Şu süreçte ne kaybetti isem bir an önce kurtulmak için anlaşmaya çalışmakla ettim. Ama soyadım bilmem nem yok eşimsin yok namusumsun bilmem ne bu ağır abi halleri bana gına getirdi. Al soyadını münasip bir yerine diyeceğim o kadar sinirlendim. Adam devamlı hesap soruyor sanki karısıyım hâlâ. Kağıt üstünde. Ev bark dağılmış aylardır ayrı yaşıyoruz dava açınca yeni mi aklına gelmiş. Döverken namusu değil miydim iyi günde kötü günde deniyor ama adam bütün kötü günlerimin sebebi oldu. Şimdi para için yapıyor ne yapıyorsa çocuk da umrunda değil. Öyle olsa iki gün hastahanede yattık tüm herkes biliyordu akrabaları onun hastanedeyiz. Story attım onları da gördü. Bir kere arayıp ne oldu oğluma nesi var demedi. Şimdi davayı açtım 3-4 hafta velayet kavgası yaptı çocukla devamlı tehdit etti beni. Tazminattan vazgeç dedi velayeti vereyim bende yok dedim. Soyadı soyadı diye diye tiksindirdi paranı da istemiyorum velayeti yazalım boşanalım dedim tamam dedi tüm pisliği bundandı. Sonra avukatın ücretini duyunca bilerek yaptın anneme harcıyorum diye dokunuyor tabi sana paralar bilmem ne bir annem vardı gözüne battı. Yaşlı başlı kadına para harcıyorum evlatlık vazifemi yapıyorum sana koyuyor bilmem ne. Böyle mesaj dolu. Cevap vermedikçe kuduruyor. Annemi arıyor halamı arıyor teyzemi arıyor.Bence haddinden fazla iletisim kuruyosunuz o pislikle. O yüzü de burdan aliyor iste. Yenna nasilsa kafaya takar, üzülür, dagilir vs. Yapacağınz tek bisey var. "Bundan sonra seninle sadece yazili iletisim kuracagim. Goruntulu arama esnasinda baska telefondan video kaydi alacagim ve hakaret edersen sikayetci olacagim" diyeceksiniz. Ve gercekten sikayet edin. Uzlastirmaci karsisinda da param yok diye aglasin biraz
Şu süreçte ne kaybetti isem bir an önce kurtulmak için anlaşmaya çalışmakla ettim. Ama soyadım bilmem nem yok eşimsin yok namusumsun bilmem ne bu ağır abi halleri bana gına getirdi. Al soyadını münasip bir yerine diyeceğim o kadar sinirlendim. Adam devamlı hesap soruyor sanki karısıyım hâlâ. Kağıt üstünde. Ev bark dağılmış aylardır ayrı yaşıyoruz dava açınca yeni mi aklına gelmiş. Döverken namusu değil miydim iyi günde kötü günde deniyor ama adam bütün kötü günlerimin sebebi oldu. Şimdi para için yapıyor ne yapıyorsa çocuk da umrunda değil. Öyle olsa iki gün hastahanede yattık tüm herkes biliyordu akrabaları onun hastanedeyiz. Story attım onları da gördü. Bir kere arayıp ne oldu oğluma nesi var demedi. Şimdi davayı açtım 3-4 hafta velayet kavgası yaptı çocukla devamlı tehdit etti beni. Tazminattan vazgeç dedi velayeti vereyim bende yok dedim. Soyadı soyadı diye diye tiksindirdi paranı da istemiyorum velayeti yazalım boşanalım dedim tamam dedi tüm pisliği bundandı. Sonra avukatın ücretini duyunca bilerek yaptın anneme harcıyorum diye dokunuyor tabi sana paralar bilmem ne bir annem vardı gözüne battı. Yaşlı başlı kadına para harcıyorum evlatlık vazifemi yapıyorum sana koyuyor bilmem ne. Böyle mesaj dolu. Cevap vermedikçe kuduruyor. Annemi arıyor halamı arıyor teyzemi arıyor.
