Biz 1 bebek için canımızı veririz ama hadi destek verin 3 çocuk yapalım...

Hepimize hayirli kandiller Allahim ettigimiz dualari kabul etsin.. Seneye hepimize bazilarimizin kucaginda bazilarimizin gobusunde evlatlariyla kandile ermeyi nasip etsin..Amin.. Bugun de her zaman oldugu gibi tanidigim tanimadigim tum guclu kadinlar, gelecegin guzel anneleri benim ve bedenimde buyuyen iki melegimin dualari her daim sizinle....

selam tüm kader arkadaşlarıma :13:
bende 5 yıldır evliyim 3 yıldır da bebek istiyoruz inşallah Allahım beklletmez hiçbirimizi

2011 de ilk laparoskopi oldum özel hastanede 1000 tl

2012 de özel klinikte oldum 1000 tl

2013 de tüp bebek yaptırdık hastaneye 4500 ilaçlarda 1500 tl

benim sıkıntım gittiğim kliniğin bana sözler verip yapmaması lütfen ciddi bir denetleme getirilmeli kliniklere

bizlere para olarak bakılyo :KK47::KK47:

az paralar verilmiyo ama bizim duygularımızla oynanıyor :KK19:

şimdiden teşekkürlerr

saat 01:30 da oğlum aradı yarın geleceğim baba annem sarma saracakmış ama sarmaları baban yer aç kalırsın sen bana bırakırsın değil mi ? diye sordu. Annesi çorba da yapıp yollamak istiyormuş blöf yapmış çorba da içsin diye ....

umarım bunları yaşarsınız hepiniz... yemek olayını, süt kokusunu, düşüp dizlerini parçalamasını bu acılar bile güzel

gönülden dua ediyorum ki hepiniz yaşayın

çok tatlı bir laf bu ya "baba bana da sarma bırakırsın değil mi" :) ALLAH nazardan saklasın ve sizlere bağışlasın Amin
ALLAH olamayan herkese sağlıklı,hayırlı evlat nasip etsin Amin

bende tüp bebek tedavisi geçirmiş ama maalesef bebeği olmayanlardanım
6 kere denedik ve hepsini özelde denedik
6 sefer denememize rağmen sadece 1 kere transfere gidebildik
5 seferi çeşitli nedenlerle iptal oldu
benim sorunum tüplerim tıkalı endometriozis var rezervlerimde az galiba
galiba diyorum çünkü amh filan yaptırmadık ama yumurtalarım en fazla 2-3 oluyor
tüp tedavilerimi anlatayım
ilk tedavimde dr bana streslisin streslisin diye diye yumurtalarım büyümedi ve opu olmadan iptal
ikincide 3 mü 4 mü (hatırlayamadım) yumurtam çıkmıştı biri boştu döllenme olmadı tedavi yine iptal
üçüncüde erken çatlama yaşadık drum aşılama yapalım dedi tüplerim tıkalı nereye aşılayacağız dedim yine iptal
dördüncüde herşey çok iyi nasıl olduysa 6 yumurta 5i döllendi iki transfer (özel merkez olduğu için iki) ama maalesef negatif
kalan üç embriyoyu dondurtalım dediğimde kalitesizler sağlıklı çözünmezler denmişti
beşincide 2 yumurta birde kocaman kist 2 yumurtanın 1i boş biri işlem gördü döllendi ama 6 hücrede gelişimi durmuş
bu arada dr bizi genetik testine yolladı sonuçlar 4 ayda çıktı bende pıhtılaşma varmış
altıncı ve son tedavimde yine 3 yumurta 2 si büyüdü biri geriden geliyordu büyümedi ve yine döllenme olmadı
artık çok yoruldum tedavilerden aylar geçmesine rağmen iğne yerlerim hala acıyor
ve biz bu tedavileri 2 sene içerisinde denedik her seferinde merkeze 3000 tl ilaçlara da yaklaşık 2000 tl vermişizdir
eşime artık tedavi denemek istemiyorum diyorum çünkü çok yıpranıyorum
her iptalin sonrasında kendime gelmem çok uzun sürüyor günlerce ağlıyorum
ağlamama bile karışanlar oluyor neden ağlıyorsun diyorlar ........

