Biz 1 bebek için canımızı veririz ama hadi destek verin 3 çocuk yapalım...

Bura da yazan bütün arkadaşlarıma canı-gönülden katılıyorum. Tüp bebek denemesinin çok çok başında olmama rağmen gerçekten çok meşakatli bir yol olduğunu biliyorum, maddi anlamda da desteğe olan çok arkadaşlarımız var o yüzden maddi anlamda büyük bir desteğe ihtiyaç var.Tahlillerin sonuçlarını beklemek, heyet sonucu beklemek, gebelik sonuçları çok uzun süreçler bu yüzden eşlerin pisikolojik desteğe çok ihtiyacı var. Devletten maddi ve manevi anlamda destek olmasını bekliyorum.

ağlattın beni kadın...

zaten dünya kadar ücret veriliyor birde buna mı ücret vericez bende tüp bebek tedavisi ile bebeğimi dünyaya getiren anne olarak bu aşamada tüm arkadaşlarıma allah kolaylık versin diyorum

ben topiğimizde yazan bir arkadaştan bunun içinde ayrı ücret talep edildiğini duymuştum özellerde oluyor tabii bu mesela benim merkezimde destek vardı toplu seans lara katılıyorsun tek başına eşinle bir terapi uygulamıyorlar sadece kadınlara verilen bir destek bu iyi tarafı ücretsizdi tabii...tüp bebek ücreti içinde dileyene eşleriyle birlikte mutlaka destek verilmeli..

Herkese merhaba;

Bu özel probleme sahip olduğumuzu öğreneli 1 yılı aşkın zaman geçti. En iyi olduğunu düşündüğüm üniversite hastanesinde Mart ayında ilk denememizi yaptık.Olumsuz sonuç ile bekleme sürecine girdik. Bir sağlık personeli olarak kendi çalıştığım hastanede aylarca tek kelime ile süründüm... Hastalık her ne olursa olsun can sıkıcıdır,yorucudur,sabır ister vs.

Zaten kimse nezaket, şefkat, hız, kolaylık beklemiyor özel olmayan hastanelerde.Yoğun oldukları için empati kurup dayanıyorsunuz.

Ne var ki ; devletin sırt döndüğü bir "tanı" ile mücadele ediyoruz hepimiz. Sosyal ve görsel medya yeterince destekler gündeme getirirse kimbilir bizi de görür devlet erkanı?

Sorulduğunda çok pahalı bir iş yurt dışında bu kadarı da yapılmıyor denip kesip atılıyor.Çok daha pahalı tedavilerin karşılandığını hepimiz biliyoruz.Psikolojik boyuta hiç girmeyelim.

Ne var sanki negatif sonuçlarda verdiğimiz tüp bebek parasının bir kısmını iade etseler
Sonuçta sonu belli olmayan bir şey için para yatırıyoruz başarı oranları çok önemli tüp bebek merkezleri için negatifi bir başarızlık olarak alırsak versinler paramızın bir kısmını

Son düzenleme:

adama olduuu başka derdinizzzzz????????derler
bizde BEBEEEEEEEKKKKKKKK derizzzz

3 kere aşılama yapılmadan tüpe geçiş yok, aşılamanın geçerli olması için devlet kurumunda yapılması gerekiyor, ilerde rapor çıkarmak için. ama devlet hastanesinde aşılama yapılmıyor, özele mecbur kalıyorum, zaten ben ikişer ay arayla bir yıl içinde üç kez aşılama denersem maddi olarak ciddi bir çıkmaz içine düşüyorum.
tabi bunun yanı sıra o kadar hormon ilacı vücuda yüklenince yaşanan sağlık sıkıntıları da yanına KDV olarak kalıyor.

aşılama ilaçları için rapor çıkarılıyor, saatlerce eczane eczane geziyorsun, kimisi diyor benim elimde kalmadı, kimisi diyor sıramı doldurdum. buna da ciddi bir düzen verilmeli. sistemde görünen eczane ilacı vermeli. yok deyip hastayı geçiştirmemeli.