Karşımdaki normal insan olsa eyvallah beklerim ama normal değil. Süreci bana acı vermek için kullanıyor. Soyadını def etmek istiyorum adımın yanından neredeyim ne yapıyorum sorularına kendini haklı görüyor çünkü. Bir yerde de değilim ailemin evindeyim çocuğumun başındayım. Ben onun gibi değilim bana karısız yapamam ikinciyi alırım diyordu beni kendi gibi sanıyor kontrol etmeye çalışıyor ben bunları kaldıramıyorum artık.Hicbiriniz acmak zorunda degilsiniz. Birakin cekismeli devam etsin, anlasmayin. Gecen sene 30-35 bin civari istiyordu avukatlar cekismeli.bosanma icin. Simdi 40-45bin olmustur fiyatları. 17 bin vermeyen adam gitsin 40bine avukat tutsun kendine, tutabiliyorsa. Tutamiyosa da hak kaybina ugrar oda sizin isinize gelir. Hem anlasmali boşanıp tazminattan vazgececeginize cekismeli boşanıp tazminat alin daha iyi.
Onun avukat ucretını odememesının derdıne sen neden düşüyorsun ki. Umrumda olmaz. Avukatta sana o odemefı dıye bısey diyemez sen kemdı davanı öde cekıl kenaraBir kaç ay önce dava açtım bilenler biliyor. Adli yardım ile avukat istedim. Davayı başta söylemedim. Kağıtlar gidince öğrensin istedim (can güvenliğim için, çünkü gelip gidiyordu). Başka bir şehirde ailesinin yanına gitti. Bende ailemleyim. Bu süreç beni yıprattı çok göz yaşı döktüm. Oğlunu aramayan baba bir anda dava açtığımı öğrenince kıymete bindirdi. Bir kaç hafta velayet kavgası yaptık. Ama öyle böyle değil bana küfürler etti, hakaretler, tehditler. Avukat benim yıprandığımı söylemem üzerine onunla muhataplığı devraldı. Çekişmeli açtım ama son zamanlarda kendisi teklif etti anlaşmayı. Avukat aracı oldu uzlaşmaya çalıştık. Avukat da kendisine dik dik konuşmuş çıldırıp beni aradı açmıyorum açana kadar arıyor hakaretler ediyor açınca da. Avukata dedim süreci yokuşa sürüyorsunuz daha sakin konuşun. Peki dedi. Sonra öyle böyle anlaşma hazırlandı. Şimdi de avukatın istediği karşı vekalet ücretini burnumdan getiriyor. Yok ödeyemem yok sen öde bilmem ne. Aylardır adam akıllı para yollamadı onca çalıştı çabaladı biricik annesine yedirdi. Üç kuruş param yok kenarda dedi banane dedim. Sürekli mesaj atıyor sen öde ben çalışmıyorum diyor. Ben zaten aile evimdeyim bebeğimin bakımı ile ilgileniyorum. Ders çalışmaya başladım üniversite sınavı için. Ailem fe okumamı destekliyor biz bir varız bir yokuz geç de olsa meslek sahibi ol diye. Bu pislik çalışmadığımı biliyor ama yine de aileme parayı ödetmek için gece gündüz burnumdan getiriyor. Avukata ödeyeceğini söylemiş taksit yapmasını istemiş avukatta 4e kadar yapabiliyorken 2 diyor adam ödeyemem diyor. Geri herşeyde anlaştım karşı vekalet ücreti başıma dert oldu. Süreç tıkandı adam burnumdan getiriyor avukat burnundan kıl aldırmıyor. Sürekli beni yıpratıyor ağlıyorum. Artık bıktım. Bu işin içinden çıkamıyorum bir akıl verin lütfen.
Bunu öne sürüyor anlaşma kağıdına imza atmıyor.Onun avukat ucretını odememesının derdıne sen neden düşüyorsun ki. Umrumda olmaz. Avukatta sana o odemefı dıye bısey diyemez sen kemdı davanı öde cekıl kenara
Karşımdaki normal insan olsa eyvallah beklerim ama normal değil. Süreci bana acı vermek için kullanıyor. Soyadını def etmek istiyorum adımın yanından neredeyim ne yapıyorum sorularına kendini haklı görüyor çünkü. Bir yerde de değilim ailemin evindeyim çocuğumun başındayım. Ben onun gibi değilim bana karısız yapamam ikinciyi alırım diyordu beni kendi gibi sanıyor kontrol etmeye çalışıyor ben bunları kaldıramıyorum artık.
AtmasınBunu öne sürüyor anlaşma kağıdına imza atmıyor.
