Bitmek bilmiyor

Loverdose

Zeus'u buyuten peri kizi
Pro Üye
30 Ağustos 2013
2.102
7.332
358
Oncelikle okuyan herkesten ozur dilerim, sikmak istemem ama biraz uzun olacak.
Sene 2005 te ailemin istegi ve zorlamasi uzerine yurtdisinda yasayan kuzenimle nisanlandik. Ertesi sene evlendik ve ben buraya alisamadim. Her ne kadar teyzem olsa da annemle cok farklilar. Teyzemin esimden buyuk 2 bekar cocugu daha var. Eski teyzem yeni kayinannem ile birlikte yasiyoruz. Maaile yani ilk geldigim zamanlar cok sikildim, dil bilmemek vs beni zorladi. Turkiye ye geri gittim ailemin yanina universite okudum, tatillerde gittik geldik evlilik birligimiz bozulmadi ve esimi sevdim, guvendim.
Bu sene okulum bitti ve kurkcu dukkanina geri dondum. Esim iyi yasi benden bir yas buyuk, o hala okuyor. Bir taraftanda calisiyor. Biz yine maaile yasiyoruz. Bu durum canimi cok sikiyor, bir sey soylenecekse ben yalnizken soyleniyor.

Aslinda anlatacak cok sey var. Esimin ailesi aslinda varlikli. Biz kayinbaba, kayinanne, esim, ben ve buyuk abisi birlikte yasiyoruz. Banyom problem, odama izinsiz pat diye gelmeler, yatagima oturmalar, wc ye gitmek icin yanlarindan gecmem gerek, abisinin odasi tam yan odamda. Gun boyu evdeyim, mezuniyetten sonra hemen geldim, kilo aldim, dilim gelismedi, isim yok kimsem yok.

Bir de kb arkadas ve cevre edinmemden yana degil. Dertlerim deniz icinde boguluyorum. Anneme arayip sikayet ediyorum, iyi mi var diyor. Esimin ailesi ile yakin iliskisi yok. Dolayisi ile benim uzerimden iletisim yuruyor bu da beni yoruyor. Kesinlikle akraba ile evlenmeyin, birde asla ayni evde yasamayin. Birde yurtdisini iyi bir sey sanmayin. Ben buyuksehirden geldim yasadigimiz yer koy gibi bir yer. Havasi suyu beni depresyona sokuyor. Bunalimdayim, imtihan gecicek diyorum ama gecmiyor. Kayinannem samimi gibi oldugunda hemen guvenip her seyi anlatiyorum, sonra laf olup geri donuyor. Artik guvenmiyorum-arada guveniyor gibi yine oluyorum.

Bir yere cikiyoruz. Nereye diye bana soruyorlar. Gidip geliyoruz, nereye gittiniz, hangi film, kalabalik mi, bir sey yediniz mi? Olduruyor beni. Esim diyor tersle bir daha sormaz, ama ayip, bir taraftan teyzem. Gerci kucukken de samimi yegen–teyze iliskimiz yoktu.

Sonra bana gecen sene sey demisti. Okulun bitsin evinizi ayiracagim, okul bitti simdi paramiz yok muhabbeti yapiyorlar. Bizi hala cocuk goruyorlar, yonlendiremeyeceklerini anladilar. Esimin okulu onumuzdeki aylarda bitecek. Ayri eve cikalim diye dusunduk ama ancak kiraya.
Babasi bugun benimle konustu, esinle konustun mu hic dedi. Bende yok dedim, siz konustunuz mu. -biliyorum oyle bi baba ogul iliskileri yok- hic bir cocugu ile yok gerci. Size ev bakalim. Borc alalim, kira oder gibi odeyin. Dedim oglunun maasini biliyor musun? Haberi yok oglu o borcu odeyebilir mi odeyemez mi. Guya babalik yapiyor, cok net yazamamis olabilirim ben basta istemedim, hem yasim kucuk, hem okuyacagim dedim hem de akraba evliligi sakincali dedim.
Bende esimin okulunun bitmesini istiyorum, ah su dil oldurdu beni. Yoksa dakika durmam burda. Tr ye donelim desem razi degiller, esim icin farketmiyor ama hayatimizdan eksik olmuyorlar hic. Kiyafetim problem, azicik uzulsem laflarini duyunca mideme kramp girer yemek yiyemem o problem. Cocuk yapmamam da problem. Burda her sey sorun hangisini yazsam bitmez, omur biter dert bitmez.

