• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmeyen borçlar, kızkardeşim ve geçen yıllar

Tecrube işte, şimdi olsa asla girmem ortaklı mala mülke.. hepimize yazık..
Yok siz açıkça durumum yetmiyor deyin kendisine. Borçları ödeyemeyeceğinizi söyleyin artık. Belki biraz vicdana gelir...
Bu arada fikrinize hayran oldum ❤️

Vallahi ben ilk olarak esinizi tebrik ediyorum bu devirde kimse kabul etmez böyle bir şeyi ayda 3000 tl sadece ailenizin evine gidiyor kız kardeşiniz için bisey diyemem zira yeni bir hayat kurarken krediyi ödemek istemiyor olabilir başta anlaşmışsınız evet ama şartlar değişmiş sonradan

aynen eşimin hakkını hiç ödeyemem. bana saygısından karışmıyor bir bildiğin vardır elbet diyor. oysa bilse bir halt bilmediğimi :D ama bende son paramı ona destek olmak için harcıyorum. evi erkek geçindirir falan yapmıyorum. yani karşılıklı sevgi saygı iyi niyet inşallah hep böyle olur. veya sabırlar taşmadan durum düzelir :)

Yok siz açıkça durumum yetmiyor deyin kendisine. Borçları ödeyemeyeceğinizi söyleyin artık. Belki biraz vicdana gelir...
Bu arada fikrinize hayran oldum ❤
Hangi fikrime? :)) bu aralar kendimi o kadar tutarsız ve mantıksız hissediyorum ki resmen şaşırdım birinin herhangi bir fikrime hayran olmasına.. :D

Konuştuk o da en azından bakıcıya vermesi gereken paranın bir kısmını annem baktığı için onun adına konut kredisine vermesi gerektiği taraftarı. Ama bunu açıkca söyleyemeyiz kız kardeşime. Benden para bekliyorlar çocuğuma parayla bakıyorlar deyip gidip daha yanlış bir evlilik yapar diye korkuyoruz.

Annen çocuk bakiyor diye vermeyecek ki 1500 kisi basi para vermesi gerek bankaya gonlu isterse daha fazla versin kiramn yok yada mutfak masrafim yom diye ama en az 1500 odemek zorunda her aileDe bir acik goz ve bir magdur olmak zorunda degil
Konusamayiz ne demek ben bundan sonra bu kadar veriyorum de uzatma zaten

Bir süre sonra herkese yük oluyor değil mi ? Kimse ödemek istemiyor...

aslında yük değil de şartlar değişiyor. başta yapılan plan devam etse kimseyi acıtmazdı ödeme miktarı vs. acıtacak olsa zaten girilmezdi öyle bir plana daha makul ödeme şekilleri veya daha makul bir ev düşünülürdü. üzen hesapta olmayan şeylerin çıkması...

Tapuyu anne baba üzerine geçirmeyin.Ölene dek otursunlar.Vefat ettikten sonra da diğer kardeşinizle bölüşün.3te ikisini siz alın kalanı kardeşinizde kalsın.Çünkü en çok krediyi siz ödüyorsunuz.Diğerine de ödediği birkaç aylık taksiti verin.Aslında bu durum hayrınıza olmuş.Anne baba üzerine olsaydı tapu emin olun şu an sorumluluktan kaçan kardeşiniz eşit pay isteyecekti.

Anladım,o zaman ne ödeyebilirsin vb şekilde sorun. 500-750-1000 tl ne verebiliyorsa versin
Neden ? Bosa catcur ediyor diyor konu sahibi ona harcarken var da
Aman kardesim benden cok kazaniyor banane cok mu normal
Annesi olmasa napacak ev tutacak bakiciya birakacak fatura vs gecinemeyecekken
Biraz dusunsun bencilliginin farkina varsın
Konu sahibinin esi de cocuguda mecbur degil bu fedakarliga 3. Kardes esi ve cocugu da
Nasil alistirirsaniz oyle gider acımayın madem yeniden evlilik hayali kuracak kadar hali var oyleyse bankanin ciddiyetini de anlar

Tapuyu anne baba üzerine geçirmeyin.Ölene dek otursunlar.Vefat ettikten sonra da diğer kardeşinizle bölüşün.3te ikisini siz alın kalanı kardeşinizde kalsın.Çünkü en çok krediyi siz ödüyorsunuz.Diğerine de ödediği birkaç aylık taksiti verin.Aslında bu durum hayrınıza olmuş.Anne baba üzerine olsaydı tapu emin olun şu an sorumluluktan kaçan kardeşiniz eşit pay isteyecekti.

