bitmeyen misafirlik :(

sakinimm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2025
24
39
3
34
merhaba herkese,
konum biraz uzun elimden geldiğinde kosa yazmaya çalışıcam. artık içime dert oldu eşimden başka biriyle de konuşamıyorum sizlerle paylaşmak dertleşmek istedim.
2.5 senelik evliyiz 17 aylık bir oğlum var. büyükşehirde yaşıyoruz. eşimin annesinin yıllar önceden geçirdiği hastalıklardan dolayı her yıl iki kere bizim yaşadığımız şehirde saglık kontrolu oluyor. ama devlet hastanesi oldugu icin randevu zor bu yüzden senede iki değil hemen hemen iki ayda bir geliyor bize. bir hafta on gün arası kalıyor kontroller bitince dönüyor. bazen ayda bir geliyor. kayınvalidem cok cok iyidir. aramız da iyidir geldiğinde bize torununa bir sürü hediyeler yiyecekler kaldıgı süre boyunca alışverişler yemek yapmalar vs düşünceli biridir yani. o yüzden aslında cok da sorun yapmıyorum.
bu arada eşimin iki ablası var biri yurtdışında yaşıyor. o görümcemin eşi ameliyat olcaktı bizim yaşadığımız şehirde. yurtdışından geldiler, kayınvalidem,diğer görümcem,ameliyat olacak eniştenin annesi de bize geldiler. iki çocuk da dahil evde 9 kişi kaldık 5-6 gün. şunu da inkar edemem herkes cok yardımcı oldu yemek bulasık vs işlerinde. saglık durumu oldugu için bişey de diyemedim ama bu kadar kalabalık aynı evde 5-6 gün zorladı. yurtdışında yaşayan ameliyat olan görümcem ve eşi ev için bize büyük bi hediye aldılar. böyle şeyler yaptıkları için de kötü gelin gibi hissediyorum kendimi ama cocukla misafir agırlamak gercekten zor.
bikac hafta sonra kayınvalidem ameliyat olacak. yurtdışından görümcemle kücük kızı gelecek, diğer görümcem gelecek ve eniştenin annesi gelecek yani dünür. yurtdışından gelen torununu görmek istemiş. hastanede 4-5 gün kalınacak sonrası nolur bilmiyorum. ev yine kalabalık olacak yani. hepsi cok cok iyi insanlar yardımcı olurlar ama bi yerden sonra yeter diyorum. diğer görümcemin de bi saglık sorunu çıktı o da yakın zamanda bizim yaşadıgımız şehirde bi işlem yaptıracak. hepsi saglık işleri oldugu icin bişey diyemiyorum ama cok yordu artık kalabalık. bir ay yalnızız sonra bi misafir bir hafta on gün, sonra tam yalnız kalıyoruz yine misafir. bu aralar eşimin doğu görevi gündemde. tercih yapıp gitsek mi diye düşünüyoruz. allah affetsin ama gidersek daha iyi olur diye düşünüyorum. sanırım son zamanlardaki misafirlik beni cok yordu. böyle düşününce de kendimi vicdansız hissediyorum sonucta hepsi saglık işleri ama mesela eniştenin annesinin gelmesine ne gerek var? yani öncesinde oglu ameliyat oldu diye görmek yanında olmak istedi ama bu sefer torun görmek icin gelmesi cok gereksiz. sonucta hayatımda 3 kere gördüğüm insan, baskasının evine giderken bu rahat düşünülmemesi gerekiyo. kendi geliniyle bile arası cok iyi değilken ben neden misafir ağırlıyorum. haksız mıyım yoksa cok mu abartıyorum artık mantıklı düşünemiyorum oglumla zaten günü zor bitiriyorum cok hareketli bide misafir agırla zor geliyor

Doğu görevine tercih yapın ve gidin.
Sağlık sorunu anladık da hiç bitmeyecek heralde bu sağlık sorunları. İnsan bazen kendi ailesine sabredemiyor siz görümcenizin kayınvalidesini ağırlayacaksınız. Yağ da olsa bal da olsa bi noktadan sonra insan yeter artık der yani.

doğu görevi bana da cok mantıklı geliyor ama eşim kararsız ve ben cok istekli görünmekte istemiyorum en azından gitme nedeni olarak misafirleri göstermek istemiyorum. ama bi ara eşim BİLE bu saglık durumları bitmeyecek gibi biz gitsek mi acaba doguya demişti

