bitsin istemem asla..AMA..?

Sorun $u ki aylik tum maasini versek bile 500 tl kadar acik kaliyo cok dipteyiz bu ara..
Ve tum maasini elimede verse yetirmek mumkun degil oda cok bunaldi depresyin takiliyor ama gezmeyide dusunebiliyo nasil dusunebiliyo nasil kendine bunu hak goruyo inan bilemiyorum saglikli dusunemiyorum diyo bunaldim diyo ama onu anlamam mumkun degil su durumda cunku ben olsam vicdan azabi ceker kendime hic biseyi hak gormem kendimden kisarim bizimki guya pusman uzgun ama heeeccc lafta..
Canım.ek iş yapsın gezeceği vakitlerde ve sende bir ise bak yapabileceğin . Kozmetik ürünü falan satin birseyler yapin yani esin de yapsın sende az çok demeyin haftasonu garsonluklar falan var onlara gitsin valla ne kadar giderse o kadar harcar olmaz öyle çocuklarınız da mahcup olur ne yapsın etsin ek is bulup borcunu bitirmeye baksın daha ne arabalar alınır ama böyle gezerek tozarak değil el birliği ile borcu bitirerek.

Eşiniz 20 yaşındayken siz kaç yaşındaydınız?
Bende o yastaydim ama benim icin o herseyden oncelikliydi gozum gormedi biseyi hevelerimi hayallerimi erteledim onun icin herkes bir olmuyor iste
Birde benim aile yapim cok farkliydi ondan o cocuk yasta calisip ailesine bakarken yoklukla yiyecek emeginin derdindeyken ben arkadaslarimle tatil yapardim her acidan daha rahattim ondan o hep birsey gormeyip hem gozunu accak firsati imkaani olmamisken birden hem evi hem kurulu duzeni hem isini sagladi ailem..oda sasirdi iyice

Esim cok tepki verir veli'm misin beni rencide ediyosun diye hemde etik olmaz ki istemiyosa gelmez kocan demez mi milet onlarin tuzu kuru imkaanlari iyi
Ama siz bosanmalimi acaba diye dusunme noktasina gelmissiniz bunun çözümü buysa bilmiyorum..Eger duzelme imkani yoksa ben bu yolu da denerdim sanirim.

Seviyorum esimi
2 kizimi ve beni sevsigini de biliyorum
Ayrilirsam dagitir iyice
Arti daha once 1 ay ayrilik yasadik dayanamadik birlestik olan yavrumun psikojisine duzenimizi bozdugumuza oldu
Aksam eve gelme saati yaklasinca kizlar kapida camda babalarini bekler oynar opusur bogusurlar
Kari koca olarak iyiyiz hatta cok iyiyiz
Simdi sorun kismina geciyorum :
Esim cok cok erken evlendi benle yani gozunu bende acti yasi 20 idi severek evlendik ev gecimiydi aile sorumluluguydu baba olmakti ani gelisti cok zorlandi cok cocuktu halada buyumedi
Arkadasti yeme icmeydi takilmakti hic biseyi yasamadan sorumluluk almak zorunda kaldi ve yillar gecti 2 kizi oldu ama oturtamadi biseyleri

