Benzer durumdayım birde iki tane benimki. Annemle helak olduk artık akşam eşim gelince birini ona devredip birkaç saat uyuyabiliyorsam şanslıyım
Neler yasamissinizmaalesef emmiyor benim oğlummama ve şuan ek gıda alıyor.
benim süt mevzusu çok karışık canım ya. daha hamileyken 7. ayda sütüm geldi benim, nasıl seviniyordum o kadar çok hayalim di ki emzirmek. ama maalesef hiç istediğim gibi olmadı.
doğum yaptım emzirmek için getirdiler süt agzına akıyordu meme tutmak istemiyordu. beni reddetti hemşireler bile şaşırdı eliyle iktiriyordu. saolsun kaynanam daha ben bebeğin yanına çıkmadan bulmuş emzik ağzına vermiş damağı gelişsinmiş diye.. emmiyor diye gelip gidip hemşireler kandan şekerine baktılar tok dediler emme refleksi de vardı parmaklarını emiyordu ama beni asla kabul etmiyordu. sağdık verdik tabi ama ben çok inat ettim emzircem diye zaten sancıdan ağlıyordu bide inat edip emmicek diye ağlıyordu. eve geldiğimde de kaşıkla vermeye devam ettim birde silikon uçlardan almıştım sürekli emzirmeye çalışıyordum. tam tutmaya başlamıştı ki doktor muayesine gittik sarılık yükseldiğini ve 400 gr kaybettiğini söyledi öyle kötü bir doktor du ki hakkımı helal etmiyorum ona. bana bagırdı kızdı besleyememişsin diye hemen yoğun bakıma yatırcam kanda oksijen oranına bakın filan dedi birsürü testler istedi hemşirelerden ortalığı karıştırdı hastanede. çocukta birşeyde yoktu yani sarılık değeri bile 16 filandı sınırın altıymış meğer ve kilo kaybı ilk hafta çok normalmiş her bebekte olurmuş. neyse benden aldılar hemen bebeği işte akşama kadar testler yaptılar ben ağlamaktan helak oldum.
sonuç bebeğimde hiç bir problem çıkmadı ama benim o gün sütüm kesildi ve yoğun bakım ünitesinde sürekli mama vermişler zaten daha yeni tutmuştu beni orda direk biberonla verdiler tabi.sonra da annem saolsun bir sürü kürler yaptı bana sütüm gelsin diye ama gelse de doyurcak kadar gelmiyordu ve silikon uçla dahi tutmuyordu artık 3 ay zar zor ağlaya ağlaya uykusunda uyanıkken her türlü denedim yada sağdım o ağladıkça ben inat etttim emcek diye sonra aileler karıştı çocuğa eziyet ediyorsun emmek istemiyor diye neler dediler. işte o dört ay neler yaşadım hatırlamak bile istemiyorum tek kolikle başa çıkmadım yaniama tabi olmadı mı olmuyor sağlıklı olsun da. keşke emseydi ama memede uyutmaya razıydım en büyük hayalimdi.
biraz içimi dökmüşüm ama kusura bakma ne dolmuşum :)
Teşekkürler internet den bakayımEki Görüntüle 3118377 ben bu patikleri kullanıp biraz da olsa çözüm bulmuştum. gaz çıkarmasını kolaylaştırmıştı biraz kiraz çekirdeği patikler. mikrodalga da hafif ısıtıp giydiriyordum.
