Biz 1 bebek için canımızı veririz ama hadi destek verin 3 çocuk yapalım...

1)özel vedevlet tüp bebekmerkezleri arasındaki fiyat farkları gözden geçirilsin istiyoruz..
2)tüp bebekrapor alım hakları gözden geçirilsin..(prim sayısı,yaş,aşılama sartları,ilkevlilikten cocuk olmayacak gibi)
3)merkezlerdeil dışından gelecekler için konaklama gibi yerler düşünülsün..(bazı merkezlerdeyapılıyor)
4)merkezlerdepsikolojik danısmanlar bulundurulsun..(bazı merkezlerde yapılıyor)
5)raporla yapılan denemelerin sayısı 2 den daha fazla olsun..
6)tüp denemeden önce histereskopi,kanama pıhtılaşma faktörleri gibi testleryapılsın
7)rapor devlette oldugu gibi özel
tüp bebekmerkezlerindede cıkartılabilsin

8)tüp bebek merkezlerinin sık sık denetlenmesi
9)sebepsizinfertilitede teşhis koyulması için yapılan tetkik ve tedaviledeki fiyatlargözden geçirilsin..(histereskopi,rahim filmi v.b.)
10) kök hücre labratuarları için düzenlemeleryapılsın(kanser hastalarının yumurta ve spremi saklanabilmesi gibi)
11)embriyodondurması işlemleri arasındaki fiyat farkları gözden geçirilsin
12)pgtile ilgili yapılan tetkiklerin bi kısmı belli durumlarda tamamı sgk tarafındankarsılanabilsin..
13)ivftedavsinde kullanılan ilaçların fiyatları çoğu yerde ucurum farkları oluşturuluyorbuna göre düzenleme yapılıp belirli bir fiyat oluşturulsun..
14)embriyosınırlandırılması kaldırılsın(kişiye kaç embriyo transfer edileceğini dr larbelirlesin..)
15)cıkartılanraporlar tüm merkezlerde geçerli olsun(özel ve devlet)
16)özel merkezlerin sgk ile anlaşması olsun (anlaşma olmayan yer kalmasın enazından bi kısmını devlet karsılasın)




tüp bebekRaporu ile İlgili Talepler

*RAPORÇIKARMAK İÇİN GEREKEN ŞARTLARIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ

-Yapılan tıbbî tedavileri sonrasında normal tıbbî yöntemlerle çocuk sahibiolamadığının ve ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğinedair
sağlık kurulu raporu düzenlenmiş olması (SGK)

Bumaddedeki sağlıkkurulu raporu için gerekli testler, tahliller ve sonuçlarının çıkması,sonrasında değerlendirilmesi uzun zaman alıyor (en erken 1 ay) bu süre aşağıçekilmeli.
Testler ve tahlillerin daha kapsamlı olması örneğin;kanda genetikincelemesi,gerekirse tanı amaçlı histeroskopi ve pıhtılaşma testlerinintamamının yapılması,sperm dna sının incelenmesi vb...Tekrarlayandüşükler,başarısız
tüp bebekdenemelerinden sonra araştırılmaya geçilmesi hem zaman,hem maddi,hem manevikayıp olarak bizlere dönmektedir.

- 23 yaşını doldurmuş, 40 yaşından gün almamış olması(SGK)

-------23 yaşından önce evlenmiş ancaksadece tüp bebekle anne baba olması tıbben belgelenmiş olan çiftler raporhaklarını kullanabilmek için 23 yaşını beklemek durumunda kalıyorlar yine üstyaş sınırı olarakta
kadının40 yaşından gün almamış olması gerekiyor çiftlerin geç evlenmiş ya da herhangibir sebeple evlat sahibi olmayı geç yaşlara bırakmış olmaları rapor haklarınıkaybettirmemeli bu nedenle yaş sınırı olmamalıdır.Aynı zamanda çiftlerdenbirinin daha önceki evliliğinden olan çocuğu sebebiyle rapor hakkındanyararlanamaması ya da ilk bebeği doğal yolla olan ama ikinci bebeğe sonradanoluşan sağlıksorunları gereği sahip olamayan tüp bebekyapmak zorunda kalan çiftlerede rapor hakkı verilmeli.

