• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce direkt tüp bebek mi? Bir akıl verir misiniz?

Merhaba ben Bursa Uludağ üniversitesinde yaptırdım. COk memnun kaldım. Bu arada üni yada devlet her ikisinde de tüp bebekten önce iki kez aşılama yapıyorlar. Eğer amh değerinizde bir sıkıntı yoksa. Varsa direk tüp bebeğe geçiyorlar. Benim amh düşüktü o yüzden direk tüp bebeğe başladık. Özelde 2 denemem vardı. Tutmadı. Üniversite de ilk denemede kızımı kucağıma aldım. Üniversite hastanelerini öneriyorum. Avantajları çok fazla. Özelden hiç bir farkı yok. Çok

Belki uzunca zamandır istediğiniz ve gebelik oluşmadığı için sebepsiz infertilite gibi düşünerek tüp bebeğe yönlendirilmiş olabilirsiniz ama bence yumurta takibi yaparak 1-2 ay şansınızı deneyin hem de sizi belki psikolojik olarak çok yormaz bebeşinize kavuşursunuz inşallah 🌸
Amin inşallah 🙏🏼 bende öyle yapmayı düşünüyorum ilk etapta hormon sonuçlarım çıkınca doğruca özele gidip doktor kontrolünde yumurta takibini deneyeceğim Allah büyüktür elbet 💕🤲

Allah razı olsun darısı size olsun. Yok benimki sebepsiz infertiliteydi. Ben sebepsiz infertilite yerine psikolojik infertilite demeyi tercih ediyorum. ‘Amannn yeter tüp bebek yaptıralım yaaa’ rahatlığı geldikten sonra geldi çünkü bebiş 😀
Ben şu son 1 haftadır kafaya taktım bu işi gerçekten öncesinde herşeyin bir vakti vardır deyip korunmayı bıraktık sadece ama bence o da iyi değilmiş bişeyler için çaba göstermek gerekiyormuş onu anladım belki ilk 1 senemiz dolduğunda doktor kontrolünde yumurta takibine başlasaydım şuan olmasa bile tüp bebek için kendimi çoktan hazırlamış olacaktım 🤷🏻‍♀️ ama sizin adınıza çok sevindim herşeyde bir hayır vardır diyelim sağlıkla gelsin inşallah bebeğiniz sizlere, bize de aynı şekilde 🥹🌸🌸💕

28 yaşındayım eşim de 33 yaşında. Çok haklısınız bilmediğim o kadar şey var ki doktora sorsam belki vakit ayırıp anlatmayacak kaygılarımdan bahsedemeyeceğim bilmediklerimi öğrenemeyeceğim, o yüzden burada sizlere sormak istedim gerçekten öyle detaylı ve düşünerek anlatıyorsunuz ki bu çok samimi Allah razı olsun vaktini ayırıp yazan herkesten ❤️🙏🏼
Yaşınız bence tüp bebek öncesi başka denemeler yapmak için müsait. Ama mutlaka rahim filmi çektirmenizi öneririm eğer çektirmediyseniz. Çünkü tüpler kapalıysa boşa kürek çekmek olabilir. Hepimiz bazen yolumuzu kaybedip soluğu burda alıyoruz. Burası gerçekten birçok konuda çok faydalı bir site. Allah gönlünüze göre versin, biran önce mucizenize kavuşun inşallah 🙏

Bende pcos eşimde morfoloji bozukluğu var Dr 2-3 kere ilaç çatlatma iğnesi deneyelim sonra aşılama yaparız istersen dedi ama şans %10-15 diyor bende yaptırmak istemiyorum sanırım umarım ilaçla gebelik olur ama sanırım devlet hastanelerinde tüm bu süreçleri tamamlamak gerekiyor aşılama vs yapılması ve negatif olduktan sonra tüp bebek tedavisine başlanıyor diye biliyorum şuan özel bir kliniğe gidiyorum ama olurda devlete dönersem diye soruyorum bilginiz var mı bu konuda ve sizde ne problem vardı acaba
Benim amh dusuktu. Ama evet devlette oncesinde 2 asilama sarti var diye biliyorum en son o sekildeydi 2 asilama negatif olursa tup bebek yapiyorlar.

Back