- 1 Nisan 2022
- 2.719
- 1.612
- 38
Selam kızlar.. gene ben .. bitmek bilmeyen sorunlar cidden . Yukarıda ki süreci biliyorsunuz . Doğum iznine 1 hafta önceden ayırdılar biliyorsunuz . Vize ile ilgili sorun olmuş patron she gelsin demiş bi baktım ik arıyor .. she hnm müsaitseniz gelebilir misiniz patron çağırıyor falan iyi dedim araba yolladılar geldiler , aldılar neyse halbuki her şeyi anlatmıştım kıza. Neyse gittim patron çağırdı diye onunla konuşmak istedim kıza söylettirdim benlik bir şey yok demiş eee kendi beni istemedi mi ben niye geldim dedim . Meğersem eksik anlatmışım tekrar anlatacakmışım neyi eksik bilgi vermişim dedim yeni gelen kıza. Direk çıktım yukarıya dedim böyle böyle yazışmalarım var gösterebilirim gerek yok dedi benm göstermediğim hiç bir şey yok vize ile ilgili de eksik bilgi vermedim hatta ara ara kontrol etmesine hatta patron sana bunu sorar bile dedim . Bırakın vize ile ilgili olmasını fuarlardan tutun her şeyi söyledim . Yeni gelen kız she bana bunun bilgisini vermedi demiş hayır dedim yazışmalarım var gösterebilirim isterseniz dedim gerek yok dedi indim Aşağıya abla vardı kız yoktu . Abla dedim ben patron ile konuştum tamam dedi dedim ik ya gidiyorum kız geldi o ara indim ik ya neyse ik da ki adam bende bi çıkayım son durum ne söyleyeyim dedim (sabah baya bi olay olmuş çünkü) .. patron she akşama kadar dursun rica edelim de işin üstünden tekrar geçsinler demiş iyi dedim tamam . Yalan yok bu sefer ses kaydı aldım anlattığıma dair bir işe yaramayacağını biliyorum kullanmak mabıyla da değil ne varsa aldım işleri anlatırken .. her şeyi en başından anlattım çoğu şeyi yeni duymuş gibi yaptı eee dedim sana söylemiştim bunu . Not aldın hatta dedim 1ay yanında kaldığımda. Neyse sonra vize için yanına çıktı konuşalım gibisinden konuşmayalım çözün demiş. Neyse ben ses etmedim . Bir den sen bana neden başvuru tarihini söylemedin dedi olur mu dedim söyledim hemde vizecinin attığı tarih ile birlikte dedim . Açtım gösterdim bak bu tarihte . Kusura bakma ama dedim 1aydır yanındaydım o kadar şey söyledim not almadın dinlememişsin bile dedim . Şimdi bana gelip hesap soramazsın dedim.. akşam çıktım eve geldim . Ne oldu ise bugün çaycı abla şey duymuş abla yeni gelen kız İk da ki adam ses kaydından bahsediyorlarmış çaycı abla gelince susmuşlar . Ya yerime gelen kız alırken gördü yada başka birinden bahsediyorlar . Benden önce bi mühendis ile sorun olmuştu . Kaldı öyle ..yemin ediyorum kurtlar sofrası ..Merhaba kızlar önceki konumu biliyorsunuz . Bugün ik dan geldiler , işte she hnm ben 2 yönetici ile konuştum. 11 Ağustos a kadar gelmenize gerek yok bu hafta dan sonra izne ayrılabilirsiniz dedi iyi de çalışabilir raporum 12sine kadar yıllık iznimde yok 1 hafta kaldı zaten dedim.. işte hamile hamile gelmesin demişler o 1 hafta şirketten olacakmış maaştan ve yıllıktan kesilmeyecek dedi. Neyse sonra konuşuruz dedi çıktı odadan .. yanımda ki abla da şu meşhur olan.. aaa sevindim bak ne güzel dedi bende onlar yüzünden şüpheci olduğumdan iyi de dedim evrak vermeleri gerekiyor izin kağıdı dedim . Sonuçta 1 hafta devamsız gözükeceğim. Haklısın gider konuşursun dedi. Neyse gittim ben İk ya dedim tamam mazeret izni olacakmış yöneticiler imza atsın dedim olmaz ki öyle dediler bu kız bize güvenmiyor modu olacak tamam o zaman mail atın dedim ona da gerek yok dediler . Mazeret formuna yönetici atmayacak mı dedim sonuçta . Biz sonradan imzalatıyoruz dediler . Siz neden istiyorsunuz kine döndü olay artniyet aramayın falan yönetim bu zamana kadr kimseye bu iyiliği yapmadı muhtemelen sen yakınsın birebir çalıştığın için yapıyorlar dedi bunun için işten çıkarılmazsın dedi. Neyse uzatmadım ben en iyisi raporu güncelleyeyim dedim tamam dediler . Çalıştığım yere patronların kullandığı farklı odadan bi giriş var dedim (şüpheleniyordum zaten fısır fısır konuştklarına duymuştum )oradan gireyim yeni kızla abla başbaşa . Tam aradayım baktım beni çekiştiriyolr.. işte she ye böyle dediler o da evrak alacakmış valla benim aklıma gelmez neler düşünmüşüm neler .. kız oradan valla benmde gelmez safım ben dedi . Bi ton şey söylediler benle ilgili. Çıkaracaklar mı diyor kız abla valla öle dediler ama bakalım falan diyor . She ye bak sen dedi .. şeytanın aklına gelmezmiş. Bi kaç şey daha söylendi ama araya birileri sesler girdiği için uzatmadım . Geri döndüm normal kapıdan girdim .. bozuntuya vermedim . Oturdum yerime . İçimden vay be dedim , dünki gelen kızla abla beni çekiştiriyor. Neyse Allah’a havale ettim .. yarın son günüm . Başbaşa kalsın aşıklar . Şimdi öğrendim daha da rahatladım .