maalesef yaşandı ve geçti ama 2. çocuk nasip olursa ne doktor ne aile asla kimsenin lafına bakmam çok ciddi bir sorun olmadıkça. işte hayat herşeyi öğretiyor bizlereNeler yasamissinizmaalesef iyi doktor çok önemli bizimde kilo kaybı ve sarılık olmuşlardı iki güne bir hastaneye gittik ikiz premature idi benimkiler. Şimdi hem biberon hem emme var ama sütum benimde az çoğalır diye bekliyorum. Ve çok korkuyorum emmez biberona alisirlar diye. Neyse ki siz o zamanları gecirmissiniz daha güzel günleriniz olsun hep bundan sonra
İnşallahmaalesef yaşandı ve geçti ama 2. çocuk nasip olursa ne doktor ne aile asla kimsenin lafına bakmam çok ciddi bir sorun olmadıkça. işte hayat herşeyi öğretiyor bizlere
aminnn rabbim tüm evlatlarımıza sağlık versin birbiirnden mutlu günlerimiz olsun :)
benim süt arttırmada incir kürü, anne çayı ve maya tabletten çok fayda görmüştüm ama tabi benim gibi sağmakta biyere kadar zaten kesilen sütü geri getirmek çok zor ama senin emiyormuş gene de bence çok faydasını görürsün arkadaşım dene bol bol emsinler inşallah
instagramda bi emzirme danışmanının ürünleri Dilruba DEMİREZER adı ben onu bulmuştum o dönemde.İnşallahmaya tablet duymamıştım nasıl birseyki
Okuyunca gerçekten çok üzüldüm sizede… bende şimdi gün sayıyorum şu kolik için . Doğum yaptım bir kaç gün sonra benim bebiş sarılık oldu sonra hastaneye yattık derken eve geldik 15günlükken kolik başladı . O gün bugündür arkamı dönemiyorum. Devamlı ağlıyor top halinde . 2,2bucuk aylıkken çok iyiydi bu son dönemlerde yine çok gazı var sancısı var 1hafta sonra 4.aya giriyoruz. Herkes 4ayın içinde bitecek sabır diyor . Zaten evlat bizim tabiki sabır ediyoruz . Allahım daha kötü şeyler vermesin ama insanız yoruluyor insan sanırımmaalesef emmiyor benim oğlummama ve şuan ek gıda alıyor.
benim süt mevzusu çok karışık canım ya. daha hamileyken 7. ayda sütüm geldi benim, nasıl seviniyordum o kadar çok hayalim di ki emzirmek. ama maalesef hiç istediğim gibi olmadı.
doğum yaptım emzirmek için getirdiler süt agzına akıyordu meme tutmak istemiyordu. beni reddetti hemşireler bile şaşırdı eliyle iktiriyordu. saolsun kaynanam daha ben bebeğin yanına çıkmadan bulmuş emzik ağzına vermiş damağı gelişsinmiş diye.. emmiyor diye gelip gidip hemşireler kandan şekerine baktılar tok dediler emme refleksi de vardı parmaklarını emiyordu ama beni asla kabul etmiyordu. sağdık verdik tabi ama ben çok inat ettim emzircem diye zaten sancıdan ağlıyordu bide inat edip emmicek diye ağlıyordu. eve geldiğimde de kaşıkla vermeye devam ettim birde silikon uçlardan almıştım sürekli emzirmeye çalışıyordum. tam tutmaya başlamıştı ki doktor muayesine gittik sarılık yükseldiğini ve 400 gr kaybettiğini söyledi öyle kötü bir doktor du ki hakkımı helal etmiyorum ona. bana bagırdı kızdı besleyememişsin diye hemen yoğun bakıma yatırcam kanda oksijen oranına bakın filan dedi birsürü testler istedi hemşirelerden ortalığı karıştırdı hastanede. çocukta birşeyde yoktu yani sarılık değeri bile 16 filandı sınırın altıymış meğer ve kilo kaybı ilk hafta çok normalmiş her bebekte olurmuş. neyse benden aldılar hemen bebeği işte akşama kadar testler yaptılar ben ağlamaktan helak oldum.
sonuç bebeğimde hiç bir problem çıkmadı ama benim o gün sütüm kesildi ve yoğun bakım ünitesinde sürekli mama vermişler zaten daha yeni tutmuştu beni orda direk biberonla verdiler tabi.sonra da annem saolsun bir sürü kürler yaptı bana sütüm gelsin diye ama gelse de doyurcak kadar gelmiyordu ve silikon uçla dahi tutmuyordu artık 3 ay zar zor ağlaya ağlaya uykusunda uyanıkken her türlü denedim yada sağdım o ağladıkça ben inat etttim emcek diye sonra aileler karıştı çocuğa eziyet ediyorsun emmek istemiyor diye neler dediler. işte o dört ay neler yaşadım hatırlamak bile istemiyorum tek kolikle başa çıkmadım yaniama tabi olmadı mı olmuyor sağlıklı olsun da. keşke emseydi ama memede uyutmaya razıydım en büyük hayalimdi.
