- 19 Şubat 2014
- 572
- 132
- 43
- 34
Stuttgart yakinlarindayim. Sen?Siz almanya nin neresindensiniz, gerci cok bir yer bilmiyorum ama
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Stuttgart yakinlarindayim. Sen?Siz almanya nin neresindensiniz, gerci cok bir yer bilmiyorum ama
Tam tahmin ettiğim zihniyet işte..Neyse canım olan olmuş artık..Önemli olan eşin sana nasıl davranıyor? Aranız nasil? Ailesine karşı ezdiriyormu seni?Annem iste, kiyamiyorum da kizamiyorum da. Teyzemin -kv ogullari bekar, kucuk olan esim evlenmek isteyince annemde hayir demedi. Diyemedi belki de. Babam sag iken bizim evi ipotekten kurtarmislar. Annemde dul kadinim ben el yanims yakismaz dedi. Ben haric herkes istedi, kurban oldum yani.
Düsseldorf a yakinStuttgart yakinlarindayim. Sen?
Bana baya yakinmissiniz ...Düsseldorf a yakin
Esim iyi yani, bazen tabi ki sorunlar oluyor ama kolay asabiliyoruz. Ikimizde cocuktuk evlendigimizde o da simdi ayni seyi soyluyor. Hadi ben evlenelim dedim, bizimkiler niye onayladi diye. Esim ailesi ile yakin iliskide degil, cevap verme tersle ya da uyar tarzi seyler soyluyor. Eger onun yaninda bir sey olursa da ailesine sert tepki veriyor ki bu kisi genelde annesi oluyor. Ama yine ben mahcup oluyorum.Tam tahmin ettiğim zihniyet işte..Neyse canım olan olmuş artık..Önemli olan eşin sana nasıl davranıyor? Aranız nasil? Ailesine karşı ezdiriyormu seni?
Sen eşinle mutluysan o zaman sorun yok canım..sen kaldığın yere mi alışamadın o yüzden mi mutsuzsun?Esim iyi yani, bazen tabi ki sorunlar oluyor ama kolay asabiliyoruz. Ikimizde cocuktuk evlendigimizde o da simdi ayni seyi soyluyor. Hadi ben evlenelim dedim, bizimkiler niye onayladi diye. Esim ailesi ile yakin iliskide degil, cevap verme tersle ya da uyar tarzi seyler soyluyor. Eger onun yaninda bir sey olursa da ailesine sert tepki veriyor ki bu kisi genelde annesi oluyor. Ama yine ben mahcup oluyorum.
Annem rahat ederim zannetti ama yanildi. Ufak bir yerde oturdugumuz icin cok zorlandim, o kadar gezen biri degilim ama bir hafta sonu alisverise markete gidememek, komsunun olmayisi cok kotu. Cevrem arkadaslarim kimsem yok. Burda pek turk yok. Olsa da samimiyet kurmuyorlar, benimde kurmamai istemiyorlar. Esimin cevresi yok dolayisi ile turklerin yaninda calisabilecegim bir yer yok.Teyze ogluyla evlenmek, aman allahim... Yok anneniz yakinda degilmis, ne akla hizmet sizi yigenine verdi... Hey allahim insallah ilerde cocugunuz olunca saglik sorunu olmaz, ama suan düsünmeyin cocuk zaten... Bende Almanyadayim, eger burda dogup büyümediyseniz alismaniz zor olur, bide arkadaslik edinmenize izin vermiorlar sanirsam... Esiniz anladigim kadariyla arkanizda, onu ikna edin ayri eve cikil, uygun fiyata kücük kiralik evler var, bide bi is bulun kendinize illa dil gerekmiyor ufak islerde hatta bicok türk yerleri var... Böyle aglanmakla bisey düzelmez, hatekete gecmeniz lazim...