Herkesi anlarım ama eniştenizin annesinin gelip evin kalabalıklığını görmesine rağmen 5 6 gün kalması gerçekten şaka gibi hadi diğerinde oğlu ameliyat oluyordu ama şimdi ne alaka sırf keyfine gelip insan alakasız birisinin evinde o kadar kalır mı evi uzakta mı gelip gidemiyor mu merak ettim

Bunlar cümbür cemaat hasta olmak için evlenmenizi mi beklemiş napmış deliler sülalesi gibi getirdikleri hediye de hizmet de hiçbir şey değil bugün en adi otelde 5-6 gün kalsalar 20-30 k lık olurlar bir zahmet onu da yapsınlar bence biran önce kaçın doğu bunlardan iyidir

Valla ben olsam ne hediyelerini isterim ne de kendilerini.
Kapımı kapatıp huzurla oturmak dünyalara bedel. Varsın kimse ne para versin ne hediye alsın.
Ayrıca sizin eviniz olmasa ne yapacaklarmış ailece? Ben olsam eşime söylerim, bir daha misafir edemeyeceğim, herkes kendi başının çaresine baksın derim.

Sesiniz çıkmamış diye üstünüze gelmişler sanki her şehirde hastahane var tam teşekkür lu niye sizin bulunduğunuz sehir?

Her ilde artık hastane var. Siz nerede yaşıyorsunuz ben anlayamadım herkes sizin orda doktora gidiyor?

Sesiniz çıkmamış diye üstünüze gelmişler sanki her şehirde hastahane var tam teşekkür lu niye sizin bulunduğunuz sehir?
büyüksehirde yaşıyoruz ve bazı hastalıklar için aranan doktor profesör hep bu şehirde şansımıza kayınvalidem zaten geçmişte kanser geçirdiği için önceden de bizim olduğumuz şehre giidp geliyormuş, enişte de ameliyatı için doktoru bizim şehirde buldu alanında en iyi doktordu, diğer görümcem de yine bu şehirdeki doktora görünecem kayınvalidem öyle istedi kendi doktoeuna götürecekmiş görümceyi, ben zaten hediye de istemiyorum ama sürekli bişeyler alınınca bide üstüne bişey diyemiyorum misafir istemiyorum diye. eşim de arada kalıyo o da cok memnun değil bu durumdan. bide ailenin küçüğü olunca malum. abimle aynı şehirdeyiz onlara giderken bile çekinirim kücük bebekleri var aman gelinimiz yorulmasın ugrasmasın diye, hele ki bir hafta yatılı hayatta kalmazdım. eşim de bu konularda aşırı ince düşüncelidir ve ailesi de oldukca modern aile ama bu cümbür cenaat kalma olayları bana köy adetleri gibi geliyor.

cok güldüm sagolun doğuda genelde kücük şehirler tercih ederiz sanırım, o yüzden hastane imkanı cazip gelmez insanlara
Hastane imkanıyla alakalı değil bence onlar ev ortamında rahat kalıyoruz kafasındalar . Bunları kim kabul ediyorsa ona tavrınızı belli edin kayınvalide mi kabul edıyor eşiniz mi ?
Yani siz nie düzen bozuyorsunuz .
Hadi kayınvalide görümce neyse de dıdının dıdıları nie gelıyor size kime soruyorlar

Bireysellik benim içinde önemlidir benimde bu aralar kayınbabam gelip gidiyor hastahane icin vs görümcem gelip kaldı derken resti cektim eşime dogu görevi para biriktirmek için de cok avantajlı gidin bence

Yol geçen hanı olmuşsunuz, hala ne istekli davranmamasından bahsediyorsunuz? Mecbur değilsiniz bu kadar insana bedava otel olmaya. Eşinize göre hava hoş, temizliği nazı gazı ile uğraşmıyor. Onun için katlanılabilir bir seviyede. Az sorumluluk verin, bakın nasıl kaça kaça gidiyor doğuya.

Hiç hediye falan istemem.Bazen kendimi bile çekemiyorum.Hediye getiriyorlar diye yük mü olacaklar.Abimin eşine çocuklarına canımızı veriririz her türlü ihtiyaçlarını yaparız.Maddi manevi.Ama bir gece bile kalmamışızdır.Yengem davet etmediği sürece de gitmeyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…