• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmeyen borçlar, kızkardeşim ve geçen yıllar

Ama eşinin aldığı evde ya oturuyorlardır ya da kira geliri elde ediyorlardır. Konu sahibi kaç bin TL kredi ödeyip, ne içinde oturtabiliyor, ne kira alabiliyor.
Ne farkederki sonuçta kendi üstüne olan bir ev var ve diğer kardeşler azda olsa katkıda bulunmuş,biri hala bulunuyor.

arada kalma hissini iliklerime kadar yaşadım konuyu okuyunca.

Sözler verilmiş şartlar değişmiş.

Kardeşiniz yeni toparlanıyor. Evleneceği kişi düzgünse desteğinize ihtiyacı var. Manevi olarak.

Tapu sizin üzerinize. Ama borç bitince babanlar isteyebilir.

Diğer kardeşin yarım da olsa katkısı var.

Of çok karışık. Keşke ev satılsa. Ama onda da annenlere hayal kırıklığı, üstüne eminim maddi zarar oluşur.

Allah sizin kesenize bereket versin. Ben olsam onca sene sabretmişim biraz daha sabrederdim, Belki kardeşiniz evlenince biraz rahatlatır sizi.

Sizin zorlanarak evinizin rızkıyla ödediğiniz ev borcu var ve kardeşiniz bir eli yağda bir eli balda kazandığı parayı çatır çatır yesin hemde sizin borcunu ödediğiniz evde yayıla yayıla kusura bakmayın da bu büyük saflık üstüne düşeni ödese sizde biraz nefes alırsınız sizede yazık bir an önce anladigi dilden konuşun gerekirse anne babanız sertlessin bu konuda

arada kalma hissini iliklerime kadar yaşadım konuyu okuyunca.

Sözler verilmiş şartlar değişmiş.

Kardeşiniz yeni toparlanıyor. Evleneceği kişi düzgünse desteğinize ihtiyacı var. Manevi olarak.

Tapu sizin üzerinize. Ama borç bitince babanlar isteyebilir.

Diğer kardeşin yarım da olsa katkısı var.

Of çok karışık. Keşke ev satılsa. Ama onda da annenlere hayal kırıklığı, üstüne eminim maddi zarar oluşur.

Allah sizin kesenize bereket versin. Ben olsam onca sene sabretmişim biraz daha sabrederdim, Belki kardeşiniz evlenince biraz rahatlatır sizi.

çok teşekkür ederim nazik ve içten yorumunuz için. babamda öyle diyor zorlanıyorsun farkındayım ama ben borcum bitince destek olacağım diyor. tapu konusu inanın umrumda değil. bu zor günler geçsin istiyorum sadece. ama dediğiniz gibi ev satılsa çok üzülür annem ve dediğiniz gibi maddi zarar oluşur neticede full kredi ile alındı. sabır ediyorum şimdilik ve her şeyin daha güzel olmasını diliyorum.

Sizin zorlanarak evinizin rızkıyla ödediğiniz ev borcu var ve kardeşiniz bir eli yağda bir eli balda kazandığı parayı çatır çatır yesin hemde sizin borcunu ödediğiniz evde yayıla yayıla kusura bakmayın da bu büyük saflık üstüne düşeni ödese sizde biraz nefes alırsınız sizede yazık bir an önce anladigi dilden konuşun gerekirse anne babanız sertlessin bu konuda

ya onun da geliri çok iyi değil aslında geliri benimkinin yarısı kadar. bence ondan dolayı çok dert etmiyor bu konuyu. hem ben söz verdiğini ödesin demiyorum hiç olmazsa arada bir sorsun arada küçükte olsa destekte bulunsun istiyorum. ama galiba ona çok geliyor..

Ne farkederki sonuçta kendi üstüne olan bir ev var ve diğer kardeşler azda olsa katkıda bulunmuş,biri hala bulunuyor.

Nasıl farketmez? Kira 1,500 TL olsa, konu sahibi her ay 1,000 TL zararda (öteki ödeyen kardeşi de 500 TL zararda). 2.5 yıldır ödüyorum diyor. Konu sahibi 30,000 TL zarar etmiş oluyor. Ne farkeder ki dediğiniz tutar bu kadar.

