• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce direkt tüp bebek mi? Bir akıl verir misiniz?

Kızlar selam. Daha önce de birkaç konu açmıştım. Ama bu sefer ki farklı. Cuma günü doktora gittim çatlatma iğnesi talep etmek için devlete. Ama beni direkt tüp bebek servisine yönlendirdiler. Herhangi bir muayene vs. olmadı. Şu testler bu testler yapılacak eşin de bu testi yapacak önce aşılama deneriz sonra tüp bebek deyip gönderdiler doktorla bile görüşmedim asistanı veya hemşire bilmiyorum o söyledi. Detaylı bir test vermemiştim daha önce o yönden iyi oldu ama direkt tüp bebek seçeneği bilmiyorum maddi manevi ne kadar doğru. Daha önce hiçbir tedavi görmedim konu ile ilgili belki klomen çatlatma iğnesi olsam bir şansımız olabilir. Sizce vakit kaybetmeden tüp bebek mi yapmalıyım yoksa önce herşeyi deneyip sonrasında mı tüp bebek? Her biriniz tecrübesi bir kıyöetli yorumları benim için çok değerli.
Amh değeriniz kaç çıktı?

sizin ve esinizin degerleri ne durumda yada ne sebepten tup bebek yapiyorsunuz bilmiyorum ama bize dr asilama hem zamani hem parayi cope atmak hic ugrasma demisti baska biseyle ugrasmadan biz hemen tup bebege gitmistik iyiki de oyle yapmisiz diger yollari deneyen cok arkadasim sonunda yine tup bebekle pozitifi gorduler en azindan psikolojik olarak daha faxla yipranmadim
Bende pcos eşimde morfoloji bozukluğu var Dr 2-3 kere ilaç çatlatma iğnesi deneyelim sonra aşılama yaparız istersen dedi ama şans %10-15 diyor bende yaptırmak istemiyorum sanırım umarım ilaçla gebelik olur ama sanırım devlet hastanelerinde tüm bu süreçleri tamamlamak gerekiyor aşılama vs yapılması ve negatif olduktan sonra tüp bebek tedavisine başlanıyor diye biliyorum şuan özel bir kliniğe gidiyorum ama olurda devlete dönersem diye soruyorum bilginiz var mı bu konuda ve sizde ne problem vardı acaba

İkimizin de bir sorunu yok ama buna rağmen 2 senedir çocuğumuz olmadı
İşin içine detaylı tetkikler girince sorunlar ortaya çıkıyor aslında. Yapılan kan testleri, spermiyogram falan bir sorunumuz yok demek için yeterli olan testler değil maalesef. O yola girince öğreniyorsunuz her şeyi.direkt tüp bebek mi yoksa diğer yollarla şansınızı denemek mi soruna yaşınızı bilmeden pek yorum yapamam açıkçası. Yaş önemli bir kriter çünkü.

Adetin 3. Günü ilaca başlıyorsunuz. Her doktorum sitili farklı. Kimisi ilaç tedavisi ile başlamayı uygun görüyor kimisi direkt iğne daha etkili diyip iğne ile başlıyor ama farkı yok. Adetin 3. Günü ilaca başlayıp doktorun belirlediği dozda ve günde kullanıyorsunuz. Bu süreçte doktor sizi ara ara yanına çağırıyor 2-3 günde bir. Her gittiğinizde yumurtalarınızın boyutuna bakıyor. Yumurta veya yumurtalar 18 mm boyutuna ulaştığında size çatlatma iğnesi yaptırıyor. Eğer aşılama olacaksa 36 saat sonra çağırıp eşinizin spermlerini laboratuvar ortamında yıkayıp kalitelilerini seçtikten sonra rahminize koyuyor. Buna aşılama deniliyor. Eğer aşılama yapmayacaksa çatlatma iğnesinden sonra 36 saat sonra ilişkiye girin diyor. Siz ilişkiye giriyorsunuz :) aslında çatlatma tedavisiyle aşılama arasında gerçekten belirgin bir fark yok. Eşinizin spermleri iyiyse Direkt çatlatma tedavisi olabilirsiniz.
Sanırım doktor anlatsa bu kadar güzel ve anlaşılır anlatamazdı :) çok teşekkürler 😍 sperm kalitesinin iyi olduğunu söylediler, o zaman öncelik çatlatma deneyelim biz, devlette yaparlar mı acaba çünkü özelde iki üç güne bir kontrole çağırırsa muayene ücretine güç dayanmaz sanırım 😶

