BITTIM.

Seni anlıyorum lohusa depresyonundan çıkamamışsın yalnızlık zor tabi ama bebişi sev öp kokla mutlu ol..
uykıya alıştır ona da sana da faydası olur..bi düzen oturtmak lazım sen onu başarmalısın...
ben nasipse 2 bebek doğurcam..kimse bakmicak tekim..simdiden plan yapıyorum herkes ay napcan ölcen bitcen diyor ama korkmuyorum saglıklı olsunlar yeter geçici sonuçta bu süreç..sabret ve şükret plan yap bi de..
Deniyorum birseyler. Bu sefer dinlenip yapmaya calisicam ama bir türlü dinlenemiyorum. Cünkü uyku planlari da yorucu bir sürec bunun icin güc lazim bana .. =(

uykusuzluk kötü bir şey bilirim. Benim oğlumda öyleydi. Doğdu aylarca geceli gündüzlü ağladı. kolik olmuştu benimki. O zamanlarda çok yıpranmıştık gerçekten. Ama o günler geçiyor, oğlum 4 yaşında oldu şimdi ve inanki o küçüklük hallerini özlüyorum. Geçecek inşallah. Sabret. Annelerin hakkı ödenmez diye boşuna demiyorlar işte.

Size iyi gelecek birşey söyledim.
Gayet normal bir mesaja bile bu kadar atar gider yapıyorsanız mutlaka psikoloğa gidin.
Pardon da hanimefendi zaten psikolokluk halim var yaziyorum daha niye zorluyorsunuz apacik ortada. Ayagi kirik olan birine yürüsene der gibi dalga gecmeye benziyor.

uykusuzluk kötü bir şey bilirim. Benim oğlumda öyleydi. Doğdu aylarca geceli gündüzlü ağladı. kolik olmuştu benimki. O zamanlarda çok yıpranmıştık gerçekten. Ama o günler geçiyor, oğlum 4 yaşında oldu şimdi ve inanki o küçüklük hallerini özlüyorum. Geçecek inşallah. Sabret. Annelerin hakkı ödenmez diye boşuna demiyorlar işte.

Ah nasil üzülüyorum. Seviyorum elimden geldigince ama yetmiyor. Anladigini biliyorum ama kahroluyorum. Yapmacik gülüyorum ama galayasim geliyor bu sefer de.. Bir kafami koysam da dinlensem bütün bu hallerimi unutsam keske =(

Pardon da hanimefendi zaten pskilokluk halim var yaziyorum daha niye zorluyorsunuz apacik ortada. Ayagi kirik olan birine yürüsene der gibi dalga gecmeye benziyor.

Neden gerçekleri duymaktan kaçıyorsun,biz sana burada toz pembe konuşunca degisiklik olmayacak ki

Pardon da hanimefendi zaten pskilokluk halim var yaziyorum daha niye zorluyorsunuz apacik ortada. Ayagi kirik olan birine yürüsene der gibi dalga gecmeye benziyor.
Arkadaşım psikologluk haliniz olduğunu biliyorsanız neden gitmiyorsunuz ?
Burdakilerin yazacağı hiç birşey sizin durumunuza iyi gelmez.
Bebeğiniz sizin gerginliğinizden dolayı durmuyor.
Psikoloğa gidiyorsanız bunu bilemem zira yazmamışsınız.

tatlım, aslında suçlayıcı yazmamışlar "2 arkadaş" için söylüyorum. sen şuan kötü olduğun için alındın sanırım. ama gerçekten bebek negatif elektrikten etkileniyor olabilir. huysuzluk sebebi olabilir bu. bi pskoloğa görünsen mesela. ne bileyim ben de kaldım yurt dışında ve Amerikalı komşu edindim. sen de böyle şeyler yapıp konuşabilirsin birileriyle. Sana da iyi gelir.

Önce sakinleşin. Bebeği koliğin en üst seviyesinde doğmuş biri olarak yazıyorum. İlk 3 ay kabus gibiydi simdi kızım 11 aylık hala huysuz ve uykusuz bir bebek. 1 yıldır uyumuyorum bende. Abartı yok yazdığımda cidden hergün 4 saatlik uykuyla duruyorum. Gece insanın sabrı kalmıyor geriliyor anlıyorum sizi. Ama durumu kabullenin bizim bebeklerimiz uykusuz bebekler. Yapacak birşey yok.

Ah nasil üzülüyorum. Seviyorum elimden geldigince ama yetmiyor. Anladigini biliyorum ama kahroluyorum. Yapmacik gülüyorum ama galayasim geliyor bu sefer de.. Bir kafami koysam da dinlensem bütün bu hallerimi unutsam keske =(
Yanında yakının veya sana yardım edecek olan kimin kimsen yok mu? yakın bir komşunda olabilir. İlla akrabaya da gerek yok. Biraz dinlen. Sana varya bir kaç deliksiz bir uyku süper gelecektir.