- Uygulamanın yapıldığı merkezin Kurum ile sözleşmeli olması(SGK)

-------Devlet ya da Üniversite hastanelerinden alınmış rapor devlet,üniversiteve sgk ile anlaşmalı özel hastanelerde kullanılabiliyor.Raporlar özel,devlet veüniversite hastanelerinin tümünde geçerli olmalı bu şekilde isteyen istediğimerkezde istediği
doktorve ekiple çalışma imkanına sahip olacak daha uygun fiyatlı hastanelerde hastayoğunluğuda azalmış olacaktır.Aynı zamanda tüp bebekraporu özel hastanelerde de oluşturulacak sağlıkkurulu ile verilebilmelidir.
- En az beş yıldır genel
sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması veya halen genel sağlık sigortalısı olan kadının bu bentteki koşullarıtaşımaması halinde eşinin gerekli koşulları sağlaması(SGK)
Sigorta gün sayısının 900 günden daha aşağı çekilmeli.

-Yardımcı Üreme Yöntemi Katılım Payları
1) Yardımcı üreme yöntemi tedavilerinde birinci denemede %30, ikinci denemede %25 oranında olmak üzere bu tedaviler için belirlenen bedeller üzerinden katılımpayı alınır.
2) Yardımcı üreme yöntemi katılım payları, tedavinin sağlandığı
sağlık hizmeti sunucusunca kişilerden tahsil edilir.
Hastalardan alınan katılım paylarının düşürülmesi mümkünse hiç alınmaması.

*RAPORSÜRESİNİN UZATILMASI

----Çıkarılan
tüp bebekraporları 6 aylık süre için geçerli oluyor iki tüp bebekarasında sağlıkdurumuna göre doktorlarınortalama verdiği süre minumum 2 aydır bu işin bir de maddi boyutu vardır 2aylık bir süreçte 2.bir deneme yapılma ihtimali çok düşüktür ve 6 aylık raporsüresi genelde 1 tüp bebekdenemesine imkan veriyor süre olarak bu ve bunun gibi sebeplerle bu süreuzatılmalıdır.Eğer rapor süresi uzatılamıyorsa rapor hakkı 2 den daha fazlaolmalıdır.

Tıbbi Talepler

---*35 yaş altı kadınlara birinci ve ikinci
tüp bebekuygulamasında tek embriyo transfer ediliyor.Bu iki uygulamadan sonuçalınamıyorsa üçüncü ve sonraki uygulamalarda 2 ve daha üzeri embriyo transferiyapılabiliyor.Mevcut şartlarda tekrar tekrar tüp bebekdenemesine imkanı olmayan hastalar için tek embriyo sınırlaması hem maddi kayıphem zaman kaybına sebep oluyor örneğin; yumurta rezervi 25 yaşında azalmışerken menapoz tehlikesi yaşayan bir kadın için zaman çokdeğerli.Tedavi sırasında sadece 2 yumurta oluşturuyor ve embriyo halinegeliyorsa bu 2 embriyodan sadece yaşı gereği 1 tane transfer ediliyor 2embriyoda transfer edilse gebelik ihtimali o kadar artacaktır.Bu ve buna benzersepelerden kaç embriyo transfer edileceği doktorve hastansının ortak kararına bırakılmalı.
---*Tedavi esnasında transferden sonra kalan embriyoların dondurulması içinçiftlerden
tüp bebekücretinden ayrı bir ücret talep edilmektedir.Bu ücret ayrıca değil tüp bebekücreti içinde tahsil edilmeli.
---*Pgt yani
PreimplantasyonGenetik Tanı aileden gelen genetik bir hastalıknedeniyle ya da tekrarlayan gebelik kayıpları ve başarısız tüp bebekdenemeleri olan çiftlerde uygulanan bir işlemdir ve bu işlem maddi olarakçiftleri oldukça zorlamaktadır.Ücretler gözden geçirilmeli mümkünse devletdesteği verilmelidir.

tüp bebekHastaneleri/Merkezleri ile İlgili Talepler

---*Devlet/Üniversitehastaneleri ve özel merkezler arasındaki ücret farkları ortadankaldırılmalı.Parası olan özel hastaneye olmayan devlet/üniversite hastanelerinegitmemeli herkes özel hastane imkanlarından faydalanabilmeli bunun içinde tüp bebekücretlerinde tavan fiyat uygulamasına geçilmeli.
---*
tüp bebekmerkezlerinin sık sık denetimden geçirilmeli
---*Bazı hastane ve merkezlerde hali hazırda uygulanan psikolojik danışmanlıkbirimleri tüm merkez ve hastanelerde olmalı hatta mecbur kılınmalı.

tüp bebekİlaçları ile İlgili Talepler

---*İlaç fiyatları eczaneler arasında farklılık göstermekte ve masraflarınönemli bir kısmını teşkil etmektedir.
İlaç fiyatlarına her kesimden vatandaşın alım gücüne göre bir standartgetirilmeli.

