Bitmek bilmiyor

Hahaha güldürdünüz beni, kafaniz baya yogunlasmis, benim oldugum yeri bilmeden nekadar mesafe bilemezsiniz :KK66: Ama ben biliyorum baya yakin...:KK14:
Ilk zamanlar beni alisverise neussa goturduler ankarayi bilenler icin ornek veriyorum asagi eglence gibi bir yer, yillar gecti dusseldorfa gittik. Dedim niye beni getirmediniz buraya kizilay, cankaya gibi canli. Diger yerle cok olu, bogucu. Bildigim yerler sinirli yani

Ben de 2 üniversite kısmını kaçırmışım, 14 olmaz tabi o zaman, şu an 26 falan olması lazım da

Bi an önce bir şeyler yapmanız lazım konu sahibi, nereye kadar bu kısıtlı yaşamınız devam edecek? En azından Almanca için bir şeyler yapmanız lazım. Fobi bir bahane değil, Türkiye'ye geri dönmek için ikna edemiyorsanız.
Yani ben ogrenememi fobiye bagladim, beynim reddediyor. Duymuyorum resmen. Zorluyorum kendimi. 26 yasini doldurdum, isim yok evim yok. Tr ye gitsem kpss ales yds en azindan bi sene gecicek ya da ozele girecegim ama yillar evvel kp sey dedi sen oglumu ic guveysi mi aldin, kizdi bana. Tryi onlar istemiyor.

Evet 8 sene, cocuk olsa okula baslamisti . Ama yurtdisindaki cocuklar biraz boyle agir ya da benim esim ve ailesindeki erkekler oyle. Her sey itekleme ile. Esim hem okuyor, hem calisiyor staj yaptigi yerde. Ilk gelin geldigim zamanlar alisamadim, depresyona girdim haplar vs tr ye gidip geldim, dediler yasi kucuk okusun. Uni ye basladim o sebeple almanya da bir fiil yasamadim. Tatiller de gittim geldim, derdimi az bucuk anlatirim ama konusmaya da cekiniyorum. Hele birde karsidaki insan turkse hemen turkce konusuyorum ☺️
O klasik zaten, türkce biliyorsa karsidaki hemen türkce konusulur... Meslek yapiyor o zaman esiniz ve anladigim kadariyla bilac aya bitiriyor... Iyi ya iste, eger isyerinde kalirsa alacagi para size yeter, biraz idare edersiniz ama huzurunuz olur, sizde böylece almancaya falan yogunlasirsiniz... Bu arada sizin esiniz ve ailesi agirdir, yoksa burdakilerde cin gibi oluyprlar...:ssz:

Ilk zamanlar beni alisverise neussa goturduler ankarayi bilenler icin ornek veriyorum asagi eglence gibi bir yer, yillar gecti dusseldorfa gittik. Dedim niye beni getirmediniz buraya kizilay, cankaya gibi canli. Diger yerle cok olu, bogucu. Bildigim yerler sinirli yani
Evet canli yere yakinsiniz aslinda, hele yazlari cok güzel olur... Bence siz napin edin esinizi düsseldorfa tasinmaya ikna edin...:ssz:

Yani ben ogrenememi fobiye bagladim, beynim reddediyor. Duymuyorum resmen. Zorluyorum kendimi. 26 yasini doldurdum, isim yok evim yok. Tr ye gitsem kpss ales yds en azindan bi sene gecicek ya da ozele girecegim ama yillar evvel kp sey dedi sen oglumu ic guveysi mi aldin, kizdi bana. Tryi onlar istemiyor.

okuduğunuz bölümler neydi, ordan birşeyler olmuyor mu?

Konu sahibi senin silkelenip kendine gelmen gerek..Eşinle konus ayri eve cikin..Sorumluluk almaktan ka iyo anladm ama 8 sene olmus bi zahmet evini cekip cevirsin..Ayrica niye teyzene mahcup oluyosun ki gelin alana kadar iste..Benimde yakin akrabam teyze kiziyla evli kizi götürdülerokuldan alip okutmadilar..Simdi 3 co ugu var..Bosanmak istiyo yiprandilar teyzeler yuzunden...O yuzden ustundeki agirligi at kendine gel almanca ne ki sen kasıyosundur onlarin yaninda konusmaya yoksa ogrenirsin..

