- 23 Ağustos 2012
- 50.053
- En iyi cevaplar
- 1
- 232.507
- 898
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende o adami cekmek zorunda degilim normal insanlarin uyudugu saatlerde uyusun o zaman eger sen benim cocugumu cekmek zorunda degilsen ilaveten bende seni cekmek zorunda degilim hersey karsilikliÇekmek zorunda değil kimse senin çocuğunu bu ne özgüven ya hayırdır ?
İyi de o başka konu.Bende o adami cekmek zorunda degilim normal insanlarin uyudugu saatlerde uyusun o zaman eger sen benim cocugumu cekmek zorunda degilsen ilaveten bende seni cekmek zorunda degilim hersey karsilikli
O konuda konuşuldugu icin yazmak istedim. Diger konuya gelince malesef ona yapicak bişi yok ailelerle konusulsada çozum olucagini sanmamİyi de o başka konu.
Çocuklarına şimdi acıdım. .Asıl sorun çocukların değilmiş !Şu an karar verdim.
Net GERİZEKALISIN.
Fikrin varsa düzgünce yaz. Ebleh ebleh sallıyorsun burada.
Senin gibi embesiller yüzünden toplum bu halde.
Umarim bir gün o bencil kadın aynı şeyleri yaşar 1 fazlası değil aynısı ona yeter.Benim öğrenciyken evimin kapısı sokağa açılıyordu. Ev sahibinin torunları kapımı kale yapmıştı kale. Güzellikle söyledim anlamadılar, anneleriyle konuştum inadına göndercem cocuğumu dedi vs derken mecbur taşındım.
Aynen katılıyorum. Aile çok önemli patır kütür herkes çocuk büyütür ama yetiştirmek, topluma kazandırmak herkesin yapacağı iş değil..bizim millet çocuğunu gürültü yapmasını hak bildirerek büyütüyor. tatil yerlerinde de görüyorsun bunu yurt dışına çıktığında da uçağa bindiğinde de. genlerinde bi gürültü düğmesi bozuk olmadığına göre demek ki Türk analar çocuklarını gürültüleri hoşgörülür mottosuyla büyütüp terbiye ediyorlar. elalemin çocuğu 3 yaşında da 9 yaşında da çevresini rahatsız etmeden oynamasını biliyor. bizde gürültü yapmasın deyince vay çocuk özgüvensiz mi büyüsün diye sıçrıyor aileler özellikle de anneler. sanki avrupalıların çocukları sessiz büyüdü diye ezik oluyormuş gibi. ayrım yapmayayım diyorum ama Istanbul'da birkaç farklı semtte oturdum; gayri müslim vatandaşlarımızın yoğun olduğu semtlerde çocuk gürültüsü diye bişey yok. üst katımdaki ailenin iki küçük çocuğu olduğunu 6 ay sonra asansörde karşılaşınca anladım. daha önce oturduğum apartmanda üst kat komşumun bir kreş yaşında çocuğu bir de bebeği vardı ne ağlarlardı ne de oyuncaklarını yere çarparlardı. onlar da çocuk bizimkiler de... ama yetiştirme farklı demek ki
Hayal dünyanız çok renkli tiyatrocu olun bence buralarda harcanmayınSenin çocuğuna sevgi beslemek zorunda değilim. Bu beni sevgisiz yapmaz. Sen hayvanların canını çocuğun canından daha değersiz görünce sorun yok
Çocuğunun sesinden rahatsız olana Kabadayı gibi cevap verince sorun yok
Sevgisiz olan biz oluyoruz? Yok öyle yağma.
Toplu halde yaşamanın kuralları vardır eğer sen veya çocuğun buna uyamayacaksaniz toplumdan uzaklaşın kimseyi rahatsız etmeyin.
Ve evet fikrimin arkasındayım senin çocuğun ve herhangi bir hayvan arasında zerre fark yok.
İnsan sevmeyen bilmem ne diye edebiyat parcalamissin ama hayvanlar için cehennem olan bir ülkede aklına kıyas olarak o Masumlar gelen birinin ne dediği çok da önemli olmasa gerek.
Sana tavsiye hani demişsin ya boyleleri benim karşıma çıkmıyor sen yine o kadar emin konuşma birgün ben çıkarım karşına sonra yıllarca mahkemelerde sürünürsün.