Konaklama ile ilgili talepler

---*tüp bebekyaptırabilmek için şehir değişikliği yapmak durumunda kalan çiftler tedavimasrafları haricinde konaklama için ciddi bir harcama yapmaktadır.Tedaviolunacak hastane çevresinde konaklama imkanı sağlanmalı belirli bir ödenekayrılmalı.

 
üstteki liste benim maddeler halinde yazdıklarım
allatakilerde senin açıklamalı yaptıkların..
kök hücre ile ilgili kızlar geri dönmediler canım bide pgt ile ilgili sana bi örnek vermiştim onu acıklamalar arasına yazacakmısın?*
 
umarım bu konudaki destekler arttırılır ve maddi durumu tüp bebek için yeterli olmayan kişiler de bu yolu deneme imkanı bulmuş olurlar, yaş müsait olsa 5'e kadar yolu var 3 ne ki :)
 
arkadaşlar bende bu konuda çok dertliyim şimdiye kadar çok yıprandım hem maddi hem manevi olarak son yaptırdığım aşılamanın fiyatını paylaşayım sizlerle istedim.Özel hastane fiyatı 300 tl. İğneler 800 tl .tabi bu arada yumurta takibinde her doktora gidişim için muayene başı 30 tl. Sonuç negatif umarım sesimizi duyarlar
 
Amin canım arada bi depresif takılıyorum neyseki kısa sürüyor

bilmezmiyim canım hiç alakası olmayan olaylar bile bazan anne olmadığımız hatırlatır bize ve hüzünlenmemize sebep olur ben şöyle derim bu durmlarda BANA YİNE GELDİLER VE GİTMİYORLAR allah büyük ONDAN GELEN İÇİN ONA SIĞNIYORUZ
 
2 tüp bebek denemem 2 defa negatif sonucum var. Benim 2. evliliğim bir tane kızım var. Eşim azosperm. Malisef eşlerden birirnin çocuğu olduğu için devlet bize destek vermiyor. 3. denemeye gideceğiz daha 2 sinin borcunu ödeyemedik. Eşimin ne suçu günahı var şimdi. ona bir evlat verip mutlu etmek istiyorum Hayata küsmüş durumda. Ne yazacağımı bilemiyorum.
 

öncelikle Rabbim acil şifalar versin.Rabbim tez vakitte yavrularımıza kavustursun...bu durumunuz listemizdeki yerini aldı umarım hayırlı haberlerle karsılasırız..
 
tüp bebekRaporu ile İlgili Talepler

*RAPOR ÇIKARMAK İÇİN GEREKEN ŞARTLARIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ

-Yapılan tıbbî tedavileri sonrasında normal tıbbî yöntemlerle çocuk sahibi olamadığının ve ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğinedair
sağlık kurulu raporu düzenlenmiş olması (SGK)

*Bu maddedeki sağlık kurulu raporu için gerekli testler, tahliller ve sonuçlarının çıkması,sonrasında değerlendirilmesi uzun zaman alıyor (en erken 1 ay) bu süre aşağı çekilmeli.Günümüzde bir çok çift çalışıyor ve bu prosedürler için zaman ayırma imkanları olmuyor.

*Testler ve tahlillerin daha kapsamlı olması örneğin;kanda genetik incelemesi,gerekirse tanı amaçlı histeroskopi ve pıhtılaşma testlerinin tamamının yapılması,sperm dna sının incelenmesi vb...Tekrarlayan düşükler,başarısız
tüp bebek denemelerinden sonra araştırılmaya geçilmesi hem zaman,hem maddi,hem manevi kayıp olarak bizlere dönmektedir.

- 23 yaşını doldurmuş, 40 yaşından gün almamış olması(SGK)


23 yaşından önce evlenmiş ancak sadece tüp bebekle anne baba olabilecekleri tıbben belgelenmiş çiftler rapor haklarını kullanabilmek için 23 yaşını beklemek durumunda kalıyorlar yine üst yaş sınırı olarakta
kadının 40 yaşından gün almamış olması gerekiyor çiftlerin geç evlenmiş ya da herhangi bir sebeple evlat sahibi olmayı geç yaşlara bırakmış olmaları rapor haklarını kaybettirmemeli bu nedenle yaş sınırı olmamalıdır Çiftlerden birinin daha önceki evliliğinden olan çocuğu sebebiyle rapor hakkından yararlanması mevcut şartlarda mümkün değil.Aynı zamanda ilk bebeği doğal yolla olan ama ikinci bebeğe sonradan oluşan sağlık sorunları gereği sahip olamayan çiftlerede rapor hakkı yararlanamıyor.Sadece yaş sınırlaması maddesine takılan çiftlerin sayısı oldukça fazladır.Yaş sınırlaması gözden gerçirilmeli mümkünse tamamen kaldırılmalıdır.

