Biz 1 bebek için canımızı veririz ama hadi destek verin 3 çocuk yapalım...

sevgili kazen

çook güzel düşünmüşsün,tek kelimeyle hislerime tercüman olmuşsun:)

benimde 4 tane negatif tüp bebek denemem var,şimdilerde 5. için merkez arayışındayım,2 denemeyi ankarada,2 denemeyi istanbulda yaptık

ben devlette rapor hakkımı kullandım,küçük bir şehirde olduğum için belki daha kolay oldu ama ankara da hacettepe hastanesinde de rapor çıkarmak.çok zor değil bildiğim kadarıyla...

ben nerdeyse 4 yıldır bu tedavilerle,raporlarla vb.uğraşan biri olarak benim en büyük isteğim KARYOTİP ANALİZİ nin bu tedavilerin en başında devlet tarafından yapılması

ben 2 negatif denemenin arkasından bu analizi doktor isteğiyle yaptırdım ve genetik bir rahatsızlığım olduğunu öğrendim,başta sebepsiz denen gruptan çıkmıştım ama elimde 2 negatif deneme ve maddi manevi ciddi kayıplarla....

alt tarafı 100 tl lik bir test en başından yapılsaydı,bu raporlarda aşılama,rahim filmi vb isteklerin en başına bunu da ekleselerde ben yola 2 kayıpla başlamayacaktım...

benim önerim öncelikle bu testin yapılması...ben eminim anadolu da bu testin ne olduğu hakkında en ufak bir fikri olmayan insanlar,hatta doktorlar bile var,çünkü her yerde açılan tüp bebek merkezleri arka arkaya 8-9 deneme yapıyor ama altında farklı bir sorun olabileceğini göz ardı ediyor ya da maalesef en acısı merkezlerin işine geliyor....çünkü denemeye devam demek onlar için en kolayı...oysa bu sözü duymak bizim durumumuzdaki insanlar için en acısı...denemeye devam ama nereye kadar?

bir de evet ben de bulunduğum şehrin dışında bu denemeleri yapmak zorundayım,benim imkanım var gidebiliyorum,ama konaklama olayı çok ciddi bir sorun,umarım bu sorun da çözülür..

devlet en az 3 çocuk diyor ama benim gibi genetik rahatsızlığı olup genetik tanı yaparak deneme yapmak zorunda olan insanlar için en ufak bir katkı yapılmıyor,

çocuk sahibi olmak kadar SAĞLIKLI ÇOCUK dünyaya getirmek de çok çok önemli,umarım bu konuda da bilinç artar ve devlet desteği gelebilir

hadi canım hayırlı ve güzel haberlerle gel.bende seni öptüm

inşaallah güzel haberlerle döner ve yüreğimize su serpersiniz.bizde size çok ama çok teşekkür ediyoruz..

İnşallah..bizlerin katkısı sadece bilgileri derleyip toparlamak konusunda oluyor keşke daha fazlasını yapabilsek.

topladınmı şekerim ne durumdasın

canım 3-4 hikaye oldu ama tüp bebekle anne olmuş birisinin yazdığı hikaye hala yok maalesef bir tane benim yazdığım var o da zaten o an ki duygularımla karaladığım şeyler.

hikayeleri derlemeye çalıştım kazen de bir kaç hikaye belirlemiş canım ona göre bir mektup yollanacak,yani hepimizin yazdıkalrından herşey olacak mektuplarda.

hikayeleri derlemeye çalıştım kazen de bir kaç hikaye belirlemiş canım ona göre bir mektup yollanacak,yani hepimizin yazdıkalrından herşey olacak mektuplarda.

Hayırlısı olsun artık .. İnsaAllah 16 yılımda vermis olduğum çabalarımda ki yorucu süreç, değerlendirmelerde ve gönderilen mektuplar arasında, alacağımız güzel haberlerle insaAllah önümüz açılmış olur .

Bu konuda emeği geçenlere çok tsk ediyorumm

Son düzenleme:
çok çok sevindim böyle bi konunun açıldığına ben..
ama bi yandan üzülüyorum hepimiz adına bu bi imtihan dilerim hepimiz tez vakitte anne oluruzzz
biz maalesef okadar kalabalık bi grubuzki anne olamayanlar...
inşallah maddi rahatlıklarımız olurda rahatça deneriz deneme imkanı olmayanlar o kadar çok ki...
bende varım arkdaşlarım napmam gerekiyor....

anne olamadım tatmadım hala o duyguyu ama bekleyişteki duygularımı yazsammı napsam..
çok fena olurum o kesindeee

ramazandan sonra gel bi deneme daha yap bence ya da birlikte yapalım
opu ya birimiz girer birimiz çıkarız elele:13:

diyorum ya gelince bi görüşcem belki histreskopi cdlerim v.s alıcam doktorla vedalaşcam..
yada etkilenip bikere daha deniycem bilmiyorum..
ama sen yazdın ya böyle bu bile kalbimin hızlı atmasına sebep oldu hayırlsıı... fena olmaz beraber:13:

canım 3-4 hikaye oldu ama tüp bebekle anne olmuş birisinin yazdığı hikaye hala yok maalesef bir tane benim yazdığım var o da zaten o an ki duygularımla karaladığım şeyler.