Kafanı toplamaya ve kararlar almaya ihtiyacın var. Bana sanki her şeyi boş vermiş kendini boşluğa bırakmışsın gibi geldi. Öncelikle artık bir bebeğin olduğunu ve bütün işlerini halletmen gerektiğini kabullenmelisin. Program yapabilirsin bunlar için. Nasıl bir psikoloji olursa olsun bebek ağlıyor bağırıyor diye vurulur mu? Onun pişmanlığı seni iyice germiş. Çocuğum yok, uzun bir süre de düşünmüyorum. Ama iki tane kedişim var, üniversite okuyorum. Sinir krizleri geçirip kafamı duvarlara vurduğum çığlıklar attığım ölmek istediğim dayanamadığım zamanlar çok oldu, ama kedişlerimi kucağıma alıp sarılana kadar. Onlar da insanı sinir etme düzeyinde miyavlayıp uyutmayabiliyorlar hiç büyümeyen bebek gibi. Onlar benim kızlarım, en yakın arkadaşlarım, dostlarım... Sinirim bıkkınlığım ne düzeyde olursa olsun sıcaklıkları bunu geçirebiliyor. Bebeğin ağladığında bir kucağına alsan, onunla oyunlar oynasan, gerekirse kat kat giyinip alışverişe çıksanız vs. O da sen de rahatlarsınız. Sen kızdıkça sinirlendikçe gülmesini bekleyemezsin ki. Çok üzüldüm arkadaşım. Umarım en kısa zamanda kurtulursun bu psikolojiden, ailenle mutlu olursunuz...

anneni çağırsan o gelsni biraz. 1 senedir uyku uyuyamamak fecidir. birileri yardım etmeli size.

Esinle konusacaksin
o da kayinvalidenle konuşacak
bebeği bir haftalığına ona birakacaksiniz

Esin sana eşlik edemese bile tatil yapmaya calisacaksin

Benim aklıma gelen bu
dinlenirsen geçeceğini düşünüyorum

Bir üye ye çocuğunuz var mı bu yorumu yapmak için empati kurmanız lazım gibi bir şey yazmışsınız!

Ufak bir bebeğe vurmanın yanlış olduğunu söylemek için hiç kimsenin çocuğunun olmasına gerek yok!
Problemleriniz olabilir, herkes dönemsel zorluklar bunalımlar geçirebilir ama kimlere zarar verdiğimize dikkat etmemiz lazım.

tatlım, aslında suçlayıcı yazmamışlar "2 arkadaş" için söylüyorum. sen şuan kötü olduğun için alındın sanırım. ama gerçekten bebek negatif elektrikten etkileniyor olabilir. huysuzluk sebebi olabilir bu. bi pskoloğa görünsen mesela. ne bileyim ben de kaldım yurt dışında ve Amerikalı komşu edindim. sen de böyle şeyler yapıp konuşabilirsin birileriyle. Sana da iyi gelir.

Bebek senin yüzünden huysuz gibi birsey demisti birisi. Ben bunu hissedemiyor muyum? Buna üzülmüyormuyum sanki. Bir daha dikkatli okursaniz görürsünüz. Bunlari yazmaya hic gerek yok.

Bir kadın doğum yaptıktan sonra bebeğiyle spor yapıyordu. Bebeğiyle spor yapan anne diye arat çıkıyor. Bebek için eğlenceli anne için faydalı olur. Kendini spora versen kafan dağılır biraz. Havalar iyileşir iyileşmez de park bahçe yürürsün bebeğinle.

Oturup konusuyor oyun icin. uyutmak isteyince de öyle bagiriyor ki tarif edemem. Simariklik yapiyor. Babasi uyutabiliyor ona bana yaptigi gibi yapamiyor ama o da calistigi icin uyandiramiyorum. Off gercekten su psikolojiden ciksam yeter..
Acaba bebeğinize anason çayı falan mı içirseniz, uyumasına yardımcı olur.
Ben de çok aksi bi bebekmişim, gece saat 3'e kadar annem sallıyormuş ayağında, sonra da babam sallıyormuş işe gidene kadar.
Annem anasonla çözmüş uyku problemimi. Bir de gündüzleri uyutmayın çocuğunuzu, gündüz uykusunu alıp gece uyumayabilir çünkü. Bütün uykusu geceye kalsın. Hepiniz rahat edersiniz.

Olacak .

Psikolojisi bdiyord bozuk birine toz pembe konuşmak mecburidir

Ben psikolog degilim üye burda çocuğuma uyusun diye hsfif pat pat vurdum diyorsa tepki verebilirim sonuçta biz arkadaş degiliz akraba degiliz üyeler burada teselli bulamayınca eleştiri yapan üyeleri fırçalıyorlar,bu da doğru degil ban göre.

X