Isi gucu yoktu yokluk cektik hastalik cektik ayrilik cektik ama kopmadik hep birlikteydik en sonunda 2.cocuk olunca iyi bi ise girdi memur oldu ve bu hevesle krediyle araba aldi ama hic bisey gormedi yas kucuk heves cahillik ozentilik ne dersen saldirdi herseye birden derken cok acildik en son 2 hafta once arabasini satip borca harca verelim dedik ama baya bi acilmistik ve %80 kendi hatalari yuzunden acilmistik hic yuzune vurmadim cunku cok uzgun cok pismandi ailesi olsun benim ailem olsun ustune gittiler ben yok dedim cok pisman uzgun
olan oldu artik aklimizi basimiza alacagiz
Derken bugun arkadaslari haftasobu bi yerlere gidelim demisler buraya 4 saat uzaklikta..gunu birlik..
Ya bu sene zaten 5 ayri sehir gezdi bizle bi gittiyse kendi 3 gitti bizle bi yediyse arkadaslariyla 3 yedi ve ne hikmetse hesabi bolusuyoz dedi yok iste arkadas ben veriyim diye israr ediyo dedi hep bi emr-ivaki yapti son dakka gonlum olmasa gitti hic biseyden geri kalmaz
- ya benim bi ton borcum var resmen b*ka battim daha benim neyime bi evimin pazarini gorürum bi fatura oderim demiyo
Yok para harcamam yok cok bunaldim yok arkadasin arabayla gidilcek yok cok israr ediyolar
Bu sene o kadar cok gezdiki burnundan getirmeyim diye sineye cektigimde oldu ama kavga edip yeter artik deyip küstügumde oldu
Dik kafa hep kafasinin dikine gidip sonra bisey yok gibi davraniyor..
Eger beni dinlemeyip gidiyosa vicdan yapip surekli ariyo gonulleneye calisiyo yada gelince hemen bizlede bi yere gidiyo ama yapcagindan da geri kalmiyo
Eger baski edersem gitmiyo ama surat bes karis burnumuzdan getiriyo
10 tl nin bile hesabini yapcak durumdayiz cogu zaman cebinde parasi yok cok zorda diye kendim hallediyorum ailemin verdigi ufak harcliklarla onu bulnaltmayim diye ama ben bu kadar herseyden kisarken onun umursamaz tavirlari bencilligi biseyden geri kalmamasi sabrimi tuketti
Ayrilmak tabiki istemem ama madur olmak ta istemiyorum dunya onin etrafinda donuyor saniyo cok onemsiyo kendini onun arabasi gitti dunyasi yikildi onun atkadaslari onun ailesi hep o
Bizi vok sever kurban olur ayrilik lafi etsek oturur aglar sarilir yalvarir gonul alir ama sonuc ayni adam buyumuyor 3 tane arkadasi var torutopu hepside iyi insanlar ailece gorusurz hani zarar gelmicek insanlar sorun arkadaslariyka gorusmesi degil ama kuramiyor dengeyi herseye heves ediyor hekresle sidik yaristiriyo pesine takiliyo elini cebine atip bu benim butceme ters benim icin su kadar para bile onemli diyemiyor
Daha dogru diyor bazen sahit oluyorum ama arkadaslari da israrci defalarca arayip yalvariyilar yok ben cekerim senin parayi cok ben destek olurum veya esim gitmeyince hic biri gitmiyolar boyle olunca esimde kiramiyor tabiki bu bahane degil ama ne biliyim hic bitmez sandigi sabri bitiyo karisinin..

Esini alttan alma

Beraber vakit gecirdiginizde mutlulugunu sözel olarak ifade etme...
Evde hoslanacagi şeyler yapin.
Arkadaslarindan icten ice kopar..
Asla ve asla ailenin verdiklerini onu rahat ettirmek icin kullanma...
Biriktir

zorlukta ceksen biriksin..
Adam görsün benim karimin çocuğumun suyu eksik ben gezemem desin. Hem evde de mutluyiz desin...
Ek olarak bekar mi bu tek basina her yere gidiyor.
Hic hosuma gitmez benim.
Onunda gitmeyeceğini dusunuyorsan
Cocuklari ona birak sende arkadaslarinla takil biraz.
Çocuklar tek sana zimmetli degil sonucta..
Seninde kendini rahatlatmaya ihtiyacin var...
Bosanmak icin sebep degil canim bu...
Isteklerini ilham verici sekilde ifade et..
Senle tv izlemek cocugumuzla beraber vakit gecirince cok mutlu oluyrum.
En mutlu oldugun basit anlari kiymetlilestir.
Aeni aradi mi sesini duymak iyi geldi de...
Hep sözel olarak odullendir onu...
Ben senle vakit gecirmek isterdim de gitmek istediğinde...
Ogut verme

