Bİtmeyen kabusum egzama?

Ha bir de anetta, 1 bardak temiz içme suyuna 1 çorba kaşığı karbonat ve bir çay kaşığı deniz tuzu ekleyip karıştırıp kullanmak da işe yarıyor, en azından o kaşıntıyı sakinleştiriyor ve daha hızlı iyileşmesini sağlıyor. Tabii bir sonraki egzama atağına kadar...

Rica ederim, foruma yağ bazlı olan tarifi de ekleyeceğim demişim ama eklememişim sanırım. Yarın fırsat bulursam o şeklini de ekleyeyim, belki birilerinin derdine derman olur.

Ben kendim için kullanıyorum, evcil hayvanlarda da kullanıyoruz ama çok ileri vakalarda dediğin gibi ne derece etki eder bilemiyorum.

Aynen öyle.. babamın ellerinde mevcut bu illetten.. tetra nın her türlü karışımını denedik.. fayda olmuyor.. kış aylarında ellerinin üstü öyle bir çatlar ki sanırsın bıçakla kesmisler.. eti görünür çatlak aralarından.. biz de mümkün mertebe bol yağlı nemlendirici kremler ile gecistiriyoruz.. sıklıkla eldiven kullanır rüzgâr ve soğuk temas etmesin diye..
oysaki yengemin elindeki egzemaya uyguladigimizda sadece su ile kaynatilmis hali ile 3 seferde bitirdi.. 15 yıl kadar oluyor tekrarlamadi bile..

Cidden çok etkili bir yaprak.. Öyleki; bulgaristan da hastanelerde doğum sonrası bu çay hazırlanıp hemşireler tarafından hergün vajinaya ılık kompress yapılır.. Yaranın mikrop kapmamasi ve daha çabuk iyileşmesi için.. burda batikon ile gecistiriyorlar, onu bile kendin yapıyorsun halbuki açık yaraya daha zararlı kimyasal içerikli..

Ha bir de anetta, 1 bardak temiz içme suyuna 1 çorba kaşığı karbonat ve bir çay kaşığı deniz tuzu ekleyip karıştırıp kullanmak da işe yarıyor, en azından o kaşıntıyı sakinleştiriyor ve daha hızlı iyileşmesini sağlıyor. Tabii bir sonraki egzama atağına kadar...

İşte bu babam için olabilir, zira; deli gibi kasiniyor elleri.. öyleki kanatiyor bazen..

Aynen öyle.. babamın ellerinde mevcut bu illetten.. tetra nın her türlü karışımını denedik.. fayda olmuyor.. kış aylarında ellerinin üstü öyle bir çatlar ki sanırsın bıçakla kesmisler.. eti görünür çatlak aralarından.. biz de mümkün mertebe bol yağlı nemlendirici kremler ile gecistiriyoruz.. sıklıkla eldiven kullanır rüzgâr ve soğuk temas etmesin diye..
oysaki yengemin elindeki egzemaya uyguladigimizda sadece su ile kaynatilmis hali ile 3 seferde bitirdi.. 15 yıl kadar oluyor tekrarlamadi bile..

Cidden çok etkili bir yaprak.. Öyleki; bulgaristan da hastanelerde doğum sonrası bu çay hazırlanıp hemşireler tarafından hergün vajinaya ılık kompress yapılır.. Yaranın mikrop kapmamasi ve daha çabuk iyileşmesi için.. burda batikon ile gecistiriyorlar, onu bile kendin yapıyorsun halbuki açık yaraya daha zararlı kimyasal içerikli..
Bizim ülkede çok iyi bilinmez, aktara gider sorar her ismini ayrı ayrı söylersin aval aval bakar yüzüne :KK43: Halbuki ilaçların bir çoğunun kaynağı doğa, eğer kişi bilinçliyse, neyi nasıl kullanması gerektiğini biliyorsa bitkiler daha kolay bir çözüm olabilir.

Baban için aynısafa çiçeği veya kantaron kullanabilirsiniz aslında.

Bir miktar aynısafa veya kantaronu bir kavanoza koyup üzerini tamamen kapatıp biraz geçecek kadar hakiki zeytinyağı ekleyip kapağı kapatın. Ara ara çalkalayarak 6 hafta güneş altında beklettikten sonra yağı süzün ve çiçekleri atın. Daha sonra 2 ölçü vazelini benmari usulü eritip içine 1 ölçü yaptığımız yağdan ekleyip ahşap bir kaşıkla birbirine karışmasını sağlayalım. En son içine eğer mümkünse 3-4 mm boyunda bir parça bal mumu atıp onu da eritelim ve bu karışımı kapaklı plastik bir kavanoza dökelim. İşte hazır babanın el kremi. Bence senin bu konularda bilgin ve yeteneğin var, 10 dakikada hazırlarsın.

