Bitlendim çok mutsuzum ne olur yardım

Canim ayni anda tum bireyler sampuan yapin. Yoksa bile yap. Ayni anda yapmadiysan kizinda yada evdekilerde olur. Onbes gun yika tara ve ayikla. Oyle hemen dort gunde gecmez. Ayni islemi evdeki herkes yapmali. Sirkeleri birine temizlet yada bit taraklari var. Sampuandan cikma olanlar degil. Satiliyor disarda. Onlardan al. Ve hergun iki uc kere beyaz caesafin ustunde taran.

Tek kalıcı çözüm :
" Komşundan uzak dur"

Yoksa ; kısır döngü gibi girdaba girersin

Alla Alla ya bizim valilikte okullara uyarı yollamış bit salgını var diye, bunların mevsimi herhal, evde ki diğer kişilere de geçmesinde, daha fazla üremesinler...

bu günlerdeki en büyük korkum bu herhalde tamda karşıma çıktı forumda . kızım bu sene okula başladı saçları düz ve uzun düz saçları daha çok seviyormuş bit ya inşallah bir şey olmaz korkuyorum bulaşacak diye, oglum 4 de şimdiye kadar hiç başımıza gelmedi ama erkek çocuklara pek gelmiyormuş kızlara geliyor diyorlar .Bit tokası diye birşey varmış işe yarıyomudur ki alsam mı acaba sevgili ögretmenler, kız anneleri tecrübeli olanlar kulanan varmı acaba?
iki sene anaokuluna gitti orada bir şey olmadı o okul daha elitti sanırım burada iki tane suriye li sınıf arkadaşı var amacım kimseye ön yaryığla bakmak değil yanlış anlaşılmasın ama onların yaşam şartları çok kötü belki çocuklarıyla tam olarak ilgilenme imkanı bulamıyorlardır

Valla bız eylulde aılecek bıtlendık :)
Neysekı bıttı artık

Benim marul gibi saçlarım vardır. En son 5 sene önce bi çocuktan bit geçmişti ağla ağla canım çıktı. Çok zor kurtulurum ben bitten. Ama bi komşum Tox diye toz halinde bi böcek ilacı verdi. Bir kere kullanmam yetti. Valla bana bi zararı olmasa da hiç bi zararı yoktur diyemeyeceğim. Kimyasal ilaç sonuçta.

aklıma kuzenlerim geldi.
ilkokula gidiyorlardı ve ben o zaman 14 15 yaslarımdaydım.
dayı kızımdan başladı teyze kızından devam etti tüm sülaleyi dolandı o bit.
çok şükür bana hiç geçmedi ama onlara ne yapsak gitmedi.
bir bit 2 sene kalır mı bir vucutta?
inanın 2 sene b sorun bitmedi.
neler denemediler...bit şampuanı,kafa kazıtma...
en son nasıl gitti derseniz bunlar tatile gitmişler ve oradaki şampuanı kullanınca geçmiş.
turizmci olan bi akrabamız var o anlattı.
otellerde her türden insan olabileceği için hijyen adına bişey katıyorlarmış o şampuanlara ve o bittir,hastalıktır vs bunun yayılmasını engelliyormuş.
bi soruşturun bakalım.otelde çalışan tanıdığınız var mı?
zaten minik minik tüplerde oluyor.
denemekten bişey kaybetmezsiniz.

Bu aralar çok korktuğum şeylerden bi tanesi bi arkadasimada bulasmis kuaförde bulaştığından supheleniyor sacimi kestirmem lazim ondan beri kuaföre gidemiyorum o_O

Bit şampuanı ile yıkayıp 10 gün sonra tekrar etmek gerek. Yalnız zamane bitleri öyle şampuanlarla kolay kolay ölmüyor. Blotic deinilen ektoparaziter bir solüsyon var, biz bunları hayvanlarda kene, pire,bit türü dış parazitleri yok etmek için kullanırız. Eğer şampuan ile kurtulamazsanız bana ulaşın size Blotic'i nasıl kullanacağınızı tarif edeyim.

Not: Bu son ihtimaldir
En guzelı bıt sampuanı ıle yıkayıp,gaz yagında beklettıkten sonra tekrar yıkayıp kuruyunca duzlestırıcı kullanmak:KK66: ve ardından ozel tarakla tarayıp cıkanları öldürmek

Merhaba arladaşlar komşumdan bana bit geçti ilk o tesip etti paranit şampuan aldım 4 gün boyunca devamlı yıkadım saçımı boyattım ama dün ne göreyim tekrar şampuan yaptığımda 2 3 tane kahverengi bişi çıktı tarakta o kdr dikkat etmeme rağmen neden çıktı hala bilen var mı?psikolojim bozuldu valla gerçekten hiçbişi yemiyorum sinirden
Canım geçmiş olsun. Naptın çözdün mü sorunu??
Ben küçükken çok bitlenirdim saçlarım aşırı uzundu ve sınıfta bir kız vardı bütün sınıfa yayardı bitlerini :(
Artık profesörü oldum Yardımcı olabilirim :)

Gaz yağı kesin çözüm..
Pamuklu bir bez yardımıyla saç diplerinize yedirerek gaz yağını sürün ve gece bekletin.
Sabah sıcak suda bol bol bit şampuanı ile yıkayın, sık dişli tarakla tarayın.

sınek ılacı ben oyle kurtulmustum sıkıp sarcak sın 10 dk kadar beklıcen oyle yatma sacın dokulur sonra taramıstım dusa dırmıstım bıt sampuanı ıle yıkadım ıse yaramıstı tabı bı cok sey soylemısler tercıh senın :)

7 sene falan bitli gezdim :) gaz var onu surup kafamda 10 dk bekletip bit taragiyla taramisti teyzem ve bitle batır batır dokuldu. Bitlerden kurtulduktan sonrada eczanede bit gelmesini onleyici hapa benzeyen birsey var onu alip bi kumasa sarip cengelli igne ile camasirina takarsan bit bir daha gelmez

Back
X