Biz 1 bebek için canımızı veririz ama hadi destek verin 3 çocuk yapalım...

hadi bakalım yeni umutlara merhaba diyelim inşaallah....

bizim genel durumumuz böyle....depresif oluruz bir bakmışsın güleriz falan.bazen kendi kendime delimiyim neyim diyorum

evet canım derdimiz bizimle her daim sık sık geliyorlar bize neyseki gitmesini biliyorlarda deli bu ayol denmesine mahal vermiyoruz

>>> Özellikle benim gibi sıkıntı çekenler için diyorum.. yumurta rezervi az olupta, yaş dan ötürü 1veya 2 embryo konusunda, hastanın durumuna göre dr un karar vermesini istiyorum ..

>>> Birde konaklama konusunda da gelismeler sağlansın..
4 tüp ü de Ankara'da yaptırıdğımızdan dolaylı, esimin akrabasında kalmak zorunda kaldık..gerçi 3. tüpü esimin teyzesinde kalmıstık, orda bile daha iyiydim... ve ben onca ilaç-iğne kullandığım için ruhen çok herseye dayanamaz hale geldim.. Saolsunlar ilgilendiler evinde kaldığımız kişiler ama, yengemiz olan bayanın bazı dediklerinde dolayı, çok sıkıntıya giriyordum.. Esime son ki 4. tüp te, "" nolur onlarda kalmıyalım, öğretmenevi yada nebilim bska bi yerde kalsak fln.. hani günlük yemek konusunda bile az yeriz, ordan kısarız "" gibilerinden tekliflerde bile bulundum..
ama eşim, "" o kadar üstesinden gelemem...sadece yeme -içme değil"" dediydi..
ve yine 4. tüp te onlarda kalarak sıkıntıyı ben çektim, bak dedim yine beni sıkıntıya soktu, o diyeceğini der ama, ben çok fazla lafımı diyemem dedim, ben bida Ankara'da tüp istemem, onlarda kalacağımız her seferinde malum dedim..

Son düzenleme:

haklısın canım rezerv sıkıntısı çok yaşanıyor o nedenle yaş sınırlaması en birinci değinilmesi gereken konulardan buna örnek verdim listede...konaklamayıda yazdık inşallah güzel gelişmeler olur şehir dışından gelenlere tedavi görecekleri hastane etrafında konaklama imkanı sağlansa harika olur...

Okurken gözlerim doldu. İçimde söndürdüğüm bastırdığım ateşi yeniden yaktım.
Daha 1. denemde transfere girememe acısıı yaşayanlardanım. İlk denememdi öyle ümitliydim ki, yaşıma göre iyi sayıda yumurta dediler. ama sonuçta bana da yumurta kaliten iyi değil dediler. Eşimin olan spermlerinin de hiç biri işe yaramıyormuş. 15 milyon spermden bir tane bile doğru sperm çıkmamış . öyle dediler. Morfoloji dediler. hareket sorunu dediler. Dediler dediler.

Arayıpta embiyonuz oluşmadı dediklerinde yaşadığım hüznü acıyı kimselere anlatamadım.Çünkü etrafımda bunu hiç kimse yaşamadığı için anlamayacaklar. Bir tek annem yandı benim gibi. Ama onun karşısında bile güçlü durdum sırf o da benim için üzülmesin diye.

KAyınvalidem bile bana aman çocuk yapmasan ne oluyor diyor, Ben çocuğumdan ne hayır gördüm ki torundan ne hayır göreceğim. Sanki çocuğu kendisine yapacağım. Cevabım bu olunca da sanki sana da hayır mı edecek çocuk deyince dayanamadım telf kapattım. Eşimle bile konuşmadım bu konuyu. ne olursa olsun bir şekilde beni anlamayacak ve annesi için bana itirazlarda bulunacaktı.

Şimdi bekliyorum. 3 yıllık evlilik şartını doldurmak için ömrümden bir yıl daha geçecek. 1 aşılama yapılmıştı. ikinci formalite aşılamayı ya yaptırıp bekleyeceğiz. yaş 37 oalacak ve ömrümün yarısı çoktan dolmuş oalcaak.Ve kayınvalidenin o sözlerini bir yıl daha duyacağım. Ha ikinci denemede olacak mı? üçüncü de dördüncüde

Bir de diyorlar 3 çocuk yapın. Biz bir tanenin embriyosunu bile oluşturamadık. Kime ne diye yardım ederler En büyük yardım destek bizler için gerekli iken.

Allah herkese yardım etsin.

