- 19 Şubat 2015
- 3.494
- 2.753
- 35
-
- Konu Sahibi bigunmutlaka
Cok sagol yorumun icin bunun disinda hic bir sorunumuz yok evin icinde cok iyiyiz cocuklarla arasi cok iyi herkes tarafindan sevilen biri eger kendi icin bisey yaomissa mutlaka bizimde gonlumuzu almak ister ama iste bu sorun artik buyuk bi hal aldi cunku imkaan yok parasal durumlar kotulesti ve bi aile babasi oldugunu unutup 18 yaslarinda ergen gibi tavir sergiliyo bazen uzatmayim tadimiz kacmasin diyorum bazende patlama noktasina geliyorumEşinizi seviyorsunuz saglik sorunuzda yok çocuklarınız babalarina duskun sanirsam tek konu onun maddi sorumluluğu almayisi caniniz sıkıyor emin ol çoğu kadin bu durumdan madur ki bende öyleyim ama bu bi bosanma sebebi olamaz böyle esine düşkün koca zor bulunur sıkıntı yapmayın kimse acliktan ölmemis zamana bırakıp bi sekilde ufak tefek borçları ödemesine teşvik ediniz sık olmamak kaydı ile çocukların geleceğine olan kayginizi dile getirin tek sıkıntı maddi olsun canimm gecer emin ol
Aynen oyle durum zaten..ama cozumu bulamadikErkeğin gezip tozup para harcayıp, kadınların fedakarlık adı altında 5 kuruş fazla harcasa vicdan azabı çekmesine, sürekli ev bürçesi hesaplamasına karşıyım.
Kocanızada ayrını yok içmeye tahtla gider s.çmaya demiş atalarımız.
Borcu harcı olan insan ona göre harcama yapmak zorunda görgüsüzlüğün lüzumu yok.
2 çocuğunuz varmış onların geleceğini düşünmek zorundasınız.
Sorun $u ki aylik tum maasini versek bile 500 tl kadar acik kaliyo cok dipteyiz bu ara..Ayrılığı böyle bir durumda en son çıkış olarak düşünmelisin bence.
Eşinle bütçenizi ortak olarak oturup ayırırsaniz. Eşinize aylik miktar harçlık olarak verirseniz dışına çıkmaması için uyarirsaniz sorun çözülebilir diye düşündüm
Ben konusuyorum tepki gosteriyorum ama bildigindsn sasmiyo patlama noktasindayim bunlari kendi dusunmesi lazim bu kadar acildim acgozlulyk ettim hatamin farkindayim diyo diye destek oluyum uzatmayim dedim bugunde bu gezme isini soyleyince kan beynime sicradiSiz böyle aman üzülmesin kırılmasın diye alttan aldıkça eşiniz iyice rahata alışmış.
2 çocuğunuz var ve 10 liraya ihtiyacımız oluyor diyorsunuz
Sorumluluğunu hatırlatın
Arkadaşlarının hesabı ödeme işi de biraz abartı sanki
Yani insan 1 öder 2 öder devamlı benim hesabımı sırf param yok diye ödeseler ben çok rahatsız olurum şahsen gitmem de
Haklısın o halde.Sorun $u ki aylik tum maasini versek bile 500 tl kadar acik kaliyo cok dipteyiz bu ara..
Ve tum maasini elimede verse yetirmek mumkun degil oda cok bunaldi depresyin takiliyor ama gezmeyide dusunebiliyo nasil dusunebiliyo nasil kendine bunu hak goruyo inan bilemiyorum saglikli dusunemiyorum diyo bunaldim diyo ama onu anlamam mumkun degil su durumda cunku ben olsam vicdan azabi ceker kendime hic biseyi hak gormem kendimden kisarim bizimki guya pusman uzgun ama heeeccc lafta..
