- 25 Aralık 2007
- 2.184
- 8.426
- Konu Sahibi etacarinea
İnşallahh.. Benimki geçti dediğim anda hortluyor hep.Geçiyor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İnşallahh.. Benimki geçti dediğim anda hortluyor hep.Geçiyor
Fibromiyalji oldum psikolojimin bundan dolayı yerine geldiğini sanmıyorumBu süreçte psikolojinizi olumlu etkileyen başka hiçbir şey olmadı mı beslenme tarzınızın değişimi dışında acaba? Şekerin tüm kötülükleri beslediğine ben de inanıyorum bu arada.
Ben de zaman zaman ağrılarımın fibromiyalji olmasından şüpheleniyorum. Fibromiyalji olma ihtimali bile beni rahatlatıyor bazen. Başka ölümcül hastalıkları aradığımdan kendimde.Fibromiyalji oldum psikolojimin bundan dolayı yerine geldiğini sanmıyorum
Fibromiyaljiden önce aynı duygular bende de vardı... Beyin tümörü mü var kanser miyim.... Çoğu sorum bu hastalıkla cevap bulduBen de zaman zaman ağrılarımın fibromiyalji olmasından şüpheleniyorum. Fibromiyalji olma ihtimali bile beni rahatlatıyor bazen. Başka ölümcül hastalıkları aradığımdan kendimde.
Nasıl yani hepimiz üzülüyoruz kaygılanıyoruz , vesvese her insanın içinde olan bişey , yani hangi evreden sonra hastalığa dönüşüyor ki ?Aynen oyle.
Türkçesi kaygı bozukluğu.
Halk dilinde evham, vesvese, hastalık hastalığı, kuruntulu, takma, sen böyle fazla yaşamazsın vs. de denir. :) Yaşayan anlayabilir yaşamayan saçma bulur yaşayanın sinirini bozar.
Vesvese diyip geçmediğiniz an, dusunceler zihninizi ele geciriyor ve susturamiyorsunuz. Bununla beraber fiziksel bazı durumları hissediyorsunuz örneğin çarpıntı, bulantı, karın ağrısı gibi gibi.Nasıl yani hepimiz üzülüyoruz kaygılanıyoruz , vesvese her insanın içinde olan bişey , yani hangi evreden sonra hastalığa dönüşüyor ki ?
Merhaba bu anlattığınız şikayetler bendede var 3aydır yaşıyorum malesf..Bendede başta ağırlık yükseliş bazen dönme hissi boşlukta gibi dengesiZlik gibi ama çok şükür oyle önemli birşey çıkmadı.Ama bu hisler oldu ılucak başım fena basım sallanıyor ay bişey oluyor bak yine ıyı değilim sanki yok kesin başka bişey bu vb. Şikayetler artık beni yıprattı ve neyapulır bilmiyprum ama artık yoruldum kndimden yoruldum(((Bir gün burada bunun için konu açacağım hiç aklıma gelmezdi ama artık dayanamıyorum. Gerçekten çok yıprandım ve rahatlamaya ihtiyaç duyuyorum.
Kendimi bildim bileli evhamli, kaygılı bir insanım. Bundan 6 sene kadar önce dayanılmaz kalp krizi geçiriyorum düşüncesiyle doktora gittiğimde anksiyete teşhisi kondu. Antidepresan tedavim 3 yıl kadar sürdü ve ben artık iyileştim diyerek ilacımı bıraktım.
Yaklaşık 1 yıl önce hayatımın en stresli dönemlerinden birinde önce vertigo daha sonra çarpıntı sikayetiyle tekrar doktora gittiğimde anksiyetenin beni tekrar etkisi altına aldığı gerçeği ile yuzlestim yaklaşık 10 aydır da tekrar psikiyatrist ve antidepresan tedavim başladı. Zaman zaman beni etkisi altına alan hastalık hastalığı hallerim devam etse de, arada alınganlıklarla yakın çevreme bunalımlar geçirtsem de şükürler olsun ki çok çok daha iyiydim.
Taa ki 1 hafta önceye kadar...
Yine stresli bir donemdeyim
Sabah uyandığımda baş ağrısı hissettim ve gün içinde ara ara yokladı bu agrı
Ertesi gün hiç ağrım yoktu, sonraki gün yine başladı ve ben kaygılarla başa çıkamamaya başladıkça ağrılarım hiç geçmez oldu.
Ya beynimde bir şey varsa? Kesin beyin kanseriyim düşünceleri beni bırakmıyor.
Geceleri çok rahat uyuyorum ama sabah uyandığımda o ağrı orada. Başımın ya sağ ya sol kısmında oluyor ve geziyor bu ağrı. Gözlerim, hatta bazen disim, kaş üstüm, kulak içim ve ensem zonkluyor, yanıyor. Bu arada boynum ve sırtımda inanılmaz kulunçlar var internet gerilim tipi baş ağrısı olduğuna işaret ediyor ama doktora gidip içimi rahatlatsam mi yoksa kendi kendime mi başa çıksam bilemiyorum.
