öncelikle böyle hassas bir konuda açılmış bu topik ve sesimizi duyurma çabası için öncelikle kazen beye teşekkürler....
ben eviliğimin 12 yılını bitirmiş ve henüz çocuk sahibi olamamış bir anne adayıyım.kısaca hikayemi anlatmak istiyorum.
evliliğimin ilk 2 yılı doktorların oyalaması ile geçtikten sonra bir laporoskopi ve histeroskopi sonrası doğal yollardan çocuk sahibi olamayacağımı öğrendim.ve işte mücadele başladı.sonrasında aşılama olmadan(gerek duyulmadığı için)direk
tüp bebek tedavisine başladık.4 tüp bebekten sonra bir laporoskopi daha geçirdim ve ardından bir tüp bebek daha.malesef bu 5 tüp bebek tedaviside olumsuz sonuçlandı.
devlet yardımını bir kez kullandım.rapor çıkararak.ama özel bir hastanede yine.devletle anlaşması vardı o zamanlar.diğerleri devlet yardımı olmadan özel hastaneerde olduki raporla uğraşmaya bile gereksinimim olmadı çünkü çok katkısı olmadı..
maddi bana maliyetini toplam olarak söylersem 60.000 tl yi geçmiş durumda.maddi durumum çok mu iyi diye sorarsanız ben ev hanımıyım .sadece eşimin çalışması ile borç harç yaptırdığımız bu tedaviler oldukça yıpratıcı ne yazıkki.bu verdiğim ücretin içerisinde tüp bebek tedavisine kadar olan doktor kontrollerim ve yol masraflarım yoktur.
manevi boyutuna gelince ne söz var bu durumu ifade eden ne de başka birşey.yıllarca uğraşıp kucağının boş kalması,anne olamamak,bebeğini koklayamamak,emzirememek,ağlamasını duayamamak veeeeeee nihayetinde hamile haberi aldığında sevinçle hüzünü bir arada yaşamak.nede zordur bilemezsiniz.(yaşamayanlar).anne olmak bir kadının dünyada isteyebileceği en önemli şey aslında..kimileri tarih koyup hamilelik süreci hazırlarlar kendilerine ve istedikleri tarihlerde olur(ne güzel).bizlerde her ay acabalarla geçen günler ve boş kalan eller...psikolojik tedaviler de cabası....bu duyguyu anlatmaya dediğim gibi kelimeler yetersiz kalıyor.bazen dilden istenmeyen cümleler kayıp gidiyor üzüntüden...bende anne olmak istiyorum......
şimdi devletime sesleniyorum hep bunu söylemeyi istemişimdir beni duyarlar mı bilmiyorum
3 çocuk isteyen sayın başbakanım ben anne olmak istiyorum...avrupa ülkelerinin bazılarında devletin sınırsız tedavi katkısı(ücret devlet tarafından karşılanıyor)bazılarındada 6 tedavi devlet tarafından karşılanıyor.eğer bir avrupa ülkesi isek bende bu imkanlara eşit olmak istiyorum....ANNE OLMAK İSTİYORUM...
bana bu fırsatı verip sesimi belki duyurabilmeme katkısı olan,daha doğrusu bu imkanı sağlayan kazen bey ve ilgilenen diğer arkadaşlara teşekkürler..
daha fazla yazmak isterdim duygularımı,yaşadıklarımı ama inanın ben yazmaktan yoruldum,anlatmaktanda...