Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Bit Bit.. Lütfen BİT!

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Bana da dadanmıştı bit arkadaşlar ilaçlarla uğraştım durdum sonra saçımı boyayasım geldi yengem boyuyodu bende boyadım bi baktım bit falan kalmamış

Allah kimseye vermesin zor bir durum.. Boyanin icindeki amonyaka dayanayip olebilirler haklisiniz. Bende cok ilac denedim (hala kullanmaktayim) ve dogal cozumleri denedim baya etkili oldular ama hic cikmamasi gerekli artik. Anca o zaman kurtuldum diyip sevinebilirim. Suan bocek yok diye dusunuyorum sirkelerinde yumurtadan cikip bocek olmadan toparlamaya calisiyoruz. Insallah kurtulurum. Suan Sacimi boyamayi dusunmuyorum rengini seviyorum tam ombre suanda. Ne kadar yipransa da.. Ama kurtulamazsam son care olarak degerlendirebilirim tesekkurler

Bende oyle dusunuyorum ince disliyle taramamistir normal tarakla taramistir bence. Kasiniyordu abla hatta kendi dedi bana simdi nedense yok diyor belki gercekten var ama sakliyor bilemiyorum. Ama sundan eminim o temizlemezse ben de kurtulamicam
Ne yapılır ki bilemiyorum, dediğin gibi mahcubiyetinden gizliyor olabilir. İstersen bir daha bakayım saçına de görüştüğünüzde sirke bulursan iki tırnağın arasında ez, çıtlarsa sirkedir, çıtlamazsa kepek. Bunu baştan söyle ona, çıtladığını o duymayabilir, sen kendin çıtlat bulduğunu onun kulağının dibinde. İnanmazsa bir tane daha bul kendi çıtlatsın bu defa...
Zor işin inşallah o haklıdır ne diyeyim

Baktirmaz ki artik inada bindirdi. Kendi haline birakicam ya zaten varsa eger kasintidan duramaz ilac falan da yapmadi. Illaki rahatsiz olur kasintidan. Ben uzerine gittikce terslemeye basladi Kendi bilir artik varsada ben elimden geleni yaptim herkes kendinden sorumludur hayatta. Ben pek yanasmiyayim olmazsa toka alirim onu takarim yani bende usandim abla kusura bakma senide usandirdim bit bit bit diye

Y
yok kuzum olur mu hiç aşk olsun..
sen toka al tak, hem başka bir kaynaktan aldıysan da garantiye almış olursun Hiç sıkma kendini..
dün de çıkmadı değil mi bir şey, hadi üzme kendini, sevgilinin de üzerine varma, bakma o zaman, belki utanıyordur senden

Sagol ablacim tesekkur ederim.. Tokalar kesinlikle etkili midir abla cevrende kullanan var mi peki veya hic bilgin var mi? Ben hic bilmiyorum da.. Bide acaba sactakini de etkiler mi kokusundan falan rahatsiz olup ölürler belki Ben sevgilimin uzerine varmiyacagim artik çünkü is ciddiye bincek bitten kavga edicez yani Dun abla cok yorgundum sacimi yikayip ince disli tarakla guzelce taradim Allaha sukur bocekte sirke de cikmadi.. Sac derimdeki kepekler geldi hep taraga aman bocek cikmasinda.. Ama bugun ablamin onune oturucam bakicak. Istersen gelismeleri yazarim belki kurtuldum diye mujde veririm

Yeğenimi toka kurtardı, saçını bile boyamayı düşünüyorlardı artık çocuğun çünkü aylarca geçmedi ne yaptılarsa. bit tokasından sonra hepsi kaçtı, hem de okulda salgın olmasına rağmen bitlenmedi tekrar
isterim tabi yaz canım, bence kurtuldun bile bak gör, önlem olarak toka al tak yeter Hadi bakalım bekliyoruz müjdeni

Kurtulmasina sevindim ablacim. Her eczanede bulunmaz galiba? Bazen eczane vitrinlerine asiyorlar görmüştüm yinede sormak gerek tabi.. Internetten mi alsam? Siz eczaneden mi almistiniz abla? Salgin olmasina ragmen bulastirmadiysa harika bide kokusuz olursa cok iyi olur Almam gerek zaten abla bi onlem almaliyim mutlaka. Tamam ben birazdan ablama baktirip sonuclari yazarim Hadi bakalim insallah kurtulmusumdur abla mujde vermeyi cok isterim

her eczanede vardır diye tahmin ediyorum, bence internetten değil de görerek al canım

Evet canım, genelde ama belli olmuyor şimdilik buralardayım ...