biraz içimi dökmüşüm ama kusura bakma ne dolmuşum :)
O nasıl oluyor … doktorum tahlilleri yaptı alerji değil dedi. Olsa cildinde vs bir belirti olur dedi. Bağırsağı ve midesine baktı aşırı gaz var geçecek dedi. Ama 4 ay ya da 6 ay belli olmaz dedi. Ben keçi sütlü mama denedim belki süte alerjisi vardır diye . İçmedi doğru düzgün ve aşırı gaz yaptı. Normalde aptamil comformil önerdi doktorum sonra sma comfort önerdi hepsini denedik çok gaz yaptı. Bebelac enazından tuvaletini falan rahat yapmasına yardımcı oldu sancıları yine var ama diğerlerinde 2 3 günde bir yapıyordu tuvaletini . Şimdi her gün yapıyor bir kereIyi de alerji sadece kaka ve mukusla olmaz ki. Bagirsak tepkili olan var. Benim bebeğim de öyle. Siz alerji mamasi kullanmayi denediniz mi ?
Hayır hayır kanda herhangi problem var mı diye baktı. İdrarada enfeksiyon var mı diye bakıldı . Bizimde aynı şekilde doktor karnına baktı şok sert ve şiş sonra ultrasonla taş vs var mı diye baktı yok herşey normal . Sadece bağırsakta aşırı gaz var dedi. Bağırsakta gaz birikmesi bağırsağın gelişmediği anlamına geliyormuş zaten kolik tam sebebi bilinmesede bağırsak gelişimini tamamladığından dolayı bu sıkıntı yaşanıyormuş . Doktorum baya inceledi ama sabır dedi geçecek elbet dedi.Kan da neye bakıldı yani bir kan değeri eksikliğinden mi kolik olmasj. Doktor elle muayene eder etmez aşırı gazi var dedi atamadı da gazı masaj yaptı ama ona da izin vermiyor çığlık çığlığa
Ahhh başlığı görünce atladım hemen. 2 ay 23 günlüğüz, doğdu 10. Gün başladı kolik. Saatler süren ağlama krizleri. Şimdi o kadar uzun sürmüyor ama yine de hep mız mız ve huysuz. Kucağımızdan bırakamıyoruz ki kucağımda da ağlıyor. Hamak aldık, sabahtan akşama kadar sürekli sallanıyor ama uyumuyor asla. Gece son zamanlarda uyumaya başladı ama 12-5 arası. Onda da 2 3 kez emmeye kalkar. Çok benzer duygular yaşıyoruz. Hatta geçen ay Allah affetsin pişmanın doğurduğuma diye düşünüyordum. Evin önüne dahi çıkamıyoruz yürüyüşe, insanlar cafeye yemeğe gidiyorYıl 2022. Tüm olaylara çözüm buluyorlar bu koliğe çözüm yok!!! Şuan kolikle mücadele eden anneler psikolojiniz ne durumda . Ben sanırım her geçen gün bitiyorum. 2bucuk aylık bebeğim. Kimisi 9 aya kadar sürdü falan yazmış. Psikolojim daha da yerle bir oldu. Siz durumlar nedir?