Allah acil şifa versin hepimize ama her durumdan sonra güçlü çıkacağız inşallahhh
ağla şuan bende ağlıyorum ve o ağlamaları anlamsız bulanlar varya :KK47::KK47::KK47:

Arkadaşlar rica ediyorum önerilerinizi yazıya eklenmesini veya düzeltmemizi istediğiniz yerleri bana yazın. Kalemi iyi olan biri yazıyı yeniden elden geçirebilir.

mrb bende 4 yıllık evliyim teşhisim sebepsiz infertilite 3 olumsuz aşılamam oldu şimdi tüp bebeği denicez ben şunu eklemenizi rica edicem ilaçlara ödediğimiz paralar çok fazla ve her eczanede farklı fiyat veriyolar bi de bazı ilaçları hemen bulamıyoruz (mesela pregnyl) bunun iyileştirilmesini önebiliriz birde bu çocuk olma süreci çok stresli hepimiz bunu biliyoruz bence bu fiziki tedavilerin yanında psikolojik olarak da bize destek veren tedavilere yöneltebilirler bunun da tabi ücretsiz olması ya da cüzi bir ücreti olması lazım benim ilk etapta aklıma gelenler bunlar ha birde infertilitenin özellikle sebepsiz infertilede sizi resmen deneme tahtasına çeviriyolar bu konuya da değinin ayrıca devlet olarak gdo lu gıdalar yasaklansın infertilitenin en buyuk sebebinin bu oldugunu düşünüyorum ki son 20 yıla bakarsak anlarız sigara kamu spotları hazırlandıgı gıbı bunlarla ilgili de spotlar hazırlanabilir bimiyorum ya benm düşüncelerim böyle siz yinede makul olanları dilekçeye ekleyin inşallah sesimize kulak veren birileri olur bu fikri ortaya çıkaran herkese teşekkürler hertürlü desteğe hazırım haber verin yeter

Benim yaşadığım en büyük sorun vakit !!! özel sektörde çalışıyorum devlet hastanesinde işler 1 günde halledilemiyor hele rapor işleri çok zorr... Izin almak problem,ee çalışmama gibi bir lüksüm de yok.. Ne yapacağımızı şaşırdık bu işlere bir kolaylık sağlayın .

bu sabah eşimle kahvaltı keyfi yaparken bir telefon geldi, eşimin yeğeninin bebeği olmuşşş.. lokmalar bogazıma dizildi.. ne hayırlı olsun diyebildim nede adı neymiş nasılmış diyebildim... daha biz evlendiğimizde gözümde çocuk olan Mehmet baba olmuştu.. Dur dedim kendime daha hangi yeğenlerin çocuklarının içimizi burkacak mutluluk haberini alacağız..
sonra ağladım haliyle dedim sabime bimer e yazıcam bize bankamatik gözüyle bakan merkezleri şikayet edicem ben 3 değil 10 tane yaparım hani imkanlarım nerede ?? diye kızıyordum eşimde sakinleşmem için biraz espriyle dur şimdi paparazzilerle uğraşamam dedi. konuyu kapattık.
az önce maillerimi kontrol ediyordum ve bana gelen mailde bu topiği okudum çok şaşırdım.. Berat kandili günü belkide bir işarettir diye yazma gereği duydum..

evliliğimiz 9.yılına yaklaşıyor, ve ben bundan 4 ay öncesine kadar kendimi pco olarak biliyordum ve tedavilerimde bu yönde devam ediyordu. 2009 yılında ankarada 1 tüp tedavisi geçirdik, % 80 lerde şans verdi, yumurtalar canavar gibiydi ve embriyo kaliteleride çok iyiydi. 2 embryo transfer 5 tanesi donduruldu. ama malesef negatif le evimize döndük..

pes etmedik ama yeni bir tedavi bana yeni masraflar yeni yorgunluklar demekti o yüzden 2012 de dondurulmuşları denemek istedik nasıl olsa hazırdı ve beni çok yormuyacaklardı derken oda negatifle sonuçlandı...

sonra kendi şehrimde başka bir doktora gittim ve durumu anlattım, pco göremedi ve dedi ki senin gibi her bayanda olabilecek ufak tefek kistler hamile kalmana engel değil, sana hsg çekildimi dedi. hayır o zamanki doktorum senin durumun pco başka birşeye gerek yok diye direkt anlaşmalı olduğu tüp merkezine yönlendirdi dedim.biz yinede bir çekelim dedi. ben gayet rahat kabul ettim ve hsg çekilrken olumusuzluğu doktorumun telaşından anlamaya başlamıştım, başıma bir anda 2-3 dr toplanınca dedim evet sorun yine ben...

2 defa hsg çekildi ve uterus unicornis tanısı konuldu.. o gun ağla ağla, anneme bile kızdım beni eksik doğurdun diye (Allah affetsin beni) ve bu çok bilmiş tüp merkezi bunu bilmeden, gerek görmeden transferleri gerçekleştirdiler.

geçen hafta histeroskopi ve laparoskopi için konyaya doktora gittik araştırma hastanesine. kilo verip tekrar gelmemi ve gerekli araştırmaları o zaman yapacağımızı söylediler.. yani iş yine bende bitiyor gerekli kilodan sonra yeniden başlıyacağız.

bu topiği takip edeceğim ne yapılacaksa bende varım.. bu yürek yangınlarına 1 kova su dökebilirsek hep beraber ne mutlu..