İşin içine detaylı tetkikler girince sorunlar ortaya çıkıyor aslında. Yapılan kan testleri, spermiyogram falan bir sorunumuz yok demek için yeterli olan testler değil maalesef. O yola girince öğreniyorsunuz her şeyi.direkt tüp bebek mi yoksa diğer yollarla şansınızı denemek mi soruna yaşınızı bilmeden pek yorum yapamam açıkçası. Yaş önemli bir kriter çünkü.
28 yaşındayım eşim de 33 yaşında. Çok haklısınız bilmediğim o kadar şey var ki doktora sorsam belki vakit ayırıp anlatmayacak kaygılarımdan bahsedemeyeceğim bilmediklerimi öğrenemeyeceğim, o yüzden burada sizlere sormak istedim gerçekten öyle detaylı ve düşünerek anlatıyorsunuz ki bu çok samimi Allah razı olsun vaktini ayırıp yazan herkesten ❤️🙏🏼

Bende pcos eşimde morfoloji bozukluğu var Dr 2-3 kere ilaç çatlatma iğnesi deneyelim sonra aşılama yaparız istersen dedi ama şans %10-15 diyor bende yaptırmak istemiyorum sanırım umarım ilaçla gebelik olur ama sanırım devlet hastanelerinde tüm bu süreçleri tamamlamak gerekiyor aşılama vs yapılması ve negatif olduktan sonra tüp bebek tedavisine başlanıyor diye biliyorum şuan özel bir kliniğe gidiyorum ama olurda devlete dönersem diye soruyorum bilginiz var mı bu konuda ve sizde ne problem vardı acaba
Bilinen bir sorun görmediler her seferinde bir problem yok devam edin denemeye deyip gönderdiler, inan artık bir sorun bulunsunda çözüme aşamasına girilsin düşüncesine kadar geldim sebepsiz olunca eli boş düşünüyor insan umarım tez zamanda hepimizin isteği olur sağ salim hayırlısıyla

Sanırım doktor anlatsa bu kadar güzel ve anlaşılır anlatamazdı :) çok teşekkürler 😍 sperm kalitesinin iyi olduğunu söylediler, o zaman öncelik çatlatma deneyelim biz, devlette yaparlar mı acaba çünkü özelde iki üç güne bir kontrole çağırırsa muayene ücretine güç dayanmaz sanırım 😶
Biz aşılamayı özelde yaptırmıştık. Bir defa muayene ücreti ödedik sonra neredeyse 12 defa falan gittik ve hiç birine ücret almadılar. Sadece ilaçlar biraz pahalı ama o da kişiden kişiye değişiyor. Hap olanlar bir tık daha uygun fiyatlı iğneler daha pahalı. Aşılama için 7.5 bin doktora ödedik. 2.5 bin de spermi hazırlamaları için laboratuvara para ödedik. İlaçlar muayene ücreti vs. 15 civarına denk gelmişti bize. Doktordan doktora değişir ama tabii. Devlette yaptırmak daha uygun olur elbette. İlerleyen süreçte tüp bebeğe başvuracaksanız devlette 2 aşılama şartı var diye biliyorum. Hala var mı emin değilim bilen arkadaşlar yazarlar zaten. Ama dediğim gibi çatlatma tedavisi de olsa aşılama tedavisi de olsa sanıyorum bir defa muayene ücreti alıyorlar. Diğerleri hep kontrol olarak geçiyor. Ankaradaysanız doktor önerebilirim. Benim aşılama tutmamıştı regl olmuştum. Doktorum yine bir gel kist vs oluşmuş mu ona bakalım diye çağırdı mesela. Gittik ondan bile muayene ücreti almadılar. Bu süreçte mutlaka doktor araştırması yapın. Doktorun işinde başarılı olması zaten çok önemli ama onun haricinde iletişimizin uyması da çok önemli bence. Psikolojik olarak yıpratıcı bir süreç olabiliyor o yüzden en içinize sinene gidin :)

