BİTSİN ŞU KOLİK!!!

Poposunu kontrol ettiniz mi catlak olabilir mi mi

bizdede çok işe yaramıştı o şrup sonra damlasını da kullanmıştık.
ama sormayın o göbek dışardaydı öyle kalacak diye aklım çıkıyordu, bizimde fıtık demişti doktor. çok şükür ağlaması kesilince oda geçti.

arkadaşlar bebeklerinizin cinsiyeti ney ?
bu kolik erkek bebeklerde daha fazla oluyormuş doğrumu acaba.
gerçi benim oğlumun koliği geçti ama karakter olarak huysuz ve sinirli bir bebek genel anlamda :)
merak ettim erkek bebeklerde daha mı sık görülüyor bu durum

Ay bizim de göbek fıtığımız var, ilk ay ceviz kadar dışardaydı kocaman. Bu ay girmeye başladı baya düzeldi fındık kadar kaldı dışarda.
Benim erkek ve evet ben de duydum bunu erkek bebekler daha gazlı oluyor diye. Bizim saatler süren kolik krizi ağlamalarımız olmuyor artık ama aşırı huysuz. Uykusu geliyor yıkıyor ortalığı, acıkıyor aynı, ışık geliyor yüzüne bağırıyor. Dışarıya hiç çıkamıyoruz hala, evde bile zor idare ediyoruz. Hep çığrınarak en tepeden başlıyor ağlamaya. Ben de büyüse bile huysuzluğu kalacak diye çok korkuyorum. Siz baya büyümüşsünüz. Uykularınız nasıldı peki şimdi nasıl? Yeme düzeni falan?

Nasıl anlayacağız çatlak olup olmadığını. Görünürde herşey normal görünüyor
Ya aslında bende kontrol ettim de görünürde bişey yok . Kontrole gidicem pazartesi . Eğer bişey öğrenirsem doktordan sizinle de paylaşırım . Arkadaş cevap verirse ondan da Bilgi edinmiş oluruz. Aynı sorun bizde de var kaka yaparken ağlıyor gaz çıkarırken ağlıyor. Doktora dediğim de bunu telefondan danıştım o zaman her bebek hemen ıkınmayı bilemez bağırırken gazı atar dedi. Valla gündüz bazen iyiyiz gülüyoruz bazen de bi tutuyor sancısı imkanı yok durmuyor. Gece de bileklide uyuyor ama kıvrana kıvrana ağlaması şeyi yok ama gazı var belli oluyor . Bugün tam 4. Aya girdik bekliyoruz bekleme diyorlar ama işte imkansız bir durum anne için . Çocuk kıvranırken… inşallah hepimizin ki geçer . Benimde haberdar eder misiniz geçen olursa

Evet insan üzülüyor nasıl kızarıyor ağlıyor benimki çıkana kadar. Çözüm varmı bilemedim

genel olarak huysuz bir bebek benimki de keyfine göre herşey olacak. dediğiniz gibi güneşe bile kızıyor yeri geliyor yüzüne rüzgar esse bile kendince söyleniyor o derece yani :) bizde 4-5 ay o şekildeydik. kapı dışarı çıkmadım bide kalabalıkta istemiyordu etrafında.
ama şimdi herşeye alıştı biraz ağlasa da alışınca gezmeyi sevdi ama bi başkası onu sevmeyecek kucagına almayacak eğer o kişiyi ilk baktıgında kanı almadıysa gidesiye kadar yüzüne bakıp dönüp dönüp ağlar.
zor karakterli bir oğlum var bizde de büyüse de huysuzluğu kaldı maalesef.
gündüz çok uyumak istemiyor hala gece güzel ancak çok fazla su tüketiyor o yüzden su içmeye uyanıp tekrar uyuyor.
yemek düzenimiz maşallah çok güzel bir sıkıntı yok.

Ay evet yaa 3 aylık başıyla güneşe söyleniyor. İnsanları sesi kalabalığı hiç sevmiyor. Ama yazdıklarınız umut oldu inşallah bizimki de biraz olsun rahatlar büyüdükçe. Bizim aslında başka da büyük bir sorunumuz var, asla pusette ve bebek arabasında oturmuyor yıkıyor ortalığı. Otomobili de hiç sevmiyor, kucağıma alıyorum onda bile ağlaya ağlaya gidiyoruz annemlere giderkendi max 15 dakikalık yolu. Bunu nasıl aşacağız hiç bilmiyorum(