Cevap vermeyince annemi arıyor defalarca. Açmıyoruz yine. Teyzemi ve halamı da arıyor onları da tembihledim açmayın diye. Ama rezil oluyorum devamlı bıktım artık. Yaşadığı köyde full benim akrabam var ileri geri konuşuyor ne yaptığı belli değil kimlerle geziyor belli değil diye. Adımı çıkarmaya çalışıyor. Rezil olmaktan bıktığım için mesaj attığı zaman biz ayrıldık daha hesap soramazsın diye cevap atıyorum yoksa arıyor teyzemleri filan. Öyle dediğim zamanda sen soyadımı taşıyorsun kesin başkası var hayatında yoksa sen benden ayrılmak istemezdin bilemem ne. Sanki kendi prenses gibi yaşattı da beni. Dövdü dövdü bu noktaya onun yüzünden geldik keyfimizden gelmedik. Hala başkası vardır hayatında diyip duruyor. İnandırmak zorunda değilim seni diyorum akrabalarımın olduğu tanıdıkların olduğu yerlerde adımı çıkarmak için konuşuyor. Yalan anlatmış hep. Şüphelendim de dava açtım ondan ayrılmak istedim diyor sanki davayı kendi açmış gibi.nerdesin sorusuna cevap vermek zorunda degilsiniz ki. Size ihanet ettigini dusunuyosa mahkemeye bunu sunar. Mesajlarina cevap vermemek delil degildir. Karsinizdaki hakimlerde insan usteluj tecrübelilwr. Onlarda biliyor adamin rahatsiz etmek icin mesaj attgini. Bence ucret sizi ilgilendirmiyor, adamada cevap vermeyin. Siz bu adama cevap verdiginiz surece bosansaniz dahi tacizleri devam eder
O zaman ben yıllarca bu eziyeti çekeyim. 7-8 ayda şu duruma geldim 15 kilo birden verdim. Yemeden içmeden kesildim uyku uyuyamaz oldum sabah ezanına kadar. Böyle yıllarca sürsün Türk adaleti de çekişmeli boşanmak için 7-8 yıl süründürür. Avukat önce en az iki yıl sürer diyordu şimdi 3-4 sene sürer diyor. Bu adam tehdit ettiği gibi seviyorum derse hayatım boyunca boşanmak için adliyeye mi gideceğim? Ev berk dağılmış herkes ayrı yaşıyor dikkate alınması gerekir bunun yıllarca sürüyor adamlar istemiyor diye. Döverken aklı neredeydi? Dava açamam sandı nasıl olsa cepte gidemez öyle mi? Anlaşma yapmak istiyorum o zaman boşanırım boşadım seni ananla nerede mutlu olursan olursun derimçAtmasın
Sakin olun, bu hakaretlerini mutlaka kayda alın, yarının ne getireceği belli olmuyor. Avukat alsın parasını söke söke, size ne ? Sigortalı işi falan yok mu, siz ne yapabilirsiniz ki..Bana vurduğu ve kavga ettiğimiz akşam ilk o boşanma konusunu açmıştı. Ben daha önce açtığımda hayır boşanmam git dava mı açıyorsun ne yaparsan yap karımı seviyorum derim yıllar sürer umurumda olmaz demişti (boşanmak isteyen taraf olmamı hazmedemediği için). Kendi söyleyince o akşam aileme gittim. Zaten bende istiyordum onun amacı ben istedim demekti (egoya bak). Aylarca oyaladı çekti gitti annesinin köyüne ama boşanmak ile ilgili aksiyon almadı şu zaman bu zaman açarız diye oyalıyordu beni. Oğlunu haftalarca aramadı. Paramız olup olmadığını da sormadı. Babam o dönem kötüleşti anjiyo oldu. Eve kardeşim baktı, kuzenlerim maddi yardım ettiler bize çünkü babaları vefat etti (amcam) babamı, baba gibi görüyorlardı çok kol kanat gerdi yıllarca. Babası düşünmedi ama abi dediğim kuzenlerim düşündü her gelen birşey getiriyor biri bez almış diğer abim koliyle süt almış oğlum seviyor diye. Kız kardeşim borcu olmasına ve eve bakmasına rağmen oğlumun bütün kışlık ihtiyacını cebinden veriyor. Baba olarak bir kuruş faydası yok o sıra. Daha dava açtım diye para yollamaya başladı babayım demek için. Öncesinde uzun süre mağdur etti. Hoş gönderdiği para bez ve ıslak mendile bile zor yetiyor. Ben açınca dava küplere bindi. Barodan avukat aldım başına para çıktı diye yemediğim hakaret kalmadı bilerek yaptınlar aileme iftiralar. Kötülemedikleri