Biz 1 bebek için canımızı veririz ama hadi destek verin 3 çocuk yapalım...

siyaset yapmanın yeri burası mı??? biz burada 20 sayfadır yazıyoruz, senden başka kimse olayın boyutunu değiştirmeye kalkışmadı. tek Tayyip düşmanı sen değilsin burada, ama bunca insan manen acı çekerken sen kalkıp çatır çatır doğuruyolar heralde bilmemne saçma sapan zanlarını yazamazsın. Daha doğrusu yazarsın da, sadece bencilce acıtmış olursun. Biz burada görüşlerimizi kendimize saklayarak birlik olmaya, gerçekten bir sonuç elde etmeye çalışıyoruz. Siz bu yorumunuzla ne yapmaya çalışıyorsunuz???

biz bir dönem çok uğraştık ama olmamıştı hatta çider derneğide desteklemişti bu gişimi ama sonucu değiştirmek bir yana etkileyemedik bile

inşallah bu kez çözecez bu işi en azından şartları ne kadar iyileştirebilirsek o kadar iyi..
konu bebek madem buna uygun sözle devam edeyim ''ağlamayan bebeğe emzik vermezler''

bence ülkenin yaşlanmasını istemeyen birileri başımızdayken, hazır destek veriyorlarken, evladı olsun olmasın herkes bu çalışmaya destek olsun. Kimse için değil, kendimiz için...

aynen canım 3 çocuk üzerinden yola çıktık 3 değil 4 doğuralım yeterki yardım edin diyoruz...

Tüp Bebek Raporu ile İlgili Talepler

*RAPOR ÇIKARMAK İÇİN GEREKEN ŞARTLARIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ

-Yapılan tıbbî tedavileri sonrasında normal tıbbî yöntemlerle çocuk sahibi olamadığının ve ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğine dair sağlık kurulu raporu düzenlenmiş olması (SGK)

Bu maddedeki sağlık kurulu raporu için gerekli testler, tahliller ve sonuçlarının çıkması, sonrasında değerlendirilmesi uzun zaman alıyor (en erken 1 ay) bu süre aşağı çekilmeli.
Testler ve tahlillerin daha kapsamlı olması örneğin;kanda genetik incelemesi,gerekirse tanı amaçlı histeroskopi ve pıhtılaşma testlerinin tamamının yapılması,sperm dna sının incelenmesi vb...Tekrarlayan düşükler,başarısız tüp bebek denemelerinden sonra araştırılmaya geçilmesi hem zaman,hem maddi,hem manevi kayıp olarak bizlere dönmektedir.

- 23 yaşını doldurmuş, 40 yaşından gün almamış olması(SGK)

23 yaşından önce evlenmiş ancak sadece tüp bebekle anne baba olması tıbben belgelenmiş olan çiftler rapor haklarını kullanabilmek için 23 yaşını beklemek durumunda kalıyorlar yine üst yaş sınırı olarakta kadının 40 yaşından gün almamış olması gerekiyor çiftlerin geç evlenmiş ya da herhangi bir sebeple evlat sahibi olmayı geç yaşlara bırakmış olmaları rapor haklarını kaybettirmemeli bu nedenle yaş sınırı olmamalıdır.Aynı zamanda çiftlerden birinin daha önceki evliliğinden olan çocuğu sebebiyle rapor hakkından yararlanamaması ya da ilk bebeği doğal yolla olan ama ikinci bebeğe sonradan oluşan sağlık sorunları gereği sahip olamayan tüp bebek yapmak zorunda kalan çiftlerede rapor hakkı verilmeli.

- Uygulamanın yapıldığı merkezin Kurum ile sözleşmeli olması(SGK)

Devlet ya da Üniversite hastanelerinden alınmış rapor devlet,üniversite ve sgk ile anlaşmalı özel hastanelerde kullanılabiliyor.Raporlar özel,devlet ve üniversite hastanelerinin tümünde geçerli olmalı bu şekilde isteyen istediği merkezde istediği doktor ve ekiple çalışma imkanına sahip olacak daha uygun fiyatlı hastanelerde hasta yoğunluğuda azalmış olacaktır.Aynı zamanda tüp bebek raporu özel hastanelerde de oluşturulacak sağlık kurulu ile verilebilmelidir.

