Avuca alma meselesi degil, biraz etrafina algilarini acsa ve ona gore davransa, ben onun yerine de dusunuyorum, buda yoruyor beni.Amin canim hersey sen ve esine bagli, kimseyi gözünde büyütme hedef koy kendine ona odaklan..Esini avucunun icine al..
Bana master yap deme sebebi ele gune karsi tr ye gidince kizima master yaptirdim demek, is olmayinca masterin bir amaci yok. Hocalarim keske burda asistan olarak kalsan dediler, kendini orda harcama dediler, annem bunu kv me soyledi o da kimmis ona akil veren o hocasi numarasini ver dedi. Yani aslinda hep laf, gecici cozum. Burdaki unilerde analiz vs yapabilirim ama tembel esim sen bul diyor. Ben zaten bulsam ona mi sorcam, gider yaparim ama evde horozum cok.
Vallah bu dediklerinize pek katilamiyacagim, benim ailem agiz kokusuna katlanip degilde alin teriyle calisip, kazanip ev araba aldilar... Ben ve esim suan okuyup yine alin teriyle isimizi yapip biseylerin sahibi olmaya ugrasiyoruz... Bunlari gectim, Türkiyedekiler calisip biseyler alinca farklimi oluyor? Ayni sey, farkli ülkeler... Cektiklerinize veriyorum, hem ayrica okudukca biraz hatta baya suc sizde oldugunuda görüyorum... Alismak istemiyorsunuz ve bi caba göstermiyorsunuz, akliniza sadece geri dönmek girmis... Peki ya geri dönseniz esiniz ne yapacak Türkiyede? Oda oranin düzenine alisik degil, nasil is bulacak bide bunca sene okumus?Tr de kalsaydim kesinlikle basarir, burs alir yurtdisina gelirdim ama istemezdim gelmeyi. Daha once yazmistim,anneme kiyamadim ancak bi bucuk yil direndim, direnebildim. Yani tr nin herhangi kucuk bir ilinde yasayan icin imkanlarmiyi gelebilir ama kimse kusura bakmasin burda onun bunun agiz kokusunu cekip tr de iki ev alip, luks araba ile gezmek kisinin kalitesini degistirmiyor, ben kimse buna kanmasin dedim.
Avrupaya bir turist olarak gel gez ama yasanilan yer sehir merkezi degilki tabiki kotu ovulecek bi yeri yok. Bir adim atmamiza da izin verilmiyor, bir bebegin elinden tutarda adim atmasini saglarsiniz ya her seyi kontrole etmeye calisip, yon veriyorlar. Babam baski yapacak bir adam degildi, ailesi okumus insanlarla dolu, anne tarafim pek oyle degil.
Offf eşin baya rahatmış senin o zaman..Canım ona acil sorumluluk vermelisin ki silkelensin biran önce.Al karşına adam akıllı konuş..Bu şekilde devam etmek istemediğini söyle ve gerekirse ben tek başıma gidicem burdan de..Blöf yap azcık ayar ver yani toplasın kendini..Her sey itekleme ile. Icerde bizimle ilgili konusuyorlar, biz odadayiz. O oyun oynuyor isaret ediyorum, kulakligi cikar diye. Yani dedigi sey bazi seyleri bilmemek bilmekten daha hayirli, cok gamsiz. Bende cok takiyorum. Bir tane siyah sacim kalmadi.
Bana master yap deme sebebi ele gune karsi tr ye gidince kizima master yaptirdim demek, is olmayinca masterin bir amaci yok. Hocalarim keske burda asistan olarak kalsan dediler, kendini orda harcama dediler, annem bunu kv me soyledi o da kimmis ona akil veren o hocasi numarasini ver dedi. Yani aslinda hep laf, gecici cozum. Burdaki unilerde analiz vs yapabilirim ama tembel esim sen bul diyor. Ben zaten bulsam ona mi sorcam, gider yaparim ama evde horozum cok.
Malesef oyle oldu onlar bizden kizimi istemis cok mu durumu, onlari annemleri dardan kurtarmis. Babamda borcun bir kismini odedikten kisa bir sure sonra vefat etti zaten ben daha 9 yasinda bile degildim.Tamam ama anlattıklarınızdan ve arkasına sığındığınız sebepler yüzünden de çözüm yolu çok az kalıyor.
Eşinizi dinleyin o zaman, umursamayın teyze/kaynanayı o bir laf dediğinde artık teyzem dedi, utanıyorum, ya kırılırsa diye düşünmeyin içinizden, artık herhangi bir kadın olsun o sizin için. Dışarıya çıkacaksanız çıkın, sorarsa da sorsun, çok gezdi diye laf edecekse ne olmuş? Terbiye sınırlarını zorlamadıkça eşiniz de laf edecek değil size. Eşiniz tembel olabilir de siz değilsiniz sonuçta, odanızdan çıkıp eşinizi de yanınızda bulundurdukça, geçinemezlerse bye bye diyecek tarafı mı kalacak olayın, geçinebiliyorsunuz işte. Bunu normalde söylemem ama annenize de dert anlatmayın o kadar, onun dediklerine de kulak asmayın, teyzenizle arasını bozun biraz, bu ne yahu, tapu işinde zamanında yardımcı olmalarının karşılığı sizin hayatınız mı gerçekten?