yer kalmadı beni ve ailemi. Oğlumu bana karşı dolduracakmış büyüyünce beni öyle tehdit etti alsam gitsem ne yapabilirsin ki vs bir sürü korkunç laf. Geçen hafta duruşma tarihi sormaya arıyor beni (avukatın numarası da var ama beni rahatsız edecek ya) telefonu açtım hakaret edeceksen dinleyecek vaktim yok (o sırada oğlumun doğum günü pastasını yapıyorum adam doğum gününü bile hatırlamıyor) ben istesem sen benimle barışmayacak mısın dedi blöf yaptım dedi giderken. Özür dileyecekmişim kendisinden o zaman konu kapanırmış. Aileme iftira attığı için tepki vermiştim tokat attı bana. Tokat yediğim için özür dilememi istiyorsan git tedavi ol hastasın dedim. Barışmak istemiyorum dedim. Aklınca ödeyeceği paradan yırtmak amacı. Bir gaflete düşüp barışsam beni yine döver hatta bu olanlar için daha kötü döver. İşkencelerini unutmadım. Hâlâ capcanlı yaşadıklarım. Oğlumu oraya nasıl götürürüm yapamam ona yazık. Zaten böyle biri koca da olmaz baba da olmaz. Baba evi çok mu rahat bazı kötü yanları da var erkek kardeşim de huzur vermiyor bana ama en azından yüzüm gözüm mosmor gezmiyorum. Bir an önce hayatımdan çıksın istiyorum avukat da maşallah iyi ki avukat olmuş şu hale koyana kadar beni uğraşıyor. Adam bununla kavga ediyor gelip saatlerce rahatsız ediyor beni. Bıktım bıktım..
Eşinizi hasta kabul edip bir süre bunları duymayacaksınız, baktı sizde etki etmiyor mecbur susacak. Hiç tepki vermeyin bence.Cevap vermeyince annemi arıyor defalarca. Açmıyoruz yine. Teyzemi ve halamı da arıyor onları da tembihledim açmayın diye. Ama rezil oluyorum devamlı bıktım artık. Yaşadığı köyde full benim akrabam var ileri geri konuşuyor ne yaptığı belli değil kimlerle geziyor belli değil diye. Adımı çıkarmaya çalışıyor. Rezil olmaktan bıktığım için mesaj attığı zaman biz ayrıldık daha hesap soramazsın diye cevap atıyorum yoksa arıyor teyzemleri filan. Öyle dediğim zamanda sen soyadımı taşıyorsun kesin başkası var hayatında yoksa sen benden ayrılmak istemezdin bilemem ne. Sanki kendi prenses gibi yaşattı da beni. Dövdü dövdü bu noktaya onun yüzünden geldik keyfimizden gelmedik. Hala başkası vardır hayatında diyip duruyor. İnandırmak zorunda değilim seni diyorum akrabalarımın olduğu tanıdıkların olduğu yerlerde adımı çıkarmak için konuşuyor. Yalan anlatmış hep. Şüphelendim de dava açtım ondan ayrılmak istedim diyor sanki davayı kendi açmış gibi.
Darp raporunuz var mı ? Mosmor gezip rapor almadıysanız uzun sürer tabi. Boşanmayı göze aldıysanız bunları da göze alırsınız. Sakin kalmak zorundasınız. Eşiniz zaten sizi delirtmeye çalışıyor. Her yerden engelleyin, akrabalar da açmasın telefonunu.O zaman ben yıllarca bu eziyeti çekeyim. 7-8 ayda şu duruma geldim 15 kilo birden verdim. Yemeden içmeden kesildim uyku uyuyamaz oldum sabah ezanına kadar. Böyle yıllarca sürsün Türk adaleti de çekişmeli boşanmak için 7-8 yıl süründürür. Avukat önce en az iki yıl sürer diyordu şimdi 3-4 sene sürer diyor. Bu adam tehdit ettiği gibi seviyorum derse hayatım boyunca boşanmak için adliyeye mi gideceğim? Ev berk dağılmış herkes ayrı yaşıyor dikkate alınması gerekir bunun yıllarca sürüyor adamlar istemiyor diye. Döverken aklı neredeydi? Dava açamam sandı nasıl olsa cepte gidemez öyle mi? Anlaşma yapmak istiyorum o zaman boşanırım boşadım seni ananla nerede mutlu olursan olursun derimç
Onların sorunu aslında ama manyak herif benden çıkarmak için imza atmam öde diyo.Sakin olun, bu hakaretlerini mutlaka kayda alın, yarının ne getireceği belli olmuyor. Avukat alsın parasını söke söke, size ne ? Sigortalı işi falan yok mu, siz ne yapabilirsiniz ki..