- Uygulamanın yapıldığı merkezin Kurum ile sözleşmeli olması(SGK)


Devlet ya da Üniversite hastanelerinden alınmış rapor devlet,üniversite ve sgk ile anlaşmalı özel hastanelerde kullanılabiliyor.Raporlar özel,devlet ve üniversite hastanelerinin tümünde geçerli olmalı bu şekilde isteyen istediği merkezde istediği
doktor ve ekiple çalışma imkanına sahip olacak daha uygun fiyatlı hastanelerde hasta yoğunluğuda azalmış olacaktır.Aynı zamanda tüp bebek raporu özel hastanelerde de oluşturulacak sağlık kurulu ile verilebilmelidir.

- En az beş yıldır genel
sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması veya halen genel sağlık sigortalısı olan kadının bu bentteki koşullarıtaşımaması halinde eşinin gerekli koşulları sağlaması(SGK)

Sigorta gün sayısı 900 günden daha aşağı çekilmeli.Diğer şartlara uyan sadece prim gün sayısı maddesine takılarak rapor çıkaramayan çiftlerin sayısı oldukça fazladır.


-Yardımcı Üreme Yöntemi Katılım Payları
1) Yardımcı üreme yöntemi tedavilerinde birinci denemede %30, ikinci denemede %25 oranında olmak üzere bu tedaviler için belirlenen bedeller üzerinden katılım payı alınır.
2) Yardımcı üreme yöntemi katılım payları, tedavinin sağlandığı
sağlık hizmeti sunucusunca kişilerden tahsil edilir.(SGK)

Bu maddede yapılacak iyileştirme maddi yönden çiftleri rahatlatacak ve tedavinin maddi bölümünü düşünmek yerine asıl önemli aşaması olan tıbbi boyutuna odaklanacaklardır.


*RAPOR SÜRESİNİN UZATILMASI


Çıkarılan
tüp bebek raporları 6 aylık süre için geçerli olmaktadır.İki tüp bebek arasındaki bekleme süresi en az iki aydır.Bu süre çiftlerin sağlık durumuna göre doktorlar tarafından daha da uzatılabiliyor.Bir de işin maddi boyutu devreye girdiğinde 2 ayda bir tüp bebek denemesi yapmaları imkansız hale getiriyor.6 aylık rapor süresi genelde 1 tüp bebek denemesine imkan veriyor.Bu ve bunun gibi sebeplerden dolayı rapor süresi uzatılmalıdır.Eğer rapor süresi uzatılamıyorsa rapor hakkı 2 den daha fazla olmalıdır.Rapor sayısının artırılması önemle ele alınması gereken bir konudur ve çok fazla gündeme gelmektedir.

Tıbbi Talepler

*35 yaş altı kadınlara birinci ve ikinci
tüp bebek uygulamasında tek embriyo transfer ediliyor.Bu iki uygulamadan sonuç alınamıyorsa üçüncü ve sonraki uygulamalarda 2 ve daha üzeri embriyo transferi yapılabiliyor.Mevcut şartlarda tekrar tekrar tüp bebek denemesine imkanı olmayan çiftler için tek embriyo sınırlaması hem maddi,hem manevi hemde zaman kaybına sebep oluyor.Örneğin; yumurta rezervi 25 yaşında azalmış erken menapoz tehlikesi yaşayan bir kadın için zaman çok değerlidir.Tedavisi sırasında sadece 2 yumurta oluşturuyor ve embriyo haline geliyorsa bu 2 embriyodan sadece yaşı gereği 1 tane transfer ediliyor.Oysaki 2 embriyo transfer edildiğinde gebelik şansı artacaktır.Belki bir daha yumurta üretmesi mümkün olmayacak ve bu tedavisi son şansıdır.Buna benzer örnekler çok sayıda mevcuttur ve yaşanan mağduriyetler gereği kaç embriyo transfer edileceği doktor ve hastansının ortak kararına bırakılmalı.