En son baktırdığımda 2.5di ama şuan yeni değerleri bekliyorum bakalım
Belki uzunca zamandır istediğiniz ve gebelik oluşmadığı için sebepsiz infertilite gibi düşünerek tüp bebeğe yönlendirilmiş olabilirsiniz ama bence yumurta takibi yaparak 1-2 ay şansınızı deneyin hem de sizi belki psikolojik olarak çok yormaz bebeşinize kavuşursunuz inşallah 🌸

Biz aşılamayı özelde yaptırmıştık. Bir defa muayene ücreti ödedik sonra neredeyse 12 defa falan gittik ve hiç birine ücret almadılar. Sadece ilaçlar biraz pahalı ama o da kişiden kişiye değişiyor. Hap olanlar bir tık daha uygun fiyatlı iğneler daha pahalı. Aşılama için 7.5 bin doktora ödedik. 2.5 bin de spermi hazırlamaları için laboratuvara para ödedik. İlaçlar muayene ücreti vs. 15 civarına denk gelmişti bize. Doktordan doktora değişir ama tabii. Devlette yaptırmak daha uygun olur elbette. İlerleyen süreçte tüp bebeğe başvuracaksanız devlette 2 aşılama şartı var diye biliyorum. Hala var mı emin değilim bilen arkadaşlar yazarlar zaten. Ama dediğim gibi çatlatma tedavisi de olsa aşılama tedavisi de olsa sanıyorum bir defa muayene ücreti alıyorlar. Diğerleri hep kontrol olarak geçiyor. Ankaradaysanız doktor önerebilirim. Benim aşılama tutmamıştı regl olmuştum. Doktorum yine bir gel kist vs oluşmuş mu ona bakalım diye çağırdı mesela. Gittik ondan bile muayene ücreti almadılar. Bu süreçte mutlaka doktor araştırması yapın. Doktorun işinde başarılı olması zaten çok önemli ama onun haricinde iletişimizin uyması da çok önemli bence. Psikolojik olarak yıpratıcı bir süreç olabiliyor o yüzden en içinize sinene gidin :)
Sizin doğal yolla mı oldu tüp bebekle mi gebe kaldınız acaba

Ne güzel maşallah sağlıkla alın kucağınıza pcos var mıydı sizde
Allah razı olsun darısı size olsun. Yok benimki sebepsiz infertiliteydi. Ben sebepsiz infertilite yerine psikolojik infertilite demeyi tercih ediyorum. ‘Amannn yeter tüp bebek yaptıralım yaaa’ rahatlığı geldikten sonra geldi çünkü bebiş 😀

Allah razı olsun darısı size olsun. Yok benimki sebepsiz infertiliteydi. Ben sebepsiz infertilite yerine psikolojik infertilite demeyi tercih ediyorum. ‘Amannn yeter tüp bebek yaptıralım yaaa’ rahatlığı geldikten sonra geldi çünkü bebiş 😀
Evet ya ama insan kafaya takmadan bilemiyorum duramıyorsun yani her boş vakitte aklımda olan tek şey bu arada bebişinizde aslan burcu olucak ayrıcalıklı 😎