çok haklısın canım evlat biizm evlat ama o an fark etmesekte çok yorucu bir süreç.Okuyunca gerçekten çok üzüldüm sizede… bende şimdi gün sayıyorum şu kolik için . Doğum yaptım bir kaç gün sonra benim bebiş sarılık oldu sonra hastaneye yattık derken eve geldik 15günlükken kolik başladı . O gün bugündür arkamı dönemiyorum. Devamlı ağlıyor top halinde . 2,2bucuk aylıkken çok iyiydi bu son dönemlerde yine çok gazı var sancısı var 1hafta sonra 4.aya giriyoruz. Herkes 4ayın içinde bitecek sabır diyor . Zaten evlat bizim tabiki sabır ediyoruz . Allahım daha kötü şeyler vermesin ama insanız yoruluyor insan sanırımderken de utanıyorsun bunu ama 3 aydır kahvaltı vs hiç bişey bilmiyorum . Evimde değilim . Annemdeyim . Çok zor geçiyor.insanın konuşmaya ihtiyacı oluyor çok iyi anlıyorum sizi. 4.ayda geçer mi dersiniz peki
İnşallah sakinleşir benimki iki tane kolik annemle bakıyoruz. Dün annem de haklı olarak artık isyan etti ben yaşlı insanım uyumam lazjm dedi ikisi de çığlık çığlığa idi. Evde annem uysmusun diye Aldım çocukları otoparkta bebek arabasıyla gezdirdim ağlaya ağlaya uyudular. Çok çok zor ama en azindan sizinki bir tane, ben yine halimr şükrediyorum ucuz olan 2 aileye denk geldim 3 kolik erkek büyüten anne ile görüştüm. Bin şükrediyorum yine de az mı ovulasyon testleri hamilelik testleri yaptım acaba olmayacakmj diye düşündüm.ilk bebeğimi karnimda kaybettim. Oyuzden sabır dileyip halimize şükretmek lazım. İnsanı cok zorluyorAhhh başlığı görünce atladım hemen. 2 ay 23 günlüğüz, doğdu 10. Gün başladı kolik. Saatler süren ağlama krizleri. Şimdi o kadar uzun sürmüyor ama yine de hep mız mız ve huysuz. Kucağımızdan bırakamıyoruz ki kucağımda da ağlıyor. Hamak aldık, sabahtan akşama kadar sürekli sallanıyor ama uyumuyor asla. Gece son zamanlarda uyumaya başladı ama 12-5 arası. Onda da 2 3 kez emmeye kalkar. Çok benzer duygular yaşıyoruz. Hatta geçen ay Allah affetsin pişmanın doğurduğuma diye düşünüyordum. Evin önüne dahi çıkamıyoruz yürüyüşe, insanlar cafeye yemeğe gidiyorbugüne kadar hiç keyif alamadım annelikten, umarım sakinleşir bebeklerimiz
Sanırım bizim aynı günler bitecek çünkü 2bucuk aydan sonra bizimde yavaş yavaş uyumaya başladı ama devamlı huzursuz … inşallah biranönce geçerAhhh başlığı görünce atladım hemen. 2 ay 23 günlüğüz, doğdu 10. Gün başladı kolik. Saatler süren ağlama krizleri. Şimdi o kadar uzun sürmüyor ama yine de hep mız mız ve huysuz. Kucağımızdan bırakamıyoruz ki kucağımda da ağlıyor. Hamak aldık, sabahtan akşama kadar sürekli sallanıyor ama uyumuyor asla. Gece son zamanlarda uyumaya başladı ama 12-5 arası. Onda da 2 3 kez emmeye kalkar. Çok benzer duygular yaşıyoruz. Hatta geçen ay Allah affetsin pişmanın doğurduğuma diye düşünüyordum. Evin önüne dahi çıkamıyoruz yürüyüşe, insanlar cafeye yemeğe gidiyorbugüne kadar hiç keyif alamadım annelikten, umarım sakinleşir bebeklerimiz
Evet evet çok insani olarak yorgunluk ve uykusuzluktan isyan ediyorum sonra pişman oluyorum ne kadar çok isteyip beklediğimi düşünüyorum. Bebeğime kavuşmak için açık rahim ameliyatı dahi oldum. Bugünler de geçecek inşallah. Size 2 kat fazla sabır ve kolaylıklar diliyorum. İlk zamanlar ben de annem eşim yatınca ya da dışarıya hava almaya çıktıklarında kendimi üzgün hissetiyordum ve kızıyordum. Sonra sonra geçti o duygularımİnşallah sakinleşir benimki iki tane kolik annemle bakıyoruz. Dün annem de haklı olarak artık isyan etti ben yaşlı insanım uyumam lazjm dedi ikisi de çığlık çığlığa idi. Evde annem uysmusun diye Aldım çocukları otoparkta bebek arabasıyla gezdirdim ağlaya ağlaya uyudular. Çok çok zor ama en azindan sizinki bir tane, ben yine halimr şükrediyorum ucuz olan 2 aileye denk geldim 3 kolik erkek büyüten anne ile görüştüm. Bin şükrediyorum yine de az mı ovulasyon testleri hamilelik testleri yaptım acaba olmayacakmj diye düşündüm.ilk bebeğimi karnimda kaybettim. Oyuzden sabır dileyip halimize şükretmek lazım. İnsanı cok zorluyorinşallah atlatırız.
