- 19 Şubat 2014
- 572
- 132
- 43
- 34
Yanima gelip o kadar cok israr ediyorki yani annem olsa git basimdan ya ne bu israr derim ama ancak iyiyim, gelmeyecegim, burda rahatim vs diyorum. Yeterli gelmiyor ona. Esim yanimda olmayinca soyleyecegi her seyi soyluyor. Bende onunla yalniz kalmak istemiyorum, gitmiyorum.odaya geliyor kizim sikilmadin mi gel oturalim diyor izledigi kanaldan haz etmiyorum yok anne diyorum anlamiyor, sonra yine geliyor. Napiyorsun diyor telefonla oyun oynuyorum diyorum, gel yanimda oyna diyor. Gulsem mi aglasam mi
Dereceyle bitirmissin supersin. Bir de almancayi problem yapma ogrenirsin. Ben de yapmicam artik stres. Benim o kadar depreyona girmemin sebebi zaten ben de universiteyi bitirip geldim hayallerim vardi. Bir anda cevrem oyle bir degisti ki.
4 sene ailemden ayri yasadim unide boyle hissetmedim. Acik ogretim meselesini ogrendim bu sene. Insallah baslicam 2015te biryerden baslamak lazim.
Cok dogru yazdiklariniza imza mi atarim, annemde ben seni okutamam dedi, orda rahat eder maddi sikinti cekmezsin dedi. Bende aglamistim cok, zayiftim o zamanlar 42 kilo falan bir ekmek mi yiyorum yemem yeterki beni evlendirme demistim anneme annemde aglamisti tamam vermem demisti. Ama oyle olmadi cevredende dayimlar vs anneme bir kizina soz geciremiyorsun vs demisler. Aman gece gece dertlendim yine. Gurbet zor. Belki bir adim otede olsa yine ozlenir ama annemi ozledim, birde babamin vefatindan sonra hep annemle yattim korkumdan. Acaba annem bana nasil kiydi da evlendirdi.Almanya böyle iste güzelim.
Asil Tr de köyden gelenler anca iyi biryer sanir buralari ..
Yok egitim yok is yok avrupa.
Al sana avrupa..
Ama anlamayan anlamiyor yine biliyormusun..
Yasayan bilir sadece. Uzun yillar yasayan..o pembe gözlükler düsünce rutin hayat baslayinca.
Annen demisdir kesin..ah kizim avrupaya gitsin kurtulsun iyi bir yasantisi olsun
Insanlar burda robotlasiyorlar.. insanlik diye birsey yok cunku.
Tabi senin durum daha da zor.. esinin ailesi ile ayni evi paylasiyorsun ..akrabasiniz üstelik vsvs
Hakkinda hayirlisi olsun
Onemli degil sen diyebilirsin. Bende oyle dedim rahatsizsan soyleyebilirsin, 26 yasimi doldurdum. Anlamiyor, yanimda oku kapatirim der. En sey bacaklarimi uzatiyorum yaninda uzatamam dedim, baba da varya olsun diyor,. Yok artik dedim annemin yaninda esim yayilsa hosuma gitmez ki ben yapicam.Kitap okuyorum, almanca calisiyorum falan da diyebilirsin. Sessiz ortam lazim sonucta israr etmez. Buarada yasin kacti ? Sen diyorum hep
Benim kv hicbir seyi takmaz cok rahattir, stres bilmez. Bende ona dertlen bune uzul, ondan yasli duruyorum. Hadi bakalim guzellikler bizimle olsun
Ben de 25 yasindayim. Rahatsiz olmadim tabi kiOnemli degil sen diyebilirsin. Bende oyle dedim rahatsizsan soyleyebilirsin, 26 yasimi doldurdum. Anlamiyor, yanimda oku kapatirim der. En sey bacaklarimi uzatiyorum yaninda uzatamam dedim, baba da varya olsun diyor,. Yok artik dedim annemin yaninda esim yayilsa hosuma gitmez ki ben yapicam.
Benim annemle babam da akraba evliligi yaptilar. Cok şükür mutlular ama annem de cok sıkıntı çekti gerçekten. Kimsesiz gördüler annemi anne babası sahip çıkmadı, bi yaşa kadar babaannesini annesi biliyormuş annem. Asıl onemli olan bence, esiniz sizi ezdirmemeli ve ayrı bir evde yasamalisiniz. Onlar büyük hep suyuna gitmek lazım siz esinizle aranizi bozmamaya bakin. Sonuçta onun ailesiylesiniz
Yazarim, tabiki. Sizde mi tr den geldiniz, cocuk vs var mi. Takipte zorlandim, kusura bakmayinYaz burda ama. Eve cikarsan is bulursan vs
Ben de yaslandim saclarima ak düstü.
Nedir bu ya artik daha mutlu bir insan olucam
Alman arkadas bulucam en has alman olucak ama.