Bende o yastaydim ama benim icin o herseyden oncelikliydi gozum gormedi biseyi hevelerimi hayallerimi erteledim onun icin herkes bir olmuyor iste
Birde benim aile yapim cok farkliydi ondan o cocuk yasta calisip ailesine bakarken yoklukla yiyecek emeginin derdindeyken ben arkadaslarimle tatil yapardim her acidan daha rahattim ondan o hep birsey gormeyip hem gozunu accak firsati imkaani olmamisken birden hem evi hem kurulu duzeni hem isini sagladi ailem..oda sasirdi iyice
Hatayi biraz burda yapmissiniz yani aileniz keseyi acmis esiniz biraz rahatliga alismis gibi.. ve sanki hissettim kadariyla esinizde şu var " ben yapsam etsemde nasilsa karim arkamda .. seviyorum, agliyorum ,ozur diliyorum gonlunu aliyorum "

Esini alttan alma

Biriktir

Adam görsün benim karimin çocuğumun suyu eksik ben gezemem desin. Hem evde de mutluyiz desin...
Hic hosuma gitmez benim.
Ogut verme
Iste cok dogru bi yere degindin ben ona hic hissetirmedim mesela giycek camasirim kalmadi annem alir kuafore annem goturur iste evde bisey biter soylemeye cekinirim simdi parasi yoksa uzulur diye hep taviz verdim alisitirdim simdi bunlari soyleyince istedinde almadik mi neyin eksik diyo kendin soyle miyosun diyo o saniyoki herseyim onin sayesinde tamam halbuki ev icin cocuklar icin hep ailemin destegoyke donuyor cark..ama ona sorsan kimsenin faydasi yok

Hatayi biraz burda yapmissiniz yani aileniz keseyi acmis esiniz biraz rahatliga alismis gibi.. ve sanki hissettim kadariyla esinizde şu var " ben yapsam etsemde nasilsa karim arkamda .. seviyorum, agliyorum ,ozur diliyorum gonlunu aliyorum "
Aynen aynen ben kararli bi tip olamadim hep cabuk kanan hemen yumusayan ona hic dayanamiyan hep kendinden veren bi tipim bazen nefret ediyorum kendimden ama tavir yapip mesafe bile koyamiyorum adam biliyoki konusur konusur affeder bide ailemde yillardir hep destek ondands rahat..mesela 2 cocugun tum.kiyafetlerini ailem alir bazen kizarlar ustune basinda yok sorumsuz bize guveniyo almicam sirf alismasin diye derler baktilar o orali degil dayanamazlar alirlar esime soylesem ben alirdim alamasalardi yapmasalardi dedinde yapmadim mi der yani nankorlukte var benim yanlisimda esim kadar cok esimle alisverise cikariz kafama gore alamam ne istiyosan al der kiyamam cekinirim hani ailemden daha rahat isterim yani ben sebep oldum bi nevi

Eşinizin geliri yetersiz kalıyorsa destek olmak gerekmez mi?
Siz neden çalışmayı düşünmüyorsunuz?
Ya da çalışıyor musunuz?

Iste cok dogru bi yere degindin ben ona hic hissetirmedim mesela giycek camasirim kalmadi annem alir kuafore annem goturur iste evde bisey biter soylemeye cekinirim simdi parasi yoksa uzulur diye hep taviz verdim alisitirdim simdi bunlari soyleyince istedinde almadik mi neyin eksik diyo kendin soyle miyosun diyo o saniyoki herseyim onin sayesinde tamam halbuki ev icin cocuklar icin hep ailemin destegoyke donuyor cark..ama ona sorsan kimsenin faydasi yok

Valla olmamaso lazim.
Gerekirse annenler sizden ya kira alsin.
Ya da bir bahaneyle artik orda oturmayacaginizi ailenizin paraya ihtiyaci olduğunu söyleyin..
Onun ailesi de yardim etsin.
Ya da etmesin bu adam biraz ihtiyac nedir bilsin..
Ben kas aldircaksam onun parasini bile esimden isterim..
Gereksiz fedakarlik yapmaya gerek yok..
Rahata alistiirma.
Seninde ihtiyaclarin var.
Devran boyle dönmüş belki ama artik o seyi geçin...
Evlendin..
Hala ananin evladi olabilirsin ama bakimindan cocuklardan kocan sorumlu.
Afedersin ama it gibi gezecegine evinin sorumlulugunu almali.
Benim babamda oyleydi. Annem hic hissetirmedi. Babam gezerdide tozarsida.
Biz babannemin bakmasiyla geçinirdik.. sonra noldu bosandilar 20 sene sonra.