Hep okuyordum, bir de yazayim dedim.

Son düzenleme:
Ayrıca çocuk yapmayada o kadar meraklı olmasınlar akraba evliligi bu sonuçta gerekli önlemleri almadan sakın düşünme..

Ben de Almanya'da yasiyorum , once onu yazayim. Hem de kucuk bir kasabada. Daralmaniz normal, bu havadan , karanliktan, yagmurdan daralmamak elde degil. Eger hayatinizda her sey 4/4lukse dil bilmemeye, buraya ayak uydurmaya katlanin derim; ama evliliginiz bence ugruna depresyona girmeye degmez.

Simdi secenekleriniz soyle :
1. Ayri eve mutlaka cikin. Esinize resti cekin, ya ayri ev ya bosanir Turkiye'ye giderim diye. Boyle depresyonla nereye kadar gideceksiniz? Babasi alsin bir zahmet madem zenginler. Almanca kursuna gidin. Madem sizi getirdiler, bakacaklar, dil kursunun parasini da alin. Diger Turkler varsa onlarla arkadaslik edin. Dil ogrendikten sonra is bulun derim. Dıil öğrenirseniz, Almanlarla da arkadaşlık ederseniz sosyal hayat aslında fena değil. Hayata biraz uyum sağlasanız, oturduğunuz yerin o kadar da kötü olmadığını anlayacaksınız aslında. Yani 20 kisi ayni evde yasiyorsunuz resmen, mahreminiz yok bana cok bunaltici geldi. Arkadasiiz, cevreniz, kendinize ait hayatiniz , eviniz olsa bu kadar sikilmazdiniz ama ayri ev sart. Insan bir sure sonra maaile yasamaktan bayar.

10 kilo meselesine gelince, o konu bence kolay, her yer park, bahce cunku, kosuya yurumeye cikin derim.

2. Ayri ev yok derlerse......o zaman Turkiye'ye donun, yasadiginiz hayat cekilmez cunku. ister kocayla, ister kocasiz donun.
Esiniz bana pasif bir karakter gibi geldi. Varligi yoklugu cok da fark etmez gibime geliyor.

Ayriyetten, universite mezunu bir insansiniz, kuzeninizle evlenmek nerden cikti memlekette erkek mi yok ? Akraba evliligi zararli ama yazdiginiz sebeplerden dolayi degil, her bakimdan cok cok yanlis......neyse .

Umarim ayri ev isini kotarirsiniz.

Son düzenleme:
Ayrıca çocuk yapmayada o kadar meraklı olmasınlar akraba evliligi bu sonuçta gerekli önlemleri almadan sakın düşünme..
Esim de bende asla dusunmuyoruz, bana sey diyor. Yalniz kaldim evde isim gucum yok diye, cocuk istemezsin degil mi diyor, guluyor. Evleneli 8 seneyi geciyor ama yolunda gitmiyor suan, okul vs derken henuz ev-li olamadik, bir basbasa kalamadik. 3 ay yaz tatillerinde bile abisi vardi, yanimizda.

Kesinlikle, baskasi anlatsa abartiyor diyecegim seyler yasiyorum.
Ben hatayı senin ailende buldum canım..ne gerek vardı erken yaşta evlenmeye, ne gerek vardı akraba evliliğine yani.Okulunu bitirirdin istedigin bir insanla evlenirdin..bu akraba evliligine sonuna kdar karsiyim bu ailelerdeki mantigi anlamiyorum..ailen trilyonerde mallar bölünmesin mi istedi nedir yani bu akraba evliliginin mantığı saçmalık ötesi birşey..

Gurbette yalnız hissetmişsin kendini. Evini ayırsan sorunların çözülecek gibi duruyor.