Bizim ülkede çok iyi bilinmez, aktara gider sorar her ismini ayrı ayrı söylersin aval aval bakar yüzüne :KK43: Halbuki ilaçların bir çoğunun kaynağı doğa, eğer kişi bilinçliyse, neyi nasıl kullanması gerektiğini biliyorsa bitkiler daha kolay bir çözüm olabilir.

Baban için aynısafa çiçeği veya kantaron kullanabilirsiniz aslında.

Bir miktar aynısafa veya kantaronu bir kavanoza koyup üzerini tamamen kapatıp biraz geçecek kadar hakiki zeytinyağı ekleyip kapağı kapatın. Ara ara çalkalayarak 6 hafta güneş altında beklettikten sonra yağı süzün ve çiçekleri atın. Daha sonra 2 ölçü vazelini benmari usulü eritip içine 1 ölçü yaptığımız yağdan ekleyip ahşap bir kaşıkla birbirine karışmasını sağlayalım. En son içine eğer mümkünse 3-4 mm boyunda bir parça bal mumu atıp onu da eritelim ve bu karışımı kapaklı plastik bir kavanoza dökelim. İşte hazır babanın el kremi. Bence senin bu konularda bilgin ve yeteneğin var, 10 dakikada hazırlarsın.

Hazırlamak işten değil evet ama şu konuda çok haklısın, burdaki aktarlarin cogu bilgisiz sadece esnaflik yapıyorlar.. ve dükkânlarda sattıkları bitkilerin yarısından fazlası istedigin ürünün başka bir çeşidi yahut süresi dolmuş etkisini yitirmiş oluyor.. dediğim gibi biz bunları balkanlarda konumumuz itibarı ile ellerimizle topluyorduk.. artık fırsat bulamiyoruz diyelim..
işte bu nedenle başarısız oluyor denedigimiz kurler..
İkinci öneri biraz sarkabilir gibi şu sıralar.. ama denemek istiyorum cidden.. krem fikri çok hoşuma gitti..

Hazırlamak işten değil evet ama şu konuda çok haklısın, burdaki aktarlarin cogu bilgisiz sadece esnaflik yapıyorlar.. ve dükkânlarda sattıkları bitkilerin yarısından fazlası istedigin ürünün başka bir çeşidi yahut süresi dolmuş etkisini yitirmiş oluyor.. dediğim gibi biz bunları balkanlarda konumumuz itibarı ile ellerimizle topluyorduk.. artık fırsat bulamiyoruz diyelim..
işte bu nedenle başarısız oluyor denedigimiz kurler..
İkinci öneri biraz sarkabilir gibi şu sıralar.. ama denemek istiyorum cidden.. krem fikri çok hoşuma gitti..
Ben bu yüzden saksılarda yetiştiriyorum bazı bitkileri :KK48:

Bence ilk fırsatta yağ olayını hallet çünkü şu an tam mevsimi. Şifa olsun babacığına...

Bu vesile ile egzama için 3 ayrı tarif paylaşmış olduk, umarım arkadaşlarımızın işine yarar. İyi geceler canım.

Ben bu yüzden saksılarda yetiştiriyorum bazı bitkileri :KK48:

Bence ilk fırsatta yağ olayını hallet çünkü şu an tam mevsimi. Şifa olsun babacığına...

Bu vesile ile egzama için 3 ayrı tarif paylaşmış olduk, umarım arkadaşlarımızın işine yarar. İyi geceler canım.

Çok teşekkür ederim gerçi bilgiler en çok benim yararima oldu :-) bu vesile ile kurler konusunda kime akıl danisacagimi keşfetmiş oldum.. Belliki bu alanda bezin var.. Faydalı sohbet oldu iyi sabahlar..

Saçımda ve yüzümde egzama var.Doktora defalarca gitmeme rağmen ilaçlar geçici çözüm sağladı.Kepek şampuanı da bir işe yaramadı.Saçımdaki kabuklardan kurtulamk istiyorum.Var mı bir yolu:110:varsa bir çözümü söyleyin lütfen:KK43:

Saclarimda dokuntulu egzama vardi 8 yil cektim oyle yara okurdu ki ensemin ustu saclarimi toplayamazdim bir gun dalmis toplamisim bir arkadasim gormus yazik sana cok kotu ya noldu oraya falan demisti biri de bulasici mi cok kotu duruyor falan. Neyse birgun ultiker cikarmistim acilde ilac kompleksi yaptilar adini buraya yazmam dogru olmaz sanirim ama ozelden yazabilirim isteyene herkese de iyi gelir mi bilmem oktora muhakkak sorun arkadaslar ben sabah kalkinca yastiga bir baktim tum dokuntu oradaydi ve oymus sonra hic yasamadim ayni seyi

Annemde de var.. Bildim bileli çekiyo kadıncağız.. Neler denemedik ki.. Annemin tabiri ile 'bi b*k kaldı sürmediğimiz' kafasına.. Kesin bi şekilde geçiren iyileştiren birşey bulamadık...Sadece yazın yazlığa gittiği zaman tuzlu deniz suyu kaşıntısını alıyo kafasından ve kurutuyor. Onun dışında yazlıktan dönünce bi iki aya yine başlıyor kadıncağız kaşınıp,pul pul dökmeye omuzlarına..