Babam baskasiyla evlendi
Kadin hem maasini aliyor. Hem herseyi yapıyor babam pazar gunu bile calisiyoe..
Gezeceklerse beraber. Oturacaklarsa beraber.. kadin iyi yapti. Yoksa babam yola gelmezdi. Cok borcu vardi. Kadin tuttu parayi aldi ondan odedi.

Benim esimde para biriktirmez. Ama bisey isteyincede eksik etmez... Allah raxi olsun ondan.

Esini alttan alma

Biriktir

Hic hosuma gitmez benim.
Ogut verme
Vay beee duvara yazılıp asılması gereken bir cevap olmuş helal...

Eşinizin geliri yetersiz kalıyorsa destek olmak gerekmez mi?
Siz neden çalışmayı düşünmüyorsunuz?
Ya da çalışıyor musunuz?
Geliri gayet iyi ama aldigi maastan daha fazla borc yapti savurgan ve keyfi borclarla bizi zora soktu suan elimizde hic birsey yok borctan baska ben ise girsem iki cocugumun bakimina gidecek tum maas..iki kizim var biri ilkokulda digeri 4 yasinda bakacak kimse yok kres vs bakici bulsam digeri etude gitse aldigim asgari ucret elime bi kurus kalmayacak arti esim iyice salacak bende ise girdim diye daha onceden calisiyodum bi karimiz olmayinca vardiya vs..sartlsrida kotu olunca ciktim

Aynen aynen ben kararli bi tip olamadim hep cabuk kanan hemen yumusayan ona hic dayanamiyan hep kendinden veren bi tipim bazen nefret ediyorum kendimden ama tavir yapip mesafe bile koyamiyorum adam biliyoki konusur konusur affeder bide ailemde yillardir hep destek ondands rahat..mesela 2 cocugun tum.kiyafetlerini ailem alir bazen kizarlar ustune basinda yok sorumsuz bize guveniyo almicam sirf alismasin diye derler baktilar o orali degil dayanamazlar alirlar esime soylesem ben alirdim alamasalardi yapmasalardi dedinde yapmadim mi der yani nankorlukte var benim yanlisimda esim kadar cok esimle alisverise cikariz kafama gore alamam ne istiyosan al der kiyamam cekinirim hani ailemden daha rahat isterim yani ben sebep oldum bi nevi
Kesinlikle bu zemini elinizle siz hazirlamissiniz bazen sevgi gercekten hersey olmayabiliyor heleki karsinizdaki adam sayenizde rahatliga alismissa nasilsa yapan var nasilsa affediyo dusuncesindeyse. Lütfen bi silkelenin ve kendinize gelin karari olun bazi tavirlarinizda, hemen boşanma yolunu geçmeyin ama biraz surundurun biraz deneyin onu bakalim ailenizden yana akan o musluk kesilince sizinde artik alltan alan kanmayan yaninizi gorunce bakalim neler olucak enişte beyde. ..

Geliri gayet iyi ama aldigi maastan daha fazla borc yapti savurgan ve keyfi borclarla bizi zora soktu suan elimizde hic birsey yok borctan baska ben ise girsem iki cocugumun bakimina gidecek tum maas..iki kizim var biri ilkokulda digeri 4 yasinda bakacak kimse yok kres vs bakici bulsam digeri etude gitse aldigim asgari ucret elime bi kurus kalmayacak arti esim iyice salacak bende ise girdim diye daha onceden calisiyodum bi karimiz olmayinca vardiya vs..sartlsrida kotu olunca ciktim

Tamam anlıyorum ama nu mevzuya "eşim daha da salacak" mantığıyla yaklaşamazsınız ki.
Bu adama sorumluluk öğretemezsiniz
Annesi gibi azarlayıp evden çıkmasını yasaklayamazsınız
Sonu hep kavgayla biter.
Maaşını siz alıp yönetmeyi denediniz mi?

