- 27 Nisan 2019
- 5.131
- 13.288
sabret nedir ? bu kadın şizofren mi burda kafasına göre bana bunları yaptılar diyecek. lohusa haliyle kocası dövünce aman kocamdır bende lohusayım diyip susacak mı ? erkeğin lohusa eşine daha yumuşak , daha anlayışlı davranması gerekmiyor mu ? o kadın elalemin çocuğunu doğurmadı, o kadın o adamın çocuğunu doğurdu.Biri de sabret demiş lafınız bana olmalı ama siz yanlış yorumlamışsınız.Hiçkimse aman herşeye sabredeyim diyip kendini mutsuz etmez,ediyorsa zaten normal değildir.Biz olayı tek taraflı dinliyoruz adama sorulsa o da başka anlatacak.lohusa psikolojisi bambaşkadır yaşadım da biliyorum.böyle evliliği bitirme gibi önemli kararlar böyle zamanlarda verilmez.insan gibi soruyorum öncesinde de bu adam böylemiydi?eğer böyleydiyse çocuk neden?yani buradaki sınırlı bilgiyle herkes ahkam kesmeyi iyi biliyor.
acaba bana şiddet uyguladı mı, yoksa uygulamadı mı, uygulamış olabilir, uygulamamış olabilir , belki de uygulamadı mı gibi birşey . hangi koca ben karımı dövdüm diyor .
ayrıca konu sahibinin tek sorunu şiddet değil, her türlü şiddet görüyor.
ve çocuğu da dayanak olsun, yuvadır çocuk eksik olmasın diye yapıyorlar. bu bilmem kaçıncı konu.
ayrıca evlilik kadının herşeye rağmen ayakta tutmak zorunda olduğu kurum değildir. kadın hepsine göz yummak, sineye çekmek zorunda değildir. siz belki şiddet görseniz boşanmazsınız o sizin tercihiniz ,saygı duyarım. ama bir başkası anlatıyorsa, soruyorsa tabi ki boşan derim . çünkü evlilik kadının herşeye katlanmak zorunda olduğu bir kurum değil.
ayrıca okuyun. konu sahibinin yazısı ....
Sorunsuz gözüken bir evliliğimiz olsa da işin aslı öyle değildi maalesef. Eşimin annesi evliliğimizi yönetiyordu. Sorun şu ki eşim de buna izin veriyordu. Oturacağımız ev, alacağımız araba, benim araba kullanıp kullanamayacağım, kullanacaksam hangi model arabayı kullanıp kullanamayacağıma kadar karışan bir kadındı. Eşim de bunları bir güzel dinler, benden de buna uymamı beklerdi. Eşime uyum sağladığım, o her ne derse yaptığım sürece iyi geçiniyorduk. Buna rağmen mutlu olmuyordu. Sürekli “Benim sana içim ısınmadı. Bizim seninle doku uyuşmazlığımız var.”gibi cümleler kuruyordu. Boşan o zaman kapı orada dediğimde ise adım atmıyordu. Benim ailemin yanında yüzü gülmemesine rağmen ailesine güler yüzü eksik etmezdim. Bir gün dank eder, bir gün insanlık öğrenir dedim ama nafile...
Bir kere bile kayınvalidemle tartışmamız olmamıştır. Eşim için, yuvamızın huzuru için duymazlıktan gelirdim densiz, patavatsız cümlelerini. Eşim bana evliliğimiz süresince fiziksel, psikolojik, ekonomik şiddet uyguladı. Hepsini yuttum. İçime attım. O kadar pişmanım ki darp raporu almadığıma...Evliliğim yürütmek adına yapılacak her şeyi yaptım.