Saçımda ve yüzümde egzama var.Doktora defalarca gitmeme rağmen ilaçlar geçici çözüm sağladı.Kepek şampuanı da bir işe yaramadı.Saçımdaki kabuklardan kurtulamk istiyorum.Var mı bir yolu:110:varsa bir çözümü söyleyin lütfen:KK43:
canım arkadasimdada ezgzama var elleri hep yara icindeydii bi doktora gitmis ve arkdasma hap ve boyle bi kac kremin karisimindan olusan bi krem vermis arkdasimin elleri filan duzeldi ve bi gunde gecirmis ama hapin yan etkileri filan varmis

canım gecmis olsun.ceviz yaprağı suyu egzamaya cok iyi geliyor.benim parmak aralarımda vardı bir hafta falan uyguladım geçti.komşumuzunda saç derisinde varmıs onada soyledim uyguladı onunda geçmiş .
5-6 ceviz yapragını 5 dk falan kaynat pamukla egzamalı deriye sur Allahın izniyle şifa bulursun

Benim eşimin ayaklarında vardı Kocaman yaralar açılmıştı sürekli kanıyordu, pis su akıyordu, baya ileri derecedeydi. 1 Hafta kadar hastanede yattı ama çıktıktan kısa süre yeniden oluştu ve çok hızlı yayıldı. Hastaneye yatmadan önceki haline döndü. Ben kuru dut kürü uyguladım eşime, Allah ın izni ile geçti çok şükür yıllardır da tekrarlamadı. Arada çayını da yaparım içer. Malum egzama karaciğerden geliyor. Saraçoğlunun kurudut kürünü şiddetle tavsiye ediyorum.
Dayımında ellerinde çıkmıştı bir ara o kür falan yapmadı ama her gün 1 avuç kurudut yemiş. Onun elleride 1 ay kadar sürede iyileşti, dahada çıkmadı.
Saçlara uygulanabilir mi nasıl olur bilmiyorum ama el , ayak gibi suda bekletilecek uzuvlardaki rahatsızlığı olanlara merhem olur inşallah

Peritozu aynı dertten bende muzdariptim yıllarca Aloeveralı ürünlerden kullandım çok iyi geldi arzu edersen... no dan ulaş bana anlatırım nasıl geçirdiğimi ve neler kullandığımı...

Son düzenleyen: Moderatör:
Benimde saç diplerimde var ben çok şampuan kullandım doktorun söylediği herşeyi hiçbiri bir işe yaramadı en iyisi Head & Shoulders kullanıyorum içinede çam terebenti yağından döküyorum başka şampuan kullanınca yine oluşuyor o yüzden şampuanı değiştirmiyorum ..
vücudumda sadece göğüs kısmımda küçük bi tane çıkıyor ondada travazol krem kullanıyorum tavsiye ederim

Saçımdaki egzamadan ellerimdeki egzama için kullandığım kortizonlu kremi kullanarak kurtuldum.üstelik tırnak mantarı da var .saçımda tekrarlamadı.ancak ellerim süreklş egzama oluyor.üç yaşındaki oğlumun elleri de egzama olmuş:KK43: eczacı bir arkadaşım abla üzülerek söylüyorum kremler geçici çözümdür dedi.oğlum da çekecek drdi
dipnot:doktorculuk oynamıyorum yaşadıklarımı söylüyorum

Çok geçmiş olsun.Benim de yıllardır ellerim de var bir ara ayaklarım omuzlarım eklemlerim her yerimdeydi.Gitmediğim hastahane yapmadığım kür kalmadı dut ,ceviz vs hiç biri birşeye yaramadı.En son gittiğim doktor biraz da olsa iyi ilaçlar verid tek yapmamız gereken dikkat etmek ve stres.Ve egzamanın bir sürü türü var herkese iyi gelecek diye birşey yok.Mesela dut kürünü yaptım bir çok kişi geçti dedi beni tam tersi mahfetti.Bir doktor da ömür boyu seninle demişti sanırım ömür boyu bu hastalık benimle...

X