Biterken her şey

Eğer o evde otursaydım sonum seninki gibi olurdu bir farkla, bebeğimi vermezlerdi.
Seninle aynı kaderi paylaşıyorum sayılır güzel anne, bende hamileyken geldim. E o zaman anladım geç olsun güç olmasın diyebiliyorum. Şimdi doğumuma çok az var, boşanma davam devam ediyor vs.

Esaretin her türlüsü kötü. Bebeğine daha mutlu olacaksın. Bende böyle dua ediyorum ☺

Bir çocuk herşeyden önce güçlü bir anne ister. Çelik gibi ol. Şuan bende kendimde bu gücü bulamıyorum ama zamanla herşey yerli yerine oturacak

O kadar ben ki

Bazen birinin niyeti çok iyi olabilir.
Ama üslubu o kadar hararetli ve öfkeli olur ki, çirkinleşir.
Benim durumum konu sahibinden farklı ve sizin benimkine dair en ufak fikriniz yok.
Buna rağmen hiddetle bana da reaksiyon gösteriyorsunuz.
Muhtemelen sizi tetikleyen bir mesele bu ve sanırım burada açılan konularla o açığa çıkıyor.
Ama neden ne olursa olsun, kendi iç dünyanızla açılan konuyu birbirinden ayrıştırırsanız daha işlevsel bir üsluba sahip olursunuz.

Keşke dayak yeyip de oturmasaydiniz o evde
Hata sizde

bence üslubunda bir tuhaflık yok bu adamdan çocuk mu yaptınızda çirkin bir şey göremedim ben sizce hakediyor mu baba olmayı? Ya da o çocuk bir kadını döven babayı hak ediyor mu? Bu mesele bence herkesi tetiklemeli ya sizde tetiklenin gerekirse anne baba olabilmek için insanlar test yaptırsın geçemeyen çocuk sahibi olunca ağır tazminat ödesin. Kan gövdeyi götürüyor çünkü . Kadınlar kendilerini döven adama çocuk yapmıyacak belki şu konuda bi kadın okur da yapmaz o çocuğu.

uslubumu beğenmeyen engelleyebilir, görmeyebilir, cevap vermeyebilir. sonuçta halka hitap etmiyorum.
biri inatla kendini savunmazsa, sürekli kendini haksız görüp herşeye rağmen dayağa,küçük düşmeye hakarete rağmen duruyorsa bu beni üzdüğü kadar sinirlendiriyor. okurken aklıma kardeşim ,annem , arkadaşım geliyor. yabancı bir kadın aman banane diyip "ayyy canım ya haklsıın sen de " diyip boşvermeyi de biliyorum . yada okusun da onu gerçekten düşünen biri ne der ,ne düşünür bunu görsün istiyorum.
benim yorumumu beğenmemiş olabilirsiniz tabiki. başka biri güzel güzel sabret belki geçer yazmış . onun uslubu daha güzel

yemin ederim elim ayağım titriyor. biri sabret yazmış ya. yuvayı korumak kadının boynunun borcu mu ? ölene dek beklemesi mi gerekiyordu? çocuğuna analık yapamıyor ,izin vermiyorlar , hala orda dur sabret nasıl derler aklım almıyor.
haklısın yazanlara ayrı kızıyorum. haklı değil işte haksız .niye tepki göstermiyorlar. niye bu kadın ben susarak yanlış mı yapıyorum acaba diye düşünmesin istiyorlar.

Çünkü o kadının da beklediği yorum bu çünkü öğrenilmiş çaresizlik. Kendilerini avutmak için çocuk yapıyorlar ve sonra çocuk için gitmiyoruz diyorlar. Aslında mesele çocuk yapayım da adam gidemesin. Kadınsan sabredeceksin kadın anadır, çicektir, böcektir ,ezilendir bilmem ne bilmem ne. Biri de çıkıp bu yaptığın yanlış çocuğun başını yaktın deyince aaaooo ama analık kutsaldır kadının kalbini krmayın. Adam kafasını kırmış kadının annesiyle şiddetin en alasını uygulamış derdi hala o eve geri dönmenin yolunu bulmak.
İnşallah canım kocan düzelir yaaa desek bizden iyisi olmaz.

Aslında tam olarak öyle değil, 6 seneden bahsediyor konu sahibi. Öyle yada böyle bu insanlar 1 günde bu muameleyi göstermediler. Insan yaşarken gerçekten görmüyor, yani bir şeylerin yolunda gitmediginin farkında oluyor tabi ama şu olsun düzelir bu olsun geçer derken insanların tavırları kemiklesiyor yaşayan kişi de kaniksiyor.

Bu sebepten çok sert olmayın lütfen. Ben şahsen her aşamasını yaşadım. 8 aydır her gün kendime bunları nasıl yaptığımı soruyorum. Cevapları beni tatmin etmediği için düşünmüyorum bile. Hâlâ işime gelmiyor.

Bu da böyle gelgitli bir süreç

Aplacııııımmmm ne diyosunuzzzzzz sinirden kahveyi püskürttüm peder yan yan bakıyooooooo
Ne beklemesiiii elim ayagım titriyooo

günde göstermedi ama bir seferinde vurdu yani senin canını bilerek acıttı bu noktadan sonrasını aklım almıyor kanıksayamıyorum anlayamıyorum.

günde göstermedi ama bir seferinde vurdu yani senin canını bilerek acıttı bu noktadan sonrasını aklım almıyor kanıksayamıyorum anlayamıyorum.