Benim oğlumda hiç arabayı sevmiyordu. hatta akıl veren çok oldu arabada uyutun arabada gezdirin kolik bebekler susar uyur filan diye daha çok yırtıyordu kendini. hala da arabayı çok sevmiyor hatta oyuncagını bile sevmiyor :)
bir süre sonra gene sıkılıyor yolculuktan maalesef ama alışacaklar mecbur. pusette bizde aglıyorduk ama şimdi ben parka markete dolaşmaya çıkarıyorum bebek arabasıyla gezmeye alıştı. ama sürekli hareket halinde olmak şartıyla parkta markette durursam yada oturursak asla yerinde oturmaz atıyor aşagı kendini :)
zaten çok hareketli bir bebek 9 aylık adım atmaya başladı bizi istemiyor bile yanında koltuk tepelerinde hep haylazlık peşinde :)

Ay evet yaa bize doktorumuz bile arabada tur atın koliğe iyi gelir uyur demişti. Bizimki ne pusette ne de otomobilde asla durmuyor çığlık çığlığa bakalım nasıl olacak bizimki. Çalışmaya ne zaman dönebileceğim bilmiyorum çok zor bir bebek

Bu konuda yerimi alayım. Bebeğim 36 günlük ve sanırım kolik. Her akşam 4 saat bağırıyor. Gündüzleri ve geceleri o kadar sakin bi bebek ki. Ama akşam 6 ile 12 arası çok huzursuz ve bunun 4 saati de bağırarak geçiyor. Gaz damlası kullanıyorum ama gazı da yok muhtemelen. Çünkü 4 saat boyunca o kadar çok gaz çıkarma pozisyonlarını deniyoruz, gaz da çıkmıyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Gece 12de yorulup uyuyor artık.

bende aynı düşüncelerdeydim ama tam altı aylıkken başladım işe zaten yavaş yavaş düzene giriyor hayatınız başlayasıya kadar. seninde öyle olur umarım arkadaşım :)

bende aynı düşüncelerdeydim ama tam altı aylıkken başladım işe zaten yavaş yavaş düzene giriyor hayatınız başlayasıya kadar. seninde öyle olur umarım arkadaşım :)
İnşallah canım benim. Şu an her şey gözümde büyüyor. Sanki bundan sonraki hayatım hep bu kaos halinde olacakmış gibi çaresiz hissediyorum

İnşallah canım benim. Şu an her şey gözümde büyüyor. Sanki bundan sonraki hayatım hep bu kaos halinde olacakmış gibi çaresiz hissediyorum
yok yok öyle düşünme herşey yoluna girecek. doğumdan sonraki 3 ay da aslında 4. trimester olarak geçiyor kaynaklarda da. bebeklerin dünyaya, bize, etraftakilere, en basiti nefes almaya bile alışmaları gerekiyor. biraz daha zaman geçsin göreceksin. bende hep ağlıyordum bitmeyecekmi bu diye.
heee tabiki atak dönemleri olacak gene ,şu kolik dönemi hayırlısıyla bir atlatın hareketlenmeye başlasın sende gözlemledikçe anlıyorsun her bi kısa süreli huysuzluk ağlama vs ataklarından sonra yeni bi güncelleme gelecek bebişine ve artık büyümeye başladıgını ve en önemlisi eğlenceli zamanlarının geldiğini anlayacaksın :)

Kızlar böyle benimki tık diye kesildi diyenler var ya mesela bizim her gün biraz daha iyi oluyor gün içinde de durmaya başladı artık yavaş yavaş bir tek sabah 5 gibi kalkıyoruz gaz sancısıyla ağlayarak o da 1 2 saat sürüyor sonra mama falan yiyip yatıp uyuyoruz 10 a kadar böyle azalarak biten var mıydı?

Ben nispeten azalttım biogaia kullanıyorum.aptamol conformil kullandım,hipp comboit kullandık ikisi de kesmedi gazı. Aptamil mahvetti.sonra hipp organik kullandık. Mamalarina 10 damla 5 damla damlattim. Birde muskat veriyorum günde bir kez eser mahiyette toz seklinde. Daha kolay gaz çıkıyor eskiye göre daha çok uyuyorlar. Aşırı ağlamaları kesildi.birde mama CC arttırdım.hicbirini doktora sormadım. Rezene ve kimyon da verdim ama o fayda etmedi. Belki çözüm olur diye yazıyorum.masaja izin vermiyorlardı artık günde bir kez 1 2 dakika yapıyorum. Ama doktora sorun tabi. Ben iki kolik bebeğe aynı anda bakınca mecburen her yolu denedim...

Daha bitmedi ama azaldı eskiye nazaran. Siz ne yaptınız azaldi

Bende aynıni düşünüyordum. Soranlara evdeki kaotik düzenimiz hala devam ediyor diyordum. Çaresizlik içindeyim bir de iki tane ikisi de öyle evde annemle yemeği bile yapamıyoruz değil temizlik diğer işler. Ama sanki gün geçtikçe daha iyi oluyor.insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…