Yazmayım dedim ama kusura bakmayın ben eşinizde eski eşimi gördüm. Hayatta heves alacağı şey hiç bitmedi. Benim evimde oturduk ondan bile memnun değildi. Doğuma gittim hamilelik süreci bilmem ne tüm masrafı ailem ödedi o hep eleştirel kaldı.
Yani düzelir mi derseniz inşallah düzelir derim ama çok sınır oluyorum böyle erkeklere.

Siz bu kadar ince düşünürken, eşinizin har vurup harman savurmaları elbette sizi sinirlendirecektir.
Ama anladıgım kadarıyla ortada karsılıklı bir sevgi var ve bu bosanmamanız icin gecerli bir sebep.

Erkekler gec olgunlasır derler, buna ek olarak bir de karsımızda gencligini yasayamamıs bir erkek var. -gerci siz de yasayamamıssınızdır ama toplum baskısı nedeniyle kadınlar degil ama erkekler bu tarz seylerdeki eksikligini daha da cok büyütür.-
Acaba bu konuyu onunla konusmayı denediniz mi? Onu anladıgınızı fakat yaptıgı davranısı törpülemesi gerektigini sakince anlattınız mı?

Cevremde böyle esler icin, esinin kartını-maasını alıp harclık seklinde esine veren kadınlar var. Belki de böyle bir yolla cözüme ulasırsınız.

Tamam anlıyorum ama nu mevzuya "eşim daha da salacak" mantığıyla yaklaşamazsınız ki.
Bu adama sorumluluk öğretemezsiniz
Annesi gibi azarlayıp evden çıkmasını yasaklayamazsınız
Sonu hep kavgayla biter.
Maaşını siz alıp yönetmeyi denediniz mi?

Cocuk mu bu yonetsin. Ben olsam vermek istemem. Yonetme isini ihtiyaclarini soyleyerek su eksik bu eksik.. bu lazim.. bunuda halledelim gibi seylerle yonetebilie.
E elinde avcunda da borca yetcek kadar kaldigi icin gezmeye az zaman ayiracak veya çocuğuyla zaman gecirektir

Cocuk mu bu yonetsin. Ben olsam vermek istemem. Yonetme isini ihtiyaclarini soyleyerek su eksik bu eksik.. bu lazim.. bunuda halledelim gibi seylerle yonetebilie.
E elinde avcunda da borca yetcek kadar kaldigi icin gezmeye az zaman ayiracak veya çocuğuyla zaman gecirektir

Neden benim mesajımı alıntılayarak konu sahibesine yorum yapıyorsunuz anlamadım.
Erkek ev idaresini beceremiyorsa bu yola gidilebilir şeklinde fikrimi belirttim.
Bana sorsa işe gir çalış derim ama kadıncağızın o şansı yok.
Alıntılamazsanız çok memnun olurum. Konu benim değil çünkü.

Neden benim mesajımı alıntılayarak konu sahibesine yorum yapıyorsunuz anlamadım.
Erkek ev idaresini beceremiyorsa bu yola gidilebilir şeklinde fikrimi belirttim.
Bana sorsa işe gir çalış derim ama kadıncağızın o şansı yok.
Alıntılamazsanız çok memnun olurum. Konu benim değil çünkü.

Sizin cevabiniza istinaden yazdim ben ama. Baska bir cevaba istaneden degil o yuzden. Amacim size bildiri gelip gelmemesi degil oneriyle ilgiki fikrimi belirtmek

Benim ablamda senin gibiydi eniştem çok asırı harcardı kimseye yok demezdi ne varsa verir herkse . Ablam da herşeyden kısıp para biriktirirdi ne üstüne alır ne eve bişey alırdı. En sonunda biriktirdigi paraları enişteme verince çıldırdı ablam o da artık harcıyor cok mutlular ikiside sorumsuz gayet iyiler :)

X