Ablası sözünü tutsa, konu sahibinin cebinden çıkacak para yine 30,000 TL daha az olacaktı.

30,000 TL sizin için “ne fark eder ki” denilecek bir tutar olabilir. Ama ayda 1,000 TL ile geçinmeye çalışıyorlar, eşiyle doğum günü hediyesi alacak paraları yok. Yoksulluktan çocuk yapamıyorlar. Özellikle böyle bir durumda o kadar para çok fark eder.

Konu sahibi sizi anlıyorum yeni evlisiniz,evlilik borcu ve yüklü kredi borçları sizi yıpratıyor,zorluyor.Ancak burdaki tüm arkadaşlar kardeşler arasında ortak paylaşılacak bir mal ,yarın birgün onlarda ortak olur vs demiş.Tapu sizin üzerinizeymiş,sonuçta siz bekarken alınmış bir ev.Kardeşler o dönem size güvenmiş tapuyu vermiş,şu an sizin şartlarda değişmiş,kafalarında soru işaretleri oluşsa normal değilmi?Burda ilerde paylaşır diyen arkadaşlar,tapusu anne babasının üzerine olmayan malı nasıl isteyecekler?diyelimki konu sahibi iyi niyetli ilerde haklarını verdi,ama olmayadabilir tıpkı kardeşlerinin olmayacağı ihtimali gibi.Yada Allah korusun konu sahibine birşey olsa üzerine olan tüm mallar yasal olarak eşinin olacak.Birde boşanma yaşamış ve eşinin borcunu vs ödemiş bir kadından bahsediyoruz.Kimse boşanmak için evlenip çocuk yapmaz, iyi sandığı eşinden yaşadığı sıkıntılardan dolayı ablasının eşinede güvenemiyor ve o yüzden hak iddia edemeyeceği bir evin borcunu ödemek istemiyor olabilirmi? Ayrıca konu sahibinin eşi iyi niyetlidir bişey diyemem ama,şu şartlarda zaten tapusu eşinin üstüne olan bir evin 2/3 borcunu ödemesine tabiki laf etmez,mal her türlü bende garantideyim der.Tamam belki oturmuyorlar kira geliride yok ama kardeşlerden biride 1500 ödüyor ve diğer kardeşte belli bir süre destek olmuş.Şimdi konu sahibi borç bitince mal benim hadi güle güle dese napıcak bu insanlar?Bence tek taraflı bakmayalım konuya ve diğer kardeşlerin yerinede koyalım kendimiz ve bakalım.Birde konu sahibinin eşide bekarken ev almış ve kredi ödüyor,ilahlaştırmaya,lütufda bulunuyor gibi davranmaya gerek yok

çok teşekkür ederim nazik ve içten yorumunuz için. babamda öyle diyor zorlanıyorsun farkındayım ama ben borcum bitince destek olacağım diyor. tapu konusu inanın umrumda değil. bu zor günler geçsin istiyorum sadece. ama dediğiniz gibi ev satılsa çok üzülür annem ve dediğiniz gibi maddi zarar oluşur neticede full kredi ile alındı. sabır ediyorum şimdilik ve her şeyin daha güzel olmasını diliyorum.
Biraz daha mütevazı biR ev alınamaz mı bu satılsa acaba?
Muhtemelen bayağı lüks bir ev almışsınız ödemesi çok yüksek çünkü

Arkadaşlar merhaba,
Sırf bu konuyu açmak için üye oldum. Zira artık çıkamıyorum işin içinden.

Annem ve babam hayatı boyunca zorluk çekti bu yaşa geldiler bir evleri bile yok bizi okuttular ettiler geniş güzel bir evleri olsun ufak ufak öderiz diye 3 kardeş peşinat dahil kredi çekip ev aldık. Plana göre birlikte ödeyecektik. Birkaç ay dolmadan evli olan kızkardeşim(bir çocuğu var) ani bir kararla (mecburen) eşinden ayrıldı annemlerin yanına taşındı. Masrafları arttı ve doğal olarak destek olamadı kredi ödemelerine. Çok zor günler geçirdi. Diğer kardeşim 1500 tl ödüyor (bütçesi bu kadarına izin veriyor) aylık 3000 tl bana kaldı. 2 buçuk yıldır ödüyorum.