- En az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması veya halen genel sağlık sigortalısı olan kadının bu bentteki koşulları taşımaması halinde eşinin gerekli koşulları sağlaması(SGK)

Sigorta gün sayısının 900 günden daha aşağı çekilmeli.

-Yardımcı Üreme Yöntemi Katılım Payları
1) Yardımcı üreme yöntemi tedavilerinde birinci denemede %30, ikinci denemede % 25 oranında olmak üzere bu tedaviler için belirlenen bedeller üzerinden katılım payı alınır.
2) Yardımcı üreme yöntemi katılım payları, tedavinin sağlandığı sağlık hizmeti sunucusunca kişilerden tahsil edilir.

Hastalardan alınan katılım paylarının düşürülmesi mümkünse hiç alınmaması.

*RAPOR SÜRESİNİN UZATILMASI

Çıkarılan tüp bebek raporları 6 aylık süre için geçerli oluyor iki tüp bebek arasında sağlık durumuna göre doktorların ortalama verdiği süre minumum 2 aydır bu işin bir de maddi boyutu vardır 2 aylık bir süreçte 2.bir deneme yapılma ihtimali çok düşüktür ve 6 aylık rapor süresi genelde 1 tüp bebek denemesine imkan veriyor süre olarak bu ve bunun gibi sebeplerle bu süre uzatılmalıdır.Eğer rapor süresi uzatılamıyorsa rapor hakkı 2 den daha fazla olmalıdır.

Tüp Bebek Hastaneleri/Merkezleri ile İlgili Talepler

*Devlet/Üniversite hastaneleri ve özel merkezler arasındaki ücret farkları ortadan kaldırılmalı.Parası olan özel hastaneye olmayan devlet/üniversite hastanelerine gitmemeli herkes özel hastane imkanlarından faydalanabilmeli bunun içinde tüp bebek ücretlerinde tavan fiyat uygulamasına geçilmeli.

*Tüp bebek merkezlerinin sık sık denetimden geçirilmeli

*Bazı hastane ve merkezlerde hali hazırda uygulanan psikolojik danışmanlık birimleri tüm merkez ve hastanelerde olmalı hatta mecbur kılınmalı.

Tüp Bebek İlaçları ile İlgili Talepler

*İlaç fiyatları eczaneler arasında farklılık göstermekte ve masrafların önemli bir kısmını teşkil etmektedir.
İlaç fiyatlarına her kesimden vatandaşın alım gücüne göre bir standart getirilmeli.

Konaklama ile ilgili talepler

*Tüp bebek yaptırabilmek için şehir değişikliği yapmak durumunda kalan çiftler tedavi masrafları haricinde konaklama için ciddi bir harcama yapmaktadır.Tedavi olunacak hastane çevresinde konaklama imkanı sağlanmalı belirli bir ödenek ayrılmalı.

ARA ARA YAYINLAYACAM EKSİKLERİ SÖYLEYİN FİKİRLERİNİZİ PAYLAŞIN KIZLAR...

...Sayın Kazen ben ıkı cocuk annesı olarak duyarlılıgın ıcın cok teşekkür ederim....

Bende maıl atılması gerekıyorsa sıze bu konuda destek vermek ısterım...

Dualarım hep sızınle ama icraat konusunda yardımcı olmak ısterım....

Bu konuyuda sıyasete baglamak ısteyenlere takılmayın......

Gerceken etrafımdakı kısılerden bılıyorum hem maddı hem manevı olarak zor bır surec kac ev ve araba parası harcayanlar var..

Desteklerım sızınle...

Rabbım um ıseyenlere en kısa zamanda saglıklı bebişler nasıp etsın

Çok bir fikrim veya önerim yok bu konuyla ilgili, ilk 4 5 sayfayı okudum, takdir ettim öncelikle Kazen'i ve yardımcı olabilecekleri.. Umuyorum ki hepinizin sesi duyulur, ilerleyen yıllarda en tatlı bebek resimlerinizi bizimle paylaşırken buluruz sizi :)

Bu başlık sosyal medyada da paylaşılmalı mı daha çok ilgi görmesi için?