en ciddi ve önemlisi de her ne kadar tüp bebek merkezlerinde bu uygulama olsa dahi aşılama yapılırken de zorunlu olmalı hastaya psikolojik destek verilmeli, çoğu erkek bu hususta kadına kıyasla soğuk-vurdumduymaz davranabiliyor, aileler zaten olayı destek ziyade köstek boyutuna getiriyor, en azından işe bi uzman desteği verilse.
aşılama için gidiyoruz, sekreter tripli, hemşire azarlayarak konuşuyor, ben zaten gergin bi haldeyim, kötü muameleyle karşılaşınca iyice geriliyorum, bu halde yapılan işlem ne hayır getirir ki.
bu hususlardaki sıkıntılarımız saymakla bitmez, ama en azından küçük bi kısmı bunlar (

haklısın canım gebelikte stres önemli diyolar calışanları suratsızlıkla azarlamayla bizi dahda strese sokuyolar sonra bu olaydan dolayı zaten psikoloji alt üzt olmus durumda öylede olunca insan iyice geriliyo o yüzden destek sart

cnm.. iade etseler deyince kendimden birsey anlatayım dedim yine..

her tüpte hani, opu olmaya girmeden önce iki işlem için para alıyorlar ya hani ? hatta bu sonkinde, dediler çarsamba opu olucak tmm dedik.. eve dönerken eşim dedi ki, parayı heralde opu islemi sırasnda alıcaklar bnden, bugün bisey demediler dedi.
opu islemi için evde hazırlıyorum ben.. telfn. geldi.. sekteretrde ki bayan kaçıyomuşuz gibi ?!
--- hanfendi, işlem ücretini ödememişsiniz, islem için geldiğiniz gibi önce ücreti ödeyin ....
şeklinde bir cvp aldım..
bnde dedim ; dün geldiğimizde birsey söylemediniz siz, bizde opu günü alıcaksınız heralde diye, birsey demedik..
----ama hanfendi diyo, bu sizin kaçıncı tüp tedaviniz, bu prosedürü bilmeniz gerekiyor...
dedim ; biz siz ne derseniz onu yapıyoruz...!
birde azar, birde fırça yiyoruz yani ..
opu için gititğimiz gibi, eşim ödedi hemen..
ve sonrasında 2gün sonar transfere giremedim, 2 bölünmeden öteye gidemediği için, transfer islemim iptal edildiydi..
---bana embriyolog transfer islemiz iptal demesini biliyo o sabahı ?
---sekreterde ki bayan azarlamayı biliyo, ücreti ödememişsiniz diye ?
Allah'tan görümcem gelmisti bizimle opu islemi için o günü.. transfer iptal oldu haberini alınca.. dedi, yapmadıkları işlemin ücretini geri vermiyolar mı ?
--aaa abla dedim iyi ki dedin.. bi soralım..
yine onu da ben sordum.. ağlamaklı bi sekilde..
tmm hanfendi veriyoruz transfer islemi 900küsürlü bi rakamdı..
asıl ücret opu isleminde ve sonrasında yapılanlar için oluyormus..2000 e yakın olan ücret..
yani toplam 3000 bide 30 tl si vardı
---yani o kadar onların yaptığı gibi fırçayı hakediyolar ki.. arayıp dicektim de.. o anda zaten içime bi yangın düşmüşş..
--- siz ücreti isterken istiyosunuz da, yapmadığınız islemin parasını neden geri veriyoruz diye aramıyorsunuz ???? diceksin aslında.. yani demesem hiç bisey diyecekleri yok.. üstüne konacaklar ...zaten neyimiz var, neyimiz yok ortaya koyuyoruz bir evlat için.. onlara göre hersey olmuş PARA ..!!!!
YANİ BİR ANNE BANA OLABİLMEK İÇİN TELEF OLUYORUZ PARASAL YÖNDEN , YETER Kİ GÖZÜMÜZ GÖNLÜMÜZ Bİ RAHATA ERİŞSİN DİYE...ONDA DA YİNE YOK.. YİNE YOKK !!!