Neyse son 1 yıldır evliyim. Eşimin kendisininde ev kredisi var ona da destek oluyorum. Tabi düğün, bazı yeni ev eşyaları vs derken borçlar arttı. Sabrettik birçok şeyden feragat ettik borçları azalttık. Aylık gelirimiz 11 bin civarı ama 10 bin den fazlası konut kredileri ve kredi kartlarına gidiyor. Kredi kartlarıyla geçiniyoruz resmen ve hiç bir şey yapamıyoruz. Hediye bile alamıyoruz birbirimize doğum günlerimizde. Evliliğimizin ilk yılları borç zorluk içinde geçiyor. Bu durum psikolojik olarak çok etkiliyor artık beni.

Bu arada eşinden ayrılmış olan kız kardeşim durumunu toparladı. Annemlerle oturuyor, işine gidip geliyor, yeğenime de annem bakıyor. Kendini psikolojik olarak yeni yeni toparladı derken bir süredir yeni bir ilişkiye yelken açtı ve para biriktiriyormuş evlenmek için. İşte tam olarak bu durum bu konuyu açmama sebep olan. (ki ben çok erken buluyorum yeniden evlenme kararını henüz çocuğu çok küçük). Bilemiyorum sizce olması gereken yeni bir hayat kurması için onu cesaretlendirmem mi yoksa ev alınırken aldığı sorumluluğu bir süre elinde olmayarak gerçekleştirememiş olsa da şu an durumu düzeldiği halde ufak da olsa tutmaya gayret etmediği için kırılmaya hakkım var mı?

Kırılınca kızkardeşime ve çocuğuna haksızlık yaptığımı düşünüyorum.
Kırılmayınca borca yardım eden diğer kardeşime ve eşime..
Yani sonuc değişmiyor her durumda üzülen ben oluyorum.
Siz olsanız ne düşünür ne yapardınız?

Para biriktireceğine krediye yardım etmesi lazım ama bu saatten sonra etmese daha iyi bence. Evin 2/3 si sizin, 1/3 ü 1500 ödeyen kardeşinizin olsun. Bunu bir ara laf arasında söyleyin bence

Konu sahibi sizi anlıyorum yeni evlisiniz,evlilik borcu ve yüklü kredi borçları sizi yıpratıyor,zorluyor.Ancak burdaki tüm arkadaşlar kardeşler arasında ortak paylaşılacak bir mal ,yarın birgün onlarda ortak olur vs demiş.Tapu sizin üzerinizeymiş,sonuçta siz bekarken alınmış bir ev.Kardeşler o dönem size güvenmiş tapuyu vermiş,şu an sizin şartlarda değişmiş,kafalarında soru işaretleri oluşsa normal değilmi?Burda ilerde paylaşır diyen arkadaşlar,tapusu anne babasının üzerine olmayan malı nasıl isteyecekler?diyelimki konu sahibi iyi niyetli ilerde haklarını verdi,ama olmayadabilir tıpkı kardeşlerinin olmayacağı ihtimali gibi.Yada Allah korusun konu sahibine birşey olsa üzerine olan tüm mallar yasal olarak eşinin olacak.Birde boşanma yaşamış ve eşinin borcunu vs ödemiş bir kadından bahsediyoruz.Kimse boşanmak için evlenip çocuk yapmaz, iyi sandığı eşinden yaşadığı sıkıntılardan dolayı ablasının eşinede güvenemiyor ve o yüzden hak iddia edemeyeceği bir evin borcunu ödemek istemiyor olabilirmi? Ayrıca konu sahibinin eşi iyi niyetlidir bişey diyemem ama,şu şartlarda zaten tapusu eşinin üstüne olan bir evin 2/3 borcunu ödemesine tabiki laf etmez,mal her türlü bende garantideyim der.Tamam belki oturmuyorlar kira geliride yok ama kardeşlerden biride 1500 ödüyor ve diğer kardeşte belli bir süre destek olmuş.Şimdi konu sahibi borç bitince mal benim hadi güle güle dese napıcak bu insanlar?Bence tek taraflı bakmayalım konuya ve diğer kardeşlerin yerinede koyalım kendimiz ve bakalım.Birde konu sahibinin eşide bekarken ev almış ve kredi ödüyor,ilahlaştırmaya,lütufda bulunuyor gibi davranmaya gerek yok
Dediğiniz doğru ama insan o zaman ablasına kira ödemeli bence hem evinde otur hem krediyi ona ödet. Makul bir kira verebilir konu sahibine

