• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bitmeyen gaz ;)

Biraz önce televizyonda gaz konusu vardı. Kadınlar mutsuzsa gaz problemi çok yaşar dendi. Ne derece doğrudur bilemem tabii.

karniniza saat yonunde masaj yaparsaniz sıkışma donemlerinde rahatlatir

sezeryandan sonra bendede bir donem oldu
bir kuzenim var bir rahatsizliktan dolayi kulaklari duymuyor ben yine boyle bir gaz sancisi doneminde gulerken istemeyerekte olsa ortamda gazi kacirdim kulaklari duymayan kuzenim bile oha dedi durum okadar vahimdi bir sure sonra gecti bendeki gaz problemi

Benim de gaz sorunum vardı. Baya bı ameliyatlik sorunlarim vardı.
3 kere ameliyat oldum.
Sol tüpüm bağırsağıma yapışık, hidroselpenkti bağlatmıştım önce ki ameliyatta ve kistleşmiş.
Son doğumdan sonra ki ameliyatımda aldırdım.
Ve gaz sorunum tamamen bitti.

aynı bende öyleyim. akşam yedıklerımle öğlene kadar hiç birşey yemeden durabılıyorum şişkinlik oluyor çok fazla.sürekli, rahatsızlık veren birşey. tek çare bağırsakların hangi yiyeceklere tepki verıyor. ben ekmek,makarna ,pilav, ve tatlı şeyler yediğim zaman rahatsız oluyorum.bi ara ara verdım hem karnım ındı hem rahatladım.midede sorun var tabi herşeyı yıyemıyorum.

genelde ağzınızdan mı nefes alıyorsunuz burnunuzdan mı ? özellikle burunda sıkıntı olduğu zaman ağızdan nefes aldığım dönemlerde bende de bu tarz sıkıntılar oluyor.

bağırsaklarla ilgili bi problem olabilir. bi doktora gidin. geçmiş olsun.

Kefir öneririm.. ama düzenli tüketim olacak..Cevremde bu dertten muzdarip olup düzenli kefir tüketen tanıdıklarım var ve birkaç ay icinde tüm şikayetlerinin gectigini söylüyorlar.

herkese iyi aksamlar
biraz utanarakta olsa size bi sorunumu anlatmak istiyorum.3 yil once sezaryenle dogum yaptim ve o gunden beri asiri derecede gaz sikintim var.şoyle ki afedersiniz surekli gaz cikariyorum yanlis anlasilmasin kokma falan yok ama dakka basi cikariyorum.bu beni ciddi anlamda zorluyor artik cikarmasam dert cikarsam ayri bi dert.karnim diger insanlara gore cok şiş sanki hamileyim gibi normal bi gobek degil.tamam yediklerimde kotu ama bu sekil bi gobek ilk defa goruyorum.aranizda boyle bi sorun yasayan oldu mu?daha once onemsemedim ama isin ciddiyetini anladim.
Merhaba ben de 10 yıldır aşırı gaz problemi yaşayan bir insanım öyle böyle değil.ve eylülde sezeryan doğumla bebeğmi dünyaya getirdim o da benm gibi inanılmaz gazlıı sizin bebeğinz ne durumda onun gaz durumu nasıl ?

herkese iyi aksamlar
biraz utanarakta olsa size bi sorunumu anlatmak istiyorum.3 yil once sezaryenle dogum yaptim ve o gunden beri asiri derecede gaz sikintim var.şoyle ki afedersiniz surekli gaz cikariyorum yanlis anlasilmasin kokma falan yok ama dakka basi cikariyorum.bu beni ciddi anlamda zorluyor artik cikarmasam dert cikarsam ayri bi dert.karnim diger insanlara gore cok şiş sanki hamileyim gibi normal bi gobek degil.tamam yediklerimde kotu ama bu sekil bi gobek ilk defa goruyorum.aranizda boyle bi sorun yasayan oldu mu?daha once onemsemedim ama isin ciddiyetini anladim.

sezaryenle doğum yapanlarda bu sıkıntı hep oluyor. bir tanıdığımdan duyduğum üzere sezaryende bebeği çıkarabilmek için bağırsakları dışarı aldıktan sonra geri içeri bildiğin teperek koyuyorlarmış ve o da böyle boşaltım sorunlarına sebep oluyormuş.
arkadaş kolonoskopi yaptırdıktan sonra bu sıkıntısı kalmadı. iyi bir doktor bulup kolonoskopi yaptırabilirsiniz.

Bende de aynı problem var sezeryandan sonra oldu özellikle yemek yiyince oluşan şişlik sorunum var doktor bana bir tane gaz ilacı verdi daha iki gün oldu iyi gelirse yazarım :)

sezaryenle doğum yapanlarda bu sıkıntı hep oluyor. bir tanıdığımdan duyduğum üzere sezaryende bebeği çıkarabilmek için bağırsakları dışarı aldıktan sonra geri içeri bildiğin teperek koyuyorlarmış ve o da böyle boşaltım sorunlarına sebep oluyormuş.
arkadaş kolonoskopi yaptırdıktan sonra bu sıkıntısı kalmadı. iyi bir doktor bulup kolonoskopi yaptırabilirsiniz.
Şaka mı? Bunu söyleyenin anatomi bilgisi işkokul seviyesinde bile değil herhalde. Açın youtubeden sezaryen doğum izleyin nolur 😅

Şaka mı? Bunu söyleyenin anatomi bilgisi işkokul seviyesinde bile değil herhalde. Açın youtubeden sezaryen doğum izleyin nolur 😅

vala böyle bir şeyi izlemeye ihtiyaç da duymuyorum gerek de görmüyorum. burada kimseyi anatomi bilgisi ile de sınayıp yönlendirmiyoruz. birbirimize belki biraz faydamız olur diye duyduğumuz şeyleri aktarıyoruz. kalkıp git kendini kes demiyoruz sonuçta. ben normal doğum yaptım böyle bir sıkıntı yaşamadım. ayrıca bu bağırsak mevzusu da bir kere duyduğum bir şey değil. doktor önerisi ile kolonoskopi yaptırıp akabinde rahatlayan kadınları da ilk kez duymadım. konu sahibine bi faydanız olacaksa onu yazın başkalarının yorumları ile dalga geçmek bence haddinize değil.

herkese iyi aksamlar
Gastroentroloğa gittinmi %99 ibs (huzursuz bağırsak sendromu tanısı koyacaktır)

Back