.

o kadar doğum yapmış hatun var aslında demek doğurdular unuttular tüp günlerini
bize bi mektup bile yazmıyolar
konu açanlar bile oldu kaç kez hikayelerini yazmak için...
du bakiimmm ben doğum yapmış birilerini bulalım:13:

yok canım unutmamışlardır da belki zamanları yoktur..

evet benim de konum vardı hikayemi yazmıştım, doğru diyorsun :)

akşama kadar bekliycem sonra hikayeleri yollayacağım bakalım.

yok canım unutmamışlardır da belki zamanları yoktur..

evet benim de konum vardı hikayemi yazmıştım, doğru diyorsun :)

akşama kadar bekliycem sonra hikayeleri yollayacağım bakalım.

selam kadesa

yazımı okudun mu?lütfen karyotip analizi ni unutmayın

inan çok önemli bir şey

selam kadesa

yazımı okudun mu?lütfen karyotip analizi ni unutmayın

inan çok önemli bir şey

şimdi okudum,alıntıladım ki bir kez daha herkes okusun özllikle karyotip analizi kısmını önemli çünkü.teşekkür ederiz :)

şimdi okudum,alıntıladım ki bir kez daha herkes okusun özllikle karyotip analizi kısmını önemli çünkü.teşekkür ederiz :)

karyotip analizini devlet karşılıyor ki.. devlete bağlı bir üniv hastanesine gidip genetik bölümüne müracat ederseniz..işlemlerinizi devlet ödüyor zaten.. pıhtılaşma için yapılacak testte aynı şekilde.

ama nasıl karşılıyor belli şartları var...

- tekrarlayan gebelik kayıpları (en az iki düşükte kandaki pıhtılaşma için geçerli)

- 2 yada 3 olumsuz tüp bebek tedavisi sonrasında.

- ailede önceden çıkmış genetik rahatsızlık

- kadın doğumun yada çocuk servisinden sevk edilen hastalara bakıyor genetik ücretsiz olarak.

kadesa benim yazımı okuduysan ben bütün işlemlerimi ege üniv tıp fak hastanesinde yaptırdım ve cebimizden 5 kuruş para çıkmadı..sadece dışarıda (özelde) 480 tl rahim filmi çektirdim bi bunun parasını verdim ben.

o yüzden devlet hastaneleri çok kalabalık sıra gelmiyor bir türlü çünkü ücretsiz hizmet veriyor.. ben kendi işlemlerimi özelden yaptırsaydım belki 1 ayda genetik rahatsızlığım ortaya çıkacaktı ama devlette kasımda bi başladı (k.doğumdan direk beni genetiğe sevk ettiler) şubatta bana tüp bebek yapacak prof.dr hanım pgtli tüp bebek kararı verdi.. baya bi uzuuunnn süreee ama ben bilerekk gittim devlete o yuzden süresine uzuunnn diye vahvahlanmıcam.

bu karyotip için şartların hafifletilmesi gerekli..mesela 1 düşük olsun en fazla... tüpte de 1 deneme olsun mesela.. gibi.

yazdıklarıma ek olarak illaki aynı hastanenin kadın doğum yada çocuk servisinden sevkte gerektirmiyor.. başka bir ilin ,ilçenin kasabanın doktorundan onaylı bir sevk olsa bile yetiyor ücretsiz bakmaları için.. illaki devletten devlete de sevk olması şartı aranmıyor ayrıca..özeldeki hastane,,tıp merkezi yada doktorun özel muayenehanesi vs yerlerden gelen hastalarda ücretsiz (hastane santralinden genetiğe randevu alarak ücretsiz bir şekilde hizmet görüyorsun zaten)

ben tekrardan randevu almadım çünkü zaten aynı hastanenin k.doğumundan sevkim olmus genetiğe burdanda tüp bebeğe olduğu için tekrar tekrar randevu almadım ben.

birde pıhtılaşma içinde en az 2 düşük yerine 1 düşük olmalı diye düşünüyorum..

+ ek bilgi eğer devlette üniv hastanesine yaptıracaksanız bu testlerin her biri 45 günde ancak çıkıyor.. (neden bu kadar geç bende bilmiyorum )

Canım karyotip analizini devlet karşılıyor ama nasıl yapıyor. Eşlere 20 bantta kromozom analizi yapılıyor, halbuki 100 bantta daha detaylı yapılması lazım. 20 de sorun çıkmayıp 100 de çıkan çok insan var maalesef.

