nfy_9185 maddeleri toparlıyordu sayfa sayfa geçerek aynı şekilde devam edebilirse sevinirim.
egunal fiyat aralığı zaten sendeydi birde daha önceki girişiminizde nası lbir mektup yazmıştınız nerelere ulaştınız ? En öenmlisi bu yazacağımız maili kaleme alırsan da sevinirim.
böyle bir iş bölümü yapmak çok daha organize etmemizi sağlayacaktır.
Önerileriniz varsa lütfen paylaşın
sevgili kazen
çook güzel düşünmüşsün,tek kelimeyle hislerime tercüman olmuşsun:)
benimde 4 tane negatif tüp bebek denemem var,şimdilerde 5. için merkez arayışındayım,2 denemeyi ankarada,2 denemeyi istanbulda yaptık
ben devlette rapor hakkımı kullandım,küçük bir şehirde olduğum için belki daha kolay oldu ama ankara da hacettepe hastanesinde de rapor çıkarmak.çok zor değil bildiğim kadarıyla...
ben nerdeyse 4 yıldır bu tedavilerle,raporlarla vb.uğraşan biri olarak benim en büyük isteğim KARYOTİP ANALİZİ nin bu tedavilerin en başında devlet tarafından yapılması
ben 2 negatif denemenin arkasından bu analizi doktor isteğiyle yaptırdım ve genetik bir rahatsızlığım olduğunu öğrendim,başta sebepsiz denen gruptan çıkmıştım ama elimde 2 negatif deneme ve maddi manevi ciddi kayıplarla....
alt tarafı 100 tl lik bir test en başından yapılsaydı,bu raporlarda aşılama,rahim filmi vb isteklerin en başına bunu da ekleselerde ben yola 2 kayıpla başlamayacaktım...
benim önerim öncelikle bu testin yapılması...ben eminim anadolu da bu testin ne olduğu hakkında en ufak bir fikri olmayan insanlar,hatta doktorlar bile var,çünkü her yerde açılan tüp bebek merkezleri arka arkaya 8-9 deneme yapıyor ama altında farklı bir sorun olabileceğini göz ardı ediyor ya da maalesef en acısı merkezlerin işine geliyor....çünkü denemeye devam demek onlar için en kolayı...oysa bu sözü duymak bizim durumumuzdaki insanlar için en acısı...denemeye devam ama nereye kadar?
bir de evet ben de bulunduğum şehrin dışında bu denemeleri yapmak zorundayım,benim imkanım var gidebiliyorum,ama konaklama olayı çok ciddi bir sorun,umarım bu sorun da çözülür..
devlet en az 3 çocuk diyor ama benim gibi genetik rahatsızlığı olup genetik tanı yaparak deneme yapmak zorunda olan insanlar için en ufak bir katkı yapılmıyor,
çocuk sahibi olmak kadar SAĞLIKLI ÇOCUK dünyaya getirmek de çok çok önemli,umarım bu konuda da bilinç artar ve devlet desteği gelebilir