Mesajini okudum onlar en iyisini biliylr yazmissin ya, aynen. Bundan dolayi herkese evet haklisin diyip kendi bildigimi okumaya basladim
Yazarim, tabiki. Sizde mi tr den geldiniz, cocuk vs var mi. Takipte zorlandim, kusura bakmayin
Goethe enstitunun sayfasindan arkadas baktim, yazismak icin ama hep erkek. Bulacagim ama tandem diye bir sey var. Size ona bir dil o size bir dil ogretiyor ama kendime uygun bulamadim, her yolu denedim yani.
Ilk geldigimde kursa gittim annem yasinda bayanlar hep turk, gul oyna ye icle gecti vakit. Hoca almanca anlatirdi, kadinlar kaynatirdi
Ben bu yaziyi gormemisim, simdi farkettim. Oturus seklim degisti, kamburum cikti, boynum kisaldi, ev isi yapmaktan parmaklarim kalinlasmis, esim diyor sucuk parmakli oldun, beni begenmiyor. Takilmamak lazim kor sagir dilsiz olmali bunlar gibilereKv dene kulaklarini tika kimsenin beynine girip dusunce tarzini degistiremiyorsun. Ben cok takildim herkesin lafins öz güvenimi yok ettiler. Is gorusmesine cagriliyordum. benim icin bu buyuk mutluluk. Heyecanla anlatiyordum. Almazlar srni diyorlardi. oturusseklim degisti inan. Gorusmelerde eksiklerimi siralayip donuyordum. Aklim basima grlince baska sorunlar cikti. Ara verdim suanlik. Ama haysllerimden vazgecmedim. Herkese de eve alistim boyle iyi diyorum. Cok mutlular
Yazarim, tabiki. Sizde mi tr den geldiniz, cocuk vs var mi. Takipte zorlandim, kusura bakmayin
Goethe enstitunun sayfasindan arkadas baktim, yazismak icin ama hep erkek. Bulacagim ama tandem diye bir sey var. Size ona bir dil o size bir dil ogretiyor ama kendime uygun bulamadim, her yolu denedim yani.
Ilk geldigimde kursa gittim annem yasinda bayanlar hep turk, gul oyna ye icle gecti vakit. Hoca almanca anlatirdi, kadinlar kaynatirdi
Maalesef bazi seyler dile kolay, icraata gelince oyle olmuyor, evet esim hayati cekilir hale getirmek icin pek bir sey yapmiyor, ama beni hep destekledigini soyluyor. Vallahi nasil anlatsam bilemedim, sunu bile dediler, ben iyi bir gelin olsaymisim o kuzenimi ikna eder, bu eve gelin gelmesini saglarmisim, arkamdan ne laflar donuyor. O kiz abiden kac yas kucuk, sorsan abi istemiyor ki oyle bir samimiyetim bile yok. Ki banane birinin alacagi kadin otekinin evlenecegi adam. Ben evlilige yakin degilken akraba evliligi yapmis biriyim.
Kp e gore akraba evliliginde cocuklarin sakat dogmasi da gavur dusuncesi. Ben degil master prof olsam bulundugum ortamdaki insanlarla anlasma imkanim yok, onlarin dedigi dogru, onlar hakli, onlar tecrubeli, onlar gormus gecirmis. Artik genclikte kalmadi erken yasta kacip evlenenlere anlam veremiyorum, benim zoraki bir durum ama genc olamadan buyumek zorunda kaliyorsun. Birde ben gec baslamistim uni ye, cevrem arkadaslarim bitirdiler is sahibi oldu ben daha yeni mezun oldum, yasim olmus 26. her seyim geriden geliyor, ben buralari zaman icerisinde cok okudum ama yazmak cok zor, vakit istiyor vs. Okuyan varsa ders alsin.
Ben buraya almanca ogrenmek icin yaptigin her yontemi yazmadim, gazete dergi okumaya calisiyorum, anlamlarina bakiyorum falan. Film izliyorum almanca ams olmuyor, olacak olmak zorunda bununda farkindayim.Her yolu denemek degil bu ama sadece iki site mi var dil ogrenmek icin? erkek olmalari da bir seyi degistirmez siz de erkek gibi davranabilirsiniz sonuçta. illa acik adres cinsiyet belirtmek zorunda degilsiniz. Uydurun bir karakter, kimbilir aralarinda kadin olup erkek gibi davranan bile vardir.
Rosettastone, pimsleur programlari var en basitinden veya indirir pratik yaparsiniz hic olmadi. Kulakligi takip kadini duymamak icin bile sebebiniz olur. Kötü olmayi kimse istemez ama esinizin mezuniyetinden sonra da ayni yerde kalacaginiz ihtimaliyle hareket edin bence.
Bence çok iyi ettin. Insan icine atinca saglik sorunları da çıkıyor, kendini yipratmamaya bak. Yasamayan bilmez de anlamaz. Ben daha 20 yasindayim kalp sorunum var. Her halti kafana takan biriyim. Doktorun bana dediği tek şey bi tek kendinle konuşma oldu. Allah bi yol gostericek elbet.Bizde bir dayim amca kizi ilr evli, baba tarafinda yok oyle yakin akraba evliligi. Allah herkesi mutlu etsin. Benim kv kendi kv ile yasamamis, annem oyle evlenmis kendi evi. Ben bu zamanda cumbur cemaat yasiyorum. Onun oglu etrafinda belki hosuna gidiyor ama gel bana sor birde. Kimsesiz gorme kismina katiliyorum, tv de bi haber cikiyor kiz bosanmis hemen diyor iyisini mi bulacakmis. Kizi yokya kv anlamiyor halden, ama iyi anliyormus gibi yapabiliyor, yetenekli yani. Babamda yok, anneminde ablasi, bu sene bit tartismada soyledim. Benim babam yok diye caresiz sanma dedim, sasirdi bakakaldi yuzume.