ya inanmazsınız durumum iyi olursa hak istemem kardeşlerime bırakırım diye düşündüm hep. onlarda bunu bildiği için bana güvendi ortaklı işe girdiler zaten. keşke bunlar hiç yaşanmasaydı bunlar da zorlanmasaydı kimse.. işte hayat.....

ya inanmazsınız durumum iyi olursa hak istemem kardeşlerime bırakırım diye düşündüm hep. onlarda bunu bildiği için bana güvendi ortaklı işe girdiler zaten. keşke bunlar hiç yaşanmasaydı bunlar da zorlanmasaydı kimse.. işte hayat.....
Hayır hakkını iste.Ne demek hak istememek? Herkes adil olacak.Çocuğun için kullanırsın o parayı.Benim annem böyle yapsa sinir olurdum cidden.Çünkü kimse kimseyi düşünmüyor şu hayatta.

Konu sahibinin esi de cocuguda mecbur degil bu fedakarliga 3. Kardes esi ve cocugu da
Nasil alistirirsaniz oyle gider acımayın madem yeniden evlilik hayali kuracak kadar hali var oyleyse bankanin ciddiyetini de anlar
Aslında ben ona tanımıyorsun henüz bu adamı çok yeni hemen evlilik planı yapıyorsunuz. Zor günde el oğluna biriktirip verdiğin para boşa gider ama bu eve verdiğin para kurtarır seni dedim. Dinlemedi...

Nafaka almıyormuş,bu sebeple söyledim onu.
Sonuçta cocuğu var(kac yasında bilmiyorum ama)masrafı fazla olabilir. Eşinden kalan krediyi de ödüyormuş birde,bu sebeple ne ödeyebiliyorsa onu alın dedim.
Tabi ki konu sahibi idare etmesin ama makul olmakta fayda var.
Maaşı ne kadar bilmiyoruz kardeşinin.

ablaniz butun yuku size birakmis ve sonrada siyrilmis isin icinden evlilik durumuna sizin soyleyenilecek birseye hakkiniz yok bence ama ev kredisini hatirlatin derim

ablaniz butun yuku size birakmis ve sonrada siyrilmis isin icinden evlilik durumuna sizin soyleyenilecek birseye hakkiniz yok bence ama ev kredisini hatirlatin derim

birkaç kez ev kredisini hatırlattım diye annem üzülmüş ve hasta olmuş beni annemi hasta etmekle suçlamıştı...

Aslında ben ona tanımıyorsun henüz bu adamı çok yeni hemen evlilik planı yapıyorsunuz. Zor günde el oğluna biriktirip verdiğin para boşa gider ama bu eve verdiğin para kurtarır seni dedim. Dinlemedi...
Bence bu konuyla o konuyu karıştırmayin
Evlenir evlenmez o ayri
3 kişi1500 odemeniz var iyi zor gununde onun yerine destek cikmissiniz ama yeter

Nafaka almıyormuş,bu sebeple söyledim onu.
Sonuçta cocuğu var(kac yasında bilmiyorum ama)masrafı fazla olabilir. Eşinden kalan krediyi de ödüyormuş birde,bu sebeple ne ödeyebiliyorsa onu alın dedim.
Tabi ki konu sahibi idare etmesin ama makul olmakta fayda var.
Maaşı ne kadar bilmiyoruz kardeşinin.
Normal insana bakis aciniz cok dogru ama kisi haketmiyor baksaniza onun kendi teklif etmesi gerekir ya basima su isler geldi buarada sana cok yuk bindi bende ise basladim hepsini veremesemde su kadar vereyim her ay diye onun gelmesi gerekiyor ama o ceyiz parasi biriktiyor daha akillanmamis eski kocasinin kredisi bitmeden kendi ayaklarinin ustunde duramazken ceyiz derdinde kardesini dusuundugu yok malesefff

birkaç kez ev kredisini hatırlattım diye annem üzülmüş ve hasta olmuş beni annemi hasta etmekle suçlamıştı...
Valla kusura bakmayın ama onunki cansa sizinki de can. Anneniz ona üzülüyor hadi anladık ama siz de 3 bin kredi ödemek zorunda mısınız? Siz de annenizin evladı değil misiniz? Anneniz size niye üzülmüyor? Bence aile eşrafını toplayın açık açık konuşun ben bu işe üç kardeş girdim ama en büyük yük bana kaldı bir çare bulun diye. Ailenize bir hayır yapmak istemişsiniz ama ayda 4500 lira ödemek kolay değil.

Artik kendini toparladigina gore elinden geldigi kadar yardim etmesi lazim. Size de yazik calis ode calis ode ode... yorulmussunuzdur ozellikle mental olarak. Bu konuyu acilen konusun bence kardesinizle.

Back