• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bitmeyen gaz ;)

Kıskandım kızlar benim de olmalı hemen gidip leblebi,nohut,kurufasulye filan alayımda sizi yalnız bırakmayayım .)

Bende ibs var gaz çok oluyor. Bazen kalbimi küt küt attırıyor neden hala çözemedim. Sizinkide öyle bişey olabilir. Özellikle bende akşamları başlıyor.

Bol bol sebze corbası oneririm.bana dr mahnezyum vermişti suda kariştirip içiyordum.o geçirdi. Ve bır hafta sebze ile beslendım.cok zor oluyor gaz sancısı ya. Ama hallledersiniz.regl oncesi ve reglde bende de oluyor .

Çıkmıyadabiliyo bu yüzden kaç defa acillik oldumben gaz sıkışmasından
Benim kendimi bildim bileli boyle bir problemim var Dr. İbs dedi sinirlenince, usutunce, cok heyecanlanınca, cok strese girince... İnan evin işinin stresinden bile ağrı giriyor
Bende millete hayret ediyorum zart zurt hep
Ben cıkarana kadar ne sancılar cekiyorum ahhh ahhhh
Baskasına anlatınca salıver gitsin oluyo
Cıksa salacamda yooooook içimde kaburgalarıma kadar sıkıstırıyo
Bende hep acillik oldum düğün gecemde dahil
Tek çözümü bol yogurt bol kefir
caymıs ilacmıs bos

Aşırı gaz problemi olan kişilerin karbonhidrat diyeti yapması gerektiğini duydum bir yerde. Ama tabii en iyisini doktor bilir. Karbonhidratı hamur işini azaltın faydasını görürseniz devam edin bence.

Ayrıca probiyotik ağırlıklı bir beslenme gerektiğini de duymuştum. Deneyin bence.

Benim kendimi bildim bileli boyle bir problemim var Dr. İbs dedi sinirlenince, usutunce, cok heyecanlanınca, cok strese girince... İnan evin işinin stresinden bile ağrı giriyor
Bende millete hayret ediyorum zart zurt hep
Ben cıkarana kadar ne sancılar cekiyorum ahhh ahhhh
Baskasına anlatınca salıver gitsin oluyo
Cıksa salacamda yooooook içimde kaburgalarıma kadar sıkıstırıyo
Bende hep acillik oldum düğün gecemde dahil
Tek çözümü bol yogurt bol kefir
caymıs ilacmıs bos
[/tek çözüm stresle baş edebilmek UOTE]

Ay çıktığına şükret gazın.
Çıkmaması felaket sancılı bişey.
Geçenlerde nasıl kıvrandım ölcem sandım.
Siz gaz olmamak için uğraşmalısınız , ayaklar ve bel sıcak tutulmalı hep.yemek yerken yavaş yiyin ve iyice çiğneyin.az çok size gaz yapan yiyecekleri bilirsiniz , onları tüketirken azami ölçüde tüketin.sütü soğuk içmeyin vs vs

Eğer düzenli kaka yapamıyorsanız gazınız çok oluyor.. bende ibs var günlük kaka yapmaya çalışırım çünkü büyük abdest yapmak sadece alışkanlık ..klozette oturup bekliyorum.. alışmak için hergün aynı saatte yapmak gerek mesela her sabah.. ibs yi ben böyle çözmeye çalışıyorum..birde kimyon gaz sorunu için ideal yemeklerden sonra 1 çay kaşığı yiyin rahatlatıyor

Beslenme tarzınızı değiştirin. Besin alerjileriniz var mı. Bence araştırın. Probiyotik yiyecekler yemeye çalışın. Gaz yapan yiyeceklerden uzak durun.diyet tat ( tatlandırıcı ) içeren ürünler yemeyin sakın.
gastroenteroloji bölümüne doktora gidin. Bir doktor fayda etmezse diğerine gidin.
geçmiş olsun. Çok sinirlerinizi bozacak bir durum . İyileşirsiniz umarım.

Limonlu melisa çayı gaz için bire bir. Tavsiye ederim. Ama sezeryan sırasında bağırsaklara zarar verilmiş olmasın?o_O

Sezaryenle ilgili olduğunu sanmıyorum. Çocuksuz bir arkadaşım da öyle göbeği hep şişkin. Ne olabilir ki ayrıca, operasyon sonrası gaz çıkardığına göre başka bir rahatsızlık bırakmaması lazım yani

Bende boyle olucam sanirim.1 ay oldu dogum yapali.Geceleri bir gaz geliyor.Bagirsaklarimin sesini tv acikken odadaki herkes duyuyor🤦‍♀️

Back