Kızlar selam. Daha önce de birkaç konu açmıştım. Ama bu sefer ki farklı. Cuma günü doktora gittim çatlatma iğnesi talep etmek için devlete. Ama beni direkt tüp bebek servisine yönlendirdiler. Herhangi bir muayene vs. olmadı. Şu testler bu testler yapılacak eşin de bu testi yapacak önce aşılama deneriz sonra tüp bebek deyip gönderdiler doktorla bile görüşmedim asistanı veya hemşire bilmiyorum o söyledi. Detaylı bir test vermemiştim daha önce o yönden iyi oldu ama direkt tüp bebek seçeneği bilmiyorum maddi manevi ne kadar doğru. Daha önce hiçbir tedavi görmedim konu ile ilgili belki klomen çatlatma iğnesi olsam bir şansımız olabilir. Sizce vakit kaybetmeden tüp bebek mi yapmalıyım yoksa önce herşeyi deneyip sonrasında mı tüp bebek? Her biriniz tecrübesi bir kıyöetli yorumları benim için çok değerli.
Yorumları hiç okumadım ama bence siz olayı yanlış anlamışsınız şôyle fakülte ve büyük devlet hastanelerinde tüp bebek servisi var ise çocuk sahibi olmak isteyen hastalar orda muayene oluyor kadın doğum daha kendi alanında kendimde oraya gittiğim için biliyorum çatlatma iğnesi tedavisi aşılama tüp bebek hepsi oradaki doktorun yônlermesiyle oluyor ilk muayene gidersin eşinee sanada gereken testler yapıyor ve tedavi planlanır bunlar hepsi tüp bebek servisi altında oluyor ve devlette 2 aşılama denemeden tül bebeğe devlet destegi alamassınız

Merhaba ben Bursa Uludağ üniversitesinde yaptırdım. COk memnun kaldım. Bu arada üni yada devlet her ikisinde de tüp bebekten önce iki kez aşılama yapıyorlar. Eğer amh değerinizde bir sıkıntı yoksa. Varsa direk tüp bebeğe geçiyorlar. Benim amh düşüktü o yüzden direk tüp bebeğe başladık. Özelde 2 denemem vardı. Tutmadı. Üniversite de ilk denemede kızımı kucağıma aldım. Üniversite hastanelerini öneriyorum. Avantajları çok fazla. Özelden hiç bir farkı yok. Çok ilgililer sagolsunlar.

Çooook teşekkür ederim vakit ayırıp detaylı bilgi verdiğiniz için Allah razı olsun 🙏🏼🫶🏼 Antalya’da yaşıyorum Ankara doktor konusunda şanslı bir il gerçekten ve evet özellikle kadın doğumda iletişim çok önemli bence de bismillah diyeceğim bakalım umarım gerek kalmaz ötesine Allah’ın izniyle

Yorumları hiç okumadım ama bence siz olayı yanlış anlamışsınız şôyle fakülte ve büyük devlet hastanelerinde tüp bebek servisi var ise çocuk sahibi olmak isteyen hastalar orda muayene oluyor kadın doğum daha kendi alanında kendimde oraya gittiğim için biliyorum çatlatma iğnesi tedavisi aşılama tüp bebek hepsi oradaki doktorun yônlermesiyle oluyor ilk muayene gidersin eşinee sanada gereken testler yapıyor ve tedavi planlanır bunlar hepsi tüp bebek servisi altında oluyor ve devlette 2 aşılama denemeden tül bebeğe devlet destegi alamassınız
Hımm normal prosedür o zaman kısacası doğru mudur? Ben sorun varsa eğer yönlendiriyorlar gibi düşündüm hiçbir muayene konuşma geçmiş konuşulmayınca da ne oluyor dedim birden, cuma günü testleri verdim hormon hariç hepsi çıkmış, yarın da hormon sonuçlarım yetişirse onları da alıp özele gitmeyi düşünüyorum çünkü devlette direkt aşılama işleminden söz ettiler ama ben öncesin de bir kez de olsa çatlatmayı denemek istiyorum doktor da uygun görürse tabi devlette aşılama ile aynı şey zaten dediler çünkü

Back