Kazen öncelikle bu duyarlı yaklaşımın için teşekkür ederim. Ben daha önce de bu konuda başlık açmıştım. Biz genetik hastalığı olan ve sağlıklı bebeğe sahip olabilmek için PGT yöntemiyle tüp bebek tedavisi görmesi şart olan kişilerin de tüp bebek harcamalarının ve genetik test ücretlerinin devletçe karşılanması gerekmektedir. Hazırladığım metin aşağıdadır :

İlgili Makama,

Kalıtsal hastalığı bulunan kişilerin bu hastalığının doğacak çocuklarına geçme riski çok yüksek bir oranda mevcuttur. Bu riskin ortadan kaldırılmasının tek yolu tıbben yapılması gereken “Genetik Testler” ifa edildikten sonra “Preimplantasyon genetik tanı yöntemi ile tüp bebekTedavisi” uygulamasının gerçekleştirilmesidir. Oldukça yüksek maliyet gerektiren bu işlemlerin ücretinin sosyal güvenliğe tabi olan hastaların üzerinde bırakılması; bu bedellerin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmaması hem adil değildir hem de en başta sosyal devlet ilkesine aykırıdır.

Bu bağlamda;

1- Genetik hastalıkların doğacak çocuğa aktarılmaması için yapılması gereken “Genetik Test”lerin ücretleri ile “Preimplantasyon genetik tanı yöntemi ile tüp bebek Tedavisi Ücretleri”nin Kurumunuzca karşılanmasını

2- 25 Mart 2010 tarih ve 27532 (1. Mükerrer) sayı ile Resmi Gazetede yayınlanan sağlık Uygulama Tebliği’nin 4.5.4.K.3. maddesinde Kök Hücre Vericisi Kardeş Doğmasına Yönelik IVF Tedavisi başlığında yer alan “Bu durum dışında preimplantasyon genetik tarama ve bu işlem ile birlikte yapılan IVF bedelleri Kurumca karşılanmaz.” düzenlemesinin iptali,

3- Genetik hastalık sahibi bireylerin sağlıklı çocuk sahibi olabilmeleri amacıyla yapılması gereken “genetik test” ücretleri ile “Preimplantasyon genetik tanı yöntemi ile tüp bebek Tedavisi Ücretleri” nin Sosyal Güvenlik Kurumu’nca karşılanması doğrultusunda sağlık Uygulama Tebliği’nde düzenlenme yapılması ŞARTTIR.

inşallah emekleriniz boşa çıkmaz rabim yardımcınız olsun dualarım sizlerle inşallah sesimizi duyarlar.
9 yıllık evliyim ve eşimle bir birimizi çok severek evlendik,1 sene önemsemedik olur daha yeni evliyiz dedik ama 2.sene doktor doktor gezmeye başladık ve bu geçen sürede 5 aşılama ve 5 tüp bebek denemesi yaptık negatifi gördük hep hangi dr 'a gittiysek sorun yok olur cevabını aldık taki 5.tüp bebek denemesinde doktorum genetik tahlilli yapılıcak bukadar negatif normal değil biryerde bir sorun vardır mutlaka dedi ve yapıldı evet dr'um haklıydı genetik sorunlardan dolayı negatifi görmüşüz hep. ha bu arada doktora gitmediğim zamanlarda kimden ne duyduksa denedik bel çektirme, elmalar çiçek açtığında hamamda kalmalar 1 ay filan, kürler vesayreler eski ebelere gidip ne duyduysak denedik ama olmadı ben allah 'ıma inanıyorum çünkü bir canı allah alır vede bir canı allah verir o isterse nasip edecek ,bizlere sadece sabretmek düşüyor sabrediyorumda bir gün olucak yeter ki rabim hayırlı sağlıklı versin allah hepimizin yardımcısı olsun

haklısın %20 yerine %100lük ücretsiz olarak bakılsa eşlerin genlerine daha iyi olur..

inşallah o günler de gelir belki bizden geçer ama gelecek kuşaklar için şart artık...

**

şimdi ben devleti savunmuyorum ama başımızdakilere mecliste oy çokluğu bulunanlara adam akıllı seçenekler sunmalıyız ki bizleri başlarından savmasınlar devletin karşıladığı bir testi tutupta isteklerimizin içinde belirtsek ne kadar doğru olur?

biraz kabaca olacak ama eşşeğimizi sağlam kazığa bağlamakta yarar var diye düşünüyorum

Çok geçmiş olsun tasruk. Bu tahliller en başından yapılsa ne bunca emek heba olacak ne de bu kadar hayal kırıklığı yaşanacak. 5 deneme yazık günah... Allah düşünceli, vicdanlı doktorlarla karşılaştırsın inşallah...

arkadaşlar altı tane tüp bebek hikayemizi Kazen'e yolladım,emeği geçen herkese çok teşekkürler.güzel sonuçlar almak dileğiyle :)

benim düşündüğümü siz gerçekleştirdiğiniz için çok teşekkür ederim. varını yoğunu ortaya koyan insanlardan biride benim.2 tüp bebek denemem var ve negatif. 3. deneme için maddiyatım yok şuan. umarım sesimizi duyururuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…