmez. Misal bende pco yokken son bir senedir pco ile uğraşıyorum ben birkaç sene önce çocuk sahibi olup şimdi çocuk sahibi olamayabilirdim ayrıca erkeğinde ilk evliliğinden çocuğu varsa maalesef tüp bebek yapılamıyor peki kadının suçu ne kocasının sağlık sorunu yok, çocuğu olabiliyor diye kocasının ikinci karısı olmasından dolayı çocuk sahibi olamayacak mı kadının tarafından olan sağlık sorunu burada gözardı edilmiş oluyor bu yüzden tüp raporu çıkaramayan çok kişi var )

2)SSK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığına giriş yapılan 5 yıllık sürede 900 gün prim olması,
En az 5 yıl önce Bağ-Kur, SSK veya Emekli Sandığına giriş yapmış olmak ( eğitim zamanında yapılan giriş sayılmamaktadır).
Son 90 gün aktif çalışıyor olmak. ( Bu da yasanın başka bir açığı. Bayan çalışmak zorunda evini geçindirmek için ama işe yeni girmiş ve 5 yıllık ya da 900 günlük süreyi tamamlayamıyor işten de ayrılamıyor ancak ayrılırsa gününü tamamlayan eşinin üzerine geçip raporlu tedavi görebilecek ancak bu mümkün değil o zaman yine mecburen raporsuz yaptırmak zorunda ve aynı durumdan bende muzdaribim işimden ayrılmak istemiyorum ama prim günümde yeterli değil her koşula uysakta sırf bu nedenle rapor çıkartamıyoruz)

3)Açıklanamayan infertilite ( 2 kez aşılama yapılması şarttır.) Bu da bana göre gereksiz bir uygulama evet tüpler tıkalıysa, alınmışsa başka bir engel varsa aşılamaya gerek görülmeyip direkt tüpe geçiliyor ama normal şartlarda aşılama şartı var. Ancak bu da ayrı bir maddi manevi külfetle birlikte şansı çok az olan bir işlem. Ayrıca yaşı olup zaman kaybetmek istemeyen çiftler içinde ayrı bir zaman kaybı.

4) Ayrıca tüm şartları sağlasanız bile kurula giriyorsunuz. Kurul keyfi bir şekilde mesela rahim filminin son 6 ayda çekilmiş olmasını isteyebiliyor. Ancak bu zaten mantıksız tüpler tıkalıysa zaman içinde kendiliğinden açılmasına zaten imkan yok, eğer tıkalı değilse başka bir sorundan ya da erkek infertilitesinden yaptırıyorsa ne gerek var tekrar istemeye. Bu nedenle zaten sıkıntılı, stresli olan rahim filmi durumu kadına tekrar yaşatılıyor.

5) Rapor sadece 2 uygulama için geçerli 2 uygulamada gebe kalamazsanız 3. işlem için rapor çıkarılamıyor cepten para ödenmek zorunda. Oysa hiçbir nedene bağlı olmadan tutmayan gebelikler çoğunlukta çoğu kadın 4-5 belki 6 uygulamada şansı yakalayabiliyor ama sırf rapor çıkaramayacağı için tedaviden vazgeçen bayanlarımız var.

Acıbadem hastaneleri bakan Fatma Şahin'in yardımıyla bir kampanya başlattı yoksul, sosyal güvencesi olmayan ailelere ücretsiz tüp bebek imkanı getirildi. Bu sayede 2500 aileye tüp bebek yapılması kararlaştırıldı. Bu çok güzel bir uygulama ama yine de eksikleri mevcut. Mesela 23-29 yaş aralığına yapılabiliyor olması. Daha geniş kapsamlı yapılabilirdi diye düşünüyorum.

Tüp bebek yaptıran bayanlara bazı kolaylıklar sunulabilir. Mesela; çalışmak zorunda olan bayanlar için tüp bebeğinin düşük riskinin normal gebeliğe göre daha fazla olması nedeniyle bu sebeple yöneticisine rapor getiren bayanlara daha esnek çalışma saatleri ayarlanabilir alacağı izinlerde devlet desteğiyle de maaşından kesilmemesi gibi koşullar sağlanabilir.

Yukarıda saydığım kurallar iyileştirilebilir, gözden geçirebilir.

Yine tüp bebek yapan anne adaylarına doğum öncesi izin hakkı bir iki hafta daha öne çekilebilir. Daha önce izne ayrılmasına olanak sağlanabilir.

Özel merkezlerin çoğunda sgk yok devlet eliyle bu merkezlerinde çoğunda sgk geçerli olabilir. Aynı şehirde tüp bebek yaptıramayan başka şehire gitme imkanı olmayan ailelere imkanlar tanınabilir.