Bakamayacaginiz çocukları yapmayın
Hayal dünyanin renkli olmasıyla tiyatro oyuncusu olmanın alakası ne?Hayal dünyanız çok renkli tiyatrocu olun bence buralarda harcanmayın
Çocuğum da cocuğum diyen anne zaten gözetimsiz salmasın cocuğu sokağa. Neler okuyoruz,neler duyuyoruz. Ben cidden şaşıriyorum,4 yaşında cocuk kapının önünde oynuyor,kayboluyor ,aylarca bulunamıyor, komşu,akraba vb yakınlarından oluyor ne oluyorsa. Kınamak istemiyorum ama bu rahatlığın sonu felaket. Tamam keşke bizim çocukluğumuzdaki gibi olsa herşey. Ben bilmem annemin parkta başımı beklediğini,3 arkadaş kapının önünde,evin karşısındaki okulun bahçesinde sabahtan akşama kadar oynardık,acıkınca giderdik birimizin annesi verirdi elimize birşeyler ,ayaküstü yer yine oyuna giderdik,ama artık böyle bir devir yok.Yaaa sizi tebrik etmek kutlamak hatta taçlandırmak istiyorum şu devirde anne olup da başkalarını düşünebilen empati kurabilen o kadar az kadın var ki resmen bulunmaz nimetsiniz. Varsa yoksa paşaları prensesleri çocukları... tamam çocuk bu kırmamak incitmemek lazım ama başkalarını da düşünmek zorundasın. İnsanlara saygıyı imsanlara rahatsızlık vermemeyi küçükken öğretmeyip ne zaman öğretecekler ya da öğretebilecekler mi? Aynı çocuğum da çocuğum diyen kadınların söz konusu kendi çocukları olduğunda herkesin hakkını gasp etmeyi hak görüyolar. Çünkü söz konusu onların çocuğu! Başkasının çocuğunun bile önemi yok sadece onlar
Maşallah ne kadar rahatsınız. Merak ettim siz nerde yaşıyorsunuz. 5-10 çocuğun bağıra bağıra top oynadığı yerde otursanız acaba bu kadar pespembe çizgiler çizer miydiniz?Acikcasi cocugum olsa parka goturmem bende vakitsizlikten ilgisizlikten degil. Hepimizin yasadigi cevre az cok kendine benziyor. Parklara ise herkes geliyor. Kopegini agizliksiz parka getiren mi dersin kufurlu konusan insamlar mi dersin aksam olunca icki icmeye gelrn mi yoksa icip de sizmaya gelen mi dersin hepsi var. Maalesef yeni yasa geregi apt lar icin bahce zorunlulugunu sirf bu sebeple bile desteklerim. Gurultu mu gurultu ama dunya da cocuk gurultusu olsun varsin
Arabaniza yada diger zararlari konusunda aileleri ile gorusmeniz gerekirse polis cagirip aksiyon almanizi isterim desteklerim. Cunku bazi cocuklar dogustan suclu bunu da kabul ediyorum. Dengeyi bulmak sart.
Hayal dünyanin renkli olmasıyla tiyatro oyuncusu olmanın alakası ne?
Senarist ol, yazar ol desen anlayacağım.
Hep böyle tutarsız örnekler mi veriyorsun sen malum bu ülkede hayvanlar kadar insanların değeri yok gibi yine tutarsız ve bomboş bir değerlendirmen vardı.
Çocuk yapmadan önce insanlara temel mantık dersi verilmeli. Sonra rahatsızlık- toplu yaşama dengesini cozemiyorlar, cocukları da hakeza kendileri gibi oluyor böyle fatma Girik gibi " o benim yavrum, evladım " diye dolasiyorlar.
Eski oturduğum ev 1.kattı çocuklar abartsız sabahtan gece yarısına kadar sokakta oynardı hani 9 filan değil 12,2,3 yazları zaten hiç eve girme yok, okul zamanıda sabahçı olanlar okuldan gelir gelmez sokakta başlarlardı oynamaya genellikle maç tabi bizim balkon kale, sade bizim sokağın değil başka yerden de gelirler balkona her top vurmasında evin içinde olan ses hep bir ağızdan bağırmaları ki en az 10 çocuk hatta daha fazla kapı pencere kapalı olduğu halde bile ses evde vallahi yaşamayan bilmiyor diyorum ben artık, evin önünde arabamız vardı üzeri kaydırak gibi kullanırlardı resmen ailesine birşey deyince çok kıymetliyse evinin içine al uzak yere park ederdik artık, pencere camımız kırıldı benim çocuğum kırmaz ki kırdığını biliyorsun yani.Maşallah ne kadar rahatsınız. Merak ettim siz nerde yaşıyorsunuz. 5-10 çocuğun bağıra bağıra top oynadığı yerde otursanız acaba bu kadar pespembe çizgiler çizer miydiniz?