Teyzemi halamı filan araması delirtiyor beni. Mecbur kalıyorum cevap yazmaya.Eşinizi hasta kabul edip bir süre bunları duymayacaksınız, baktı sizde etki etmiyor mecbur susacak. Hiç tepki vermeyin bence.
Darp raporum yok kaynanam olacak şahıs eltim dayak yiyince şikayet ettiği için benim üzerimde farklı bir politika uyguladı. Telefonumu aldılar evden çıkarmadılar. Eşimin telefonunu buldum o gün bir boşluk anında lavaboya gitmişti o. Kendi fotoğrafımı çekmiştim yüzüm boynum mosmordu kendime mail attım onun telefondan sildim. Tek o var.Darp raporunuz var mı ? Mosmor gezip rapor almadıysanız uzun sürer tabi. Boşanmayı göze aldıysanız bunları da göze alırsınız. Sakin kalmak zorundasınız. Eşiniz zaten sizi delirtmeye çalışıyor. Her yerden engelleyin, akrabalar da açmasın telefonunu.
Avukatlık ücretlerine de yüzde 100 mü 90 mı ne zam geldi valla 60 bin civarı sanırım minimum çekişmeli boşanmaHicbiriniz acmak zorunda degilsiniz. Birakin cekismeli devam etsin, anlasmayin. Gecen sene 30-35 bin civari istiyordu avukatlar cekismeli.bosanma icin. Simdi 40-45bin olmustur fiyatları. 17 bin vermeyen adam gitsin 40bine avukat tutsun kendine, tutabiliyorsa. Tutamiyosa da hak kaybina ugrar oda sizin isinize gelir. Hem anlasmali boşanıp tazminattan vazgececeginize cekismeli boşanıp tazminat alin daha iyi.
Ben şokAvukatlık ücretlerine de yüzde 100 mü 90 mı ne zam geldi valla 60 bin civarı sanırım minimum çekişmeli boşanma
Bakma bunların ahlakı falan yok, her şeyleri reklam. Namus namus diye senin beynini yerler, giderler bi tane pavyondan çıkarıp anaları ile yan yana oturturlar. Pavyondakini de küçümsediğimden değil, sevince neler yapabildiklerinin haddi hesabı yok.Şu süreçte ne kaybetti isem bir an önce kurtulmak için anlaşmaya çalışmakla ettim. Ama soyadım bilmem nem yok eşimsin yok namusumsun bilmem ne bu ağır abi halleri bana gına getirdi. Al soyadını münasip bir yerine diyeceğim o kadar sinirlendim. Adam devamlı hesap soruyor sanki karısıyım hâlâ. Kağıt üstünde. Ev bark dağılmış aylardır ayrı yaşıyoruz dava açınca yeni mi aklına gelmiş. Döverken namusu değil miydim iyi günde kötü günde deniyor ama adam bütün kötü günlerimin sebebi oldu. Şimdi para için yapıyor ne yapıyorsa çocuk da umrunda değil. Öyle olsa iki gün hastahanede yattık tüm herkes biliyordu akrabaları onun hastanedeyiz. Story attım onları da gördü. Bir kere arayıp ne oldu oğluma nesi var demedi. Şimdi davayı açtım 3-4 hafta velayet kavgası yaptı çocukla devamlı tehdit etti beni. Tazminattan vazgeç dedi velayeti vereyim bende yok dedim. Soyadı soyadı diye diye tiksindirdi paranı da istemiyorum velayeti yazalım boşanalım dedim tamam dedi tüm pisliği bundandı. Sonra avukatın ücretini duyunca bilerek yaptın anneme harcıyorum diye dokunuyor tabi sana paralar bilmem ne bir annem vardı gözüne battı. Yaşlı başlı kadına para harcıyorum evlatlık vazifemi yapıyorum sana koyuyor bilmem ne. Böyle mesaj dolu. Cevap vermedikçe kuduruyor. Annemi arıyor halamı arıyor teyzemi arıyor.
Aynı şehirde değiliz. Sadece arama yoluyla yapıyor uzaklaştırmanın bir faydası olacağını sanmıyorum.Bütün deliller sizin lehinize. Ama niyeyse bir uzaklaştırma kararı yok. Maaile gidin savcılığa bu adam gece gündüz ariyor deyin annenize, size, babanıza, halinize uzaklaştırma çıkarın. Bu tavırla böyle bir adam karşısında bugün velayet parası olur, yarın nafaka olur. Net tavrınız olsun
Engelleyin ya da açmayın telefonlarını.Aynı şehirde değiliz. Sadece arama yoluyla yapıyor uzaklaştırmanın bir faydası olacağını sanmıyorum.