Bunun gibi birçok iyileştirme, kuralları gözden geçirip yeniden oluşturma hem çiftlerin daha kolay çocuk sahibi olmasına, hem bu yöntemle birden çocuk sahibi olabilme imkanına hem de maddi gücü nedeniyle cesaret edemeyen çiftlere kolaylık sağlayacaktır. 3 çocuk yapın devlet bakar demekle maalesef olmuyor.

Faruk Buyru da bnm doktorumdu, bende de onun bilgileri mevcut. Önceliklekendi doktorlarımıza danışarak başlayalımmı?

olur tabide beni bilenler biliyooo ben kendi doktorumdan kaçıyorum bu aralar
aradığım an nerdesin sen hani gelecektin diyerek başlar ve sitem eder yüzüm yok aramaya...aramam demek ondan etkilenip 4.tüp bebeğe başlamam demek olur ki ben şimdi tüp yapmak istemiyorum ne zaman arasam tedavi için ikna ediyo beni

Son düzenleme:

aynen ben bi ay önce rüyamda gördüm daha doğrusu telde konuştuk sesi çok ılmlıydı..
bu kez herşey güzel olucak v.s bişiler diyordu gün boyu etkilendim rüyamdan ..:26:
bende aramıyorum 7 ay bitti ank.dan geldim gidemedim bidaha bi gitsem ankaraya sanki başlıycaktım hemen çok etkili bizim daktırımız
çokkk
ama benimde 3.tüpe orda devam edeceğim kesin değil ilk tüpte başka merkezde çok kararlıydım değiştirdim ama şimdi hulusi hocadan
memnuniyetsiz değilim aklım ordada kalıyor ama daha ileri imkanlar tedavi için 3.tüpte başka yerde olucak gibii...

hadi inşallah canım inşallahhh

bende dr.a gideceğim canım az sonra seyyan öptüm semiii tabi muhatım seni de
hadi canım hayırlı ve güzel haberlerle gel.bende seni öptüm

inşaallah güzel haberlerle döner ve yüreğimize su serpersiniz.bizde size çok ama çok teşekkür ediyoruz..

hulusi hocayla rapor konusunda da olsun donmuş embyol taşıma v.s konuşmuştuk uğraşıyoruz demişti ..
hatta kızlar aşılama şartı 3 olunca tüp raporlu oluyor ya benim 3 aşılamam olduğu halde ikinci tüpümü raporlu yapamadım..
eski doktorlarımı bulsamda aşıalmaların üstünden 3 sene geçmiş diye alamadım hulusi hoca artık zor oluyor rapor dedi..
ne anladım iki olan hakkımı sadece birinci tüpte kullandım ben..
ne yani aşılamaların üstünden çok geçmesin diye hemen iki tüpmü yapcaktık aşılamalrın peşine

topladınmı şekerim ne durumdasın

ramazandan sonra gel bi deneme daha yap bence ya da birlikte yapalım
opu ya birimiz girer birimiz çıkarız elele:13:

arkadasım senin dediklerine bikaç bisey de ben eklemek istiyorum..
demen gibi, yumurta rezervi 3-5 şuan... 34 le gidiyorum şuan.. yaşımdan dolayı azalıyo artık yumurta rezervim.. üstelik kalitesi bakımından da çok uğraş veriyoruz iğneler aşamasında tüpte..
5. tüp için bian önce başlamam gerekiyor.
ama ne ruh kaldı ne beden derler ya, aynen o hesap...
ama her yönden özlemini çektiğin bir evlat için, yine katlanmak istiyorum ..
ama parasal konuyu nasıl toparlıycaz onu bilemiyorum işte..
bazen diyorum .. etrafımızda olsun.. parasal yönden durumları çok iyi akrabalar var..
az çok biliyorlar bizim durumumuzu..
bazen diyorum.. yok mu hayır yapacak insannn, kiminin parası,. kiminin duası =((

daha 1 senelik evliyim deyince..

o günlerimi, o zamanlarımı hatırlamaya çalısıyrum da..
insan evlenince.. hoopp çocuk olur sanıyor.. ama nerdeee =(((
en basından beri eşimden dolayıydı.. smdi sorunla yaşımdan ötürü bnde de çıkmaya basladı..
Allahım daha büyük üzüntülerle sınamasın bizleri..
bu yorgunluklarımızı unutturacak hayırlı, tatlı, sevimli evlatlar nasip etsin insaAllah :'(

kadesa.. insaAllah benim hikayemde o mektupların arasında olur da, bir katkım olursa bu konuda ne mutlu bana ...
İnsaAllah önümüz açılır da.. gönül rahatlığıyla tedavilerimize devam edebiliriz .
olamadığının sıkıntısını hadi çekiyoruz.. bari parasal yönden biraz bi rahatlıyalım yaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…