• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmeyen borçlar, kızkardeşim ve geçen yıllar

Bence konuşun açıkça. Kendinize düşeni anca ödeyebileceğinizi söyleyin.
Kardeşiniz kira ödemiyor,fatura ödemiyor şu an,çocuğuna anneniz bakıyor kreş masrafı yok,nafaka da alıyordur,durumu maddi anlamda sizden kötü olmamalı. Atıyorum 1.500 ödemesin de 1.000 ödesin borcu varsa,biraz sizde rahatlarsınız.

Konuştuk o da en azından bakıcıya vermesi gereken paranın bir kısmını annem baktığı için onun adına konut kredisine vermesi gerektiği taraftarı. Ama bunu açıkca söyleyemeyiz kız kardeşime. Benden para bekliyorlar çocuğuma parayla bakıyorlar deyip gidip daha yanlış bir evlilik yapar diye korkuyoruz.
3. Kardeş haklı aynen öyle konuşun inş sonuca bağlarsınız burayada yazın

işte bunun adına tecrubesizlik diyorlar. şimdi olsa asla girmem böyle birşeye. hesap edilemeyecek o kadar çok parametre var ki evdeki hesap çarşıya uymuyor. babam emekli ikramiyesiyle kapatır belki borcu yani öyle diyor ama emekli olmasına en az 3-4 yıl var.

cidden satın evi borcu kapayın, o ödenmiş tutarla da daha düşük fiyatlı bir eve bakın.
ev kimin üzerine olacak kısmını da adam gibi konuşun.
siz de evlisiniz sizin de çocuklarınız olacak
yazık etmeyin kendinize.
bir süre ödemişsiniz ama daha fazla yıllarınız heba olmasın

Canım kız kardesın birini bulmuşken bırakın evlensin para bırıktırsın ama damat adayı yapmayackmı düğün ev nikah masraflarını kardesın ceyizini alır sadece kalan yine annenın evıne gider sana haksızlık oluyor sen öduyorsun resmen bence sen kendın uzerıne yapaydın evi annenler otursaydı yarın Allah gecınden versın miras kalınca ev kardeslere o zaman sen ödedın ben ödemedın kavgası çıkar

Konuştuk o da en azından bakıcıya vermesi gereken paranın bir kısmını annem baktığı için onun adına konut kredisine vermesi gerektiği taraftarı. Ama bunu açıkca söyleyemeyiz kız kardeşime. Benden para bekliyorlar çocuğuma parayla bakıyorlar deyip gidip daha yanlış bir evlilik yapar diye korkuyoruz.
İyi de ödemesi gereken bir tutar vardi,hepinizinde zorlanarakta olsa ödediği,bakıcı ne alaka?
Siz ona artık ben ödeyemiyorum,kredi kartları dönmüyor,kendi payina düşeni ödemeye başla vb bir cümle kurmalısınız.

Bence konuşun açıkça. Kendinize düşeni anca ödeyebileceğinizi söyleyin.
Kardeşiniz kira ödemiyor,fatura ödemiyor şu an,çocuğuna anneniz bakıyor kreş masrafı yok,nafaka da alıyordur,durumu maddi anlamda sizden kötü olmamalı. Atıyorum 1.500 ödemesin de 1.000 ödesin borcu varsa,biraz sizde rahatlarsınız.
nafaka almıyor. hatta eski eşine ait bir krediyi bile ödemek zorunda kaldı kendi adına çektiği için.
kazancı benden az ama gideri çok daha az..

Kesinlikle aynen öyle. Eşimin hakkını ödeyemem. Asla bunu sorun etmedi. Benimle yokluk çekti. kızdı arada ama asla büyük sorunlara dönüştürmedi bunları...
Onun için kendini düşün 2 kat para verdin ayırır yarın bigün çocun için ayırırdın yatırım ederdin yazık yani yarını düşnmek lazım büyükler kendimizden veriyoruz. Hiç acıma sna yazık neden sen zorluyorsun kendini kardeşin düşündü mü seni

Arkadaşlar merhaba,
Sırf bu konuyu açmak için üye oldum. Zira artık çıkamıyorum işin içinden.

Annem ve babam hayatı boyunca zorluk çekti bu yaşa geldiler bir evleri bile yok bizi okuttular ettiler geniş güzel bir evleri olsun ufak ufak öderiz diye 3 kardeş peşinat dahil kredi çekip ev aldık. Plana göre birlikte ödeyecektik. Birkaç ay dolmadan evli olan kızkardeşim(bir çocuğu var) ani bir kararla (mecburen) eşinden ayrıldı annemlerin yanına taşındı. Masrafları arttı ve doğal olarak destek olamadı kredi ödemelerine. Çok zor günler geçirdi. Diğer kardeşim 1500 tl ödüyor (bütçesi bu kadarına izin veriyor) aylık 3000 tl bana kaldı. 2 buçuk yıldır ödüyorum.