Ben hiç fiziksel şiddet yaşamadım. Yaşayabilirdim, duvarlara kapılara vuran biriyle tabi ama sanırım ilk aşamada buna cesaret edemeden bitirmiş oldum. Açıkçası affedemem diye düşünüyorum bende o şekilde bir hoyratligi.

Psikolojik ve ekonomik şiddet kısmında insan sürekli acaba mı diyor. Hele de ailede varsa işte o zaman kaniksaniyor. Benim babam anneme dokunmazdı ama psikolojik şiddet, ekonomik şiddet hep had safhadaydı. Böyle olunca kanıksamak da kolay oldu. Normalimiz bu oluyordu belkide.

eminim çok zordur ama birinin bu tepkileri göreceğini bilerek gerçeği , başka yollar olduğunu söylemesi lazım.
sen söyleme , ben söylemeyim, o söylemesin, kim söyleyecek? kim bu böyle olmaz , bunlar yanlış diyecek ?

şahsen burda yada dışarda gördüğüm ilk tepki değildi. son da olmayacak. boş boş ,işe yaramaz sözlerle seveceklerine gerçeği söyledim diye nefret etsinler . belki ona eziyet edene göstermediği , gösteremediği tepkiyi, hisleri bana karşı gösterir de farkına varır. lan susarak gerçekten yanlış mı yapıyorum acaba, gidip birilerine daha sorayım, yada psikoloğa gideyim yada anneme anlatayım . ben gerçekten bunları mı yaşıyorum der belki.

Böyle de söyleyince haklı olduğunu görüyorum. Ama biri "neden çocuk?!" dediğinde kalbim kırılıyor, çünkü bende her gün bunu kendime soruyorum

Kayınvalidenizin anneniz 20 gün size baktıktan sonra gelip, siz dururken neden banyo tuvalet temizlemesi, yemek yapması, kahvaltı hazirlamasi gerektiğini anlamadım. Yanlış mı okudum yoksa?

Sezeryan demişsiniz de, ben sezeryani sabah oldum, öğleden sonra da ayagi kalktim ve iki aydır kalkış o kalkış bir daha da oturamadim. Malum, iki çocuk, kosusturma. Annem yok. Kayınvalide de el gibi iki saat oturup, takisini taktı gitti. Kesin yanlış okudum ben.

Böyle de söyleyince haklı olduğunu görüyorum. Ama biri "neden çocuk?!" dediğinde kalbim kırılıyor, çünkü bende her gün bunu kendime soruyorum
bakın aynı yaştayız. inanın çocuk sahibi olmaktan çok korkuyorum. niye? o çocuğa ben bakarım ama babası ne olacak, o adamdan baba olur mu, bu yuvada çocuk kendini güvende hisseder mi, ona her yaşta bilmesi gerekenleri öğretebilir miyim, uyurken huzurlu uyur mu, alması gereken eğitimleri ,ilgiyi ,ihtiyaçları karşılayabilir miyim, ben neleri yapmalıyım, babası neleri yapmalı?..... bunları siz kendinize sordunuz mu? çocuk koca düzelsin ,evlilik kurtulsun diye yapılmaz .
bu yüzden neden çocuk yaptın diyorum. bu senden anne olmaz demek değildir, bu o adamdan baba olmaz, o adam baba olmayı haketmiyor ve umrunda da değil zaten, o evde çocuk diken üstünde olacak, travmalarla büyüyecek. e nerde kalacak annelik babalık ? o çocuk keşke başka ailede doğsaydım dedikten sonra çektiğiniz çilelerin, yediğiniz dayakların , işittiğiniz hakaretlerin ne anlamı var . lütfen siz söyleyin.
dövüyor seni boşan diyorum ,yuvamı yıkacaksınız.
ayrıl diyorum ben onu seviyorum ayrılmam.
çocuk yapma diyorum kocam düzelsin , kucağım boş kalmasın, korunuyordum ama oldu artık.
Allah aşkına ne duymak istiyorsunuz ?

Haklımıyım diye sorduğunuz soru nedir onu anlamadım, kayınvalidenizin sizinle ilgilenmeyişi mi? Beni yanlış anlamayın iki sezeryan olmuş biri ve gr yardım almayan (Kayınvalidem yok, annem yatalak) biri olarak neden kayınvalidenizin yükünü çektiniz, çöpünü bile attınız anlamadım
boşayın gitsin, sizde diyorsunuz her türlü şiddet var, durmanız hata
Oh be yalnız düşünmediğime sevindim, onca şeye katlanıp, katlanılmayan duruma haksız mıyım diye sorulması bana çok garip geldi. Yukarıdakini yazsam linç edilirim diye de susmuştum

Biri de sabret demiş lafınız bana olmalı ama siz yanlış yorumlamışsınız.Hiçkimse aman herşeye sabredeyim diyip kendini mutsuz etmez,ediyorsa zaten normal değildir.Biz olayı tek taraflı dinliyoruz adama sorulsa o da başka anlatacak.lohusa psikolojisi bambaşkadır yaşadım da biliyorum.böyle evliliği bitirme gibi önemli kararlar böyle zamanlarda verilmez.insan gibi soruyorum öncesinde de bu adam böylemiydi?eğer böyleydiyse çocuk neden?yani buradaki sınırlı bilgiyle herkes ahkam kesmeyi iyi biliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…