Son düzenleme:

ilk 2 tüp ü de aynı yerde yaptırmıstık 2005 yılında ,. o merkezin konaklama yeri vardı..merkez olarakta memnundum..
ancak ilk defa yaptırıcağmız için,nerede yaptırsak diye konusma geçtiydi.. orayı çok tevsiye ettilerdi bize O'nlar.. öylelikle duyulmus oldu.. Ankara'da ki yakınımız tarafından, bize gelin denildi..
dedim konaklama yeri de varmıs, biraz kızar gibi yaptılar , burası ne güne duruyo der gibi..

tabi o zaman tüp knusunda cahildik, yaşadıkça öğrendik neyin ne olduğunu her konuda
nyse.. insaAllah.. her konuda rahatlık sağlanır, yoksa yaşımızda elden gidiyor, kritik durumlarda zaman aşımına uğramış oluyo..

Konu başlığı bile gözyaşlarımın akmasına yetti...Sevgili Kazen şahsım ve burda olan-olmayan,evlat hasretiyle yanıp tutuşan tüm kadınlar adına,çok teşekkür ediyorum...Duyarlılığın ve hassasiyetin için Allah razi olsun senden.Rabbim evladına hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin....

Bizde tüp bebek tedavisine başlıyacaz nasipse.Beklemek öyle acı ki,yeryüzünde evlatsızlıkla imtihan edilmekten daha acı bir şey yoktur heralde.Rabbim ne evlatsızlıkla nede evladıyla imtihan etmesin kimseyi....Tedavinin maddi ve manevi yükü elbette çok ağır.Üstelik herkes bu şansı bulamıyor...Bizim ilk tedavimiz olacak,ilaçlar dahil 5000 fiyat olarak...Yol sorunu da var üstelik,o masraflarda dahil artacak fiyat...Üstelik tutmazsa,öyle kolay kolay kendime asla gelemem...İkinci bir deneme birkaç yılı bulur kesinlikle maddi açıdan.Ve ben o sabrı nasıl gösteririm gerçekten bilemiyorum.Sürekli dua ediyorum,ümidimi kesmiyorum evet ama içim kanıyor,canım çok yanıyor,bu acının tarifi imkansız...

İçimizde kopan bu fırtınayı kimse bilemez,daha canını acıtmak istercesine herkes bebek sorar.Yok dersin anlamazlar,saçma sapan tavsiyeler.Ağlamak istersin,ölmek istersin,uyumak bidaha uyanmamak...Dilini ısıra ısıra dua edersin Rabbim sen isyan ettirme diye...İnsanın en yakının bile anlamadığı daha çok kanattığı şu yaramıza,sen merhem olmak adına başlattığın bu hayırlı iş için Kazen gerçekten ne kadar teşekkür etsek azdır.Rabbim başta senin ve herkesin emeklerini boşa çıkartmasın,inşaallah sesimiz duyulur,bizler için bir umut ışığı olur...Takipçisiyim konunun ve bende birşeyler yapabilmeyi çok isterim...Tekrar teşekkürler...

k.valdenin dedikleri için bisey daha demek istedim kendimden ..

Annemi 2000 yılında ağır bi hastalık sonucu kaybettik, acısı dün gibi aklımda o günü hatırladığım zaman !
ve o zamanlar yeni evliydim, annemi o halde görmeye dayanamıyordum..
herkesin Annesi kendine özeldir ama benim Annem melek kalpli, güzel yüzlü Annem.. ne acılar çekti, karsımızda.. ameliyatlar , ilaçlar hepsi bi yere kadar oldu..
ve dedim ki.. o zamanlar tabi cahildik ama Anne sevgisi bi başkaydı bizde..
-- Allahım nolur Annemi bizlere bağısla, çocuğum olmasını da istiyorum ama, olmasa da olur.. yeter ki Annem yaşasın...
""" bu tabiri kullandım, Annemi her o halini gördüğümde, her içimin yandığında.. <<<
artık zaman geçtikçe Annem daha fazla dayanamadıydı..
ve insan özlemini duyduğu bi ""Anne"", birde ""Evlat"" oldu benim için ..
artık o dediğim ne yerine geçti bilmiyorum, kimi insan bi fakiri sevindir yada öyle bi dualarda bulun ki Rabbin'e bu sekil söylediğinden dolayı, Allahım beni affet "" diye ..
ve yıllar geçti... Annemin acısı kor gibi içimizde kaldı..
yıllarca bir evlat için uğraşdık , didindik durduk..
geçen aylarda, bikaç kere günüm geçiyordu ve ben sevince kapılıyordum.. hadi bi test yap.. hoopp haydi üzül yine..ama adet sonrasında geliyordu..
bu sırada, bi ablamla tlde konusurken... ağlamaklı bi sekilde.. neden olamıyor , her defasında üzülüyorum, harab oldum gibilerinden konusurken..
ablamın şu deyişi beni daha da sıkıntıya soktu..
--- Olmuyosa olmuyo, bırak şu işleri.. olmuyosa Allah'ın vardır bi bilidği.. niye bu kadar çocuk istiyosun.. senin gibi ne isteyeneni gördüm, ne duydum.. bak burada da şu kişi var, şu kişi var.. hiç onlardan böyle biseyler duymadım, görmedim..
sen niye bu kadar istiyosun ???!!! """ diye öyle bi sert çıkışı vardı ki bana...
-- abla dedim, niye öyle diyosun.. bak senin 2 tane oldu geleli, benim de hakkım değil mi.. ruhumun eksik kalan tarafımızı doldursa diye bu kadar uğrasışoz, neden böyle diyosun.."" deyip.. kızar gibi yaptım..
snra bakdı ki, ben kırılmaya başlıyorum..
---tmm hadi ağlama artık.. bak sen üzüldükçe, bizde üzüloyruz.. yapma böyle.."" gibilerinden beni teskin etmeye çalısdı..
Bu kişi, babamın 2. evlendiği hanımıydı..
--------
çok doluyum, çok anlatabiliyorum, ksruma bakmayın n'olur ..