ya onun da geliri çok iyi değil aslında geliri benimkinin yarısı kadar. bence ondan dolayı çok dert etmiyor bu konuyu. hem ben söz verdiğini ödesin demiyorum hiç olmazsa arada bir sorsun arada küçükte olsa destekte bulunsun istiyorum. ama galiba ona çok geliyor..
Ayrılmaya karar verip ni bir kararla ayrılıyor farzetsinki annesi çocuğuna bakamayacak durumda ve çocuğuna bakıcı tutacak o para cebinden fazlasıyla çıkacak yada anne baba evi olmazsa ayrı bir ev tutacakti kirası elektrik su daha fazla çıkacaktı en azindan biraz düşünceli olup sizin durumunuzu bile bile bu kadar bencil davranmamalı sizede yazık allah yardımcınız olsun

Ayrılmaya karar verip ni bir kararla ayrılıyor farzetsinki annesi çocuğuna bakamayacak durumda ve çocuğuna bakıcı tutacak o para cebinden fazlasıyla çıkacak yada anne baba evi olmazsa ayrı bir ev tutacakti kirası elektrik su daha fazla çıkacaktı en azindan biraz düşünceli olup sizin durumunuzu bile bile bu kadar bencil davranmamalı sizede yazık allah yardımcınız olsun
çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için :KK200:

Nasıl farketmez? Kira 1,500 TL olsa, konu sahibi her ay 1,000 TL zararda (öteki ödeyen kardeşi de 500 TL zararda). 2.5 yıldır ödüyorum diyor. Konu sahibi 30,000 TL zarar etmiş oluyor. Ne farkeder ki dediğiniz tutar bu kadar.

Ablası sözünü tutsa, konu sahibinin cebinden çıkacak para yine 30,000 TL daha az olacaktı.

30,000 TL sizin için “ne fark eder ki” denilecek bir tutar olabilir. Ama ayda 1,000 TL ile geçinmeye çalışıyorlar, eşiyle doğum günü hediyesi alacak paraları yok. Yoksulluktan çocuk yapamıyorlar. Özellikle böyle bir durumda o kadar para çok fark eder.
Aşağıya uzunca konu hakkındaki fikrimi yazdım.tabiki farkeder ancak konuya birde benim baktığım açıdan bakmaya çalışırsanız anlarsınız.ödenen kredi 4500 1500 ü kardeşlerdr biri ödüyor,n eşin çektiği kredide o civardadır zaten değilse bile max maaşı yüzde 70 i kadar çekilebiliyor.Bu şekilde alınan bir evden gelecek max kira ne kadardır?hadi 1500 olsu e zaten kardeşlerde biri veriyor o 1500 ü.şartlar bence eşit.çünkü tapular iki kişini de kendi üstüne.sadece konu sahibinin planladığı şey olmamış o konuda haklı ama diğer konular kardeşler açısındanda düşünülmeli

Dediğiniz doğru ama insan o zaman ablasına kira ödemeli bence hem evinde otur hem krediyi ona ödet. Makul bir kira verebilir konu sahibine
Ama kardeşlerde biri zaten kredi in 1500 tl sini karşılıyor.arada bir protokol ortaklı anlaşması yapılmamışsa siz olsanız ne yapardınız?

detaylı ve objektif yorumunuz için teşekkür ederim :KK200: kardeşlerimi tanıyorum onlarda beni tanıyor. düşük bir ihtimal bile olsa belki de o tür endişeleri olabilir. ama bence daha çok önceliklerle ilgili bir durum gibi. neticede ev alırken yarın birgün evleneceğim belliydi. 7-8 sene boyunce bekar kalmam düşük bir olasılıktı sonucta. madem güven sorunları vardı başta kabul etmemeliydi diye düşünüyorum.

Back