Kalabalik aileye aliskin degilim, her seyime karisilmasina aliskin degilim. En basiti mum isiginda bir yemek hazirlamadim esime, yatagima serecegim carsafa kadar kv nin elinden geciyor, o karar verir. Yarin ne pisecek vsSen eşinle mutluysan o zaman sorun yok canım..sen kaldığın yere mi alışamadın o yüzden mi mutsuzsun?
Düsseldorf a yakin
18 yasinda evlendimKaç yaşında evlendiniz, 8 senedir evlisiniz bir de?
Kv bugun bana diyor master yap diye. Dedim artik ev hanimi olacagim, ayni evin icinde hem gelin ol, hem es ol. Kolay degil bir de ogrenci mi olacagim. Kendi evim olsa esim yemek yapmasan niye yapmadin demez, bir saril, bir op temizlik vs gozune gozukmez ki ben onlara gore cok titizim. O zaman kolay olur, ama suan erken tekrar ogrenci olmak icin.Keske daha yakın olsaydık. Alışacaz buraya belki bırakmak istemiyecez bir gün.
Esimin ailesinden okuyan kiz hic yok. Meslek egitimini bile bir kaci tamamlamis sadece. 16 yasinda tek hayalleri evlenmek. 18 e kadar gorucu gelmezse evde kaldı diyorlar. Cok konusuyordum önceleri. Simdi pes ettim. Kafamin icindekileri bir gün yapacam. Karda yürüyüp izimi belli etmicem. Diplomani sldiysan master yap. Sadece ingilizce ile alan uniler var
Ne kadar mesafe oldugunu bilmiyorum buraya hala yabanciyimBana baya yakinmissiniz ...
8 senemi? Ben kacirmisim onu...Kaç yaşında evlendiniz, 8 senedir evlisiniz bir de?
14 çıktı kendimle kıyaslayınca, hesabımda bir yanlışlık mı var diye merak ettim.
Çok haklısın canım ya..eşinin ailesi nereli aslen?Kalabalik aileye aliskin degilim, her seyime karisilmasina aliskin degilim. En basiti mum isiginda bir yemek hazirlamadim esime, yatagima serecegim carsafa kadar kv nin elinden geciyor, o karar verir. Yarin ne pisecek vs
Hahaha güldürdünüz beni, kafaniz baya yogunlasmis, benim oldugum yeri bilmeden nekadar mesafe bilemezsiniz Ama ben biliyorum baya yakin...Ne kadar mesafe oldugunu bilmiyorum buraya hala yabanciyim
8 senemi? Ben kacirmisim onu...
Konusahibi esiniz ney cikacak, hani bunca yil okuyor? Hadi bastan hata yapildi, acele davranildi, ama artik sorumluluk almanin zamani gelmis gecmis... Hem siz bunca yil nasil ögrenemediniz biraz olsun almanca anliyamadim dogrusu... Insan inada cözerdi dili vallah, hani okumus insansiniz sonucta...
Evet 8 sene, cocuk olsa okula baslamisti . Ama yurtdisindaki cocuklar biraz boyle agir ya da benim esim ve ailesindeki erkekler oyle. Her sey itekleme ile. Esim hem okuyor, hem calisiyor staj yaptigi yerde. Ilk gelin geldigim zamanlar alisamadim, depresyona girdim haplar vs tr ye gidip geldim, dediler yasi kucuk okusun. Uni ye basladim o sebeple almanya da bir fiil yasamadim. Tatiller de gittim geldim, derdimi az bucuk anlatirim ama konusmaya da cekiniyorum. Hele birde karsidaki insan turkse hemen turkce konusuyorum8 senemi? Ben kacirmisim onu...
Konusahibi esiniz ney cikacak, hani bunca yil okuyor? Hadi bastan hata yapildi, acele davranildi, ama artik sorumluluk almanin zamani gelmis gecmis... Hem siz bunca yil nasil ögrenemediniz biraz olsun almanca anliyamadim dogrusu... Insan inada cözerdi dili vallah, hani okumus insansiniz sonucta...