Burda konu sahibine tepki verenlerin hepsi aynı durumu yaşamadigi için pembe pembe yazıyor. .Ç ok tatlısınız
Maşallah ne kadar rahatsınız. Merak ettim siz nerde yaşıyorsunuz. 5-10 çocuğun bağıra bağıra top oynadığı yerde otursanız acaba bu kadar pespembe çizgiler çizer miydiniz?
Burda konu sahibine tepki verenlerin hepsi aynı durumu yaşamadigi için pembe pembe yazıyor. .Ç ok tatlısınız
Yoo ben tutarsız değilim anlamayan sizsiniz ama sizinkinin sanırım tutarsızlıkla ilgisi yok maalesef.Tabii ki hayvanlar insanlardan daha değerli değil ama ne hayvanlar var sizin gibi insanlarla kıyaslamak da onlara hakaret olur haklarını yiyemem.Toplum yaşamında her şey karşılıklıdır ve insan her canlı formunun da üstündedir bu yüzden gidin üst katımda çocuk ağlıyor diye şikayet edin, konu sahibi de bahçede çocuklar top oynuyo diye şikayet etsin bakalım ne elde edebileceksiniz veya internetten araştırın bu konuda bişi elde edebilmiş birileri var mı ama sonra daha çok kudurmayın gittiğiniz her kapıdan kovulunca
Çok saygısızca ve saçma yazıyorsunuz.madem kendinizden bu kadar bahsetmek istiyorsunuz o zaman hangi okul ve bölümlerde okuduğunuzu da yazarmısınız?zira burada hava atacağınız gibi olduğunuzuAyrıca bu zırva da sıktı yani sokakta başkalarını rahatsız edince adam olunmuyo muymuş.Çocukluğum sokaklarda oynayarak geçti yeri geldi biz de uyarıldık yeri geldi rahatsız ettk şimdi işimde gücümde 3.üniversitemi ve yüksek lisansımı da bitirmek üzereyim kendiniz yazıp kendiniz oynuyosunuz bu sizin empati yeteneğinizin olmamasıyla ilgili
Çok saygısızca ve saçma yazıyorsunuz.madem kendinizden bu kadar bahsetmek istiyorsunuz o zaman hangi okul ve bölümlerde okuduğunuzu da yazarmısınız?zira burada hava atacağınız gibi olduğunuzu
sanmıyorum çunku hayal gücü yüksek diye düşündüğünüz birine tiyatrocu ol diyorsunuz.sıkıştığınız yerde hakarete başvuruyorsunuz.sizin çocukken rahatsız etmeniz bunun normal olduğunu göstermiyor bunu dahi ne amaçla yazdığınız anlayamadım.Siz çocukken kovuldunuz ,komşuları rahatsız ettiniz ... yani?çocukken böyle olduğunuz için 3 üniversite mi bitirdiniz?
Gerçekten sebep sonuç ilişkisi kurmakta sıkıntılarınız var.
Ayrıca 'insan her canlı formunun üstündedir' vecizenizle herhalde insan yaşam piramidinin en üstündedir demek istediniz ama o da doğru değil çünkü besin piramidi basitçe ;etçil canlılar daha altında otçul canlılar en altta da bitkiler olarak yer almaktadır.insan en üsttedir fakat yanında etçil diğer canlılarla birlikte.
Öğrendikleriniz için teşekküre gerek yok, size faydam olduysa ne mutlu.
İnternetten neden araştırayım ya hukuk fakültesinde gördük biz bu konuları. 3. Sınıf borçlar özel dersinde Kira ve kat mülkiyeti sözleşmelerinde.Yoo ben tutarsız değilim anlamayan sizsiniz ama sizinkinin sanırım tutarsızlıkla ilgisi yok maalesef.Tabii ki hayvanlar insanlardan daha değerli değil ama ne hayvanlar var sizin gibi insanlarla kıyaslamak da onlara hakaret olur haklarını yiyemem.Toplum yaşamında her şey karşılıklıdır ve insan her canlı formunun da üstündedir bu yüzden gidin üst katımda çocuk ağlıyor diye şikayet edin, konu sahibi de bahçede çocuklar top oynuyo diye şikayet etsin bakalım ne elde edebileceksiniz veya internetten araştırın bu konuda bişi elde edebilmiş birileri var mı ama sonra daha çok kudurmayın gittiğiniz her kapıdan kovulunca