bu sabah eşimle kahvaltı keyfi yaparken bir telefon geldi, eşimin yeğeninin bebeği olmuşşş.. lokmalar bogazıma dizildi.. ne hayırlı olsun diyebildim nede adı neymiş nasılmış diyebildim... daha biz evlendiğimizde gözümde çocuk olan Mehmet baba olmuştu.. Dur dedim kendime daha hangi yeğenlerin çocuklarının içimizi burkacak mutluluk haberini alacağız..
sonra ağladım haliyle dedim sabime bimer e yazıcam bize bankamatik gözüyle bakan merkezleri şikayet edicem ben 3 değil 10 tane yaparım hani imkanlarım nerede ?? diye kızıyordum eşimde sakinleşmem için biraz espriyle dur şimdi paparazzilerle uğraşamam dedi. konuyu kapattık.
az önce maillerimi kontrol ediyordum ve bana gelen mailde bu topiği okudum çok şaşırdım.. Berat kandili günü belkide bir işarettir diye yazma gereği duydum..
evliliğimiz 9.yılına yaklaşıyor, ve ben bundan 4 ay öncesine kadar kendimi pco olarak biliyordum ve tedavilerimde bu yönde devam ediyordu. 2009 yılında ankarada 1 tüp tedavisi geçirdik, % 80 lerde şans verdi, yumurtalar canavar gibiydi ve embriyo kaliteleride çok iyiydi. 2 embryo transfer 5 tanesi donduruldu. ama malesef negatif le evimize döndük..
pes etmedik ama yeni bir tedavi bana yeni masraflar yeni yorgunluklar demekti o yüzden 2012 de dondurulmuşları denemek istedik nasıl olsa hazırdı ve beni çok yormuyacaklardı derken oda negatifle sonuçlandı...
sonra kendi şehrimde başka bir doktora gittim ve durumu anlattım, pco göremedi ve dedi ki senin gibi her bayanda olabilecek ufak tefek kistler hamile kalmana engel değil, sana hsg çekildimi dedi. hayır o zamanki doktorum senin durumun pco başka birşeye gerek yok diye direkt anlaşmalı olduğu tüp merkezine yönlendirdi dedim.biz yinede bir çekelim dedi. ben gayet rahat kabul ettim ve hsg çekilrken olumusuzluğu doktorumun telaşından anlamaya başlamıştım, başıma bir anda 2-3 dr toplanınca dedim evet sorun yine ben...
2 defa hsg çekildi ve uterus unicornis tanısı konuldu.. o gun ağla ağla, anneme bile kızdım beni eksik doğurdun diye (Allah affetsin beni) ve bu çok bilmiş tüp merkezi bunu bilmeden, gerek görmeden transferleri gerçekleştirdiler.
geçen hafta histeroskopi ve laparoskopi için konyaya doktora gittik araştırma hastanesine. kilo verip tekrar gelmemi ve gerekli araştırmaları o zaman yapacağımızı söylediler.. yani iş yine bende bitiyor gerekli kilodan sonra yeniden başlıyacağız.
bu topiği takip edeceğim ne yapılacaksa bende varım.. bu yürek yangınlarına 1 kova su dökebilirsek hep beraber ne mutlu..