Kalabalik aileye aliskin degilim, her seyime karisilmasina aliskin degilim. En basiti mum isiginda bir yemek hazirlamadim esime, yatagima serecegim carsafa kadar kv nin elinden geciyor, o karar verir. Yarin ne pisecek vs

Sen bence esinin kalbini fethet turkiyeye donus yolunuz ciz yavastan. Ona yok derse hic olmazsa ayri eve tamam demek zorunda kalır.

O klasik zaten, türkce biliyorsa karsidaki hemen türkce konusulur... Meslek yapiyor o zaman esiniz ve anladigim kadariyla bilac aya bitiriyor... Iyi ya iste, eger isyerinde kalirsa alacagi para size yeter, biraz idare edersiniz ama huzurunuz olur, sizde böylece almancaya falan yogunlasirsiniz... Bu arada sizin esiniz ve ailesi agirdir, yoksa burdakilerde cin gibi oluyprlar...:KK14:
Meslegi bitirdi pek anlamiyorum egitim sistemini ama fom da bussiness administration okuyor, tezini yazicak son asama bu yerde de yaklasik 5 6 senedir calisiyor. Insallah bakalim. Dedim altinlarimizi alalim bozduralim onden bir yillik kira yapar, ama soyle bir sey var bize sormuyorlar danismadan karar veriyorlar. Kendilerince ev bakiyorlar, az once duydum baba yarin ariyacak olursa beni alip goturcek ve eve bakacagiz. Yani esim bu isin neresinde, sormadan etmeden buna sinir oluyorum.

Ülkede o kadar pırıl pırıl, burs bulamadığı için yurtdışına gidemeyen genç varken bu köylü zihniyetliler oralarda yaşıyor ya, ben de film kopuyor. Aile baskısı deyince baban baskı yaptı sanmıştım ama vefat etmiş.. Başın sağ olsun da bu durumda annene karşı çıkman çok daha kolaydı. İpotek davasına kurban olmuşsun. Avrupa iyi değil lafını da bulunduğun durumun vehametinden ettin sanıyorum. Yoksa kuzeniyle evlenmeye zorlanan, çevre edinilmesine izin verilmeyen, kayınvalidesi her şeyine karışan, karınca kolonisi gibi bir evde oturmak zorunda olan bir Alman kızı olduğunu hiçç sanmıyorum. 8 yıldır evlisin bir de, eşin de pasif. Ne yap et o evden kurtulun yoksa ömrün çürür. Sen de fobini yen, dil öğrenilir. Kendini izole edemezsin daha fazla.

Konu sahibi senin silkelenip kendine gelmen gerek..Eşinle konus ayri eve cikin..Sorumluluk almaktan ka iyo anladm ama 8 sene olmus bi zahmet evini cekip cevirsin..Ayrica niye teyzene mahcup oluyosun ki gelin alana kadar iste..Benimde yakin akrabam teyze kiziyla evli kizi götürdülerokuldan alip okutmadilar..Simdi 3 co ugu var..Bosanmak istiyo yiprandilar teyzeler yuzunden...O yuzden ustundeki agirligi at kendine gel almanca ne ki sen kasıyosundur onlarin yaninda konusmaya yoksa ogrenirsin..
Cok haklisiniz, 2015 bizim senemiz olsun insallah, herkesin muradi gerceklessin.

türkiye'de 2 üniversite okumuşsunuz onca yıl, soğukluk hissetmediniz mi çok genç yaşta bilinçsizce yapılmış evliliğinize karşı? o kadar okuduktan sonra bilmediğiniz bi ülkede kayınvalide kayınpeder ile bir eve tıkılıp yaşamak ne bileyim, tahsiliniz neyse ona göre bir işte çalışıp kendi hayatınızı kurmak yerine... üzücü. eger siz bişey yapmazsanız, eşinizde pasif biriyse hayatınız böyle gider.

Kv bugun bana diyor master yap diye. Dedim artik ev hanimi olacagim, ayni evin icinde hem gelin ol, hem es ol. Kolay degil bir de ogrenci mi olacagim. Kendi evim olsa esim yemek yapmasan niye yapmadin demez, bir saril, bir op temizlik vs gozune gozukmez ki ben onlara gore cok titizim. O zaman kolay olur, ama suan erken tekrar ogrenci olmak icin.