Anneme de bir anlatiyorum, bir anlatmiyorum, kiyamiyorum. Yerinizde olsam okurum yine. Acikogretimin yurtdisi burosu varmis, gecen senelerde gormustum. Ben eger lise mezunu olarak kalsaydim yasimda kucuk oldugundan daha cok ezilirdim, gerci yine her seye tamam diyorum ama bir guvencem var, diplomam elimde. Bolum ikincisi olarak mezun oldum, ortalamam yuksek. Tr de bosta kalmazdim yani. Okurken bile calistim, mini isler yaptim. Onlarin maddi durumu olmasina ragmen, kapi kapi dolastim anketler yaptim.Bana da surekli kadinin calismamasi gerektigi dikte edildi. Uni okuyan kadin da moda oldu diye uni okuyanlarla dalga gectiler. En mutlu olunacak cozum tr biliyorum. Icimde hep bir umut var temelli donecek gibi. Ama ssnmiyorum olucagini yani bizimki cok zor. Harekete gecmek lazim. Bosa gecen hergun omurden gidiyor. Yasayan anlar annem bile ne hissettigimi bilmiyor.
Malesef oyle oldu onlar bizden kizimi istemis cok mu durumu, onlari annemleri dardan kurtarmis. Babamda borcun bir kismini odedikten kisa bir sure sonra vefat etti zaten ben daha 9 yasinda bile degildim.
Yani tam hazirlandik cikiyoruz, sesleniyor, kizim boyle suslenmis nereye, sinemaya anne.
Esim diyor disari de detay verme. Kisa kesiyorum, konusmalari diyor, eşin mi kiziyor konusma diye diyor. Ayy yazilacak o kadar cok sey varki. Annemle teyzem samimi degil artik, beni aldi isi bitti bence. Annemi aramiyor eskisi gibi. Simdi kucuk teyzemle samimi sirada onun kizi var, ayri evde yasayan ortanca abi icin.
Onu da yaptim, ucak bileti parami bile verdi, istersen tr ye git annende gel karsiliyim masrafini dedi. Bende hayir gitmeyecegim geri donunce yine ayni kalici cozum bul dedim. Mezun olmasini bekliyorum iste.Offf eşin baya rahatmış senin o zaman..Canım ona acil sorumluluk vermelisin ki silkelensin biran önce.Al karşına adam akıllı konuş..Bu şekilde devam etmek istemediğini söyle ve gerekirse ben tek başıma gidicem burdan de..Blöf yap azcık ayar ver yani toplasın kendini..
Anladım canım.Allah sabır versin o zaman bekliceksin yapcak bisey yok.Ama okul bittiği zaman hemen ayrı eve çık..Birkere alıştırdılarmı seni hep yanlarında tutmaya çalışırlar..Tavrını koy ve taviz verme sakın.Onu da yaptim, ucak bileti parami bile verdi, istersen tr ye git annende gel karsiliyim masrafini dedi. Bende hayir gitmeyecegim geri donunce yine ayni kalici cozum bul dedim. Mezun olmasini bekliyorum iste.
Ayni evde olunca olmuyor malesef, odamda oturuyorum. Yanima salona gel diyor. Yok diyorum burasi rahat, ayaklarimi uzatiyorum, izlenilen kanal yerine netten izliyorum diyorum. Bir israr ediyor kirk kez gidecek gibi oluyorum. Ic sesim diyor hayir dedin bir kez donme, donersen ayni taktigi kullanacak hep. Ama o kadar israr ediyor ki hayir demeye saol anne iyiyim demeye utaniyorum.Kadın karınca imparatorluğunu kuracak yemin ediyorum
-Böyle süslenmiş nereye?
-Kocamla dışarı çıkıyoruz, sana kolay gelsin.
- X mi kızıyor konuşma diye?
- Ne alakası var :) Ben kısa konuşmayı seviyorum.
Sesiniz çıkmadıkça hiç bir şey değişmeyecek.
Ayni evde olunca olmuyor malesef, odamda oturuyorum. Yanima salona gel diyor. Yok diyorum burasi rahat, ayaklarimi uzatiyorum, izlenilen kanal yerine netten izliyorum diyorum. Bir israr ediyor kirk kez gidecek gibi oluyorum. Ic sesim diyor hayir dedin bir kez donme, donersen ayni taktigi kullanacak hep. Ama o kadar israr ediyor ki hayir demeye saol anne iyiyim demeye utaniyorum.