bende mikroenjeksiyon yöntemiyle hamile kaldım.Allahıma binlerce şükür olsunki 2 tane güzel kızım var.lütfen umutlarınızı asla kaybetmeyin.her şeyin başı inanmaktan geçer.yalnız şunuda unutmayınki çocuk isterken ,beklerken ,kendinizi yıpratıp hayatın tadını kaçırmayın.Şu an ben normal yolla hamile kalabiliyorum,ama Allahımdan dileğim Rabbim olmayana hasret çekene versin.Hepiniz için ,çocuk hasreti çeken herkes için her zaman dua ediyorum Rabbim en kısa sürede hepinizi evlat sahibi yapsın inşallah.

Devlete hodri meydan bu konuda bir adım atsınlar bir üyemizin tüp bebek ücretini (hastanenin aldığı) tüm masrafı kişisel olarak ben karşılıyacağım. .... Rest çektim bakalım devlet görecek mi eli mi ?

Kazen Bey örnek bir insansınız..bu ülkede parmakla sayılacaklar arasına girecek kadar hemde.. umuyorumki bizi ciddiye alsınlar ve sizde gerçekten ihtiyaç sahibi olan ,ilaç parası dahi veremeyecek durumda olan birine yardımınız dokunur..

benim aklımda bir fikir var aslında da beni kaale alırlar mı bilemiyorum..

30 haziranda babamın üniv.den mezunlar toplantısı olacak izmirde ve bu mezunlardan 5 yada 10 tanesi kadar akepeli mecliste vekiller.. ancak babamla bir arkadaşlıkları yok bildiğim kadarıyla sadece aynı sınıftan mezunlar diyebilirim..

babamlar bana gelecek 28inde filan..30unda bende gitsem babamla ve şuan taslak halinde olan tüp bebekteki değişiklikleri madde madde çıktısını mı alırım yoksa yazarmıyım bilemiyorum.. bana yetiştirin yazılacakları bende gideyim ve ilk elden ellerine tutuşturayım :KK52::KK9::KK9:biraz da edebiyat yapayım :KK34: tabi bu sayede babamlar öğrenecek benim tüp bebek maceramı ama olsun ne yapalım.. birazcık erken öğrensinler :KK53:

bu arada Oğlunuz için de geçmiş olsun,acil şifalar dilerim.

Herkese yeniden merhaba
Haftasonu rehaveti var sanırım. Yarın daha hızlı hareket ederiz biraz daha öneri toplayıp son haline getirerek burada sizlerle paylaşalım. Bu arada 3 hikaye rica etmiştim onu yazmaya başladık mı ?

Herkese yeniden merhaba
Haftasonu rehaveti var sanırım. Yarın daha hızlı hareket ederiz biraz daha öneri toplayıp son haline getirerek burada sizlerle paylaşalım. Bu arada 3 hikaye rica etmiştim onu yazmaya başladık mı ?

iki tane hikaye var elimizde tüp bebek sürecinde olan iki arkadaşın hikayesi ancak tüp bebekle anne olan arkadaşlardan hiç dönüt alamadım şu anda..biraz daha beklemek istedim bu yüzden.yarın size o 2 hikayeyi yollayacağım zaten.

Bu vesile ile herkese hayırlı kandiller dilerim ....

1009872_532257600155307_22047496_n.jpg

iki tane hikaye var elimizde tüp bebek sürecinde olan iki arkadaşın hikayesi ancak tüp bebekle anne olan arkadaşlardan hiç dönüt alamadım şu anda..biraz daha beklemek istedim bu yüzden.yarın size o 2 hikayeyi yollayacağım zaten.

Sevgili Kadesa

Çok acele de etmeyelim çok acelemiz yok en azından elimizin altında olsun ama çokta rahat bırakmayalım.

Sevgili Kadesa

Çok acele de etmeyelim çok acelemiz yok en azından elimizin altında olsun ama çokta rahat bırakmayalım.

şimdi iki hikayeyi de yolladım size özel msjla,hiç değişiklik yapmadım.

ARKADAŞLAR TÜP BEBEK TEDAVİSİYLE ANNE OLMUŞ ARKADAŞLARIMIZ YAŞASIĞINIZ SÜRECİ BURADA YA DA ÖZEL MSJLA BİZLERE ANLATIRSANIZ ÇOK SEVİNİRİZ VE YOLLAYACAĞIMIZ YAZI İÇİNDE DAHA ETKİLİ OLUR BU YOÖNTEM...lütfen sizler de katkı sağlayın.