Neyse son 1 yıldır evliyim. Eşimin kendisininde ev kredisi var ona da destek oluyorum. Tabi düğün, bazı yeni ev eşyaları vs derken borçlar arttı. Sabrettik birçok şeyden feragat ettik borçları azalttık. Aylık gelirimiz 11 bin civarı ama 10 bin den fazlası konut kredileri ve kredi kartlarına gidiyor. Kredi kartlarıyla geçiniyoruz resmen ve hiç bir şey yapamıyoruz. Hediye bile alamıyoruz birbirimize doğum günlerimizde. Evliliğimizin ilk yılları borç zorluk içinde geçiyor. Bu durum psikolojik olarak çok etkiliyor artık beni.

Bu arada eşinden ayrılmış olan kız kardeşim durumunu toparladı. Annemlerle oturuyor, işine gidip geliyor, yeğenime de annem bakıyor. Kendini psikolojik olarak yeni yeni toparladı derken bir süredir yeni bir ilişkiye yelken açtı ve para biriktiriyormuş evlenmek için. İşte tam olarak bu durum bu konuyu açmama sebep olan. (ki ben çok erken buluyorum yeniden evlenme kararını henüz çocuğu çok küçük). Bilemiyorum sizce olması gereken yeni bir hayat kurması için onu cesaretlendirmem mi yoksa ev alınırken aldığı sorumluluğu bir süre elinde olmayarak gerçekleştirememiş olsa da şu an durumu düzeldiği halde ufak da olsa tutmaya gayret etmediği için kırılmaya hakkım var mı?

Kırılınca kızkardeşime ve çocuğuna haksızlık yaptığımı düşünüyorum.
Kırılmayınca borca yardım eden diğer kardeşime ve eşime..
Yani sonuc değişmiyor her durumda üzülen ben oluyorum.
Siz olsanız ne düşünür ne yapardınız?
Vallahi ben ilk olarak esinizi tebrik ediyorum bu devirde kimse kabul etmez böyle bir şeyi ayda 3000 tl sadece ailenizin evine gidiyor kız kardeşiniz için bisey diyemem zira yeni bir hayat kurarken krediyi ödemek istemiyor olabilir başta anlaşmışsınız evet ama şartlar değişmiş sonradan

3 ay ödemeyin krediyi
eve bankadan kağıt gelince ödemek zorunda kalır
kusura bakmayın ama anladığım kadarıyla kardeşiniz bencil biri son derece
ancak bunlar anlar gibi geldi

Bence boşverin ödemesin. Sizin anneniz babanız onlar için yapıyosunuz. Hayırlı evlatsnız ne güzel. Anneniz babanız rahat etsin istiyorsunuz. Kızkardeşinizde kendince yapsın planını. Eşinden ayrılmış çocuğu var zaten psikolojik olarak kötüdür, hemen yeni biriyle evlenme isteğide belki bu psikolojiden kurtulmak içindir bilemeyiz. Siz anneniz babanız için yapın yine yapabildiğinizi. Boşverin diğerleri ne yaparsa yapsın. Bu dünyada olmasa öbür dünyada mülakafatını alırsınız.

Yani söylemeye çalıştım ben çocuğum için para biriktiriyorum dedi. Bazen de evlilik için biriktiriyorum diyor. Anneme de zaten az kazanıyorum benim borclarım var demiş..
En aşağı 3 alıyordur. Ne alırsa alsın sizin ki patlıcan mı ? En güzel zamanlarınızı sorumluluk almak istemediği için çok zor geçiriyorsunuz. Direkt söyleyin kendisine .
Gerçekten bu kardeşlerin arasına para muhabbeti girmesin...

En aşağı 3 alıyordur. Ne alırsa alsın sizin ki patlıcan mı ? En güzel zamanlarınızı sorumluluk almak istemediği için çok zor geçiriyorsunuz. Direkt söyleyin kendisine .
Gerçekten bu kardeşlerin arasına para muhabbeti girmesin...

Tecrube işte, şimdi olsa asla girmem ortaklı mala mülke.. hepimize yazık..

Bence boşverin ödemesin. Sizin anneniz babanız onlar için yapıyosunuz. Hayırlı evlatsnız ne güzel. Anneniz babanız rahat etsin istiyorsunuz. Kızkardeşinizde kendince yapsın planını. Eşinden ayrılmış çocuğu var zaten psikolojik olarak kötüdür, hemen yeni biriyle evlenme isteğide belki bu psikolojiden kurtulmak içindir bilemeyiz. Siz anneniz babanız için yapın yine yapabildiğinizi. Boşverin diğerleri ne yaparsa yapsın. Bu dünyada olmasa öbür dünyada mülakafatını alırsınız.
inşallah çok teşekkür ederim iyi sözleriniz, iyi dilekleriniz için...

Back