Ben kotu olmak istemiyorum, kac yasinda insanlar cekisme yasamak sacma ama olmadan olmuyor. Cekiniyorlar birde burda yasanan burda kalir diye. Bende artik deliye bagladim, anlatiyorum dedim.
Ben buraya almanca ogrenmek icin yaptigin her yontemi yazmadim, gazete dergi okumaya calisiyorum, anlamlarina bakiyorum falan. Film izliyorum almanca ams olmuyor, olacak olmak zorunda bununda farkindayim.
Tahammulum azaliyor acikcasi esime yaklasimim da degisecek diye korkuyorum.
Her zaman giydigim kiyafet gun geliyor haci babaya dert oluyor. Bir cekiyorum, iki cekiyorum sonunda yeter diyesi geliyor insanin. Sonra bugun bana sabah sey diyor, ee kizim sana hic mi bir sey demeyelim, doktorlar diyormus arada bagirmak rahatlatirmis iyi gelirmis. Diyemedim bende o zaman sana bagirayim rahatlayayim
Oyyyyy
Esime alistim ve genel itibari ile beni incitmez kirmaz baska sartlarda cok daha mutlu olabilirdik. Bazen diyorum cekip gideyim bi anlasinlar kiymetimi ama asla annemin yanina gitmem, cesaretli degilim cok. Sifirdan baslamak cok zor. Cok cesur olsam anneme sonuna kadar direnir evden tv lere kacar boyun egmezdim, icte bir seyler engelliyor iste. Adi din mi vicdan mi korkaklik mi kolaycilik mi her neyse. Ozgur degilim yani.aynı yaştayız arkadaşım. gençsin işte. yaşım olmuş 26 diyorsun. sanki 36? kaldı ki hayatından memnun değilsen 36 yaş bile sıfırdan başlamaya değer. eğer bişeyleri değiştiremeyeceksen, yaşadığın hayatı kabul et derim. anladım ki eşini seviyorsun, ayrılmayı düşünmüyorsun. eşinle ayrı eve çıkmak için şartların olgunlaşmasını beklemen gerek o halde. sabırlı ol. inşallah mutlu olursun.
Bizde de kalp hastaligi genetik, babami bu sebeple erken kaybettik. Allah sifa versin. Bende oyle baskasinin derdini derdim bilirim. Bakalim bekliyoruz o yolu. Dertsiz mutlu gunlerimiz olsun.Bence çok iyi ettin. Insan icine atinca saglik sorunları da çıkıyor, kendini yipratmamaya bak. Yasamayan bilmez de anlamaz. Ben daha 20 yasindayim kalp sorunum var. Her halti kafana takan biriyim. Doktorun bana dediği tek şey bi tek kendinle konuşma oldu. Allah bi yol gostericek elbet.
Benim tüm dayi ve teyzelerim üvey. Bir oz teyzem varmış ben doğmadan kalpten vefat etmiş, anneannem de. Bende de var işte dedigin gibi genetik. Suan acayip yakın hissettim sana. Inşallah herşey yoluna girer.Bizde de kalp hastaligi genetik, babami bu sebeple erken kaybettik. Allah sifa versin. Bende oyle baskasinin derdini derdim bilirim. Bakalim bekliyoruz o yolu. Dertsiz mutlu gunlerimiz olsun.
Kusura bakmayin yeni yazdigim icin takipte zorlandim ve cevaplayamadim, yani canli yerde isik alan ferah insan dolu yerde oturmayi bende istiyorum ama bakalim, step by step diyorum. Ayri ev olsun sonrasi halledilebilir.O klasik zaten, türkce biliyorsa karsidaki hemen türkce konusulur... Meslek yapiyor o zaman esiniz ve anladigim kadariyla bilac aya bitiriyor... Iyi ya iste, eger isyerinde kalirsa alacagi para size yeter, biraz idare edersiniz ama huzurunuz olur, sizde böylece almancaya falan yogunlasirsiniz... Bu arada sizin esiniz ve ailesi agirdir, yoksa burdakilerde cin gibi oluyprlar...
Esimle ayni olsun diye hem isletme yonetimi bu 2 yillik, hem de fen edebiyat okudum. Bir seyler olurda ben kendim bulamiyorum. Tr dr ogrenciyken analiz yapip cok kazandim, burda yapsam da iyi gelir getirir bu is. Ayrica hala evden yapiyorum bu isi, master yapan 2 arkadasimla birlikte, onlar tr de ben burda.okuduğunuz bölümler neydi, ordan birşeyler olmuyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?