Dünyayi SEVMEDiGi Halde Bukadar Güzel YARATAN RABBim, Kimbilir Ahireti Nasil YARATTI ... ??? Bunca Güzelligin SAHiBi OLUP ta Kimbilir KENDiNi Nasil Müminlere SAKLADI ... ??? GüZELe Varabilmek, Güzelkiklere Erebilmek ve Dualarinizda yer bulma temennisiyle...Berat Kandiliniz mübarek olsun.

merhabalar benim başımdan tüp bebek durumu geçmedi lakin tanıdığım bir komşumuz başta maddi ve manevi çok yıprandılar ... kıbrısa gittiler sırf tüpbebek yaptırmak için yumurtalıkları bitmiş durumdaymış ve orada yumurta nakli yapılmış ve sonra tüp bebek yapılmış kadın 2 kere kıbrısa gitti her seferinde bebeklerini düşürdü tarlasını sattı sn olarakta arabalarını sattılar ve etrafa borçlandılar kadın aylarca yataktan kalkmadı ve bebeği genede tutunamadı düştü malesef çok üzüldüm bu duruma bu hikayeleri etrafımızda yaşayanlar var halimize şükretmemiz gerek diye düşünüyorum gerçekten çok yıppratıcı bir süreç Allah kimseye göstermesin... maddi durumu olmayıp bir sürü bebeği olamayan var bunun için bir proje gerçekleştirilirse eğer çok güzel olacağını düşünüyorum inşallah bu hikayelerden sonra bir gelişme olur .......tüp bebeğe tam destek benden umarım devletimiz yardımcı olur ...
benimde normal yollarla olmazsa tüpbebek yaptıracak olanlardan biri de benim durum bunu gösteriyor hayırlısı......

Arkadaşlar, mübarek berat kandili hepimiz için hayırlara vesile olsun.

Üstlendiğim araştırma ödevlerini yarın iş yerinde yapacağım Allah'ın izniyle :))

2 3 gün içinde tamamlayıp sunacağım. takipteyim :)

merhaba ben 14 senelik evliyim fakat çeşitli tedaviler denememe rağmen çocuk sahibi olamadık en son tüp bebek denenmesi gerekiyor fakat maliyetin çok yüksek olmasından dolayı yaptıramıyoruz sgk ancak 5 yıllık sgk lı olunca belli bir miktarına yardım ediyor bizim daha yeni olduğu için maalesef sgk dan yararlanamıyoruz ben sgk yılının 1 yıla indirilmesinin ve daha çok katkı payı desteği yapılmasının daha iyi olacağını düşünüyorum

öncelikle iyi akşamlar gerçekten konuyu ıyı secmıssınız 15 yıldır bebek özlemini duyan bir kişi olarak sıkıntılar genelde hep aynıilk ssk da başladım 2 yıllık evliydik bir ücret ödemedim 1 yıl boyunca gözlediler ilaç bile vermediler herşey normal dendı olacak tedaviye gerek yok bekledık olan bırsey yok 1 yıl sonra özele basladım 3 yıl boyunca aşılamayla gectı her aşılamam kliniğe 450 labaratuvara eşim için 150 ilaçlar 600 tl ödendi ben 4 aşılama geçirdim en sonunda doktora küstüm ve bıraktım her seferınde psikolojimi bozup bu sefer oldu demesı ve durmadan tutunma ıgnelerı yapmasından dolayı bu arada onlara kac para verdık bılmıyorum 2-3 sene de toparlanabildim ve tekrar basladım bu sefer üniversite de hersey ı hazırladım derken tahlıller falan eşım ve beni isten cıkarttılar halıyle bebek ısı yıne kaldı 3 sene de oyle gectı 1) ıssız kalanlar ıcın bırsey yapılabılır mesela su an yenıden basladım ve yıne ıssız kaldım ama bu sefer esımden yana sanslıyım ve tuplerımın kapalı oldugunu ogrendım laparoskopı yapıldı ama acıkcası su ana kadar sadece hsg ye 500 tl odedım ozelde ıstedıgım ıcın devlet de yapıyor ama 2) anestesı yok ve sıra gelmıyor gunde 3 kısı alıyorlar buda zaman kaybı 3)yalnız üniversite hastanelerinde muatap bulmak zor doktorları gerçekten çok çok iyi ama bulabilirsen :KK43: iğnelere basladım dün 1000 tl verdim rapor gec cıkıyor buda sıkıntı daha transfer olmadım ama sımdıden 1000 tl hazırla dedıler sanırım bır aksılık olmazsa 2 haftaya kadar onuda verecegım transferde bu arada 3)yaşım 37 ya olmazsa stresıne gırmıs durumdayım ya zamanım yetmezse 39 gelesıye kadar olmazsa stresını yasıyorum bu na da bır cozum bulunmalı ben benı hayata baglayacak yasam sevıncımı arıyorum arkadaslar umutsuzlugumu umut nesesızlığıme nese katacak bebegımı ıstıyorum :KK43:( lütfen sesimizi duyurun

X