Kuzum bunlara dert deme allah in gucune gider bisey yok alisamadigin icin sana igne ucuda olsa dert geliyor ama şukret kocanin dayagi yok ickisi yok kumari yok ailesi desen ne olur yani sorsunlr nereye gittiniz dige biraz benimsemeye calis bak ozmn hayat dahada guzel olucak kendi hayatini kendin sıkıci hale sokmuşsun alişinca bu gunlere guluceksin

Evet esim pasif ve acikcasi sorumluluk almaktan cekinen biri, annesi baskin dolayisi ile evin erkekleri yatmis o calismis. Her sey onlerine hazir gelmis benim babam erken yasta vefat etti ben ablam ve annem hayatin her zorlugunu gorduk, dolayisi ile ben daha erkegim, hepsinden. Evlendikten sonra kuzenimle evlendim, annemin tabiri ile yamacima eli getirmeyin, ben dul bir bayanim dedi ki oldukca basarili bir ogrenciydim. Anneme kiyamadim bir bucuk sene direttim ama kazanan annem oldu.

Yuruyuse cikiyorum, arkamiz orman. Bir bakiyorum, evdeki abi anneye yetistirmis hemen heraldeki aksama annesi istem gelince, terzi dukkani var. Kizim nasilsin, iyiyim anne sen, bende iyiyim naptin bugun, hic ayni anne disarda olan sizsiniz, bugun cikmadin mi hic, unutuyorum bazen, aaa evet ciktim , kac saat yoktun evde.... Yani dedim ya her sey problem. Gezin diyor, gezince adin cok geziyor oluyor.

Bazen acaba abartiyor muyum diyorum ama cok iki yuzlu kayinvalidem. Yazin esimle bir problem oldu bunlar tr deydiler. Neyse biz geri hallettik. Kucuk teyzemle konusmalarini duydum, annem aglamis kizim sana emanet diye, kv de guya uzulme demis, annem oyle anlatti. Ama oteki teyzeme sey dedi, kizin gecindi gecindi, gecinmedi elveda derim. Yuzlestim kv ile yuzu kizardi, haci kadin utanmadi, hayir dedi. Yani o kadar cok sey varki anlatsam roman olur.

Annem iste, kiyamiyorum da kizamiyorum da. Teyzemin -kv ogullari bekar, kucuk olan esim evlenmek isteyince annemde hayir demedi. Diyemedi belki de. Babam sag iken bizim evi ipotekten kurtarmislar. Annemde dul kadinim ben el yanims yakismaz dedi. Ben haric herkes istedi, kurban oldum yani.

Her lafin pesine vurma kralinda ardi sira konusulur insan bu.cuval degilki agzini büzesin sen kocani kayinpederini ikna et evini ayirsin gerci yurt disinda evi ayirmak cook para ister masrafi cok oluyor

Her lafin pesine vurma kralinda ardi sira konusulur insan bu.cuval degilki agzini büzesin sen kocani kayinpederini ikna et evini ayirsin gerci yurt disinda evi ayirmak cook para ister masrafi cok oluyor
Iste o kadar lafcilar ki careyi konusmamakta buldum. Karismiyorum iclerine cok. Aslinda variyetliler ama bize gelince yok.

Cok benzer sorunlarim var. Buraya gelince 10 kilo birden aldim. Hapishanede gibiyim. ve sanki hic gecmiyecek sorunlar. Aslinda hizli ogrenen biriydim. Almancam fena sayilmaz ams fobi oldu. Kendimi kimseye ifade edemiyorum. bir de burdakilerle kafa yapim uyusmuyor. Kafa dengi birini bulamadim arkadasim hic yok.

Ayni durum, iste her seyi ogrendim, ogrenirim ama almanca kabus gibi.

Siz almanya nin neresindensiniz, gerci cok bir yer bilmiyorum ama

Kv dene kulaklarini tika kimsenin beynine girip dusunce tarzini degistiremiyorsun. Ben cok takildim herkesin lafins öz güvenimi yok ettiler. Is gorusmesine cagriliyordum. benim icin bu buyuk mutluluk. Heyecanla anlatiyordum. Almazlar srni diyorlardi. oturusseklim degisti inan. Gorusmelerde eksiklerimi siralayip donuyordum. Aklim basima grlince baska sorunlar cikti. Ara verdim suanlik. Ama haysllerimden vazgecmedim. Herkese de eve alistim boyle iyi diyorum. Cok mutlular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…