Huzursuzluk ve aksilikleri kalıcı olmaz umarımSanırım bizim aynı günler bitecek çünkü 2bucuk aydan sonra bizimde yavaş yavaş uyumaya başladı ama devamlı huzursuz … inşallah biranönce geçer
Kendiniz demlediniz dimi rezeneyi ve anasonu. Karıştırdınız mı ayrı ayrı mı verdiniz peki? Uykularınız nasıl? Bizim gündüz hiç uykumuz yok malesef ve yorgunluktan krize giriyor aslında eskisi kadar uzun sürmüyorBebim bebegim kolik olmadan cozdum olayi yasadiginiz seyleri bir kac gun yasadiktan sonra doktora gittim kolik gaz sancisi dedi damla verdi bana fakat ben damla kullanmadim 60 damla olacakti bir gunde. Ben de rezene ve anason cayi verdim 3er cay kasigi sabah aksam bir sorun yasamadim. Doktoruma da soyledim biz onermiyoruz ama siz bilirsiniz dedi. Aman yok asla demedi zaten doktorlarda bu konuda ikiye ayrilmis durumda suanda cok sukur mutlu bir bebek.bu anlattigim mevzular 20 gunlukken basladi suan 2.5 aylik Allaha sukur bir sikintimiz yok
Anasonu kendim demledim aktardan alip,rezeneyi de hazir aliyorum poset cay seklinde uykusu da duzene girdi emzik kundak ve pispis le uyuyor los ortamda gunduzleri aksamustu de banyo yaptiriyorum gece uykusunu geciyor. Bu sekilde bebegim mutlu bir bebek oldu cok sukurKendiniz demlediniz dimi rezeneyi ve anasonu. Karıştırdınız mı ayrı ayrı mı verdiniz peki? Uykularınız nasıl? Bizim gündüz hiç uykumuz yok malesef ve yorgunluktan krize giriyor aslında eskisi kadar uzun sürmüyor
Benim bebeğim ilk günden 3.5aylik olana dek ultra kolikti ki göbek fıtığı ağlamaktan olmuştu çok şükür 3.5 aylık olunca tamamen kesildi ama Nurse Harvey's Colex Şurup kullandik 3 kutu o da yaramış olabilirAmin acaba şuan kolik bebeğini büyütmeye çalışan var mı sayfada … aşırı korkuyorum 3.ay sonunda bitmezse diye
Keçi sütü mama daha çok alerji yapıyormuş bize mağazada çalışan bir bayan söylemiştiO nasıl oluyor … doktorum tahlilleri yaptı alerji değil dedi. Olsa cildinde vs bir belirti olur dedi. Bağırsağı ve midesine baktı aşırı gaz var geçecek dedi. Ama 4 ay ya da 6 ay belli olmaz dedi. Ben keçi sütlü mama denedim belki süte alerjisi vardır diye . İçmedi doğru düzgün ve aşırı gaz yaptı. Normalde aptamil comformil önerdi doktorum sonra sma comfort önerdi hepsini denedik çok gaz yaptı. Bebelac enazından tuvaletini falan rahat yapmasına yardımcı oldu sancıları yine var ama diğerlerinde 2 3 günde bir yapıyordu tuvaletini . Şimdi her gün yapıyor bir kere
Bende dün kimyona basladim. Rezene de versem ağır olur mu acaba. Ever doktor önermiyor. Bizim sorunumuz sadece gaz değil kaka yapım aşaması da çok sancılı. Yapana kadar ağlıyorlar kabız da değil halbuki. Birde 3 4 kere az az yapıyor kaka. Sürekli ondan huzursuz damla bize de doktor verdi başladık ama iki hafta sonra dedi. Sizizn bebeğiniz adına sevindim. Darısı bizimkilereAnasonu kendim demledim aktardan alip,rezeneyi de hazir aliyorum poset cay seklinde uykusu da duzene girdi emzik kundak ve pispis le uyuyor los ortamda gunduzleri aksamustu de banyo yaptiriyorum gece uykusunu geciyor. Bu sekilde bebegim mutlu bir bebek oldu cok sukur