ağlattın beni kadın...anne olamamak demek; baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek
geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek
hiç sebep yokken iki de bir belki hamileyimdir deyip gidip test yaptırmak demek
her test için gittiğinde seni gören sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek
gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek
çocuk tedavisi görürken ben kısır mıyım, neden ben burada tedavi görüyorum diye gözyaşı dökmek demek
etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan çocuk yok mu? diye sorup, yaranı kanatması demek
türbelere gidip rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et diye gözyaşlarıyla dua etmek demek
doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak, hadi gel artık tükeniyorum diye yalvarmak demek
anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek
yıllarca bekleyip anne olabilmek demekse; gülümseyerek ölmek ve yavrunla yeniden doğabilmek demek
anne olamamak demek hiç bir zaman çekirdek aile fotoğrafında 3 kişi olamamak demek
hiç bir zaman tam bir aile gibi olamamak,eksik hissetmek demek...
Bebek mağazalarının önünden bazen hızlıca geçmek,bazende eşinden gizli gizli minik eşyalara bakıp,ağlamamaya çalışmak demek...
Arkadaş toplantılarında çocuğuyla ilgilenmeyen tek aile olmak demek...
Anne olamamak demek anne olamamanın acısını yaşayanların sözleriyle yazılarıyla avunmak demek...
Bir yerlerde benim gibi acı ceken var rabbim onlarada banada ver demek...
Anne olamamak demek artık hayal kurmak istememek,hayal kurunca olamayacağını düşünerek kafadan silmesi zor olsada sadece bir iki saniyeliğine kafadan atabilmek demek...
Anne olamamak demek hayata tutunma dalının olmaması demek..
Anne olamamak demek yanlız öleceğini düşünmek demek...
Anne olamamak demek rüyanda bebeğini gördüğün zaman seni uyandıranlara gıcık olmak demek...
Anne olamamak anne şarkılarında herhangi bir duygusal ortamda durduk yere ağlamak demek...
Anne olamamak her duyduğu karışımları yapmak demek...
Anne olamamak her ne olursa olsun umudunu kaybetmemek demek...
zaten dünya kadar ücret veriliyor birde buna mı ücret vericez bende tüp bebek tedavisi ile bebeğimi dünyaya getiren anne olarak bu aşamada tüm arkadaşlarıma allah kolaylık versin diyorum
günaydın arkadaşlarrrr
Ne var sanki negatif sonuçlarda verdiğimiz tüp bebek parasının bir kısmını iade etseler
Sonuçta sonu belli olmayan bir şey için para yatırıyoruz başarı oranları çok önemli tüp bebek merkezleri için negatifi bir başarızlık olarak alırsak versinler paramızın bir kısmını
adama olduuu başka derdinizzzzz????????derler
bizde BEBEEEEEEEKKKKKKKK derizzzz
valla ben istiyorum versinler bir miktar cep harçlığı kadar olsada olur yani
maksat gönlümüzü alsınlar ayağımız alışsın
bizim cep harçlığı dediğimiz tüp parası kadar CIK bak cık diyorum dimiiii
bu duygusal ve hassas konunun suyunu çıkardığımız için kendimizi kınıyorum acil ciddiyet çağrısı yapıyorum
3 kere aşılama yapılmadan tüpe geçiş yok, aşılamanın geçerli olması için devlet kurumunda yapılması gerekiyor, ilerde rapor çıkarmak için. ama devlet hastanesinde aşılama yapılmıyor, özele mecbur kalıyorum, zaten ben ikişer ay arayla bir yıl içinde üç kez aşılama denersem maddi olarak ciddi bir çıkmaz içine düşüyorum.
tabi bunun yanı sıra o kadar hormon ilacı vücuda yüklenince yaşanan sağlık sıkıntıları da yanına KDV olarak kalıyor.
aşılama ilaçları için rapor çıkarılıyor, saatlerce eczane eczane geziyorsun, kimisi diyor benim elimde kalmadı, kimisi diyor sıramı doldurdum. buna da ciddi bir düzen verilmeli. sistemde görünen eczane ilacı vermeli. yok deyip hastayı geçiştirmemeli.
en ciddi ve önemlisi de her ne kadar tüp bebek merkezlerinde bu uygulama olsa dahi aşılama yapılırken de zorunlu olmalı hastaya psikolojik destek verilmeli, çoğu erkek bu hususta kadına kıyasla soğuk-vurdumduymaz davranabiliyor, aileler zaten olayı destek ziyade köstek boyutuna getiriyor, en azından işe bi uzman desteği verilse.
aşılama için gidiyoruz, sekreter tripli, hemşire azarlayarak konuşuyor, ben zaten gergin bi haldeyim, kötü muameleyle karşılaşınca iyice geriliyorum, bu halde yapılan işlem ne hayır getirir ki.
bu hususlardaki sıkıntılarımız saymakla bitmez, ama en azından küçük bi kısmı bunlar(
Ne var sanki negatif sonuçlarda verdiğimiz tüp bebek parasının bir kısmını iade etseler
Sonuçta sonu belli olmayan bir şey için para yatırıyoruz başarı oranları çok önemli tüp bebek merkezleri için negatifi bir başarızlık olarak alırsak versinler paramızın bir kısmını
Allah kabul etsin canım... amiiiinnnnBu arada herkese günaydınlar, Berat Kandili gecesinin gündüzünde oruç tutmakta iyiymiş dediydi bir arkadas.. şuan insaAllah orucum.. Rabbim kabul eylesin insaAllah ..
dün aksam tv de Kandil programı izlerken, altta yazılar geçiyordu..
onlardan birtanesi de şuydu ;
- Bu yıl içinde doğacak olan her çocuk, bu gece deftere yazılıyor...
İnşaAllah bizim bebislerde yazılmıştır diye dün gece oruc için kalktığımda, Rabbim hepimize taddırsın o duyguyu diye dua ettim, insaAllah kabul olmustur =(
umudum rabbim oruçlarını dualarını kabul etsin.....Bu arada herkese günaydınlar, Berat Kandili gecesinin gündüzünde oruç tutmakta iyiymiş dediydi bir arkadas.. şuan insaAllah orucum.. Rabbim kabul eylesin insaAllah ..
İnşaAllah bizim bebislerde yazılmıştır diye dün gece oruc için kalktığımda, Rabbim hepimize taddırsın o duyguyu diye dua ettim, insaAllah kabul olmustur =(
Bu arada herkese günaydınlar, Berat Kandili gecesinin gündüzünde oruç tutmakta iyiymiş dediydi bir arkadas.. şuan insaAllah orucum.. Rabbim kabul eylesin insaAllah ..