Temizlik falan yapmam drmissin anliyorum.
Ben ilk geldigimde depresyondan iyi dusunemiyordum. Ama simdi anladim sonuc odakli olmak lazim. Master yap demisler bence de yap. Benim imkanim hic yoktu. Calisirsan ayri eve cikabilirsin. Belki cok zor olur ama sonuc daha iyi olur. Ben yerimde saydim o kadar yil nasil gecti anlamadim. Keske diyorum simdi. Eger okul uni ortami vs. olursa dil problemi bir seneye cozulur.
care ya calismak ya okumak ya gitmek ya da düzene alısmak. gercekten anliyorum seni. Bizim bu durumumuza heimweh diyorlar.
En yakinlarimin yaninda aglamayan ben dedemin vefatinda babamla konusurken sesi bile titremeyen ben. Kursta onca insanin önünde alısma süreci vs konusurken hüngür hüngür agladim. bit süre sonra biraktim herseyi. Yol bilmemek bile problem. Gencler hep almanca konusuyor. Bazen gorunmez oldugumu düsünüyorum. Cünkü görmüyorlar
Anlamiyinca noldu niye güldünüz dedim. Esim eve gelince ne meraklisin noldu noldu sorup duruyorsun dedi. 2 sene gecti hic unutmadim bu lafini. Gece yatarken almanca hikaye aciyorum. En azindan kulagim adina artik

Ülkede o kadar pırıl pırıl, burs bulamadığı için yurtdışına gidemeyen genç varken bu köylü zihniyetliler oralarda yaşıyor ya, ben de film kopuyor. Aile baskısı deyince baban baskı yaptı sanmıştım ama vefat etmiş.. Başın sağ olsun da bu durumda annene karşı çıkman çok daha kolaydı. İpotek davasına kurban olmuşsun. Avrupa iyi değil lafını da bulunduğun durumun vehametinden ettin sanıyorum. Yoksa kuzeniyle evlenmeye zorlanan, çevre edinilmesine izin verilmeyen, kayınvalidesi her şeyine karışan, karınca kolonisi gibi bir evde oturmak zorunda olan bir Alman kızı olduğunu hiçç sanmıyorum. 8 yıldır evlisin bir de, eşin de pasif. Ne yap et o evden kurtulun yoksa ömrün çürür. Sen de fobini yen, dil öğrenilir. Kendini izole edemezsin daha fazla.
Tr de kalsaydim kesinlikle basarir, burs alir yurtdisina gelirdim ama istemezdim gelmeyi. Daha once yazmistim,anneme kiyamadim ancak bi bucuk yil direndim, direnebildim. Yani tr nin herhangi kucuk bir ilinde yasayan icin imkanlarmiyi gelebilir ama kimse kusura bakmasin burda onun bunun agiz kokusunu cekip tr de iki ev alip, luks araba ile gezmek kisinin kalitesini degistirmiyor, ben kimse buna kanmasin dedim.
Avrupaya bir turist olarak gel gez ama yasanilan yer sehir merkezi degilki tabiki kotu ovulecek bi yeri yok. Bir adim atmamiza da izin verilmiyor, bir bebegin elinden tutarda adim atmasini saglarsiniz ya her seyi kontrole etmeye calisip, yon veriyorlar. Babam baski yapacak bir adam degildi, ailesi okumus insanlarla dolu, anne tarafim pek oyle degil.

Meslegi bitirdi pek anlamiyorum egitim sistemini ama fom da bussiness administration okuyor, tezini yazicak son asama bu yerde de yaklasik 5 6 senedir calisiyor. Insallah bakalim. Dedim altinlarimizi alalim bozduralim onden bir yillik kira yapar, ama soyle bir sey var bize sormuyorlar danismadan karar veriyorlar. Kendilerince ev bakiyorlar, az once duydum baba yarin ariyacak olursa beni alip goturcek ve eve bakacagiz. Yani esim bu isin neresinde, sormadan etmeden buna sinir oluyorum.
Vallah artik dis göstermenin zamani gelmis... Saygi, saygi nereye kadar? Esinizede cok kizdim, yani bu kadar oku et ama 8 yillik evlisin bi ev gecindireme, daha dogrusu yükün altina girmek isteme... Sizde kücük degilsiniz ki artik, cikartin biraz sesinizi...:KK14:

Temizlik falan yapmam drmissin anliyorum.
Ben ilk geldigimde depresyondan iyi dusunemiyordum. Ama simdi anladim sonuc odakli olmak lazim. Master yap demisler bence de yap. Benim imkanim hic yoktu. Calisirsan ayri eve cikabilirsin. Belki cok zor olur ama sonuc daha iyi olur. Ben yerimde saydim o kadar yil nasil gecti anlamadim. Keske diyorum simdi. Eger okul uni ortami vs. olursa dil problemi bir seneye cozulur.
care ya calismak ya okumak ya gitmek ya da düzene alısmak. gercekten anliyorum seni. Bizim bu durumumuza heimweh diyorlar.
En yakinlarimin yaninda aglamayan ben dedemin vefatinda babamla konusurken sesi bile titremeyen ben. Kursta onca insanin önünde alısma süreci vs konusurken hüngür hüngür agladim. bit süre sonra biraktim herseyi. Yol bilmemek bile problem. Gencler hep almanca konusuyor. Bazen gorunmez oldugumu düsünüyorum. Cünkü görmüyorlar
Anlamiyinca noldu niye güldünüz dedim. Esim eve gelince ne meraklisin noldu noldu sorup duruyorsun dedi. 2 sene gecti hic unutmadim bu lafini. Gece yatarken almanca hikaye aciyorum. En azindan kulagim adina artik
Bana master yap deme sebebi ele gune karsi tr ye gidince kizima master yaptirdim demek, is olmayinca masterin bir amaci yok. Hocalarim keske burda asistan olarak kalsan dediler, kendini orda harcama dediler, annem bunu kv me soyledi o da kimmis ona akil veren o hocasi numarasini ver dedi. Yani aslinda hep laf, gecici cozum. Burdaki unilerde analiz vs yapabilirim ama tembel esim sen bul diyor. Ben zaten bulsam ona mi sorcam, gider yaparim ama evde horozum cok.

Kimsenin bukdar karışmaya hakki yok sana teyzen bile olsa..bu konuyu eşinle konuş ya ayrı eve çıkın yada türkiyeye dönün. Canın ne yapmak istiyorsa kesin bir dille anlat ona canım bazi erkekler biraz kalın kafalı oluyor eşinde öyleyse eğer mümkün olduğunca net ol ki kararlı oldugunu anca anlar.

türkiye'de 2 üniversite okumuşsunuz onca yıl, soğukluk hissetmediniz mi çok genç yaşta bilinçsizce yapılmış evliliğinize karşı? o kadar okuduktan sonra bilmediğiniz bi ülkede kayınvalide kayınpeder ile bir eve tıkılıp yaşamak ne bileyim, tahsiliniz neyse ona göre bir işte çalışıp kendi hayatınızı kurmak yerine... üzücü. eger siz bişey yapmazsanız, eşinizde pasif biriyse hayatınız böyle gider.
Her yaz kis bayram tatilinde geldim almanya ya . Cok evlilik taraftari degildim basta ama yavas yavas isininca ozlem hasret kolaydi, acikcasi, lackalasmadi iliski birde. Kavga edecek ortam olmadi. Soguklukta olmadi zaten yabanciydi benim icin yilda birkez 40 gun kalam kuzen.

Kimsenin bukdar karışmaya hakki yok sana teyzen bile olsa..bu konuyu eşinle konuş ya ayrı eve çıkın yada türkiyeye dönün. Canın ne yapmak istiyorsa kesin bir dille anlat ona canım bazi erkekler biraz kalın kafalı oluyor eşinde öyleyse eğer mümkün olduğunca net ol ki kararlı oldugunu anca anlar.
Her sey itekleme ile. Icerde bizimle ilgili konusuyorlar, biz odadayiz. O oyun oynuyor isaret ediyorum, kulakligi cikar diye. Yani dedigi sey bazi seyleri bilmemek bilmekten daha hayirli, cok gamsiz. Bende cok takiyorum. Bir tane siyah sacim kalmadi.

Back