*Tedaviden sonra transferden kalan embriyoların dondurulması için çiftlerden
tüp bebek ücretinden ayrı bir ücret talep edilmektedir.Dondurma işlemi için alınan ücret belirli zaman aralıklarında tekrar istenmektedir.Bir çok çift tüp bebek tedavisi için ciddi rakamlar ödemişken dondurma işlemi için ek ücret talep edildiğinde sorun yaşamaktadır.Dondurma işlemi için ücret talep edilmemelidir.

*Pgt yani
Preimplantasyon Genetik Tanı aileden gelen genetik bir hastalık nedeniyle ya da tekrarlayan gebelik kayıpları ve başarısız tüp bebek denemeleri olan çiftlerde uygulanan bir işlemdir ve bu işlem maddi olarak çiftleri oldukça zorlamaktadır.Ücretler gözden geçirilmeli mümkünse devlet desteği verilmelidir.

tüp bebek
Hastaneleri/Merkezleri ile İlgili Talepler

*Devlet/Üniversite hastaneleri ve özel merkezler arasındaki ücret farkları ortadan kaldırılmalı.Parası olan özel hastaneye olmayan devlet/üniversite hastanelerine gitmemeli herkes özel hastane imkanlarından faydalanabilmeli bunun içinde
tüp bebek ücretlerinde tavan fiyat uygulamasına geçilmeli.

*
tüp bebekmerkezlerinin sık sık denetimden geçirilmeli

*Bazı hastane ve merkezlerde hali hazırda uygulanan psikolojik danışmanlık birimleri tüm merkez ve hastanelerde olmalı hatta mecbur kılınmalı.

tüp bebek
İlaçları ile İlgili Talepler

*İlaç fiyatları eczaneler arasında farklılık göstermekte ve masrafların önemli bir kısmını teşkil etmektedir.
İlaç fiyatlarına her kesimden vatandaşın alım gücüne göre bir standart getirilmeli.


Konaklama ile ilgili talepler


*
tüp bebek yaptırabilmek için şehir değişikliği yapmak durumunda kalan çiftler tedavi masrafları haricinde konaklama için ciddi bir harcama yapmaktadır.Tedavi olunacak hastane çevresinde konaklama imkanı sağlanmalı belirli bir ödenek ayrılmalı.
 

son halini yayınladım az önce çok detaya inmek asıl hedefimiz olan rapor sayısı,yaş ve embriyo sınırlaması gibi konuların daha az önemsenmesini sağlar gözden kaçan taleplerimiz olmasın diye daha sade tuttum görüşme gibi bir imkan oluşursa geri kalanları o zaman ifade ederim...teşekkürler maddeler için
 

ne demek canım ben sadece başlıca maddeleri yazdım açıklayan sensin ben sana teşekkür ederim
şimdi ki hedef ne artık neler yapılacak süreci biliyomusun
 
ne demek canım ben sadece başlıca maddeleri yazdım açıklayan sensin ben sana teşekkür ederim
şimdi ki hedef ne artık neler yapılacak süreci biliyomusun

ilgili makama öncelikle mail atılacak sonra gelecek cevaba göre hareket edilecek.
 
peki kazen beyle bu imza kampanyası işini görüştünüzmü canım??öyle bişede yapabiliyomuyuz

onlar sonraki aşamalar aracı bir unsur şimdilik kullanılmayacak önce yüzyüze görüşme ortamı olsun sonra gereken desteği veririz.önemli olan bir görüşebilmek derdimizi dosya ve sözle anlatabilmek...diğer talep şekiller bugüne kadar hep uygulanmış dilekçe,mail,imza gibi ama pek geri dönüş olmamış en güzeli önce aracısız bu işi ilk elden halletmek.sonrasına bakcez
 

tamam canım hayırlı haberlerle dönülür inşallah...
 
egunal sağlık bakanlığının twitter hesabı 'da var oraya da yazsanız bir şeyler benim hesabım yok belki işe yarar:26:
 
arkadaşlar altı tane tüp bebek hikayemizi Kazen'e yolladım,emeği geçen herkese çok teşekkürler.güzel sonuçlar almak dileğiyle :)
hadi bakalım yeni umutlara merhaba diyelim inşaallah....
Amin canım arada bi depresif takılıyorum neyseki kısa sürüyor

bizim genel durumumuz böyle....depresif oluruz bir bakmışsın güleriz falan.bazen kendi kendime delimiyim neyim diyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…