• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biyoloji bölümü hakkında

dkydgr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2010
22
0
36
İstanbul
Arkadaşlar aranızda biyoloji veya biyoloji öğretmenliği okuyan varmı? Bu benim hayalimdeki meslek diyebilirim..Ama iş bulamazsın atama olmuyor diye beni caydırıyorlar..Sizce ne yapmalıyım? Bi yanda hayallerim bi yanda hergün yine mi oraya gidiyorum diceğim bi bölümü okumak var..Öğretmen ataması olmadığını biliyorum peki bölüm mezunu olup ta iş bulabilen varmı?Lütfen yardımcı olun..

canım ben biyoloji öğretmeniyim,alım elbette var ama az sayıda.Bu kadar çok istiyorsan neden yapamayasın ki,sınava iyi hazırlanırsın ve atanırsın.Çok istediğin meslekten ya atanamazsam diye vaz mı geçeceksin?Moral olsun diye söylüyorum,ben 10 kişi alınırken atanmıştım,yani imkansız diye bir şey yok,yeter ki iste.
Ama şunu söyleyebilirim öğrencilerin hiç sevmediği bir branştır,sınavlarda en az net yapılan branştır.Ama çok hayatın içindendir,kendi vücudunu,bitkileri,hayvanları,doğayı,sağlığı,besinleri biliyor olmak mutluluk verir

Canım ben sana sadece şu konuda şunu söyleyeyim ki, lütfen hayalindeki mesleği yap.İlk önce tökezlersin ama sonra gerçekten başarılı olursun severek yapılan meslek resmen insanın hayatını kurtarmak demektir.eğer bu kadar istiyorsan zaten yolun açıktır canım...:)

saolun arkadaşlar destekleriniz için.peki öğretmenlik değil de bölüm okusam başka yerlerde iş imkanım olabilirmi? ilaç firmalarında falan..

benim eşim iolog,iş bulamadı yıllardır atanamadı ve suan dershane de p.tesi hariç çalışıyor,evliliğimizi de etkiliyor haliyle,bu nedenle ben tavsiye etmem...

canım ben biyoloji okuyorum. daha doğrusu hazırlık okudum bu yıl bölümüme başlıcam.kaydirigubbakcemile4
ben oku derim. iş bulmak kolay değil evet ama çoğu bölümde böyle bu. bazı üniler formasyon veriyor okurken(mesela ege) ve formasyon alınca öğretmen olma şansın da oluyor.

Back