Bir de sorum var..
Teorik olarak tüp bebek yönteminde bebeğin cinsiyetini seçmek mümkün, ama yasal olmadığı için hala imkansız mı?

kazen senden rica etsem bana burada ne yapıldığını tam olarak anlatır mısın?

inan iki kelimeyi birleştiremiyor beynim şu an çok yorgunum ama meraktan çatladım.

ne yapıcaz?
nasıl yapıcakmışız bebeği?
ayrıca neden yapıyoruz?

Öncelikle kanayan yaraya parmak bastın .Çok yerinde bir konu olmuş .Elimden gelen tüm desteği yapacağım ama öncelikle bunu facebookta da etkinlik olarak düzenleyip,world olarak bir belge yüklersen listemde ki tüm arkadaşlarıma bu gruba yada etkinliğe ekleyebilirim .Yazını okudum ama diğer bir kaç kişinin yorumlarını okuyabildim bu yüzden tavsiye edeceğim kısmı söylemiş olanlar olabilir.Diyeceğim şu ;çoğul gebelikleri engellemek için tek bir embiriyo koyuluyor.Bunun sayısını arttırmalarını en baştaki talep olmalı bence .Kalacak yer ve masraflar ikinci hatta üçüncü planda olmalı .Çünkü bazı devlet tesislerinden yada öğretmen evlerinde de kalabileceğeimizi düşünebiliriz.Ayrıca kadın derneklerine başvurulursa belki bir yardımları olabilir.Saygılar

tüp bebekle birlikte uygulanan pgt denilen bir yöntem var yani genetik tanı yöntemi ve bu yöntem ile cinsiyet de belirlenebiliyor ama türkiye de kişi isteğine bağlı olarak uylanmıyor bu yöntem.yani cinsiyet seçmek isteğe bağlı değil hala.

sağlıklı olsun da, o yeter .

bu sorunun cevabı aklıma takılmıştı gün içinde, cevabın için de teşekkürler canım. .
bir de kazen'in bir kaç yerde 'kız çoçuk yapıcam' dediğini okuyunca, bizde de yasallaştı sanmıştım

çok teşekkür ediyorum güzel temennilerin için...
sorunada şöyle cevap vereyim evet cinsiyet tayin edilebiliyor ama yasal değil ancak eğer aileden gelen genetik bir hastalık varsa o zaman cinsiyet belirleniyor erkek bebek doğarsa hastalık olabileceği tespit edilirse kız bebek tercihi yapılır ya da tam tersi

güldencim rapor konusuna ikinci evlilik durumunuda ekleyelim... eşlerden birinin önceki evliliğinden çocuğu varsa rapor şansı yok... ama bu durumda çocuğu olmayanın günahı ne diye sormak lazım

bence asamali olarak isteyin, hem yas, hem sayi, hem sure, hem fiyat.. hepsini bir anda isterseniz ters tepebilir, tabii ki tum zorluklardan bahsedilmeli ama talep cok yuksek olursa geri donme orani o kadar dusuk olur fikrimce.

umarim muvaffak olursunuz, Allah isteyen herkese nasip etsin mis kokululari(arada poh da kokuyo tabii )

canımız yanıyor içimiz acıyor en yakınlarımız bebek beklerken bile nefsimiz ağır basıyor kıskanabiliyoruz... sağlıklı bir bebek umudu hep var ama nezamana kadar yaş gitti 40 a dayandık .bunu nasıl başarabildiklerini nasıl planladıkları tarihte gebe kaldıklarını asla bilemiycem ben asla onlardan biri olamadım olamıycam.çooook üzgünüm çok

ben de kızım olsun çok isterim özellikle iki erkek çocuğundan sonra ama böyle bi yasa yok canım..gerçi olmaması daha güzel bence.

güldencim rapor konusuna ikinci evlilik durumunuda ekleyelim... eşlerden birinin önceki evliliğinden çocuğu varsa rapor şansı yok... ama bu durumda çocuğu olmayanın günahı ne diye sormak lazım

canım maddelerin içinde yazılı o kısmınıda belirttim görmedin sanırsam
bencede çocuğu olmayanın günahı ne rapor hakkından faydalanmıyor:13:

ümitsiz olmayın lütfen...onun adı kıskanmak değil özenmek,imrenmek,istemek aslında..hepimiz yaşadık bunu.40 yaş çok geç bir yaş değil ki İnşallah siz de yavrunuza kavuşursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…