Bitlendim çok mutsuzum ne olur yardım

Gaz yağıyla saç diplerime sürdüğümde kurtuldum kesin çözüm

Ben cok kucukken 2 defa olmustu banada. Ilk okula gidiyordum. Pekte hatirlamiyorum ama işte pis insanlardan biz temizlere geçiyor.
Sanirim annem sacimi kestirmisti birde sampuanla yıkıyor du.
Birde toplantıda gidip butun kadinlara firca kaymisti cok fena.
Benkde goturup gostere gostere kadinlara laf anlatti. Saclarim cok guzeldi hep uzun kullanirdim ondan kestirince annem uzulmustu.

Bir dahada olmadi zaten. Buyuk insanda olduguna sasirdim acikcasi.

Üzülme nerden nasıl geçti gecen yıl bana ve ıkı yasındaki kızıma gectı.şu haftada bır yıkanan bıt şampuanı ıle yıkayıp.sirkeler için havlu sarıp duzenlı bit taragı ile tarsım.sirjelerden kurtulmak için.bak kaşındım gidip bi yıkasammı.evde bı kutu buşunduruyorum o gunden beri.bi doğuö günü partısıne gitmiştim.artık kimden bulaştı bilmiyorum.he buyuklerde sırke bıt olmaz demeyın şokkk oluyorsunuz ama oluyormuş.bende stresten kaşınıyor sanmıştım.görümcem bana bit taragı hedıye ettı sagolsun.evde bırnoz carsaf havlu battanıye ne varsa yıkayın.bunun yanı sıra taraklarınızı sirkeli suda bekletın.geçmiş olsun

Annem ben kucukken gaz yagiyla temizlemisti saclarimi. 1 kere yapti ve tamamen kurtulmustum. Uzun sure sacta tutunca derini yakiyor, yuzune gozlerine degdirmeyeceksin. Pamukla sac diplerime ve tutam tutam saclarima surmustu.

Gecmis olsun.

Hep duyuyorum.boyattim kestirdim. Kuaför bir alir mi öyle? Cok merak ediyorum. O zaman baskasina da bulasmaz mi? Biraz önce sebepsiz aklima gelmisti. Üstüne konuyu gördüm

benim hiç bit sirke yoktu kafamda temizlenmişti tamamen ama dün tekrar türedi nereden geliyor anlamadım boyalı saça bulaşmaz derler ama şafta sanırım bu

4 gun boyunca yikamaniz gerekmiyor kutunun ustunu okusaydiniz keske. Bir kere yikayip varolan bitleri ölduruyorsunuz sonra yanindaki taragiyla tarayip ölenleri cikariyorsunuz. Bir hafta 10 gun sonra da bunu tekrar ediyorsunuz ve bitiyorlar. O surec icinde ölü olarak cikabilirler sacinizdan panige kapilmayin. Ben de gecen sene bitlendim bu sekilde kurtuldum. Bir de sacima yaklasan herseyimi yuksek derecede yikadim. Taraklarimi kaynar suda yikadim filan. Bitlenme icin onerilen burada da yazilan farkli farkli yontemlerin de hicbirini uygulamadim. Bit sampuani yeterince etkili oluyor. Emin degilseniz dermatologa danisabilirsiniz. Gecmis olsun

Çok zor bısey bıt..Nefret ettım gecen yıl kızım okuldan kaptı..Birlikte uyuduk bana da gectı aylarca kurtulamadım..Artık herseyı yapmıstım mayonezı,sirkelı suyu,paranıt sampuanı..Cok zor bırsey ya ıgrenc..Antıbıt hıcbırseye yaramaz kımse almasın sakın ben attım onu o zaman hıc ıse yaramamıstı..

Önce o bitli komşudan uzak durun.:rapci:
Gaz yağı,toz deterjan kanserojen madde içeren kimyasallar olduğu için kullanmayın derim.Bit şampuanlarını doğru kullanınca geçiyor.Kısa kestirerek daha kısa zamanda kurtulursunuz.
Geçmiş olsun.

Sac duzlestici kurtarir seni banyodan sonra saclarini kurulayip yika ince tutamlarla sacini duzlestir sicak bitleride sirkeleride yakiyor.her turlu yontemi denedim kutu kutu ilac kullandim tek kurtaricim o oldu

Bit şampuanı ile yıkayıp 10 gün sonra tekrar etmek gerek. Yalnız zamane bitleri öyle şampuanlarla kolay kolay ölmüyor. Blotic deinilen ektoparaziter bir solüsyon var, biz bunları hayvanlarda kene, pire,bit türü dış parazitleri yok etmek için kullanırız. Eğer şampuan ile kurtulamazsanız bana ulaşın size Blotic'i nasıl kullanacağınızı tarif edeyim.

Not: Bu son ihtimaldir

Cocukken bende gecmeyen bit vardi. Tabi benim saclarim kalcamda. Annem kiyamiyordu da kesmeye. En sonunda basimi kalin hava gecirmez bir ortuyle sarip icine sinek spreyi sikti. O an kafamdaki kasintiyi anlatamam. Bitler resmen can cekise cekise oldu. Hatta yumurtalari bile oldu. Yastiklara falan da sikti sonra onlari yikadi. Bir daha da bit gormedik. Sadece 1 hafta kadar cesetlerini topladik, yumurtalarini cikardik.

Yatak yorgan tüm kıyafetler yüksek derecede hepsini yıkayın. Saçlarınızı kısaltın. Bi yakınınız şampuanla yıkadıktan sonra her gün saçlarınızı kontrol etsin ve tek tek sirke bit ne varsa temizlesin. Sakin olun kurtulacaksınız. 15 gün kadar sonra bitecektir. Köy okullarında çalıştığım dönemlerden oldukça tecrübeliyim.

Biz 4 Kız kardeş ve annem 5 hatunuz evde ve hepimiz bitlenmiştik. Ağlıyorduk artık sinirden. Allah sabır versin öncelikle. Ben çözüm olarak zeytinyağı ve elma sirkesi kullandım. Elma sirkesini dök kafanın her yerine yarım çay bardağı kadar üstüne bide hakiki zeytinyağı streç filmle sar bu bitleri boğarak öldürüyo canım öteki türlü saçlarını mahvedersin biraz sıcak suyla yıka ve duşta tara ince tarakla .Bit bu sene bir salgın sanki herkesten duyuyorum inanın. Çevremi pasaklı sanmayın :) yıkamamakla falan alakası yok bitin. Kurtulursun inşallah.

Makine deterjani birebir geliyor. Annem sacimi öyle yikamisti. Hem saci parlatiyor cok güzel oluyor hem bitler gidiyor :)

Back
X