Sonunda yaaa. Ablacim mujde benimkinden bit cikti Niye sevindim bende bilmiyorum da hakli olmak beni mutlu etti cunku inanmiyordu dus almis sacimi tarayayim dedim 2 boceek cikti dediiiiiii Ciksin da temizlensin bian once. Hemen yarin ilac alicak Oh be rahatladim. Tabi banada helal olsun dedi annem goremedi sen gordun dedi Bu arada benden de hala cikiyor napicam bilmem

Eh kuru kuru tarayıp bit yok diyordu herhalde ah ahh inatçı çocuk seni de nasıl uğraştırdı neyse ki gözüyle görmüş de tırsmıştır annesinin yaşı vardır neticede gözü senin gibi görür mü hiç, fenerle olacak iş mi bu? Oh iyi olmuş bir daha öyle otomatik itiraz edemez

Hemen bit tokası al, inat etme kuzum artık. kafur falan diye ayak diretme al tokayı. Demek ki lavanta yetmiyor.. Toka da olmazsa saç boyası mecbur. yoksa bende de çözüm bitti, tavsiye kalmadı dediğim gibi canım bit tokası, o da işe yaramazsa boya

Bu arada seninki bi şampuan yapar bitti der muhtemelen sık sık kontrol et olur mu

Aynen abla tirsti valla pacalari tutustu hemen napicam nedicem okula mi gitmesem diyor Annesi gorememis aynen bide fenerle iyice bakmis ben disarida gunes isiginin altinda hemen gormustum de inanmamisti Alayim abla toka ben ama internetten baktim cok cocuksu geldi cicili bicili. Sevmedim hic ama mecburum Bana baktirirsa bakayim abla o simdi 1 kutu yapar hemen gecti bitti sanar anneside goremiyor gecti sanar bidaha bidaha urer ben bile kac kutu bitirdim. Sacimi boyasam kuafore gitmem gerekir onada utaniyorum Bide abla ben syossun karamel farkli bir tonunu kullaniyorum piyasadan kalkti sanirim hicbiyerde yok nasil bulabilirim o rengi bari ona boyasam

Türleri var, en uygununu alır, toka kısmını iç tarafa saklarsın, bence bir de etrafına dola saçını balerin topuzu yap, hem dışarıdan kapma ihtimalin azalır, hem de tokanın cici bici hallerini gizlersin. Balerin topuzu da zaten bu havalarda iyi gider
Boyayı bilemiyorum ama internete bak, benzer bir renk bulursun mutlaka. Olabildiğince açık bir oksidan kremi kullan. %9luk olsun vs..
Ablanla falan boyarsınız beraber.. bir de saçın uzun zaten iki kutu boya kullan derim, her kutuya bir %9luk oksidanı da unutma. Hem bitlere etki etsin, hem de düzgün tutsun.

Ama saç derinin biraz iyileşmesi lazım bunun için.. o arada kepeğe karşı şampuan iyi gelir yatıştırır biraz. açık kanayan çizikler boya için iyi değil, hem çok yanar, hem de boya kimyasalları kanına karışır. saç derinin hasarsız olduğu zamanı bekle olur mu o zamana kadar bit tokası seninki geçer, yaralar iyileşir de sevgilinde sürerse boyayı düşünürsün. ya da bit tokası işe yaramazsa artık konuşuruz onu tekrar..

Tamam ablacim oyle yapayim cok ama cok tesekkur ederim yardimlarin icin öpüyorum iyi geceler

Bir iki ay önce bir konu açılmıştı yanlış hatırlamıyorsam bit üzerine çok gülmüştüm:)
Akabinde kızım bitlendi aldımı beni bir dert:)
Eczaneye koştum böyle vebalı gibi kısık kısık "bana en etkili bit ilacı lütfen" :)
Artık duyunca dram geliyor :/
Bir sprey verdi 15 dakika bekletip yıkıyorsun sonrasında ince tarakla taradım..
Ertesi sabahta kontrol ettim bit yoktu ama çok az isrke vardı onlarda ölmüştü elimle ayıkladım bitti gitti..
Yastık çarsaflarıda büyük bir çöp poşetine koydum ağzını sıkıca bağladım 3 gün beklettim sonra yıkadım..
Muhtemelen yastık carsaf olayında arınamıyorsunuzdur..

Carsaflarimi tokalarimi yastik kiliflarimi duzenli yikiyorum. Bence sacim uzun oldugu icin arinamiyorum. Kutunun uzerinde sac uzunlugune gore 8 yikama olabilir yazıyor. Elimden geleni yapiyorum sadece bit sampuanida degil doğal yollarida deniyorum. Umarim kurtulurum. Bide erkek arkadasimda var o sikinti. Siz ne kullanmistiniz? Hic ayiklamadan mi kurtuldunuz ayrica ?

Paranit'in spreyi var püskürtüp bekliyorsun 15 dakıka sonra ınce tarakla tarayıp yıkıyorsun ve tekrar ince tarakla tarıyorsun..
Ben spreyi kullandım ertesi gün ayıkladım ama sirkeler ölmüştü ve çok az vardı.Önemli olan en başta sirkeleri öldürmek zaten..Akabinde ince ince ayırarak temizlenmesi lazım..
Kızım küçük ve saçları seyrek olduğu için ben 10 dakıkada hallettım..
Erkek arkadaşınıza yapmakla başlayın bence sonra hemen kendinize..
Evi tam anlamıyla termızlemekte şart.
Geçmiş olsun .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…