• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmeyen borçlar, kızkardeşim ve geçen yıllar

Valla kusura bakmayın ama onunki cansa sizinki de can. Anneniz ona üzülüyor hadi anladık ama siz de 3 bin kredi ödemek zorunda mısınız? Siz de annenizin evladı değil misiniz? Anneniz size niye üzülmüyor? Bence aile eşrafını toplayın açık açık konuşun ben bu işe üç kardeş girdim ama en büyük yük bana kaldı bir çare bulun diye. Ailenize bir hayır yapmak istemişsiniz ama ayda 4500 lira ödemek kolay değil.
Artik kendini toparladigina gore elinden geldigi kadar yardim etmesi lazim. Size de yazik calis ode calis ode ode... yorulmussunuzdur ozellikle mental olarak. Bu konuyu acilen konusun bence kardesinizle.
cok tesekkur ederim yorumlarınız için..
anlaşılmak bile o kadar iyi geldi ki...

Kredi kimin üstüne sizin değilse ödemeyin bile
Oldu artık ya
Kardeşin bile hayırlısı
Allah korudun anne babanız vefat edince evde hakkım var diye dolanırlar ama kavga bile çıkarırlar

Kredi kimin üstüne sizin değilse ödemeyin bile
Oldu artık ya
Kardeşin bile hayırlısı
Allah korudun anne babanız vefat edince evde hakkım var diye dolanırlar ama kavga bile çıkarırlar
kredi benim üzerime ama inanın umrumda değil tapu vs. maddi durumlardan dolayı gençliğim, evliliğimin en güzel yılları içimde uktelerle geçiyor bu daha çok üzüyor...

durumu düzelttiğine göre bi zahmet payına düşeni ödesin derdim ben

onun planları başka. zorla ödettirilmiyor işte. bir yerde saygı duymak lazım ama sen kırılmışsın üzülmüşsün zorlanmışsın kimsenin pek umrunda olmuyor...

Kırılmaya haklısınız gerçekten ayda 3000 bin ödeme fazla ,sonuçta kardeşiniz orada oturuyor ,kirası yok çocuk bakıcısı gideri yok ,bi zahmet krediye destek olsun ,
Tatlı dille hatırlatın ,aslında artan masrafı olmamış

Aslında ben ona tanımıyorsun henüz bu adamı çok yeni hemen evlilik planı yapıyorsunuz. Zor günde el oğluna biriktirip verdiğin para boşa gider ama bu eve verdiğin para kurtarır seni dedim. Dinlemedi...

Çok doğru demişsin ama acaba size mi güvenmiyor tapu zaten sende diye herhalde

Kardesler toplanip konusun. Kardesinize odemekte cok zorlandiginizi, borclariniz oldugunu soyleyin. Katkida bulunup bulunamayacagini, ne kadar verebilecegini baski yapmadan konusun. Bir de kim ne kadar para veriyor iyice takip edin, not alin. Mumkunse banka transferiyle alin. Simdi hic onemli degil diyorsunuz, ama boyle seyler cok onemli. Ileride ne olacagi belli olmaz.

kredi benim üzerime ama inanın umrumda değil tapu vs. maddi durumlardan dolayı gençliğim, evliliğimin en güzel yılları içimde uktelerle geçiyor bu daha çok üzüyor...
Cok zor bilirim.ben de benzer miktarda konut kredisi arti baska borclar oduyordum bunalmistik en son evi sattik rahatladim.Gelirimiz de sizinki kadardi asagi yukari ve 3 bin konut kredisi ciddi bir rakam.Onunuzde en az 5 yil var diyorsunuz yazik etmeyin kendinize cocugunuz olacak ve esiniz nereye kadar sabir gostercek.Odeyemeyeceginizi ifade edin biraz tutussun.Aldiginiz evde ailenizle oturuyor bari kira verir gibi dusunup biraz yardim edebilirdi.Cok bencil resmen size yikmis ustune dusen borcu.Oysa o da yardim etse 1500 tl kisi basi zorlamazdi.

Yani söylemeye çalıştım ben çocuğum için para biriktiriyorum dedi. Bazen de evlilik için biriktiriyorum diyor. Anneme de zaten az kazanıyorum benim borclarım var demiş..

Kim ne yapıyorsa yapsın. Siz de artık 1500 TL ödeyin. Hatta bence hiç ödemeyebilirsiniz. Şu ana kadar yaptığınız fedakarlığa saysınlar. Gırtlağıma kadar borca battım deyin. Gerekirse ev satılır.

Kusura bakmayın ama sizi düşünmeyen sadece kardeşiniz değil, anne babanızda düşünmüyor. Her ay 3 bin lira az bir para değil, siz ailenize kıyamıyorsunuz fakat onlarda kardeşinize kıyamıyor. Anneniz kredi borcunu dile getirdiğinizde hastalanmak yerine, size hak verip destek olmalıydı.

Kredinin bitmesine 4-5 sene daha var diyorsunuz. Bu süre zarfında hiç tatile gitmek, çocuk sahibi olmak istemeyecek misiniz?
Kardeşiniz alması gereken sorumluluğu almadığı İçin siz kendi hayatınızı geciktiriyorsunuz.

Kesinlikle tapuyu kardeşlerime devrederim diye düşünmeyin. En kötü ihtimalle satar parasını bölüşürsünüz.

Kusura bakmayın ama sizi düşünmeyen sadece kardeşiniz değil, anne babanızda düşünmüyor. Her ay 3 bin lira az bir para değil, siz ailenize kıyamıyorsunuz fakat onlarda kardeşinize kıyamıyor. Anneniz kredi borcunu dile getirdiğinizde hastalanmak yerine, size hak verip destek olmalıydı.

Kredinin bitmesine 4-5 sene daha var diyorsunuz. Bu süre zarfında hiç tatile gitmek, çocuk sahibi olmak istemeyecek misiniz?
Kardeşiniz alması gereken sorumluluğu almadığı İçin siz kendi hayatınızı geciktiriyorsunuz.

Kesinlikle tapuyu kardeşlerime devrederim diye düşünmeyin. En kötü ihtimalle satar parasını bölüşürsünüz.

annem bana hak veriyor ama elinden bir şey gelmiyor ki. ortada bir olması gereken var ama kimseye zorla bir şey yaptıramayız ki.. babam zorlanıyorsun farkındayım borcum var bitsin ben destek olacağım sana ben emekli olunca da ikramiye ile kapatırız borcu dedi.

hiç sormayın en çok o üzüyor zaten bir tatile gidemiyoruz. yaşta geçiyor cocuk yapsam bakacak kimsem bakıcıya verecek param bile yok.

Kesinlikle aynen öyle. Eşimin hakkını ödeyemem. Asla bunu sorun etmedi. Benimle yokluk çekti. kızdı arada ama asla büyük sorunlara dönüştürmedi bunları...
Zaten eşinizinde konut kredisi varmış.muhtemelen bekarken aldı,sonuçta oda onu ödüyor ve durumlar eşit bence söz söylemeye hakkı yok zaten.

Zaten eşinizinde konut kredisi varmış.muhtemelen bekarken aldı,sonuçta oda onu ödüyor ve durumlar eşit bence söz söylemeye hakkı yok zaten.

Ama eşinin aldığı evde ya oturuyorlardır ya da kira geliri elde ediyorlardır. Konu sahibi kaç bin TL kredi ödeyip, ne içinde oturtabiliyor, ne kira alabiliyor.

Ya aslında öyle değil tam olarak. Çok şeyi anlatmadım detaylarda boğmayayım diye ama kesinlike eşim bu süreçte özverili ve verici davrandı maddi manevi...

Back