Cocuklarim icin ailem cok destek oluyor yani kiyafet oyuncak gida ailem her kinuds destek en basindan beri ev desen babamin evinde kira vermeden oturuyoruz e esim en bastan alisti rahata hani hazir bu insanlar bu kadar destekken bi ev sahibi oluyum demedi araba aldi satti aldi derken elindekindende oldu ve tonda borc kaldi ben ise girsem bu sefer benden beklentiye gircek biseyler iyice ustume kalacak zaten suan bakacak kimse yok ikisinide krese etude filan versem hic para kalmiyo girdigime degmiyoHaklısın o halde.
Toparlanmasi çok zor simdi sen iş bulup çalışsan bu kez daha çok alışacak rahata.
Buradan da tavsiye alabilirsin tabi ama bi uzmanla görüşsen seni daha sağlıklı yönlendirebilir diye düşünüyorum. Çocukların küçük mu? Bakacak kimsen falan varsa yada kreşe gidebilecek yastalarsa çocuklarını perisan etme en azından çocuklarının gözü birseyde kalmaz.
Iste esim tam boyle bi insan cocuk yastan beri calismis hep yokluk gormus en dibi yasamis eline birden firsat gecince benom ailem.ev verince isi gucu rahat olunca birden ne oldum delisi oldu saldirdi resmen sonra cok dara dustuk elimizde sadece borc kaldi artik bu birc bitene kadar herseyimi kisacam gerekirse sigarayi birakirim evden ise isten eve..hic bir luks harcamam olmaz deyip ders alcak gibide degil bende ayrilmak istemiyorum cunku onsuz olmayi denedim daha kotu geldi bana ama bunaldim iste laf anlamayan bi cocuk gibiHerkesin tek bir hayatı var ve yaş ilerledikçe insan bunu daha çok farkediyor. Eğer bi insan belli bir yaşa kadar da sürekli kendini kısıtlayarak, duygularını bastırarak gelmişse bu bir yerde patlak veriyor. Kısacası ‘yaşamak’ istiyor insan. Bu değişimleri iyi okumak lazım. Eğer eşinizde de böyle bi değişim mevcutsa buna sizin müdahaleniz pek sonuç vermez. İyice kendini kısıtlanmış hisseder ve daha kontrolsüz olmaya başlar. Siz sadece eşinizde bu anlamda farkındalık yaratabilirsiniz. Eşinizin de böylece bu durumu biraz sorgulaması ve kendini frenlemesi gerekiyor. Mevcut durumla istenenler uyuşmayınca böyle sorunlar ortaya çıkıyor maalesef.
Cok haklisin tavrimi hep koydum yani onu simarttigim icin degil tamamen kaybetmekten korktugum icin yapici olmaya calistim kavgada ettim ayri da kaldim hep uzgun hep pisman ama hep ayni kafada oldu benimde vardi heveslerim ama ben onun hayatina gore cok rahattim daha doymustum tamamen zit ailelere sahiptik bana onun sevgisi agir basti gerisi onemli gelmediEşimle aynı yastayız , 20 yaşında evlendik . Bide öğrenciydi :) hiçbişeyde hevesi kalmadı .ne yapacaksa benimle yaptı ,Arkadaşlarıyla olan iletişimini de kısıtlamadım. İki çocuğumuz var ..yalnız tedbirlidir, tedbirsiz iş yapmaz ..mantıklıdır da ..
esinin eksik kaldığı yerlerde desteklemeliydin, olmuyorsa uyarmaliydin,yine olmuyorsa biraz daha sert olmalıydın ..tamamen ondan hevesini alsın ,bundan hevesini alsın diye diye çöküşünüzü ilan etmişsiniz ,üzgünüm ! Peki senin de heveslerin yok muydu hiç ?
Sevmem çifte standartı. .
Esim cok tepki verir veli'm misin beni rencide ediyosun diye hemde etik olmaz ki istemiyosa gelmez kocan demez mi milet onlarin tuzu kuru imkaanlari iyiArkadaslariyla gorusup durumu anlatsaniz mi acaba ..