Yanima gelip o kadar cok israr ediyorki yani annem olsa git basimdan ya ne bu israr derim ama ancak iyiyim, gelmeyecegim, burda rahatim vs diyorum. Yeterli gelmiyor ona. Esim yanimda olmayinca soyleyecegi her seyi soyluyor. Bende onunla yalniz kalmak istemiyorum, gitmiyorum.odaya geliyor kizim sikilmadin mi gel oturalim diyor izledigi kanaldan haz etmiyorum yok anne diyorum anlamiyor, sonra yine geliyor. Napiyorsun diyor telefonla oyun oynuyorum diyorum, gel yanimda oyna diyor. Gulsem mi aglasam miSaçlarınızdan sürükleyip götürecek mi oturma odasına, gitmeyin işte. Ergen gibi kapıyı çarpıp gitmemekten bahsetmiyorum. Sağol anne iyiyim demek zorunda değilsiniz ki. Ben burada izleyeceğim dedikten sonra indirin şarteli, dizinin sesinden başka bir şey duymayacağım deyin. İç sesleri ancak öyle susturursunuz, başka çaresi yok ki. Daha ne kadar kötü olabilir ki hem? Odanıza mı kapatırlar? Zaten artık orada yaşıyorsunuz.
Malesef oyle oldu onlar bizden kizimi istemis cok mu durumu, onlari annemleri dardan kurtarmis. Babamda borcun bir kismini odedikten kisa bir sure sonra vefat etti zaten ben daha 9 yasinda bile degildim.
Yani tam hazirlandik cikiyoruz, sesleniyor, kizim boyle suslenmis nereye, sinemaya anne.
Esim diyor disari de detay verme. Kisa kesiyorum, konusmalari diyor, ahmet mi kiziyor konusma diye diyor. Ayy yazilacak o kadar cok sey varki. Annemle teyzem samimi degil artik, beni aldi isi bitti bence. Annemi aramiyor eskisi gibi. Simdi kucuk teyzemle samimi sirada onun kizi var, ayri evde yasayan ortanca abi icin.
Anneme de bir anlatiyorum, bir anlatmiyorum, kiyamiyorum. Yerinizde olsam okurum yine. Acikogretimin yurtdisi burosu varmis, gecen senelerde gormustum. Ben eger lise mezunu olarak kalsaydim yasimda kucuk oldugundan daha cok ezilirdim, gerci yine her seye tamam diyorum ama bir guvencem var, diplomam elimde. Bolum ikincisi olarak mezun oldum, ortalamam yuksek. Tr de bosta kalmazdim yani. Okurken bile calistim, mini isler yaptim. Onlarin maddi durumu olmasina ragmen, kapi kapi dolastim anketler yaptim.
Yanima gelip o kadar cok israr ediyorki yani annem olsa git basimdan ya ne bu israr derim ama ancak iyiyim, gelmeyecegim, burda rahatim vs diyorum. Yeterli gelmiyor ona. Esim yanimda olmayinca soyleyecegi her seyi soyluyor. Bende onunla yalniz kalmak istemiyorum, gitmiyorum.odaya geliyor kizim sikilmadin mi gel oturalim diyor izledigi kanaldan haz etmiyorum yok anne diyorum anlamiyor, sonra yine geliyor. Napiyorsun diyor telefonla oyun oynuyorum diyorum, gel yanimda oyna diyor. Gulsem mi aglasam mi
Maalesef bazi seyler dile kolay, icraata gelince oyle olmuyor, evet esim hayati cekilir hale getirmek icin pek bir sey yapmiyor, ama beni hep destekledigini soyluyor. Vallahi nasil anlatsam bilemedim, sunu bile dediler, ben iyi bir gelin olsaymisim o kuzenimi ikna eder, bu eve gelin gelmesini saglarmisim, arkamdan ne laflar donuyor. O kiz abiden kac yas kucuk, sorsan abi istemiyor ki oyle bir samimiyetim bile yok. Ki banane birinin alacagi kadin otekinin evlenecegi adam. Ben evlilige yakin degilken akraba evliligi yapmis biriyim.ya söylemiyim söylemiyim diyordum da bu akraba evliliği sevdası nedir ya? diğer oğlunada küçük teyzenin kızını düşünüyormuş. oralarda kız mı yok? şaka gibi.
yazdıklarından anladığım kadarıyla eşin senin hayatını daha çekilir kılmak için hiç bir adım atmıyor. yalnız bırakmış seni. kayınvalidene gelince master falan bahane, çalışmam için değil, adı master bile yaptırdım olsun diye yapmamı destekliyor demişsin. yahu sana da kızdım ne masterı hala iki üniversite bitirmişsin, yaşam şeklin ilkokul terk, eğitime gelince master. hayatının iplerini eline al. bu senin hayatın. madem olmuyor dön türkiye'ye boşan. gir bi işe, kur kendi hayatını. belki burda yüksek lisans yaparsın, akademik hayata devam edebilirsin, ikincilikle mezun olmuşsun. gencliğinin değerini bil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?