konu o kadar yüregime dokundu çizdi gecti ki düşünenlerden Allah razı olsun ..inşallah güzel sonuç alırız da herkes sorunsuz tedavilerini yaptırabilir..
benim 2012 de bir olumsuz asılamam var doktorum tekrar asılama yapabiliriz desede içimden birsey inanmıyordu olacagına..
tüp bebek yaptırmaya 2013 nisanında karar verdik ve yaptırdık.özel hastaneydi ve 6.300 lira ödedik
toplama işleminden sonra 6 embriyom gelişimi yavas oldugu için 3.güne gecemedi bile..sanki hayat durdu telde konuşurken hemşireyle..transfer yapılamadı bile kalitesiz tutmaz diye..
cok zor günler gecirdik maddi manevi çöktük ama elden bişey gelmiyor..savasmak gerek..
şimdilerde ne yaparım tekrar yaptırabilirmiyim bilmiyorum..
bu yolda savas veren herkese Allah yardım etsin cok zor süreçler...

kazen bey eşleriazosperm olupmicrotese olmakzorunda olanların durumuda yazılsın.mesela 9 yıldır evliyim bu uğurda canım çok yandı ve herşey cepten gidiyor.microtese için ikibuçuk milyar isteniyor ve tam gün yasasından dolayı proflar devlet hastanelerinde ameliyatlara girmiyorlar.ve değil 3 çocuk bir iki taneye bile razıyız.erkek infertilitesi için mücadele edelim.

arkadaşlar ayrıca tüpbebek raporu çıkartıp başka sağlık sorunundan dolayı raporu kullanamadığımız için rapor hakkımızın kullanılmadan geçerli sayılması.bunu doktorların belirtmemesi.eşim hipogonadizm ilaç raporu çıkartıyorsun ilaç bulamıyorsun.ilaç buluyorsun raporun yok.bu durmda ilacı nerden bulursan cepten ödüyorsun.pregnly bulmak için bulunduğumuz yerde sormadığımız eczane kalmadı il dışından bir sürü yer aradık.zar zor bulunup her bulduğun ilaca ilaç kadarkargo parası veriyoruz.mağduriyetimz birdeğil.bizde isteriz tüp bebeksiz çocuk sahibi olmayı bunlara kafa yormamayı.

inhibinb ve sperm fısh testi gibi pahalı testlerin devlet tarafından karşılanması.aldığımız macunların maddi limiti yok bile.macunların dahil devlet desteği olaması gerekli ilaçlar gibi.

arkadaşlar, hani daha önce fikrinizi sormuştum, bu sektörle ilgili önemli kişilerden yada gazetecilerden falan destek isteyelim diye. mesajı beğendiğinizi görünce onayladığınızı düşünerek bu sektörde dernek başkanlığı yapan önemli 5 profesöre mail attım. metinler hep aynı idi, hitaplar dışında. kutay ömer biberoğlu bugün cvp yazmış, yalnız bnm canım sıkıldı bu cevaba. Buyrun bnm attığım mail ve gelen cvp. lütfen fikrinizi yazın. henüz yeni cvp yazmadım.