Psikiyatristime hafta içi gideceğim ama burada yaşayanlardan fikir almak istiyorum. Bu gibi durumları yaşayan var mı ve anksiyeteye nasıl tamamen çözüm bulunur ne olur yardımcı olun.
Benim de bugün hortladı.kalbim kuş gibi çırpınıyor.Elim ayağım titriyor.Beynimin içi bile tir tir titriyor.Aldigim nefes yetmiyor.Darlaniyorum...İnşallahh.. Benimki geçti dediğim anda hortluyor hep.
Bir gün burada bunun için konu açacağım hiç aklıma gelmezdi ama artık dayanamıyorum. Gerçekten çok yıprandım ve rahatlamaya ihtiyaç duyuyorum.
Kendimi bildim bileli evhamli, kaygılı bir insanım. Bundan 6 sene kadar önce dayanılmaz kalp krizi geçiriyorum düşüncesiyle doktora gittiğimde anksiyete teşhisi kondu. Antidepresan tedavim 3 yıl kadar sürdü ve ben artık iyileştim diyerek ilacımı bıraktım.
Yaklaşık 1 yıl önce hayatımın en stresli dönemlerinden birinde önce vertigo daha sonra çarpıntı sikayetiyle tekrar doktora gittiğimde anksiyetenin beni tekrar etkisi altına aldığı gerçeği ile yuzlestim yaklaşık 10 aydır da tekrar psikiyatrist ve antidepresan tedavim başladı. Zaman zaman beni etkisi altına alan hastalık hastalığı hallerim devam etse de, arada alınganlıklarla yakın çevreme bunalımlar geçirtsem de şükürler olsun ki çok çok daha iyiydim.
Ertesi gün hiç ağrım yoktu, sonraki gün yine başladı ve ben kaygılarla başa çıkamamaya başladıkça ağrılarım hiç geçmez oldu.
Geceleri çok rahat uyuyorum ama sabah uyandığımda o ağrı orada. Başımın ya sağ ya sol kısmında oluyor ve geziyor bu ağrı. Gözlerim, hatta bazen disim, kaş üstüm, kulak içim ve ensem zonkluyor, yanıyor. Bu arada boynum ve sırtımda inanılmaz kulunçlar var internet gerilim tipi baş ağrısı olduğuna işaret ediyor ama doktora gidip içimi rahatlatsam mi yoksa kendi kendime mi başa çıksam bilemiyorum.
Psikiyatristime hafta içi gideceğim ama burada yaşayanlardan fikir almak istiyorum. Bu gibi durumları yaşayan var mı ve anksiyeteye nasıl tamamen çözüm bulunur ne olur yardımcı olun.
yaklaşık 10 yıl önce tanıştım, 5 sene ilaç kullandım, sonra stresli zamanlarda başa döndüm bida başladım. Ama anksiyete ile yaşamayı öğrendim. şuan hamileyim 5. ayıma girdim. yaklaşık 8 aydır da ilaç kullanmıyorum. bazen benide kötü düşünceler sarıyor ama bebeğimi düşünüp mutlu oluyorum. endişelenmek 2 kere acı çekmektir arkadaşlar.. bıraktım gidişine.. ben onla yaşamayı öğrendimBir gün burada bunun için konu açacağım hiç aklıma gelmezdi ama artık dayanamıyorum. Gerçekten çok yıprandım ve rahatlamaya ihtiyaç duyuyorum.
Çok zor günler yaşıyorum normal telefondan yada özelden yazışabiliriz ani heyecanlanma yerinde duramama çarpıntı akşam daralma ataklar çok kötüyüm 5 yldır var üstüne depresyonda geldiBu konuya ne zaman hatırlar da bakarsam bilin ki yeni bir atakla karşınızdayım...
Bu seferki yüzümde özellikle de sol tarafta ara ara karıncalanma gibi hisler olması. 3-4 gündür beynimde bir şey var düşüncesine engel olamıyorum. Bu da panik bozukluk belirtisiymiş yaşayan oldu mu?
Ben genelde kilo alma konularına bakıyorum çok zayıf olduğum için :)Estağfirullah :))
Aynen benim doktorum azaltarak kesti azaltirken tekrar ederse rahatsizligim tekrar yukseltti kesmesi bile ilaci 1 yil sürdüilacı bi anda kesmemek gerekiyor yoksa bi anda başa geri dönüyorsunuz
Malesef... yaklaşık 2 yıl ilaçsız öyle güzel idare etmiştim ki kendimi. Tepetaklak oldum simdi ilacımı kullanıyorum ama toparlayamıyorum
Anksiyete yazınca en çok mesaj bu forumdaBir gün burada bunun için konu açacağım hiç aklıma gelmezdi ama artık dayanamıyorum. Gerçekten çok yıprandım ve rahatlamaya ihtiyaç duyuyorum.
Tavsiye edebileceginiz bir kitap var mi. Varsa cok sevinim.