maalesef emmiyor benim oğlum
mama ve şuan ek gıda alıyor.
benim süt mevzusu çok karışık canım ya. daha hamileyken 7. ayda sütüm geldi benim, nasıl seviniyordum o kadar çok hayalim di ki emzirmek. ama maalesef hiç istediğim gibi olmadı.
doğum yaptım emzirmek için getirdiler süt agzına akıyordu meme tutmak istemiyordu. beni reddetti hemşireler bile şaşırdı eliyle iktiriyordu. saolsun kaynanam daha ben bebeğin yanına çıkmadan bulmuş emzik ağzına vermiş damağı gelişsinmiş diye.. emmiyor diye gelip gidip hemşireler kandan şekerine baktılar tok dediler emme refleksi de vardı parmaklarını emiyordu ama beni asla kabul etmiyordu. sağdık verdik tabi ama ben çok inat ettim emzircem diye zaten sancıdan ağlıyordu bide inat edip emmicek diye ağlıyordu. eve geldiğimde de kaşıkla vermeye devam ettim birde silikon uçlardan almıştım sürekli emzirmeye çalışıyordum. tam tutmaya başlamıştı ki doktor muayesine gittik sarılık yükseldiğini ve 400 gr kaybettiğini söyledi öyle kötü bir doktor du ki hakkımı helal etmiyorum ona. bana bagırdı kızdı besleyememişsin diye hemen yoğun bakıma yatırcam kanda oksijen oranına bakın filan dedi birsürü testler istedi hemşirelerden ortalığı karıştırdı hastanede. çocukta birşeyde yoktu yani sarılık değeri bile 16 filandı sınırın altıymış meğer ve kilo kaybı ilk hafta çok normalmiş her bebekte olurmuş. neyse benden aldılar hemen bebeği işte akşama kadar testler yaptılar ben ağlamaktan helak oldum.
sonuç bebeğimde hiç bir problem çıkmadı ama benim o gün sütüm kesildi ve yoğun bakım ünitesinde sürekli mama vermişler zaten daha yeni tutmuştu beni orda direk biberonla verdiler tabi.sonra da annem saolsun bir sürü kürler yaptı bana sütüm gelsin diye ama gelse de doyurcak kadar gelmiyordu ve silikon uçla dahi tutmuyordu artık 3 ay zar zor ağlaya ağlaya uykusunda uyanıkken her türlü denedim yada sağdım o ağladıkça ben inat etttim emcek diye sonra aileler karıştı çocuğa eziyet ediyorsun emmek istemiyor diye neler dediler. işte o dört ay neler yaşadım hatırlamak bile istemiyorum tek kolikle başa çıkmadım yani
ama tabi olmadı mı olmuyor sağlıklı olsun da. keşke emseydi ama memede uyutmaya razıydım en büyük hayalimdi.
biraz içimi dökmüşüm ama kusura bakma ne dolmuşum :)