Son düzenleme:
Bu arada herkese günaydınlar, Berat Kandili gecesinin gündüzünde oruç tutmakta iyiymiş dediydi bir arkadas.. şuan insaAllah orucum.. Rabbim kabul eylesin insaAllah ..
dün aksam tv de Kandil programı izlerken, altta yazılar geçiyordu..
onlardan birtanesi de şuydu ;

- Bu yıl içinde doğacak olan her çocuk, bu gece deftere yazılıyor...

İnşaAllah bizim bebislerde yazılmıştır diye dün gece oruc için kalktığımda, Rabbim hepimize taddırsın o duyguyu diye dua ettim, insaAllah kabul olmustur =(

Son düzenleme:
Allah kabul etsin canım... amiiiinnnn

umudum rabbim oruçlarını dualarını kabul etsin.....
en kısa zamanda tüm isteyenlerede bi bebek nasip etsin

Herkese günaydınnnn
Yazılanları okurken aklıma bırsey daha geldı iğnelere başlamadan önce dr u aradım bana bı ılaç adı verdı bu ılacı bul tedavıye baslayalım dedı ovitrelle kullanan vardır sabahtan aksama kadar izmir de ılacı aradık (hadi ben merkezdeyim ilçelerden gelenler ne yapacaktı )3 koldan dıyebılırım tanıdıgın tanıdıgı derken zar zor 1 tane buldum ki 2 adet yazılmıstı dedıklerı suydu ılaç pıyasada yok ama eczaneler tezgah altı yapmıslar eczacının soyledıgı suydu kusura bakmayın 1 tane vermek zorundayım benım kendı hastalarımda var 1 gun ılaçla gectı eger bulamasaydım 1 ay daha atacaktı .hastaneye gıttıgımde soylenen suydu ovitrelle dolapta dursun yenı ılaçlar bunlar bunları bulun ve bugun 4 de kullanmaya baslayın o ılaçlarıda buldum eczaneler kapalı cumartesı gunu nöbetçi eczaneden aldım zar zor yalnız heyet raporu yok cıkmamıs ve heyet raporu tek bır eczanede gecerlı halıyle almak zorundaydım ve aldım ve ben ogun o ıgneyı vurdum sıcaklardan ve eczane aramaktan akşamında acile taşındım ve hiçbir şey yaptıramadan geri geldim ılaçların ne zaman kullanılacagı belırtılmelı hastaneler tarafından kendımı maratona cıkmıs gıbı hıssettım eczacıların yazık der gıbı bakısları gozumun onunden gıtmıyor ve madem ılaç pıyasada yok neden bulun dıyorlar kı 1 ay atıyor 1 ay sonra pıyasada olacagı ne malum

İlk öncelikle AllahTan çocuk
istiyenlere,Allah ım hayırlı bir evlat nasip etsin içinde banada.... Eltim 6 sene önce Son aşama tüp bebek e başvurmuştu, o zamanlar bir tüp bebek sekizbin liraydı, şimdi ikincisini yaptırmak istiyor, ama durumu yok, çocuğunu tek büyütüyo mecbur, geçenlerde "keşke doğal yoldan çocuk dahibi olabilseydim 4 tane yapardım kesin "dedi, bişey diyemedim tabi, ama insan kötü oluyo ((( Allah ım kimseyi evlatla imtihan etmesin( Amin)

Rabbim naip etsin bizlere de
C.tesi bir hastaneye gittim dr.u çok övmüşlerdi neyse tahlillerimizi vs. gösterdik dedi muayene edeyim tüm dertleri nerden para koparabilirim ve bir muayene ücreti 340tl biz ne kazanıyoruz ki ödeyelim bu paraları bir de öyle rahatlar ki biz bu kadar koşturmaca psikolojik baskı halindeyken bize dediği şey bunlar hayatın gerçekleri alışmanı lazım maddi manevi çok yoruldum artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…