Sayın Kutay Ömer Bey,
Tüp bebek tedavisinde ailelerin yaşadığı maddi ve manevi zorluklar hakkında bilginiz vardır. Bir sosyal paylaşım sitesi olan Kadınlar Kulübü internet sitesinde bu sıkıntılar ve Devletten destek vermesi istenen hususlar dile getirilmekte olup, taslak metin tamamlandığında Başbakanlığa gönderilmesi planlanmaktadır.

Söz konusu metinde yer alan ana başlıklar aşağıdaki gibidir:

1)özel ve devlet tüp bebek merkezleri arasındaki fiyat farkları gözden geçirilsin istiyoruz..
2)tüp bebek rapor alım hakları gözden geçirilsin..(prim sayısı,yaş,aşılama sartları,ilk evlilikten cocuk olmayacak gibi)
3)merkezlerde il dışından gelecekler için konaklama gibi yerler düşünülsün..(bazı merkezler de yapılıyor)
4)merkezlerde psikolojik danısmanlar bulundurulsun..(bazı merkezlerde yapılıyor)
5)raporla yapılan denemelerin sayısı 2 den daha fazla olsun..
6)tüp denemeden önce histereskopi,kanama pıhtılaşma faktörleri gibi testleryapılsın
7)rapor devlette oldugu gibi özel tüp bebekmerkezlerindede cıkartılabilsin
8)tüp bebek merkezlerinin sık sık denetlenmesi
9)sebepsiz infertilitede teşhis koyulması için yapılan tetkik ve tedaviledeki fiyatlargözden geçirilsin..(histereskopi,rahim filmi v.b.)
10) kök hücre labratuarları için düzenlemeleryapılsın(kanser hastalarının yumurta ve spremi saklanabilmesi gibi)
11)embriyo dondurması işlemleri arasındaki fiyat farkları gözden geçirilsin
(ohssye bağlı gelişen transfer erteleme durumlarında)
12)pgtile ilgili yapılan tetkiklerin bi kısmı belli durumlarda tamamı sgk tarafındankarsılanabilsin..
13)ivf tedavsinde kullanılan ilaçların fiyatları çoğu yerde ucurum farkları oluşturuluyorbuna göre düzenleme yapılıp belirli bir fiyat oluşturulsun..
14)embriyo sınırlandırılması kaldırılsın(kişiye kaç embriyo transfer edileceğini dr larbelirlesin..)
15)cıkartılan raporlar tüm merkezlerde geçerli olsun(özel ve devlet)
16)özel merkezlerin sgk ile anlaşması olsun (anlaşma olmayan yer kalmasın enazından bi kısmını devlet karsılasın)

Değerli hocam, bu konuda bize sizin gibi bu sektör hakkında teferruatlı bilgiye sahip birinin fikir vermesi, yol göstermesi, destek vermesi çok önemli bir adım olur. Bu konu ve yukarıda sıraladığım maddeler ile ilgili bir tavsiyeniz veya fikriniz olduğu takdirde ...................... adresine mail atabilirseniz minnettar olurum.

İlgili internet sitesinde ki paylaşımlarımızı görmek isterseniz linki aşağıdaki gibidir:

http://www.kadinlarkulubu.com/tup-b...eririz-hadi-destek-verin-3-cocuk-yapalim.html

ad soyad telf.
En derin saygılarımla...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
gelen cvp:
Hangi özel tüp bebek merkezi veya merkezleriyle çalışıyorsunuz? Aksi taktirde bu sizin işiniz değil ki..Ben yıllarca bakanlığın tüp bebek üst bilim kurulunda çalıştım. Hiç bir bilimsel itiraz bile bir işe yaramazken sizin başka bir amacınız olsa gerektir. Dr. Kutay Biberoğlu

yuh yanı hıpokratın kemiklerini sızlatmış tebrikler !!!

kök hücreyle ilgili şunu biliyorum kesin olarak ;

bir arkadaşımın eşi 2 kez kan kanserine yakalandı.. tabi hastalığı ilk öğrendiklerinde kocasının sağlıklı spermleri donduruldu hemen.. gecen mart ayında da bu dondurulmuş spremlerle arkadaşım hamile kaldı
ancak aynı yöntem kadın için geçerli mi bilmiyorum...

bu doktor bey bunları devlete sunarsaaa... devletin onayı için teşvikte bulunursaaaa işsiz kalır mazallah !!!

daha da yazmayayım..sinirlendim şimdi.

bu kısmı ben mi yanlış anladım ? Biri bana anladığını ifade edebilir mi ?

inanamıyorum yaaaa linkte vermişsin oysaki girip herşey okunabilir ne kadar masumane bir iş içerisinde olduğumuz görülebilirdi çok üzüldüm

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…